marți, 29 iunie 2010

sa punem baza, to'arasi, ca acid o pus ccr-u'


cucoana devalorizatzia si duduia inflatzia, ramase nemaritate de pe vremea lu' chiombea ceorbea, or fo' saltate de gubernantzi, si gubernatori, de pe bancutza lor de fete uritzele venite neinvitate, credea lumea, la balu' mascat al armatei salvarii natzionale, sa incinga un ceardash dracesc pe muzichia produsa de band of gypsys cu componentza multiethnica (zoly, gyorgy & demeter), ajutatzi, la piculina, si picamer, de andi de la moldova si domnu' dan de la caracala, pin' s'or maruntzi sub pingele procentele protex de penzii garantate constitutzionale, si multe, multe, altele, amin !
noroc c'am prins shpionii rusi !

luni, 28 iunie 2010

NIET ! city

ce se taie nu se fluiera...


de ce n'or taia'o ?

'ncepe sa se faca simtzita prezentza lu' bolteanu la bnr !

uitasem ca se ezzista pe lumea asta si bolteanu, un alt chel, fost celebru, ce'a stat patru ani in fruntea unei institutzii fund_amentale a statului.

"Piata nu a fost mult mai lichida ca in alte dati, dar au aparut ordine de stop loss datorate incertitudinii politico-economice si presiunilor inflationiste. Pana cand FMI va comunica starea transei urmatoare iar tensiunile interne se vor aplana, cursul va avea asemenea oscilatii. Cu toate acestea, este exclus ca Banca centrala sa fi intervenit astazi in piata. Sunt sigur insa ca se uita cu foarte mare atentie la ce se intampla cu evolutia leului. Nu comentez insa declaratiile unui important director din BNR care a declarat public ca euro ar putea atinge 6 lei", a precizat pentru HotNews.ro un dealer de la o importanta banca locala.

"E inadmisibil si iresponsabil ca un ditamai directorul in BNR sa iasa cu asemenea declaratii. In orice alta tara ar fi fost demis, dar cred ca la noi nu se va intampla asa ceva. Se fereste ditamai Guvernatorul sa faca predictii pe curs- politica oficiala a oricarei banci centrale- si iese unul dintre directori sa spuna ca euro se va duce la 6 lei. Pai cum sa nu iti reactioneze piata la asa ceva? Si mai vii sa spui ca vorbesti in nume personal.." , a declarat dealerul unei alte banci comerciale.


pai, in calitate de vicegubernator, bolteanu, chiar daca in fisa postului i'ar sta scris ca are drept singura indatorire aceea de a merge si a face aprovizionarea cu tzigarete a institutziei, nu ii este ceva shef lu' radulescu asta ?

si chiar daca nu'i e shef, n'or fi baut apa din acelasi tzucal din care a baut si conu dinu ?

o fi acelasi conu dinu car' zicea c'ar fi bine sa ne declaram faliment ca sa nu le mai dam banii 'napoi alora de la femei ?

varza cu carne (m)acra


pe ce buca stam ?
daca'i ascultzi pe specialistii de toate gabaritele, itzi dai sama ca stam pe neste buci scofilcite si nu tomnai usor cufurite.
gubernu' boci sta heroic in calea tutulor stihiilor incasind, chesh, imperturbabil toate castanele pe car' le scoate den foc cu mina altora.
am reusit performantza sa fim, dupe mai bine de dooj' de ani, o tzeara ce are in comun cu capitalismu' cam cu'n dejet mai putzin decit dac'ar fi avut ghinionu' ca famelia ceauceashca sa ramiie la putere.
pentru persoanele car' n'au stat in acest rastimp in fatza televizoarelor, tziu sa reamintesc ca in perioada ce a premers cintecu' de lebata 7,62 de la tirgovishte, nea titi duru ceashka al batrin ajunsese sa adopte un simulacru de cuponiada ce nu era cu nimic mai prejos decit aia a lu' adrian H2O severin sau aia a lu nea niku vacaroa, ca era pe bani !
ceea ce era muuuult mai in logica ieconomica decit cu ce ne'o procopsit secta lu' ilici, c'ar fi dus , chiar daca cu pistolu' la timpla, la o oarecare capitalizare a ioconomiei, ce ma'ndoiesc ca s'ar mai fi putut incapatzina sa ramiile la fel de sotzializda pe cit se prezinta ea azz.
ca sa nu mai vorbasc despre "alinierile de pretzuri", mai ales in ce priveste henergia helectrica si thermica, pentru acoperirea costurilor, pe car' incepuse sa le faca tot taikutzu-kutzu, asa ca nu cre' io ca ne apuca doomiizece cu subventzii de toate felurile pe car' se chinuie sa le abroge bocanici si ai lui taman in timpu' de mare foame de bani, baetzi, ce sta sa vie.
de raportu', mai mult decit secsual, intre po-pulatzia activa si cea pasiva (nu'i nici un apropo aici), da' cu penzie la use, io nu crez c'ar fi ajuns la aberatziile promovate de totzi gubernantzii democracici post ceashka.
si nici curte constitutzionala n'aveam !

asa ca io ma grabesc sa ma'nscriu in partidu' popo'ului...

vineri, 25 iunie 2010

cap de fer

ca un personaj de desene animate care nu rateaza nici un obstacol intilnit in cale, spargind cu tzeasta, la gramada, usi, ziduri, flora si fauna, muntzi, dealuri, riuri si ramuri, gubernarea pedelista, in frunte cu to'arasu' nost secretar general, nu rateaza nici o ocaziune sa intre in penibil pin' la gitzii ma'sii de treaba, sa se umple de fecalele natzionale espectorate pe gura (licentza south park !) de diverse personaje grotesti (printre altzii ii vazui adeneauri pe a3 pe nemuricii de diaconu si socaciu; ii vazui in birou la cineva, ca altfel n'aveam ocaziunea), si toate astea doar pentru ca trimbitzeaza de doi ani ca fac diverse chestii ingrozitoare pen' popo'u' muncitor de la orase, sate, parlament, servicii, justitzie, administratzii, regii&scenarii hartistice, da' doar din gura, ca in timpu' asta gauroiu' din bujete se tot adinceste, tot platind la chestiile car', cica, le tot taie, da' n'apuca niciodata.
si, pe linga maruntzishu' de partid din neste contracte publice, nu se aleg decit cu 'njuraturile, fiind gubernatzii de sacrificiu car' se sacrificara pentru' nimica.

acushica se vor sacrifica si pe tema majorarilor de taxe si imp(l)ozite, zicindu'ne, cu ochi umezi, ca n'au ce face...

ducetzi'va, ba, acasa

marți, 22 iunie 2010

dikhthathurha se inshinhueazha inshidhiosh


poza ddd

deci, iata, e adevarat !


l'au saltat (l'au saltat pin' la urma ?) pe ddd ca sa poatza sa'l salte, apoi, pe vintos, cu preambul de sechestru asigurator...

urmeaza totzi ceilaltzi !

asa cum au facut si cu solomon de la craiova si gutau de ramnicu valcea...

dupa care i'au saltat pe totzi ceilaltzi.

mamaaaa, ce i'au mai saltat !
===================================

au inceput:

Suporterii OTV:

"Diaconescu te iubim (ca ca) tine vrem să fim!"

fenechiu il apara pe diaconescu ! ce vretzi mai mult ?

nici ca se nimerea o potriveala asa de buna, chiar daca cei doi fenechii (relu si daniel) n'or avea, "saracii", nimic in comun...



mina lunga a celor lovitzi de soarta, pe linga ca's lovitzi cu leuca'n cap, si car' nu'si mai gaseau alt rost in veatza decit sa'si petreaca noptzilii cu gainile violate de dd in direct, o sa ajunga sa'i stoarca boashtele de ultimele procente 'lectorale diktatchiorului car' o ajuns sa'si intzepe binefacatoru' din ultima campanie, precum scorpionu' din poveste.



intzeleg sa le tai tabloidizatzilor natzionale penziile, alea obtzinute numai ei stiu cu cite eforturi supraomenesti car' dac' ar fi fost folosite in alte scopuri te pomeni ca tzarisoara asta chiar ar fi aratat altfel, da' sa atentezi pin' si la televizia popo'ului e prea mult !



mult prea mult !



radu moraru, nasule, pregateste'te !



ps : sa'l vedem acu' pe nea piratu' pe un' si'o mai putea arata augusta'i fatza usor diz_armonica...



da, da, bine'ntzeles, astia da la fos pulica marsaza cu circu'nainte, cu deverse ipotenuze, ba ca astfel base il salveaza de la faliment pe ddd, care era'n perdere terebela d'audentza (rogo), ba ca se decredebilizeaza TOATA presa, car', biensur, nu tae penzii (gotziu), ba ca dna-u'i un organ impotente ce nu'si duce niciodata anchetele'n condamnari (laura cernobil, aia), plus etc, etc, etc,din partea altor priculici de p'aici...

luni, 21 iunie 2010

vreau singe pe peretzi, deci o vreau pe Monica !




basesculeeee, n'ai ambitzie, baaa, daca n'o lasi cu limba de moarte, politica, pe DOAMNA MONICA MACOVEI succesoare la tron !

nu ala a lu'  zeus...

nici a lu' nelu, a lu' nelu,  cu noroc !

ala mai mic: a' lu' boc !

pariu ca zboara in primele zece minute capete pe scarile de la modrogan, in valuri de singe, si pin' in doo mii doi'spe pedele are, singur, peste cin'zeci la suta ?

zau c'avem nevoie d'o doamna de fer in tzara asta de mamelucius ...

====================================

VAI DE MINEEEEEE,
ABIA ACUM

SI'A TERMINAT
BASE
CAREERA POLITICaaaaa
aaaaaaa !!!!!!

tre' sa sterg acu' si oteveu' den grila  ?????

criza in forma de · · · — — — · · ·

ciudata mai e si criza asta la rumân, dac', cel putzin io, am aflat cit e de groasa de pe blogu' lu' cristian preda care zicea, cu doo zile, parca, 'nainte sa'si faca aparitzia base, cu ale lui, grozave, anuntzuri:

Noi traversăm acum o criză care e mai grea decât tot ceea ce am cunoscut din 1989 încoace.

E greu de ştiut cum vom ieşi la liman.


delegatzia femei era, bine-merci, aici de zile bune, si nimic din discursul oficialilor, indiferent ca era vorba de gubernantzi sau despre 'naltzi amploaiatzi ai bancii centrale, nu prefigura catastrofa...

ne erau transmise periodic mesage de 'mbarbatare (mai e putzin, mai e un pic, etc...), cu trimestrul, luna, ziua, minutul, secunda, cind o sa inceapa mult asteptata redresare; se mai philosopha, de catre isarescu, vasilescu, analisti, blogeristi, pe tema carei forme de litere den alphabet ar urma s'o'mbra' crizulitza asta a noa' pin' o binevoi sa'si dee obstescu sfirsit.

ba c'o sa fie in forma de V mare de tipar; sau dublu V; sau L; sau dintzi de ferastrau...



vad ca s'a hotarit sa fie sub forma de

· · · — — — · · ·







joi, 17 iunie 2010

mai lasatzi'o'n belea de vu(l)vuzea

popo'u' rumun, in care ma includ cu mindrie, nu se dezminte nici d'aceasta data, agatzindu'se, ca 'necatu' la mal, de paiu' oricarui motiv d'a face risu'-plinsu' pe malu' gropii cu var.
de doo saptamini ruleaza pe ecrane motivu' vuvuzelei, neexistind nici macar o singura voce ce se vrea vizibila/audibila/citibila care sa'l rateze.
cu sens au fara, nu conteshte, mai ales daca'i ocazie sa faci paralele dastepte intre atmosfera tribunelor folbalistice sud-africane si cea a tarafului de urechisti adunatzi cu arcana ca sa asiste la citirea compunerilor puerile plagiate, prezentate pe post de motziuni de censura, cum o fo' aia de reusi performantza notabila d'a nu'l da gios pe boc cu gubernu' lui de uni-catzi/cate.
loctziitoru' lu' stelica (surprins in momentu' in care'l suna pe catalin voicu in puscarie), atunci cin' acesta e plecat la periş, in cuplu' de comici vestitzi ai youtube-ului pe care'l face impreuna cu m(osier).dinescu...

n'a perdut ocaziunea nici stanase, scriitor, profesionist, cu gura, de cuplu' burlesc, si electrician, amator, de corpuri de iluminat.

miercuri, 16 iunie 2010

statuia leacului durerii'n cur a lu' selaru

poza asta e furata de pe net (nu mai stiu de unde), si nu'l reprezinta, precizez, pe selaru...

din bancu' mult citat, ala cu statu' ia tot, am ramas cu ticu' d'a'l fura, de un' apucam fiecare, pe susnumitu' stat.
c'are de unde !
am aflat prin niste cotloane, azz, neste cifre de mi'a cazut falca da tot, si, suprizzze, statu' nu' numa' ca nu mai e capabil sa ia, da' el da mult mai mult, sau cel putzin asa s'a angajat, prin diverse gubernari succesive (multzumim tari, multzumim fosga !), decit e capabil sa ia.
chiar daca fac bube pe mine cin' vine vorba de numere, nu ma refer aci la acceptziunea secsuala a termenului, in calitatea mea de "doctor in ioconomie (de mijloace)" vreu sa'i adresez p'aceasta cale o urare de dulce doctorului in artimetici dan selaru, asemanatoare cu cea pe care ne'o adreseaza el noo, nenorocitzilor car'  l'o fo' votat pe chior, si sa'l bag in aia ma'sii p'ala car l'o facut pa el dottore, daca nici barem macare cita artimetica pricep io nu'i in stare sa consimtza.
sa vaza si el cit de humani sintem noi, nu ca handralaii cu dureri far de leac, in cur, ca nu'i dorim sa n'aibe bani de luminare.
fara i din a
forzza joahnaaa !
 

despre mortzi numai de bine

A murit jurnalistul Marius Zamfir
cine era marius zamfir ?
Reporterul Marius Zamfir i-a aplicat doi pumni si un cap in gura editorului Jurnalului TVR, Radu Gafta, dupa ce acesta i-a taiat un text si l-a acuzat ca e "spagar". Cei doi nu sint la primul conflict: anterior, Zamfir sesizase Comisia de Etica a TVR cu privire la stirea "Remes-Muresan", al carei editor fusese Gafta.

marți, 15 iunie 2010

teodoro vedea'te'as toanta, cu crini la poarta, si pontzi mascatzi

ziceam io, in preasma marii batalii decisive cu chervasiuka-politruka, facuta, recunosc, din pur mimetism pro-basescianiot:
nu cre' ca e o manelista, cum o acuzau unii, da' m'ar bucura nespus sa n'ajunga d'abia acum !
azz, trandafiroaica a devenit manelista cu acte in regula...

Dupa vot, Teo Trandafir a fost imbratisata de Crin Antonescu si Aura Vasile (PSD) si s-a indreptat spre zona unde se afla grupul PSD. (n'am verificat din trei surse daca in timpu' deplasarii spre zona mai sus pomenita teodora'i facea semne obscene micutzului boc)

alaturi de altzi manelisti din soc. civica/ciuvica:

Ora 13:57: Senatorul Cristian Topescu (PNL) ia cuvantul la tribuna Parlamentului: "Stimati olegi, unii dintre dumneavostra probabil ca ati uitat de unde ati plecat, de colegiile in care ati fost alesi. Ati fost alesi pentru a face vietile oamenilor mai bune. Un pensionar din Romania care nu are un copil sau un nepot care sa il sustina financiar este condamnat la moarte lenta. Daca sunteti de acord cu masurile Guvernului, acesti oameni nu vor mai avea bani de hrana, de medicamente, sa isi plateasca facturile. Vor muri de frig si de foame. Peste putin timp veti avea in maini doua bile - una alba si una negra. Cu ele puteti face o fapta buna sau o fapta rea." (o tzopeasca masculina)
si altu':
Ora 15:25: Mircea Diaconu (senator PNL): "Ne aflam astazi in punctul in care trebuie sa facem un gest. Unii dintre noi vor vota astazi raul cel mai mic, pentru ca, intr-adevar, raul cel mare a fost ales acum cateva luni. Macar sa va tremure mana acelora dintre dumneavostra care vor vota raul cel mic." (un tzaran, ardelean, de linga pitesti - nu pitesti, vremea poulii trece...)

acuma, daca tot au trecut masurilii, sper ca boc o sa'si dea, in sfirsit, demisia !

dixtractzie, chef, si o propunere indecenta

daca tot au eştit baetzii la "gratare", cu propria'le carnitza pusa la sfiriit in caniculita de trei'şese de grade la umbra, patru'ş'cinci la soleil, si au chef de chef s'o faca lata, mamitzo, sa ma'ngropi, ioconomic, propun un referendum rapid pentru revenirea la comunismus, ca vaz ca nu numa' iliciescu cinta prohodu' capitalismusului, nu de alta da' s'ar phutea, daca nu ne grabim, ca si aici sa ne'o ia altzi'nainte

leacul durerii'n cur

poa' sa fie rumunia obiectiva ?
poa !
la dan selaru...

luni, 14 iunie 2010

de ce ne meritam criza ? pen' ca si atunci cind are dretate doamna mungiu da cu mucii'n fasole...


zice doamna mungiu la finalu' articolului de joia trecuta (pe care eu l'am savurat abia azz):
Singura parte bună a acestei crize ar fi măturarea tuturor acestor personaje fumate de pe scena publică. Şi ea e foarte probabilă, dacă în săptămânile astea, în loc să vedem negocieri şi cooperare, vedem anarhie şi blocaj total. Războiul dintre putere şi opoziţie a ajuns precum cel dintre personajele lui Tolkien, Sauron şi Saruman, în care oricine cade e de bine. Teama e -vorba lui Gandalf - că supravieţuitorul va rămâne mai puternic decât merită şi va perpetua sistemul. Şi de asta avem nevoie de alternative noi. Dacă sunteţi încă tineri în politică, nepătaţi de vreun scandal şi vreţi să aveţi vreun viitor, nu vă mutaţi ca orbeţii de la un partid la altul al unui spectru politic condamnat, ci faceţi un grup mai mare şi diferenţiaţi-vă net de ceea ce se întâmplă zilele astea. Folosiţi criza, că nu scrie nicăieri că trebuie să aibă doar părţi rele.

are dreptate, dom'le, da' cui s'o adresa, oare ?
aripilor "refo(r)miste" den psd-pnl-pc-prm ?
c'o vaz doar matern-protectoare cu ciracii guevaristi si ratonici rozalii, fiind, in schimb, devastatoare cu aripa mai citita din gubern.
dupa ce in episoadele anterioare aflasem ca fascistu' avramescu n'a avut niciodata servici (ma si 'ntreb daca nu l'o fi demascat la meletzie pen' parazitism sotzial), ca stanomir are doctoratu' luat "la bec", adeca nenorocitu' n'a binevoit s'o conslte pe madama cu cin' sa si'l dea, ca lu' baconschi, pe linga ca'i plac hirjonelile jacuzzice pe banii statului, ii plac baetzii cu barbitza, si cu teologia la baza, pe car' ii si promoveaza in fonczii, preferabil de ambasador, ca preda si'a tractat totzi amicii nevolnici in administratzia de stat folosindu'se de calitatea sa de fost consiglier d'al lu' basescu, acu' aflam ca si funeriu e, de fapt, un reptent, ce ocupa samavolnic postu' predestinat vecinic madamei androneasca, plantat acolo de... grupuri de interese, si car' n'a fost in stare sa obtzina, ca dumneaei, nici un post intr'o universitate serioasa.
n'am mai avut energia, pe caldurile astea, sa'i comentez doamnei mungiu-pippidi, paragraph cu paragraph, toate zicerile memorabile, cum imi facusem un obicei (prost !), da' am din ce in ce mai des senzatzia ca parcurg "celebra" "saptamina pe scurt" a lu' alcibidescu wecetudorescu, in car, in vremurile bune, plesu se alerga, gol, cu liiceanu p'in gradinile peleshului, iar doamna cornea ii facea felatzii lu' ratziu.
==========================================
asta nu 'nseamna ca aprob in integralitate noua lege a educatziei, pen' ca, oricum, n'am citit'o, da' ceva, ceva, ma'ngrijoreaza si pe mine: posibilitatea finantzarii de la bujet inclusiv a fabricilor de diplome.
asta ne mai trebuia noo acuma !
sa'l finantzam si pe bondrea...

vineri, 11 iunie 2010

tolontolaneli



ma sustrag cu dificultatzi sporite din nou' meu puseu de andropauzita blogheristica autoindusa, de data asta vag (sur)excitat de aparitzia pe ecranele pe car' nu le'am banat inca a figurii aproximativ şaşii a tolontanului pe post de constiintza treaza natzionala.
venise sa'i deie replica, la locu' faptei, nas(ol)ului de radu moraru dupa difuzarea filmuletzului  ce venea ca raspuns, din partea cui nu prea era clar, la campania dezlantzuita si sustzinuta cu o perseverentza ce a devenit explicabila la finalu' e_misiunii, de catre trustu' intact prin intermediu' organului sau mai zglobiu si (zic ei) independinte, pre numele lui gîsîpî.
acuma, era evident ca filmuletzu' e o "comanda sotziala" foarte bine tzintita, si, daca n'ai banui cin' se afla in spatele "comanditarului", chiar i'ai da dreptate suta'n suta, ca prea erau gogonate cifrele aruncate de tolontani, ce pe mine ma facusera sa ciulesc in mod nefiresc urechile atunci cin' auzisem de histerevolta astora in juru' cifrei de doi'spe bulioane de ioroi pen' ditai patinoaru' destul de cochetzel, mai ales dac'ai habar la ce mod sint minarite sumele chiar s'atunci cin' se vrea construita pin' s'o cotineatza fara termopan.
adevaratu' scandal s'ar declansa abia atunci cin' s'ar afla ca, de fapt, ghetzusu' acoperit den brasoavia a costat fo cin'zeci de bulioane, lucru nu chiar imposibil dac' astia au dreptate ca "oficialitatzilii" refuza sa prezinte actilii.
pa mini ma irita doar obstinatzia d'al prezenta pe toloblog ca pe o sursa obiectiva, dincolo de orice interese ascunse, cin', e clar, face parte dintr'un sistem de jocuri de interese prin care gastile isi disputa hoitu' tzarisoarii, el doar centrind, beneficiind si de informatzii ciripite de baietzii cu ochii albastri-violet existentzi in toate institutziile bine-merci (cunoaste "sistemu" din famiglie), pen' ca politicu', inclus la pachet cu ziaru', sa dea cu capu'. 
constructzia cu atita migala a staturii asteia de dizident voiculescian imi provoaca accese vomitive comparabile cu alea ce'au alungat din existentza mea tocshoaiele tonomate.
pot sa'i ingiur pe pedelei si fara brinci d'ajutor dezinteresat din partzi.

cum o fac si acu' cin' nu incetez sa ma mir de brejnevismu' boculescian ce pogori peste administratzia statala de mai bine d'un an juma'. 

si io consider masurilii de austeritate asumate boculescian necesare, da' tembele.

se sporesc inutil psihologic chinurile facerii futerii de mama bujetara, asa ca 'ncep sa am banuieli asupra manoperelor necurate ce se ascund in spatele astei inactivitatzi ciudate, ascunsa in spatele unei hiper-reactivitatzi paguboase, si al unui semi-reformism  schiop, si ala cu putzine sanse de reusita. 
la finele anului trecut, in plinu' campaniei 'lectorale, am intzeles ca s'a aplicat metoda concediului fara plata, parca era vorba de freo zece zile, procedura ce n'a stirnit cine stie ce scandal sau contestatzii ceceistice, asa ca nu pricep deloc cum de nu s'a perseverat in directzia asta, mai ales ca alesu', si culesu', era tot basesc, iar cifrele erau din ce in ce mai nasoale.
ce 'nsemna daca papusica alegerii era pasata bujetarilor insisi inca de la inceputu' anului ?
parca citisem pe undeva (nu stiu daca era vorba de croitoru sau de altcineva) despre varianta ca bujetarii sa stea, prin rotatzie, cite o saptamina pe luna acass, cu diminuarea corespunzatoare a salarului, pina la revenirea deplina a ioconomiei sau pina cin' institutziile respective isi faceau singure curatzenie in ograda, daca ar fi dorit sa revina la nivelul anterior.
parca ar fi sunat altfel, si ar fi dat prileju' unor mici referendumuri la nivelu' fiecarei institutzii in parte, lasind loc si liberului arbitru al masselor in toata tarasenia.
poci sa te ca_ci in pofta homului d'a veni la servici chiar si'n shchimbu' a o suta de ron/luna, daca el hotaraste asta ?
pai nu prea poci...
sau la penzii, ce drac i'a oprit p'astia sa dea o lege simpla si clara ca punctu' ala nenorocit de penzie se calculeaza lunar pe baza a cit se incaseaza in bujetu' d'asigurari ?
asta in paralel cu diminuarea cit mai inatacabil posibil a penziilor nesimtzite prin limitarea la trei salarii medii a penziei maxime in sistemu' de stat...
e atit de simplu !
cite bili-arde s'ar fi ioconomisit numa'n aste shese luni, si asta far' sa se pozeze in jack spintecatoru' la televizor ?
bleahhh !
nasu' tot batea shaua aseara c'ar fi nu's ce interese essterne ca sa caza acordu' cu femei, pen' ca bancile sa ne'mprumute la dobinzi din ce in ce mai nasoale.
si "nasu" meu miroase tot cam asa ceva, da' mi'e teama, vazind brambureala jucata si pomperizmu' catastrofic ofitzial, ca bancile astea mai platesc si neste comisioane grazze pen' asa ceva...
undevaaa, cumvaaa...

miercuri, 9 iunie 2010

motz[aiala][iune] de cen[t][z]ura








I







p





a





k








d





a





u







ş







t







i





r





e






ca ma mut







la manastire






pina



cade



bocu,



iara...

luni, 7 iunie 2010

oare popii bujetari sint "redusi" ?


auzind io ca patriarhu' vrea sa contracteze un crendit de 'j de bulioane de ioroi ca sa'si finantzeze inceperea lucrarilor la celebru'i casoi de mintuire (4.(Pop.) A (se) termina, a (se) isprăvi, a (se) sfârși. ♢ Expr. (Refl.) A se mântui cu... = a muri. [Prez. ind. și: mântuiesc] – Din magh. menteni) a neamului prost, mi'o fugit gindu' la puzderia de salariatzi cu sutana ai statului, si fusei strafulgerat la moment de intrebarea ie-pocala, adeca: oare bocu le'o taia si lor din ratzia de gologani ce'i primesc pe ştat de plata, ca orice fonctzionari cu minecutze constiinciosi in ale celor sfinte (doamne apara si pazeste !), pe linga alte diversele foloase in natura si peşin pe care si le trag si de la vii si de la mortzi, sa traiasca ?!
nu'l auzii nici pe musiu vladescu, desi asta se lauda c'o sa le ia inclusiv la cei multzi, si nestiutzi, "gradatzi" (lucru de car' m'andoiesc - de mijloc - cu maaare tarie !), nici pe alde bocanici, nici chiar pe baselu, zicind ceva despre chestia astia, desiii poa' ca i'o fi inclus si pe popi tot la gradatzi, ca au antecedente...

da' de banutzii pen' sumedenia de bisericutze cu car' is dornici uninominaloutzii sa contribuie la bunastarea ale(r)garetzilor din toate coclaorele circumscriptzionale ce s'o mai auzii ? 

ramasag ca n'or sa renuntze la metoda asta drept credinciosa d'a fura irimile, deja ischemice, si voturile, babetelor de toate virstele den "teritoriu" ?

ca altfel, vorba ceea, vai de bilele lor la votu' pentru/contra motziune...

===============================

da' oare, ma gindesc io acu', acorda statu' garantzii gubernamentale pentru casoi ?

adeca, cu alte cuvinte , o sa plateasca tot statu' si imprumutu' lu' daniel ?

ca doara n'o sa'i execute banca garantziile, si o sa le ia casoiu sa amenajeze in el f'un cazino...

duminică, 6 iunie 2010

YES we can (cancan) cu crina ntonescu (ce) PM...

yessss !

Potrivit unor surse politice citate de Mediafax, presedintele Basescu intentioneaza sa participe la reuniune pentru a le transmite deputatilor si senatorilor democrat-liberali ca, daca nu sustin masurile de austeritate si Executivul este demis prin motiune de cenzura, atunci PDL va trebui sa treaca in opozitie.



asa ca e aproape sa se'nfaptuiasca juma' din ce'mi doream ardoare acu's citeva zile:



Presedintele PNL a spus ca liberalii sunt dispusi sa-si asume guvernarea daca actualul Cabinet va fi demis prin motiune de cenzura. Antonescu a spus ca liberalii vor sa fie singuri la guvernare pentru a putea aplica propriul plan de iesire din criza economica: "suntem dispusi sa asumam guvernarea Romaniei pe baza acestor masuri, dar suntem dispusi s-o asumam singuri".



cre' ca nici n'o sa mai dorm la noapte de nerabdarea d'al vedea mai repede pe varu'jan, nu pambuccian, la finantze, ca poate fuje cu bujet cu tot in tzarile calde (cre' c'ar putea sa'l ascunza in coada de la pian) si o ne scape astfel de multe progleme, ca ne despagubeshte companiile de asigurari, si, daca dam o shpaga bine simtzita unde trebe, ne despagubeshte mai mult decit poa' sa fure ala...



cum imi doresc sa'i revad in prim plan si pe adomnitzii moartea mitzii, marga, qiuariu, fenechiu, voicu, tusa - matusa, rusanu, gorghiu - gheorghiu dej, precum si pe totzi baetzii si fetitzele cu coditze pe car' i'am perdut din vizeta de cin' am aruncat la lada de gunoi a histeriei canalele...



basesculeee, n'ai ambitz daca nu'l numesti !

=============================================



miercuri, 2 iunie 2010

si daca nu pica ?

cu toate ca de luni bune ma autoprotejez nemaiurmarind nici un fel de program de stiri, nici macar cele cu reputatzie de oarecare neutralitate politica, informatzia culegindu'mi'o aproape exclusiv de pe hotnews (plus o serie de bloguri cu reputatzie de "portocalii"), asa ca nu pot fi banuit c'as fi cazut prada manipulatziunilor mono-maniacalo-tonomatice, ma declar adinc buimacit de incercarea d'a urmari freo logica'n actu' de gubernamint al partidutzului pe care'l votai acu's freo, aproape, doi ani.
am incercat in intervalu' asta de timp sa le acord tot felu' de circumstantze atenuante; ba ca n'au majoritate decit impreuna cu pesedeaua, c'am inghitzit si broasca asta nearuncindu'ma de pe blog, ba ca urmeaza alegerile prezidentziale si c'au folosit imprumutu' luat de la fmi (desi nu'i frumos sa iei bani de la femei) pentru a asigura linistea sotziala, ca doar scopu' e nobil (*nobel esti, nobel ramii), si merita sacrifitzu' pen' reformarea shandramalei statale rhomane, si tot asa mai departe, ca parca numa' de scuze si essplicatzii am avut parte pin' acu' in locu' unui act de gubernare robust si eficient.
si nici reforma asta statala nu se simte prea bine, ba dimpotriva !
rudimentu' de descentralizare (una din marotele basesciene) produs pin' acu' isi arata din plin singurele roade palpabile: o malformare hidoasa a "aparatelor" administrative locale, impanate abundent cu aparatele de partid ale tutulor partidelor existente, sub pulpana baronetzilor locali atotputernici, si car' ne'au procopsit cu mindretzea asta de ditai crateru'n bujet, pe care nici dracu' nu mai stie cum sa'l mai astupe.
d'un an juma' singuru' aparat gubernamental car' a functzionat ireprosabil o fo' goarna.
goarna car' a trimbitzat incontinent tot felu' de masuri, si greutatzi, car' n'au mai apucat, nici macar din gresala, sa fie si aplicate.
le'am tot taiat astora penzii si salarii nesimtzite d'am ajuns acuma sa fim asaltatzi de trupele bine hranite ale penzionarilor paramilitari, inclusiv din galatzi, cu toate ca, daca e sa studiezi un pic problema, nu "patura" penzionata e cea mai oropsita din republica, mai ales ca o mare parte din componentzi sint complici la multiple infractziuni pentru dobindirea acestui atit de neinvidiat statut.
atit de neinvidiat ca se dau bani grei ca sa'l capetzi...
tot asa si cu sistemu' bujetar: atit de tare l'au tot restructurat, tot din goarna, ca cu cit zburau mai tare capetele de sefutzi bine remuneratzi p'atit de rapid apareau in loc altele inmultzite miraculos, mai ceva ca'n poveste, pin' departe mult mai este... 
ce daca totzi, nu doar pedeleii, au reusit sa'si bata joc de generatzii succesive de "tineret studios" devenit, cu contributzia neprecupetzita a matzului gros alimentat cu micu' & berea electorale, tineret taurin, ce au a primi mostenire, pe linga o tzara frumoasa (si pacat ca'i locuita), o datorie pe cap de (con)locuitor de n'o s'o poata duce ? 

e drept c'am mai facut praf intre timp institutzii, coduri, puteri in stat (inclusiv cea de'a patra), constiintze, oameni, muntzi, vai, si cimpii.

avem, in schimb, lustratzie, o chestie ciudata care multora le'o aduce aminte de lustragerie, daca tot e ca cu constitutziunea sa ramina cum am stabilit: cu palmele pe piept !

atunci ce mai chichirez gilceava sa mai fi la putere intr'o astfel de tzara, si sa te mai numesti, eventual, si basescu ?

ca boc, pedelist, portocaliu incep/incepe sa devina pe zi ce trece o contradictzie in termeni, sau insusire de foloase necuvenite, in cazu' asta nefiind vorba numai de culoare.

pentru atit de putzin sa ajunga sa spuna, asemeni lu' giumara sfirsitului de veac XX, c'au chinuit poporu' dejaba ?

macar daca'l lasau bortzos...

daia'mi doresc cu ardoare ponta prim ministru, crina ntonescu presedinte !

sa (ne) ridem cocotzatzi pe mormanu' de rahat, cu banciu, si mironica...

02.06.2010

cintare omului (tariceanu)

zice iaru, pe blog la @ntonesei, si, iaca, nu'l injur !
Fără să fac propagandă, dacă Tăriceanu nu ar fi stat la luptă trei ani (zi de zi) cu mai marele de la Cotroceni, poate că era un pic mai bine pentru domniile noastre, un pic mai normal. Hai să-i împărţim vina. Iar mie mi-a mers bine între 2004-2008, fără să primesc un capăt de aţă politic (capătul, nu aţa).