luni, 31 ianuarie 2011

MONICA bate GREBLA

ce, nu'i clar?

bucura+tzi'va cu bucura

o figurina "noo", de car' nu mai puteam de doooor, tomnai din vremea, ahaaa, de cin' mai aveam taria moral-vomitiva sa ma mai uitz la vintosi. recuperat, amu, de "mogulu' bun", ca'l mai vazui si pe labe unu, 'nainte de relashu' prilegiuit de plecarea lu' nashu'
o tinara "sperantza", prelucrat, p'in aschiere, in atelierele reunite grivitza (sau grivco?) rosie

ROMUNI! NU VA PERDETZI SPERANTZA!

libertatea'i aproape (era prea "buna" ca sa'i pastrez essclusivitatea lu' shadow!)

si viermii vorbeste, nu'i asa?

am vazut de dimmineatz copertza la jurnalu' vidanjeur, si n'am putut sa nu fak o incursiune, tzinindu'ma de nas, gitzi si urechi.
asta dupa ce'i vazusem asara pa seraficii plesu&liiceanu!
Liiceanu şi Pleşu, comisarii glossy ai adevărului absolut  
Autor: VICTOR CIUTACU 
31 ianuarie 2011 – 13:37

 În campania electorală, candidatul Traian Băsescu anunţa, plin de emfază şi de năduf, că nu mai calcă în TVR - unde se cerea fără pic de jenă şi primea instant tribună de exprimare - , până nu se depolitizează. Hitul portocaliu al anului 2009, răcnit isteric de voci sinistre pe toate canalele de comunicare posibile, era că Alexandru Sassu, preşedinte al instituţiei la vremea respectivă, a închinat spaţiul de emisie opoziţiei şi că bietul luptător împotriva corupţiei nu mai are unde să-şi promoveze luminoasele planuri de reformare a unui stat inert pe care tocmai el îl conducea. "Condamnatorul” comunismului a câştigat alegerile, iar "politrucul” Sassu (fost coleg de partid cu Băsescu, de altfel, parte a puciului anti-Roman din Modrogan) a fost convins, prin forţa votului în Comisiile de Cultură, că rezistenţa lui în Pangratti e neprofitabilă.

Imediat după numirea în forţă a lui Alexandru Lăzescu în fruntea Consiliului de Administraţie al TVR, comisăreasa portocalie Rodica Culcer, butonul pe care se apasă în momentele tensionate, a fost reinstalată urgent la pupitrul de comandă. Subit vindecată de toate beteşugurile invocate când îi puţea să vină la slujba unde nu mai avea influenţă (cu excepţia ascuţitului de creioane pe-o leafă care bătea suta de milioane), activista preferată a Cotrocenilor a transformat postul public de televiziune în cea mai sinistră şi politizată unealtă mediatică a regimului Băsescu. Maxima performanţă de activism deşănţat a fost atinsă în momentul tragicului gest al lui Adrian Sobaru, când, dintr-o slugărnicie dusă la extrem, ignorând atât ştirea în sine, cât şi faptul că personajul principal al tragiediei era angajatul său, TVR a fost singura care a oprit transmisia.

Adulatori publici ai preşedintelui României, oameni care-l înjurau pe vremea lui Constantinescu şi ulterior şi-au mutat buzele calde pe alt dos rece, intelectuali mai mult sau mai puţin validaţi de activitatea lor culturală, dar degrabă semnatari ai tuturor apelurilor de Internet care circulă prin piaţa politică de idei şi foşti jurnalişti aflaţi pe statele de plată ale partidului-unitate militară din Modrogan au devenit invitaţi de bază ai tuturor emisiunilor care au (fie şi cea mai vagă) legătură cu politica. Execuţiile politice de la TVR au devenit, într-o complicitate greţoasă cu activiştii GDS, transformaţi peste noapte în analişti politici, parcă rupte din manualul micului stalinist. Ţintele puterii n-au nici măcar dreptul la apărare, ci doar obligaţia de a muri politic.

Ultimele achiziţii de marcă ale baricadei portocalii sunt filosofii glossy Gabriel Liiceanu şi Andrei Pleşu. Băgaţi, pur şi simplu, cu de-a sila, cu motivarea puerilă că învăţătorii neamului nu trebuie atinşi nici măcar cu o floare. Doi oameni, e adevărat, cu operă şi imagine indusă de apostoli ai adevărului absolut, dar fără scrupule şi veşnic dispuşi să slujească (profitabil pentru ei) orice putere politică. Suficient de precauţi şi grijulii pentru viitorul lor la împărţirea tortului, când Geoană părea că scapase în câştigător al alegerilor prezidenţiale, s-au distanţat public, dar nu cu uşi trântite, de Băsescu. Cum n-au avut nici o greaţă să ia bani cu roaba de la Vântu pentru o emisiune despre nimic în care Băsescu ieşea mereu bine şi după aia să-i dea nişte flegme scârboase din fuga limuzinelor, comisarii adevărului absolut s-au întors rapid, fără să le crape de ruşine pingeaua obrazului, în dispozitivul de unde nu plecaseră niciodată cu adevărat. Girând, cu prestigiul lor, atâta cât mai e, cea mai oribilă maşinărie de propagandă politică din istoria postrevoluţionară a României. Onoarea n-are preţ. Pierderea ei e, însă, al dracului de scumpă...

Rodica, Securitatea şi denigrarea lui Păunescu
Înainte de ’89, ca secretară la Ambasada SUA, Culcer i-a cerut marelui poet să se întâlnească cu un diplomat american
Autor: GABRIELA ANTONIU 31 ianuarie 2011

Lipsa de scrupule şi atitudinea slugarnică ale teveristei Rodica Culcer pe banii contribuabililor sunt binecunoscute, dar Jurnalul Naţional vă oferă astăzi o probă de cinism dus la extrem. Pentru 7 noiembrie 2010, ziua când a fost înmormântat Adrian Păunescu, Rodica Culcer a plănuit şi pus în scenă un plan diabolic de denigrare a marelui poet în cadrul emisiunii "Ultima ediţie" prin intermediul scriitorului Andrei Cornea. Premeditarea a fost dezvăluită de Comisia de etică a TVR, care a pus în discuţia Consiliului de Administraţie al TVR atitudinea incalificabilă a Rodicăi Culcer şi a echipei sale.

Dincolo de concluziile Comisiei de Etică a TVR, care nu a găsit nici un vinovat, rămâne însă o întrebare: cum şi-a permis Rodica Culcer să-l denigreze pe Adrian Păunescu, ironizându-i calităţile de mare poet, în condiţiile în care aceeaşi Rodica Culcer, pe 29 septembrie 1988, pe vremea când era secretara consilierului politic al Ambasadei SUA la Bucureşti, Michael Parmly, făcea anticameră la acelaşi Adrian Păunescu, pentru ca poetul să se întâlnească cu un diplomat american? Două note ale Securităţii din do­sarul de urmărire al poetului Adrian Păunescu demonstrează lipsa de scrupule a Rodicăi Culcer.


croseta---------croseta----------------------croseta-------------croseta
croseta (cenzura mea: ca'i vorba de cit de securista'i culcer!)

Cum a premeditat şefa ştirilor TVR "executarea" marelui poet

Pe 17 noiembrie 2010, Comisia de etică a televiziunii publice a constatat că emisiunea "Ultima ediţie", difuzată pe 7 noiembrie, ziua înmormântării lui Adrian Păunescu, "l-a avut ca unic invitat pe domnul Andrei Cornea (publicist la săptămânalul 22), prezentat ca eseist şi scrii­tor. Domnul Cornea s-a exprimat extrem de critic la adresa subiectului, ceea ce – în lipsa unui adversar de opinii – a transformat emisiunea într-una integral defavorabilă scriitorului dispărut. De altfel, într-una dintre intervenţiile sale, însuşi invitatul spune, referindu-se la Adrian Păunescu: «Să vorbească alţii despre calităţi!»".

În raportul trimis CA al TVR, membrii Comisiei de etică au anexat o postare semnată de Rodica Culcer în subsolul unui material publicat la 15 noiembrie 2010 pe site-ul asymetria-anticariat de publicistul Petru Clej şi intitulat: "Nu am nimic în comun cu România lui Păunescu", postare care dovedeşte că denigrarea poetului Adrian Păunescu a fost premeditată. "rodica culcer: (15-11-2010 la 05:03):«Foarte interesantă şi binevenită atitudinea voastră faţă de cazul AP. Am încercat şi noi la TVR să dăm glas celor revoltaţi de cultul personalităţii sale, prin emisiunea în care a fost invitat Andrei Cornea, iar acum suntem prigoniţi de PSD, prin oamenii lor din CA şi din Comisia de etică a instituţiei. Mai mult, Victor Ponta a cerut în plenul Parlamentului audierea întregii conduceri a TVR pentru modul în care a reflectat dispariţia "marelui poet".

Unde mă despart de tine şi de analiza ta este în implicarea religiei ortodoxe în această isterie: totul nu este decât o manevră a PSD, care a vrut să-l transforme în martir al neamului şi s-a folosit masiv de Realitatea TV şi de Antene în acest sens. Desigur, apariţia preşedintelui Băsescu la catafalc a fost regretabilă, dar asta nu schimbă faptul că totul, absolut totul, este o operaţiune politică – ceea ce este foarte grav»". Conform dcnews.ro, prezentarea acestei postări în raportul Comisiei de etică a fost făcută la iniţiativa Luciei Hossu-Longin, cunoscut producător şi realizator de televiziune şi membră a CA al TVR. Ea a cerut cu această ocazie Consiliului de Administraţie al TVR curăţarea postului public de "executorii de personalităţi". Vinovate sau nu, au existat de-a lungul istoriei comenzi de denigrare a unor personalităţi, fără ca acela pus la zid să se poată apăra, a susţinut Lucia Hossu Longin, considerând că a da glas numai celor revoltaţi nu poate fi decât un atac la persoană.

Poate vă întrebaţi care a fost finalitatea acestui demers. Pentru Rodica Culcer, nici o pedeapsă. Dimpotrivă. A apărut recent pe sticlă ca moderatoarea emisiunii "Judecă tu!", o emisiune în care sunt rodaţi invitaţii de casă ai Puterii, printre care şi sus-amintitul Andrei Cornea. Cât priveşte restul echipei lui Culcer, Comisia de etică şi arbitraj "nu a putut determina responsabilitatea editorială pentru lipsa de echilibru constatată în emisiune, întrucât producătorul Antonela Ghemu nu s-a prezentat la nici una din cele două şedinţe la care a fost invitată. În aceste condiţii şi având în vedere obligaţia comisiei de a se pronunţa într-un timp rezonabil, punem la dispoziţia Consi­liului de Administraţie concluziile parţiale ale cazului analizat".

PS: Precizăm că dezvăluirile din Jurnalul Naţional nu sunt un atac la TVR, ci la adresa slugilor regimului portocaliu care cheltuiesc bani publici în interes de partid. De asemenea, constatăm că, în cazul TVR, zisă şi liberă, ne-am întors în anii ’90, iar prin acest demers jurnalistic urmărim depolitizarea postului public de televiziune.

Ce rămâne după fiecare
Unii se simt infiniţi dacă sunt realizaţi material
Autor: ANA-MARIA PĂUNESCU
31 ianuarie 2011


etc, etc, etc,  etc, etc, etc
==============================
si, urmeaza unu' din "prietenii jurnalului":

Clack !
 January 29th, 2011
admin (badea, adica)

Va plictisiti? Nu pentru multa vreme. V-am pregatit ceva crancen in stilul imaginilor de mai jos. Tineti minte partea cea mai importanta: “Clack !”

P.S. In curand Aaaaaaaaaaaaa !!!!!!!

sa va fie frica, ba 'telectualilor!!!

duminică, 30 ianuarie 2011

bulgarele mineral al prostiei; teveriste, de data asta!

dom'le, iata ca, daca, dint'o data, itzi doresti, ca pe ultimu' lucru din veatza asta, sa te mai adapi putzin den apa vie ce susura, mijit, din mushuroiu' teverist, fost teverist sassu, actualimente agiuns reduta ghedesista/sorosista, si n'ai avut timp, chef, sau n'ai stiut, ca cutare e_misie'i la hora cutare, minutu' cutare, ba, mai mult, si absurd, itzi doresti sa vezi alte (sub)produse mai din vechime, si accesezi saitu' terebelului conglomerat de 'j de mii amploaiatz, care cu mapa, care cu sapa, ei bine, ai toate shansele s'o iei in mina cu o anvergura nebanuita, daca, cumva, nu vrei sa te uitzi la nu's ce tonomatze de pe doi, probabel reminiscentza de la tatulicianu' belitzi cu noi pa programu' doi de mai antzartz cu doo'j de ani, parca n'am fi noi satui de tonomatzi si tonomatze, de la ai'laltz!
gasesti cit'o emisie, hai doo, ratacite, in folderele aleatoare aruncate p'acolo, daca gasesti, ca, d'o pilda, pe mitica, din "d'ale lu' mitica", l'or 'ngropatara in avans, zicindu'si, in sinea lor complexa si cu multe umflaturi, c'ar merita sa'i puie ei floarea'n gura primii, 'naitea hienelor hi_gigi_enice canalizde.
si io care ziceam c'o sa'm fac timp d'un vichend plin de realitatea evropeana cea mai spurulenta ce'o mai zaream p'acolo, pina n'or zapacit'o teverijdii mutind'o, de nici ei nu mai stiu in ce loc din grila lor de danutzi serelisti au mai ascuns'o.
asa si cu programu' cu "cel ce gindeste altfel", cornel mihalache de data asta, pe car' il descoperisem saptamina trecuta, si, neavin' timp, mi'am zis c'o sa'l vaz pa sait.
aiurea!
nu era decit o 'nregistrare a una bucata emisiune, chiar aia vazuta, partzial, de mine...
asa ajungem noi, neste partecoleri sa le facem traba neicusorilor si puicusorilor cu salarii babane de pseudo bujetari, ba mai si platindu'le abonament pentru asta, ca sa nu se mai arunce, dreaku, de la etagi!

nu doare, dom'le, prostia asta fudula teverizda, c'altfel s'ar refugia totz pitziponcii din dorobantz pe motiff de
disconfort acustic...

NUTZU, spaima constitutzu, recunoaste c'ar fi "acoperit"

cui ii mai pasa c'or mai aparutara doi insi "d'onoare", car' or omisara sa'si amentesca, publec, de datu' cu parerea la manastirea secu?
hai ca'l 'ntzeleg pa unguru'-bunguru' szoby, ca meseria lui e pumnu', nu cuvintu', ca'n cazu' lu' dom' grosan, car' ar fi putut sa profite d'ocazia respectiva (aia cu ciripitu') d'un miliard de ori din op's'noo pina azz, dindu'ne noo si alte opere memorabele, altele decit alea cu nutzi spaima constitutzii.
ceea ce denota ca baetu', ca si altzi baetzi, or giurat cu mina pa drapel, si, dupa cum am aflat de la altzi po(r)caitzi, asemeni lor, din asta nu iesi decit cu picerele 'nainte.

R: Care a fost motivul pentru care ati refuzat distinctia „Meritul Cultural” oferit de fostul presedinte Ion Iliescu?

I.G.: Motivul a fost unul foarte simplu. Cu toate ca il respect ca om politic, ca animal politic pe Ion Iliescu, nu m-am putut abtine sa-i aduc aminte ca nu si-a cerut niciodata scuze pentru navala hoardelor de mineri din iunie ’90, un gest care l-ar fi facut sa creasca in ochii mei. Necerindu-si scuze, mi s-a parut aproape imposibil ca un om de cultura sa primeasca acest grad de ofiter, din cite am inteles, din mina unui om pe care inca mai exista singele celor din Piata Universitatii. M-am interesat dupa aceea, mai mult din curiozitate, sa vad ce obtineam eu din aceasta medalie. In afara de tinicheaua respectiva, aveam dreptul la sapte salve de tun la inmormintare. Din pacate nu le-as fi putut auzi, fiind oficial acoperit.

dupa cum se vede si din pasagiu' de mai sus, nelu grosan nu'i freo cirpa'n cur, car' sa fi facut freun amor far' de leac fatza de sistemu' ala, si'n felu' ista, p'in lapsusu'i prelungic, sa nu doreasca sa'si 'ntineze nus' ce nobele idealuri.
altceva, mult mai tare, l'o facut sa aiva retzineri asa de complexe, si complicate,  incit s'agiunga ca si atuncea cin' e  'ntrebat, cu subect si predicat, desp'e asta, s'agiunga s'o 'nfloreasca ca la ploesti, neica:

Reporter: Ati avut mai multe „contacte” cu Securitatea. Ce s-a intimplat de fapt?

Ioan Groșan: Ce-a avut de fapt Securitatea, nu numai cu mine, ci cu toti cei din generatia mea. Si aici trebuie sa spun ca eu sint alaturi de Sorin Antohi, de Carol Sebastian sau de Cornel Ivanciuc. Ei au vrut sa ne distruga tineretea, sa ne distruga valorile, sa ne culpabilizeze, sa ne distruga pina si umorul. Or, eu cred ca, cu toate presiunile lor, cu toate santajele lor, generatia mea si a celor de dupa mine, a invins. Ca dovada ca azi putem sa ne manifestam din plin toate optiunile, toate talentele, toate vocatiile. Primul contact cu Securitatea l-am avut in ’78, cind am venit in Bucuresti, nu stiu ce maior nu era interesat ca eram profesor, ci ca am contacte cu Casa Scriitorilor. Deci in centrul atentiei lor stateau scriitorii, credeau ca acolo e o magma care poate bufni. Un alt moment inedit a fost cind m-am intors de la Paris. M-am intilnit conspirativ cu o doamna care, in ’89, mi-a dat niste intrebari pentru revista „Les Temps modernes”, despre cultura romana, e clar, numai ca erau trimise de Tepeneag si Breban. Breban era pe vremea aceea la Paris. Am incercat sa imprastii intrebarile respective la tot felul de personalitati, inclusiv lui Dan Petrescu, dar n-am mai apucat pentru ca am fost luat la ancheta, sa dau o declaratie, nu nota informativa, ci declaratie, care a si aparut, de fapt, in Carta Alba a Securitatii. In subsidiar, am amenintat ca daca ma mai preseaza mult, avindu-l prieten pe Emil Hurezeanu la Europa Libera o sa iau contact cu el, si atunci m-au lasat in pace, pentru ca nu mai aveau nevoie, fiind in preajma Congresului al XIV-lea de inca un disident. Era miscarea in jurul lui Dinescu, miscarea celor sase, protestul lui Plesu, care dupa aceea a fost exilat si asa mai departe asa ca m-au lasat in pace.
ce legatura o fi facut mardale 'ntre asta colorata de sus si grosan?
(a denumit'o: 2grosan1.jpg...)
stie el ce stie, ca doar is coledji da redactzie!  



vineri, 28 ianuarie 2011

studiu d'oportunitate, si oportunism

pentru c'am pus'o da mamaliga, si viitoru' tzearii'i asigurat, multzamita melanjului mancurtist pus la cuptior de mareshal&co, cu cai mascatz, iar basea'i ca valu', si ce'i val ca_valu' trece, si noi pe linga el, cintin' la caval, o las dreak' de poulitica, per moment, si lansez in eter un SOS, in sos tomat, ca'i pe cale de disparitzie unu' din locurile, in eFeM, in care puteam fugi d'acasa, fara sa dam de larga coalitzie grivco conglomerates & becali territories & ddd workshops
ziceam io ca o las dreak' de poulitica, da' dadui peste pesedistu' suparat shutzu, adeca peste ce scrie el desp'e ce s'o 'ntimplat in ultimele pa's'opt d'ore, ca io nu fusei pe faza zilele istea, si nu'mi veni sa crez ce scrie...
asta sa fie shutzu?
nu'i nici o gresala?
lilickooo, ce faci, fataaa?
voi v'atz inhaitat cu neste mafozzi?

Filmul arestării unor mafioţi

Autor: CRISTIAN ŞUŢU • Categoria: Editorial • Publicat la: 2011-01-28 14:19:51

Nici nu bănuiţi ce norocoşi suntem că trăim aici, în România. Ce ţară de poveste! Ce intrigă! Ce scenariu pentru care alţii şi-ar goli conturile ca să le poată plăti! Deschideţi ştirile despre arestarea liderului pesedist argeşean! Luaţi o pungă de pop-corn! Eventual, o cola. Şi priviţi! DNA îl cercetează pe numitul Constantin Nicolescu, baron PSD de Argeş. Victor Ponta dă o fugă la Piteşti şi muşcă din microfoanele jurnaliştilor. În semn de protest, desigur. Procurorii îl iau de mână pe Nicolescu şi-l duc să-l arate judecătorilor. Care-l arestează pentru 29 de zile. Nicolescu pică. „Nu vă fie frică”, se aude din gurile a circa 100 de pesedişti de rând, aduşi la tribunal de prietenii baronului. Se aud şi sirenele salvării. Nevasta arestatului pică şi ea. Pesediştii de rând urlă din toţi rărunchii. Era să zic păduchii. Primarul Piteştiului, fără halat şi fără stetoscop, declară că Nicolescu a făcut un atac de cord. „Deşi n-avea probleme cu inima”. Fiica baronului pică şi ea. Lui Victor Ponta îi vine o idee: „Să mergem în faţă la DNA, să ne ţinem acolo şedinţa de partid”. O idee proastă, pe care a avut-o pe vremuri şi Năstase, atunci când a fost arestat Gabriel Bivolaru, dar ce mai contează? Dai în mine, dai în fabrici şi uzine! Baronii sunt pe cale de dispariţie. Opriţi vânătoarea! Şeful Ambulanţei din Argeş picură şi el nişte venin: „N-a fost stop cardiac. A fost o stare de leşin”. Pesediştii se urcă-n maşini şi tastează cu degetele lor groase pe GPS adresa: Piteşti. Pe autostradă, în ecranele tv din spatele tetierelor, pesediştii îl urmăresc pe Emil Boc, premierul PDL, cum încearcă să pară nervos: „E un circ mediatic. PSD, PNL şi PC fac zid împotriva justiţiei”. Din capătul celălalt al ţării, primarul Nechita de la Iaşi face spume la gură: „Nicolescu e un om onest. L-au arestat, ca să ne sperie pe toţi ceilalţi”. Făcându-şi manichiura cu ajutorul dinţilor, pe bancheta din spate a limuzinei sale, Ponta dă din cap, în semn de aprobare. Ajuns la Piteşti, liderul PSD muşcă din nou din microfoane. Mai tare. “Băsescu şi Morar sunt pătaţi de sânge. (…) Am venit să-i salvăm viaţa lui Nicolescu”.

Va urma.

Din episoadele următoare: Prietenii şi colegii celor 130 de mafioţi ai clanurilor Colombo, Gambino, Genovese, Luchese, Bonanno şi DeCavalcante, arestaţi acum o săptămînă în Statele Unite ale Americii, vor picheta sediile FBI în semn de prostest faţă de politizarea justiţiei americane.

nime' nu'i ca crin

nou' bombonel:
Atac fara precedent la Justitie. Cine o apara de Alianta Penalilor? 
de Dan Tapalaga HotNews.ro Vineri, 28 ianuarie 2011, 3:55 Actualitate | Opinii

​Nastase, Ponta si Antonescu s-au dezlantuit, joi seara, in direct la televiziunile de stiri, impotriva Justitiei, dupa arestarea Ayatollahului de Arges soldata cu un lesin neclar transformat prompt de televiziunile de stiri intr-un stop cardiac prelungit. Melodrama atinge apogeul cu indemnul lui Adrian Nastase la revolte si insurectii de partid: Daca nu reactioneaza nici acum, partidul asta e de mamaliga. In interventia sa precipitata, in direct prin telefon la Realitatea TV, Nastase proclama criminal regimul Basescu si se mira ca oamenii nu au luat inca strazile cu asalt.

Intrati intr-un soi de fierbere revolutionara, reporterii de la Realitatea sar pe micul Che Guevarra de pe scari, inainte sa ajunga in studio alaturi de Antonescu. Ce ziceti de Nastase si mamaliga? Gafaind pe trepte, liderul PSD raspunde cam riscant: sa fie barbat si sa nu mai planga la televizor.

Partea proasta e ca toti barbatii din PSD au umplut deja borcane de lacrimi: Ion Iliescu, Nicolae Vacaroiu, primarul Pitestiului, toti liderii grei tipa la televizor impotriva procurorilor si zbiara la Basescu. Pana la urma, pana si el, Victor Ponta, tot asta face: merge sa planga la televizor. Asta fac toti cercetatii penal si avocatii lor, altfel nemilosi cu adversarii: bocesc soarta democratiei si urla la televizor impotriva unei dictaturi inchipuite, lesina sau se imbolnavesc subit, altii fac atacuri de panica, se interneaza abrupt, dar sunt de negasit prin spitale. Cum ar veni, le lipseste barbatia.

Ca sa nu complicam lucrurile, explicatia smiorcaielilor si vaietelor din opozitie, amplificate de goarna televiziunilor de stiri, trebuie cautata in termenele tot mai scurte de judecata din dosarele Nastase, Voiculescu, Vantu sau alte nume mari si grele aflate la distanta tot mai mica de judecata pe fond. Vezi detalii in sectiunea Dosare de Coruptie in care HotNews.ro urmareste pas cu pas derularea marilor procese.

Toti acesti politicieni si oameni de afaceri importanti vad cum strategia de amanat procese cu anii pana la prescriptia faptelor a fost spulberata de mica reforma. Procesele au prins viteza, gloantele avocatilor se termina. Panicat si transpirat, ca un adevarat barbat, Nastase denunta pe blog "completele de executie". Vantu se ratoieste la judecator dupa care se refugiaza prin spitale, lovit subit de toate bolile pamantului: ginecologice, cardiace si ortopedice.

Eliminarea exceptiei de neconstitutionalitate si scurtarea teremenlor ii aduce periculos de aproape de un deznodamant in justitie: achitare sau condamnare. Cine ar vrea sa afle raspunsul? Nimeni nu-i nebun sa riste.

Cu totii vad ca vechiul sistem de justitie, care le asigura impunitate, nu mai functioneaza, cel putin in cazul lor. Au putut constata ca a dat rateuri in cazul Gutau, condamnat la inchisoare, sau Solomon, arestat vreo sase luni. Dupa standardele lor, primarii PDL era obligatoriu sa scape, fiind la butoanele care pot, bloca, teoretic ghilotina justitiei. Cu totii vad ca, dupa doua decenii de descompunere lenta, statul roman si institutiile sale sunt in pericol de functionare. Romania pare sa fi iesit din nemiscarea specifica statelor captive. Rascolirea straturilor de namol din subteranele ei trezeste reactii violente din partea diverselor secte bine organizate de opozitie: pensionari militari recompensati pentru razboaiele de la popota, sindicalisti corupti, dinozaruri din universitati, baroni locali speriati etc etc. Imaginea de stat nefunctional se misca.

Penalii mari si mici s-au coalizat intr-o Alianta, au strans randurile din teama pentru libertatea lor. Din acest motiv, Traian Basescu trebuie cat mai repede suspendat.

Reteaua Voicu a picat, si-au facut aparitia judecatori curajosi ( vezi cazul Vantu), care nu mai inghit toate gogosile avocatilor. Aplica amenzi, fapt de neimaginat pana azi, verifica hartiile medicale la sange si afla ca de boala de inima se ocupa un ginecolog, iar de fractura de rotula un medic cardiolog. Procurorii fac si ei ancheta, ameninta medicii care gireaza internari dubioase cu dosare penale. Vedem executori judecatoresti curajosi si intangibili ca Vadim evacuati din sedii ocupate abuziv.

Pe scurt, nimic nu pare la fel de sigur ca inainte. Ponta trage alarma: Toti cei care gandesc ca nu li se poate intampla nimic, sa se gandeasca de doua ori. Altfel spus, daca un simbol al securismului tarziu, daca insusi Ayatollahul Argesului, baronul puterii locale absolute a picat, nimeni nu mai e in siguranta.

Curtea Constitutionala si CSM, ultimele redute antireformiste din Justitie, au iesit de pe vechea orbita perfect previzibila. Reformele institutionale scoase din Parlament cu forcepsul unei majoritati chiunuite incep, incet, sa dea roade.

Pe acest fundal dramatic, Victor Ponta si Crin Antonescu au decis ca e vremea sa se opreasca putin din plans si au pus mana pe topor. Joi seara, la Realitatea TV, au executat comanda lui Adrian Nastase si au sarit la gatul Justitiei.

Cei doi au amenintat procurorii cu decapitarea, numindu-i cozile de topor ale dictatorului Basescu. Au promis ca reteaua DNA va fi destructurata, ca judecatorii ”care fac jocul DNA” vor plati, ca vor taia si spanzura dupa ce ajung la putere. In fine, au improscat cu acuzatii grave, dar neprobate, au tipat lozincile stiute despre anchete si procese controlate politic. Astfel de pozitii sunt inacceptabile din partea unor lideri care se viseaza premieri si presedinti intr-un stat UE, chiar daca tara se numeste Romania.

Sunt tentative periculose de intimidare si obstructionare a justitiei. Cu Romania sub monitorizare la capitolul justitie, iesirile lui Ponta si Antonescu au ceva din iresponsabilitatea recidivistilor. Nu le mai pasa catusi de putin de UE sau reactiile externe, cu atat mai putin de ce zice pestrita lume romaneasca.

Unde sunt acum vajnicii aparatori ai democratiei? Cine apara Justitia de Alianta Penalilor? De unde, totusi, atata disperare si inversurnare din partea opozitiei, care a sunat mobilizarea generala in apararea unui cercetat penal? Dictatura Aliantei Penalilor cine o denunta?

Nu cred ca se asteapta nimeni ca Mona Pivniceru, Viorica Costiniu sau Victor Alistar sa sara acum in apararea justitiei, sa lupta pentru independenta ei. Ei sunt ocupati, la fel ca PSD si PNL, doar cu Traian Basescu. O prima reactie a venit de unde nu s-ar fi asteptat nimeni. Tanarul liberal Razvan Orasanu a taxat in mod corect latratul prostesc al cuplului Antonescu-Ponta impotriva judecatorilor si procurorilor.

Asociatiile de magistrati oneste si judecatorii reformisti din CSM au obligatia sa reactioneze fara echivoc in fata acestei agresiuni orchestrate de liderii opozitiei - Nastase, Ponta, Antonescu, mobilizati la varf in apararea presedintelui Consiliului Judetean Arges, impotriva caruia un judecator a dispus joi, 27 ianuarie, arestarea sa pentru 29 de zile. In lipsa unei reactii ferme, de condamnare publica a adversarilor justitiei, putem lasa deoparte speranta ca magistratii chiar isi doresc reforma si tin la principii, nu doar la bani si privilegii. Au ratat momentul in cazul Ridzi, cand PDL a blocat justitia in Parlament. Au ocazia acum sa-si spele rusinea. Cum ar zice Ponta: e cazul sa fie barbati si sa-si apere reputatia, cata o mai fi

joi, 27 ianuarie 2011

luni, 24 ianuarie 2011

doamne feri! plus "recuzare"...

"multzamita" lu' marius oprea, precum si remarcii lui foarte plastice desp'e noa 'mpreunare antonescu, devenit antenescu p'in casatorie, si felics voiculescu, am parte de zeci de accesari 'ntimplatoare ce cauta, de fapt, detalii asupra unei traume fiziologice teribile.
le declar nule!
fara vreo legatura cu asta, profit de ocazie pentru a ma recuza de la orice manopera electiva in legatura cu asa zisa mea nominalizare, de catre neste persoane absolut stimabile, si chiar "dragutze", indiferent ca's situate de o anumita parte a spectrului poulitic, la un fel de concurs a carui jurizare cade incluziv "in sarcina" fostului "EL INSUSI" adrian nastase, zis si bombo (nu ca m'ar paste f'un pericol!).
si p'astea le declar tot nule...

moment poetic: banciu&stanescu desp'e balc

cu 'ncapatzinare sp'e descapatzinare

am trait ca s'o vedem si p'asta!
maresalu' antenescu stringin', alaturi d'aghiotantu' sau pontic, miinile personagiului colectiv "multzimea".
ce'i drept nu ne'a fo' prezentat si episodu' spalarii miinilor cu spirt de dupe aia.
se pare ca tiranu' vrea sa'mpartaseasca pin' la capat soarta formatziunii de habauci de care e lipit "ca marca de scrisoare" (ca s'o citez pe madam dra_grotesca, pe car' am zarit'o asara, dupa ce tziusem cu tot dinadinsu' sa nu'l pierz pe cristian preda in reprezentatzia ce'o dete p'unu' din canalele rau [a}f[u}amate).
daca essperentza pe car a trait'o 'mpreuna cu musiu fost tariceanu (devenit, apoi, pe rind, moliceanu, din nou tariceanu, ca sa se hotarasca, in fine, sa ramiie moliceanu pin' in ziua de azz) o fo' asa de traumatizanta incit sa'l faca sa mearga pin' in pinzele albe cu legumicolu' boc poloboc sta la bloc, tot pe loc, pe loc, pe loc, sa rasara busuioc, si sa'si piarza pin' in asa masura renumitu'i, asa zis, simtz politic, incit sa nu'si "aranjeze" o deplasare essterna, de mare 'nsemnatate, in insulele vanuatu, or in oricare alte insule, un' a 'ntzarcat mutu iapa, cum o procedat (mai putzin insulele) de zioa natzionala, cu muci la nas, unu' decemvre, 'nseamna ca'i groasa, si ca traiectoria'i devine inevetabela 'nsp'e capu'n perete.

printzu' sturdza il bate, la mustatza, pe vanghele


“Și în acest an va fi foarte foarte bine. Sunt aici oameni foarte bine văzuți în toată Europa, care au venit la Balc să se întâlnească. Cel puțin mai sunt câțiva care mai vin în mizeria pe care o avem în țara asta. Vin și este un foarte bun PR făcut de domnul Țiriac, chiar dacă e făcut la vânătoare și știu că nu vă place”, a declarat prințul Sturdza înainte de prima partidă de astăzi. “Uite că se poate și în România. E cea mai bună vânătoare organizată în Europa, într-un țarc. Și țarcul e foarte mare, așa că mistreții au toate șansele să scape”

SENZATZIONAL! "ardei umplut" pe cin' era mai mic decit e azz

recunoastetz personagiu?
facin' abstractzie ca poza'i luata de pe tricoaloru'

probe de pragmatism la romun: dupa ce ne'a ucis Maretzu' Conducator, voiculescu (celalalt voiculescu!) vrea despagubiri!

la razboi ca la razboi, ca 'ntre proaspetzii aliatzi

conform vosganian.ro

duminică, 23 ianuarie 2011

romunia, (m)ue, terra, etc

un cuplu de romuni nativi luind'o, catinel, catinel, spre schengen luata de pe un blog de dixtractzie

dupa cizma ghedesista, iata ca si buca boerilor mintzii se pravaleste peste grumazu' televiziei NATIONALE, BAAAA!

luindu'i lu' danutz srl o halca masiva d'audientza in prime time...
unde sin' adevaratzii boeri ai mintzii chireac, srs, boda, hurezeanu, etece?
sau, de ce nu? "costy" rogozanu?

incepe: maresalu' are pe masa de lucru proglema penziilor securicilor, sa traitz!

dupa ce  a "militarizat" rejimu' din cadru penele, 'nainte de fuziunea, p'in absorbtzie, cu sinteza zilei, dom' prezidente maresal antenescu  schitzeaza principalele comandamente ale viitoarei gubernari:

Crin Antonescu: Primul guvern in care PNL va fi parte va restabili pensiile militare
de A.N. HotNews.ro 
Duminică, 23 ianuarie 2011, 16:07 
 Partidul National Liberal va readuce pensiile militarilor la nivelul celor dinainte de recalcularea facuta de actualul Guvern, a declarat duminica presedintele PNL, Crin Antonescu, citat de Agerpres. Liberalul a spus ca decizia recalcularii pensiilor militarilor este cea mai mare umilinta la care Armata a fost supusa in istoria sa.
Iata cele mai importante declaratii facute de Crin Antonescu:
"Din punct de vedere al PNL, indiferent cat mai calculeaza contabilii domnului Traian Basescu, indiferent daca domnul Boc si oamenii sai vor catadicsi sa respecte hotararea instantelor judecatoresti si in speta a celei mai inalte instante din Romania, Inalta Curte de Casatie si Justitie, primul guvern in care PNL va fi parte va restabili lucrurile in favoarea pensionarilor militari, din ordine publica si aparare nationala, asa cum au fost ele inainte de a incepe sa faca asa-zisa reforma a lui Basescu"
"O asemenea batjocura, o asemenea umilinta, o asemenea degradare a acestei categorii nu s-a mai petrecut niciodata, in niciun regim politic, nici sub Carol al II-lea, nici sub regimul antonescian, dar nici sub comunisti. Faptul ca acesti oameni, ma refer la veterani, la pensionarii militari, au ajuns sa pandeasca cu sufletul la gura poate spune ceva presedintele tarii despre soarta lor e cea mai mare jignire la care acestia pot fi supusi"
lucru cu car' o sa fie si riddick d'acor! ca, d'altfel, si bleen

amusinin' mirosu' de cadavru, virgula

dumenica la prinz, bintuitzi de dor de brinza, viezure, minz, cetim:

Actorul Mitică Popescu, internat în spital
EVZ on line Duminică, 23 Ianuarie 2011
Actorul Mitică Popescu este internat la spitalul Floreasca din Bucureşti, după ce şi-a fracturat o mână. Se pare că, acesta a căzut de pe scenă şi şi-a dislocat un umăr.
El se află sub îngrijirea medicilor şi a suportat o intervenţie chirurgicală, relatează Antena 3.
Mitică Popescu are 75 de ani, este actor al Teatrului Mic din Capitală şi este gazda emisiunii de pe TVR 2 "D'ale lu' Mitică".
Actorul a avut roluri memorabile în "Moromeţii" şi în "Miss Litoral".

apoi, mergin' la sursa, si ocolin' cu grije anthena trei:

Mitică Popescu, internat la Spitalul Floreasca după ce şi-a fracturat o mână
MEDIAFAX - BUCUREŞTI, (ieri, 22:23)
 Actorul Mitică Popescu este internat la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce şi-a fracturat o mână, au declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, surse medicale.
Mitică Popescu a fost internat joi la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce a căzut şi a suferit o fractură de umăr, au precizat sursele citate.
Spectacolul "Desculţ în parc" de la Teatrul de Operetă "Ion Dacian" din Bucureşti, în care Mitică Popescu interpreta rolul Velasco, programat iniţial pentru 30 noiembrie 2010, a fost amânat pentru 25 ianuarie, după ce actorul s-a accidentat uşor la o mână.
În perioada de recuperare a lui Mitică Popescu, rolul Velasco va fi interpretat de George Mihăiţă, directorul Teatrului de Comedie din Bucureşti.
Mitică Popescu face parte în prezent din echipa de actori a Teatrului Mic din Bucureşti şi este gazda emisiunii de pe TVR 2 "D'ale lu' Mitică".
ne oprim aci, absolut edificatzi, cu gindu la bancu' ala cu tipu' ce se vaita de dureri de cap, da' el e bandajat la piceur.
raspunsu' inevitabil, in banc, ca si aici:  "pentru ca o alunecat!"
nu ne mai 'ncurcam cu maruntzisuri, virgule, caderi de pe scena or ba, da', totusi, "rol memorabel" in "miss litoral"?

sâmbătă, 22 ianuarie 2011

am cravata mea, sin' pioner!

in ordinea numerelor de pe tricou:

2

1
am ajuns "de ris", cin' "dusmanu" hideologic ma nomina(odiosa)lizeaza, ce'i drept ca nus' la ce, iar "pretinii oranjgutani" ma ignora cu subces, daca nu ma scot, d'a dreptu', din blogroll!

patzurca/pitzurca mai bine mort decit otevist

cu diaconescu'n fruuunte
veeetzi fi la puteeere
na-na-na-na
etc


Sondajele de audienţă arată că, anul trecut, postul public TVR Cultural a avut o audienţă medie de 12.000 de telespectatori pe minut, în prime-time, la nivel urban. Cam câţi locuitori are oraşul Urlaţi. O audienţă de zece ori mai mică decât OTV şi de 60 de ori mai scăzută decât liderul pieţei autohtone, Pro TV.

Soluţia pentru creşterea audienţei TVR Cultural este tabloidizarea. Dacă presa noastră s-a tabloidizat, dacă viaţa politică este o mahala, dacă suntem mai interesaţi de futilităţile din vieţile altora decât de viaţa noastră, de ce cultura n-ar putea fi supusă aceluiaşi tratament de tabloidizare?

În locul emisiunilor de la TVR Cultural, în care artiştii vorbesc despre creaţiile lor, în lungi exerciţii de narcisism, iar realizatorii dau din cap aprobator, s-ar putea organiza dezbateri care să bată la fund (şi la rating) orice ediţie „Dan Diaconescu Direct" sau „Un show păcătos". De exemplu, la concurenţă cu un talk‑show pe seama tentativei de sinucidere a lui Adrian Sobaru în Parlament, de ce nu s-ar face o dezbatere despre tentativa de sinucidere a lui Ippolit, personajul lui Dostoievski din „Idiotul"? A vrut cu adevărat bolnavul de oftică să-şi zboare creierii cu pistolul sau a încercat să-şi atragă compasiunea prietenilor? De ce n-a funcţionat pistolul? A uitat să pună capsele, ca să declanşeze focul, ori le-a lăsat intenţionat în buzunarul hainei? La toate aceste întrebări să nu fie invitaţi să răspundă Dan C. Mihăilescu, Nicolae Manolescu sau Andrei Pleşu (ei sunt intelectuali şi intelectualii nu fac rating), ci psihiatrul Florin Tudose şi psihologul Hanibal Dumitraşcu, Lazarus, neapărat Luis Lazarus!, şi irezistibilul Sorin Ovidiu Bălan, Monica Tatoiu şi Mădălin Voicu. Sunt sigur că până şi Dan Diaconescu şi-ar lăsa (dracului) OTV-ul pe seama libidinosului Serghei Niculescu Mizil şi ar da o fugă la TVR Cultural să anunţe, cu ajutorul avocatei Paula Iacob, că nu Rogojin a omorât-o pe Nastasia Filippovna, ci, bombă mondială!, Prinţul Mîşkin... Iată cum toţi aceşti formatori de opinie ar putea migra din derizoriul cotidian în marea cultură, chiar pe TVR Cultural! Telespectatorii români s-ar deplasa după aceste vedete şi, seduşi de fervoarea discuţiilor, ar pune mâna pe cărţi... Cultura nu tâmpeşte, chiar dacă este „ambalată" pentru marele public.

Totuşi, să nu ne batem joc de romanul lui Dostoievski şi să tratăm tabloidizarea cu toată seriozitatea. Până la urmă, de ce n-ar fi mai interesantă „nebunia" Nastasiei Filippovna decât suferinţele blondei Bianca Drăguşanu? De ce Rogojin să nu merite o mai mare atenţie decât... Giani Deli-Iorga de la Cernavodă? De ce să nu tocăm până la epuizare sinuciderea Annei Karenina a lui Lev Tolstoi (alt exemplu!), în loc să scoatem în faţă sinuciderea unui „om împlinit" ca Sorin Dănilescu? De ce? Trebuie să „spălăm rufele" culturii în mijlocul poporului!

Încă o sugestie pentru audienţa TVR Cultural: rămăşiţele pâmânteşti descoperite de Vitoria Lipan în „Baltagul" nu erau ale lui Nechifor Lipan! Te bagi, Dan Diaconescu?

vineri, 21 ianuarie 2011

pentru asa "vechituri" ii bagi in pista ma'sii pe totzi!

am "honoarea" sa va raportez, domnilor-tovarasi ghenerali (pe puncte, puncte): "putetzi sa datzi, cumva, cu barda'n Dumnezeu? sau, macar, o cupa d'etat!"

futu'i patrimonialu'n cui!
daca stai si'tzi rotesti ochiometru' p'in 'mprejur, constatz, fara putintza de tagada (vorba invitatului permanent cristoa), ca ne'am procopsit, dupa 'ndelungi sfortzari ce aduc mai curind a scremete, cu o frumushatza de  diktaura absolumente ridicula, 'n care fututzii sar ca disperatzii'n apararea futacilor.

cin' ziceai ca basea, cel car 'n numele cui se strofoaca sistemu' (sanchi!), vrea sa le mai tae macaroana gradatzilor cu coae lasete la vatra, de toate petlitzele, incluziv la tartorii ce'or strins dej'te'n ushe, la propriu, plus alte dragalasenii, pe vremea realizmului aproape la fel de socializd ca'n vremea de azz, iaca'ta ca apevistii decrepitzi or capatat tzidula de la colejii lor 'ntre ale suferintzii pecuniare abolite, magistratzii magistralii  rosii cu tricoloare baltzate de unsoarea labii'n vint,  ca poa' sa ee la shtanga pentru eternitate popululimea naroada, si repede varsatoare de lacrami pe portofelele lor burdihanoase.

s'or prins atit de repede diktatorii cu robe violet, ca si aia campeoni la proba de chipie aruncate peste gard, ca'i 'nterzis sa interzici dreptu' la huzur pe banii babachii.

babaca ce'o s'o ia'n mina de malineanu, concomitent cu roboteala de albinutza consti'ncioasa ce duce prinosu' polenului propiu spre trompa nesatzioasa a oropsitzilor gradatzi, si negradatzi, ce le (le'au) asigura(at) paza& justitzika&securitatea.

ca pentru ea, babaca, statu' sotzial o sa zvîîîîrseasca muuult mai repede!

sa ne traitzi dom' colonel dogaru!
si dom' colonel pricina!
meritatzi ca tzara sa va fie recunoscatoare pentru luptele duse, cu gura, si sa fitzi avansatzi la gradu ' de gheneral, macar de intendentza, ca ministru' miliardar oprea (ca si el o sa beneficieze de rodu' luptzii voast'e, chiar de, momental, o renuntzat la penzie), sau (de ce nu?) de maresal, daca dom' maresal antenescu nu considera ca s'ar produce o impietate!

joi, 20 ianuarie 2011

marele fluviu isi aduna apele, de incompetentza, deci!

nefiin' io prea dus la beserica (citeste: mai deoloc), ca sa nu zic ca la scoala, un', cu mare greu, abea am depasit nivelu' obligatoriu, nu'i de mirare c'asa'mi vine cit'odata sa'mi bag picerele'n ia de tzeara, cu homunculii ei cu tot, cin' vaz c'are asa o mare grija de  viitooorul ei (plins cu hohot. aplauze zguduitoare.) 'ncit isi permite luxu' sa procedeze in modu' descris aici.

pe ministru 'nvatzamintului, ce nu stiu dac' are macar grupa mica de la gradinitza efectuata in sistemu' publec romunesc, il tremetem sa'si echivaleze deplomele, ca doara nu'i de nasu' lui sa stee la masa cu absolventzii la ff de la spiru, sau alta universitate cre(s)tina, sa nu'i zic miloasa (cu i din i), fiind el doar un vehicul de dus legi pina dincolo de promulgare, 'ncasin', in timpu' asta, destule opuli in gura de la cele mai diverse categorii sotziale, 'n frunte cu crema, sa nu zic alifiia, 'nvatzamintului de stat&privata. 

aia den esstremu' orent au procedat, in decursu' diferitelor perioade historice, la trimiterea in occidentu' evropean, si'n amerika, a cohorte 'ntregi de sugative cu ochii oblici care sa se impregneze cu conostintzilii necesare tzearilor lor pen' a p'opasi.

te'ai fi asteptat ca "vulturii cruciatzi" ai servici'lor noaste secretze, 'nfiltratzi 'n toate structurilii, de la burebista'n coa', sa lucre si 'n folosu "comunitatzii" den car' s'or 'ntrupat, da', se pare, c'or fo' coplesitzi si ei de tarele, si taritzele, genetice dobindite odata cu suptu' de la tzitza tatii.

ordinu' de zi p'unitate o ramas tot ala cu "'mbogatzitzi'va!", proclamat ('ntr'o 'nregistrare de pe vremea cepeuneului) de primu', si adevaratu', om de dreapta, pre numele lui petrika roman ot ardeal, si lastzi'o naibii de tzara, ca noi n'avem traba cu confucianismu', poate cu confuzionismu', ca noi ne'am nascut crestini, cristosii ma'sii!

tinerii "eminentzi" nou recrutatzi pent'u re'mprospatarea sinjelui organilor, pina capata si ei dreptu' suprem la 'mbogatzire, sin' tzinutzi, tot probabel, sa vaza ce mai scrie f'un prostovan ca mine pe blog...

atit de simplu!

martora mi'e (tot) lilick, c'am avut (iarasi) dreptate!
si daca tot n'au ei, pedeleii, catindat plauzibil la presidentzie, care sa 'ndeplineasca cu cinste fonctzia de 'nalt ridicator de mingi domnului maresal antenescu, ar putea sa'i faca un transplant de coae domnului deplin acoperit (a 'nviat si dom' gubernator mihaiu), cu fatza umana, diaconescu,  cu conditzia ca sa fie d'acor si celalalt diaconescu, otevizdu', initzial desemnat, dar' car' s'ar putea sa nu'si gaseasca o fereastra in program, daca n'o sa'l gaseasca pe 'necatu' de la cernavoda pin' atunci.
ca tot au avortat'o p'alba

"pretenii" sirbi ne tae podu'

Sarbii vor sa faca o holograma a fostului pod construit de Apolodor din Damasc peste Dunare 

de Vlad Barza HotNews.ro 

Miercuri, 19 ianuarie 2011, 15:19 Actualitate | Esenţial 

Autoritatile sarbe vor ca pana in 2012 sa realizeze o holograma care se vrea o replica a podului pe care Apolodor din Damasc l-a construit acum peste 1.900 de ani pe Dunare inaintea invaziei romane in Dacia, scrie AFP. Proiectul Serbiei este sustinut de BEI si alte banci europene si se doreste ca pana la anul sit-urile romane din tara vecina sa fie modernizate si puse in valoare dupa investitii de 13 milioane euro. Despre proiect s-a mai scris si anii trecuti, ca fiind vorba de o colaborare transfrontaliera intre Drobeta si orasul sarb Kladovo.

Miomir Korac, directorul proiectului spune ca pana in 2012 ar trebui sa existe o proiectie holografica a podului care sa reprezinte o replica de 150 - 200 metri lungime, mult mai scurta decat podul original care avea 1,6 km lungime.

Ideea este ca pe Dunare sa fie instalate pompe care vor propulsa in aer picaturi de apa pe care sa fie proiectata cu ajutorul laserelor, imaginea podului. Korac a precizat ca proiectia va fi realizata doar pe malul sarbesc al Dunarii.

podu' spre nimic (contributzie proprie si personala la nimic)

Ideea e parte a unui proiect mai mare de punere in evidenta si de modernizare a sit-urilor arheologice romane din Serbia pentru atragerea de turisti, programul avand un buget de 13 milioane euro si fiind finantat de BEI si alte banci europene. "Vrem sa punem in evidenta faptul ca in acest teritoriu a fost locul de nastere a 18 imparati romani, inclusiv Constantin cel Mare", mai spune seful de proiect.

In 2008 si 2009 s-a mai vorbit despre acest proiect ca urmand sa fie realizat printr-o colaborare dintre municipalitatile din Drobeta si Kladovo (Serbia).

Podul lui Apolodor a fost construit inainte de cucerirea Daciei de catre romani si avea peste un kilometru lungime, 15 metri latime si 19 metri inaltime, fiind construit cu picioare din piatra iar terasamentul era podit cu barne din lemn. Podul a fost distrus la retragerea aureliana la final de secol trei, insa pe tarmul romanesc se pastreaza o parte dintr-un picior al sau.

miercuri, 19 ianuarie 2011

breching niuz: halba ca zapada patrica! yessss!!!


"Partidele trebuie să facă și ele un schimb de generatii. Doi tineri profesori și un tânăr procuror, Emil Boc, Crin Antonescu, Victor Ponta. Despre ce vorbim? Eu mă gândesc la oameni cu experientă în mari corporatii, cu școli serioase în spate, care știu cum functionează lumea de astăzi. Politica nu poate fi o meserie și nu se poate face politică cu salariati. Politica se face cu oameni independenti material."

URAAA!!!
N'O SA POTz 
FACE POLITICA 
NICIODATA! 
(cam are dreptate patrik!) 

om bun/om rau


costy "ghevara" rogozanu a devenit atit de rosu, si suparat pe viatza, precum si pe secolu'n care ii e dat sa ne onoreze cu prezentza, 'ncit m'a determinat sa alerg cu grabire sa vaz ce naiba l'o fi supalat asa de tare.
credeam c'o sa dau de 'nregistrarea 'ntregii dezbateri, pe car' o combatuse preventiv lilick;
cin' colo, ce sa vezi?
unu' din discursurile lalaite basiste, fara sare si piper, cu care ne'a obisnuit in ultima vreme, alea in care 'ncearca sa se heroizeze din postura de facator de bine cu fortza la populimea nerecunoscatoare.
analiza doctrinara a lu' rogozanu e deplinamente caraghioasa, ca doar pe basea nici vorba sa'l 'ntereseze asa ceva acuma, singura lui preocupare fi'nd de cum ar putea, totusi, sa lase dira aia in historie, fara de care o sa ramiie in categoria in car' l'o introdus cu forcepsu' si pe milica.
si dac' tot a avut ghinionu' sa pice magareatza deconturilor tutulor magariilor facute pin' la el, si cu el, suprapuse peste ceea ce se numeste "criza mondiala", a gasit gaselnitza "reformarii statului", evidamente necesara, daca stii cu ce se maninca, si cum trebe facuta.
nevoia stringenta de reformare a statului romun e valabela, bag sama, daca'i citesti pe clasici, inca de la aparitzia lui, da' cu "sa se revizuiasca, primesc! dar sa nu se schimbe nimica" n'o sa ajungem nici de data asta nicarii.
altfel, o sa se ajunga la 'mpamintenirea ideii ca " basescu e rau!", adeca nu ca'i rau ca hom poulitic, ci rau ca om, pen' ca ne tae, p'in interpusi car' de la ei nu prea tae, si "antenescu e bun!" ca n'a apucat inca sa tae ni'ca!
desi, dac' as fi 'n locu' lui (a lu' antenescu, adeca!), si nu sint (slava naturii!), as fugi d'as rupe pamintu' si nu m'as opri nici cin' as ajunge'n bahamas, stiind pe cine am in spate.
adeca dreapta (ce drak o fi aia la noi?)  "e rea", ca'i la putere, si nu mai are malai (decit strictu' necesar pentru "intretzinerea" aparatului!) de pomeni ca sa poatza sa fie si ea adepta "ieconomiei sotziale de piatza" cum i'ar da' ghies oricarui politruc de la noi, si stinga "e buna", ca ne plinge de mila, si ne mai si asigura de ezistentza unor planuri maretze, ferecate bine, car' sa ne livreze para natafletza a bunastarii la domitzil.

in conditziile astea, cu un popo' vesnic doinind a jele pe ritm de manea, cu' noo'j la suta din presa detzinuta de cei mai odiosi magnatzi de pe mapamond, da' care, in mod ciudat, incurajeaza cele mai abjecte stingisme ce i'ar fi provocat cosmaruri pina si lu' mao, e normal sa te inerveze madama culcer cea beutoare de sinje de betzivi subventzionatzi de pe buza santzului.
ps:
cum sa nu'mi fie frica pen' lazaroa (si nu numa!)?
ca si vulturii cruciatzi apevisti s'au apucat de doinit!

ps2
m'am speriat cin vazusem linku' de pe pagina principala a evz. citisem stângă a băgat românia în "foame": "ce p...a mă-sii să fi făcut?" fara diacritice!

ce l'o fi apucat pe basea?

iacata'l pe diktator dispus, pina la proba contrarie, sa taie mosorelu'  gordian al finantzarilor de campagnii 'lectorale.
el zice ca vrea, da' cin' o sa'l lese?

ca, pina la pouliticieni, s'or gasit citzva dasteptzi  sa descurajeze macar evocarea acestei posiblitatzi.

bre, ce bine ne pricepem noi sa fim avocatzii propriilor nostri calai!

marți, 18 ianuarie 2011

nelinisti ortopedice

lazaroa n'are de lucru si risipeste orzu' unei blinde figuri de stil cu nas rosu pe pipota ginsacului cracanat mbadea.
dovada de mirsav atac la adresa presii libere.
pe parcursu' a nu mai mult de doo paragraphe dint'un 'nterviu
caruia'i fi'vor dedicate serii lungi d'emisii, pe parcursu' multor minute/ore, pe canale diverse, cu risipa de jerbe neuronale tzisnite pe nas, gitzi si urechi din tartacutzele mai multor indivizi abonatzi 'ndeobste la astfel de ezzercitzii zilnice.
mi'e teama pentru lazaroa, nu de alta da'l vazui p'in auchan, si nu parea c'are badigarjii dupe el.

alina, rogu'te, nu mai scrie, bre, pampflete'n "romania libera"!

 a fost, sau n'a fost, alina la tvr in seara asta?

a fost





alba ca zapada "face victime" inca 'nainte de nascare

am rezolvat'o si p'asta!
l'am facut si p'aligica  sa se retraga cu coada'ntre picere de nici nu se stie de unde, dupa ce el recomandase, bazat p'o esspertiza cit se poa' de profesionista, sa se bage sabiile'n teaca consensului in viitoru' congresu al 'n'-spelea pedeliot, ala cu rezultate venite'n plic de la cotroceni, cu timbru autoadeziv cu capatzina lu' boc pa tava.

nu stiu ce l'o fi suparat asa de tare, ca n'am apucat sa citesc comentariile de la articolu' cu pricina, da' parca'm vine sa dau cu barda'n d-zeu' ei de treaba cin' vad 'telectualii astia sovaielnici luindu'si giucarelele si amenintzin' cu retragerea'n turnu' de fildes fara macar sa fi dat de primu' obstacol din lungu' parcurs sp'e la placinte 'nainte.

acuma', draku stie ce'or avea si astia de gin', ca vremea falusului erect trece, iar sperantza ca dinozaurii se vor da la o parte ca sa le faca loc finutzilor creponatzi e desarta, pina si lazaroa mimind exasperarea ca nu iese la iveala 'ntruchiparea halbacazapazica pe car' o prognozase.

de parca cel pentru care lucreaza ar fi trecut brusc de la acel "petre, esti cel mai bun!" la casapirea aceluiasi petre fara epopeicu' rezultat de trei la suta obtzinut la alegerile presidentziale din doo mii.

asa ca ni'ca nu se va 'ntimpla in uriasu' gonflat cu picioare de lut pedelist decit dupa o rusinoasa trimitere la originile extraparlamentare, ca nu'i vaz capabeli nici macar de mici essperimente monstruase gen pesede cu geoana si ponta, or penele cu crin.

n'or sa fie 'n stare sa fructifice barimi sansa nesperata ce le e oferita cu larghetze de antenescu.

si monica?
ce sa faca si ea, saraca?!

pagini nepieritoare din ciclu' "monumentele, si monumentzii, de la romunika"

iar a fatat lupoaica lu' vanghele pui vii!

azz in toanta tzara

ieri in timisoara...

si astia vor respect? 
tot cu ioconomie de mijloace?
898989?
or 69





se mai fuck 'nscrieri?


o noo tzapa data (pietzii) rebolutziei 
d'aia'm murit noi?
la intrare? 
in cece?  

moaaamaaaa!!!

data stelara alooo 89898969?  
ceasurile capitanului negoitz:
 cele mai precise instrumente
de masurat timpu(rile)
din univers
tot de doo ori pe zi

hai sa'tz arat bazarika (or bazilika?) noaptea

parca era mai sexy goala...

luni, 17 ianuarie 2011

"guvernarea bib(i)lica"

iaca c'asara ('namorezat pina peste urechi de helanca doamnei AMP) cautai 'nfrigurat pe n(i)et emisia de pe a(i)realitatea in care auzisem c'aceasta se'ncontra (cica!) cu domnu' maresal antenescu.
facui acest efort suprem nestiind c'o sa dau tot peste ursu pacalici de vulpea cu tzitze de linga el, si'al carei nume l'am beut, asa ca trecui in goneala mare peste portziunea lunga cit o zi de p(r)ost in care se discuta cu neste indivizi, plus dinescu, care'i si 'ntrece, de nu's ce interceptari de ministra (parca boagiu) in cazu' unei noi furaciuni pedeliste, pentru a ajunge rapid la dezbaterea desp'e bibilici cu protagonistii (l)indicatzi mai sus.
si m'am linistit!
'l aveam in fatza pe viitoru' prezidente al tzarii mele, in fatza caruia pina si apriga mungiu pippidi se uda toata.
un ins degajat, nici pe departe atit de histeric precum ma asteptam sa fie, constient ca ni'ca nu'i va putea sta in calea nobilii nazuintzi d'a ne fi noo baci, asa superficial si jemanfishist cum e el.

 "minuturi" cu dinescu&antenescu
un carnasier in devenire de cea mai buna calitate, cu zgirci si os, caruia amanuntele biografice ale colegului felicsiot nu'i vor sta 'n gitzi, cum nu'i stau nici inconsecventzele doctrinare ale proprie'i grupari, a carei reformare a abandonat'o, dupa cum singur zice, dupa timida tentativa de shadow cabinet, cu marga cu tot, pentru ca n'o fo' 'ntimpinata cu aplauze si ovatzii.
nici macar in partid!
sau mai ales acolo...
dovada suprema a caracterului profund reformator al propunerii antenesciene e ca n'a mai fost propus fosganian drept primu' finantzist al tzearii!
asa ca, daca n'am vrut sa papam ochisor, o sa halim bataturica penele+pc+pesede timp de muuulte mandate d'acu'n colo!
o bataturica a carei gestatzie e'n toi, iar, daca e sa ne luam dupa entuziasmu' afisat de d'l antenescu, nu ne mai despart decit freo doo saptamini pina la slobozirea ei  pe ecrane.
cu toata 'mpotrivirea de opereta a sopranelor tariceanu, fosganian, orban, luca si matei, pardon ! saftoaica!
vom avea, in sfirsit, adevaratu' pater de la patria, d'asupra partidelor, caruia i se va rupe pina si de propriu'i partid, pe care oricum si acu'l considera insufitzient, si insignifiant, pentru a'i garanta ascensiunea.
care partid, 'mpreuna cu alealalte doo, il vor folosi pe crinutz pe post de vehicol de tractziune sp'e jiltzurile scorojite ale puterii, asa cum facura si pedeloii cu baseaua lor, ideal pentru garare pe linia de manevra de pe dealu' cotrocenilor, stiindu'i foarte bine comoditatea 'nascuta, garantzie suprema ca nu'i va deranja pe pe nici unu nici cu o floare.
iar daca, doamne fereste, se transforma si asta in cine stie ce miel turbat, dorindu'si sa devie si el "jucator", apai rachetele de croaziera badea,grecu,gidea&ciutacu sint oricind gata sa'i turteasca fesu' "reformator", plus c'o sa fie 'nconjurat "la sigurantza" cu'n premiere pesedoi si, drept "cel de'al doilea om al statului",  pe cel mai dreptu dreptaci dintre dreptzi, la conserva, motanu' felicsist oricind dornic s'ajunga, print'o rocada simpla (daca "nebunu crin" si'o ia'n cap),  ceea ce merita  în tzara asta de gogomani, unde el e cel d-intii...
asa ca "cartea crin" e, oricum ai da'o, cistigatoare pentru toate partzile, inclusiv pentr'o consistenta parte din pedeloi ce nu vor fi "repartizatzi" in postura de tzapi ispasitori motzocieni, ca sa astimpere pohta de dreptate, si adevar, cu sinje, a populimii.
unde puterea si adevaru', recte: propaganda, fi'vor in aceeasi brinca.
ne'om pune si noi pohta'n cui de prajiturica "halba ca zapada", dupa cum bine ne recomanda dom' aligica,
consimtzind tacit la spalatu' pe miini basist, cu bocu' realesu, la hal nu's' citelea congresu, ala tot aminatu, si'n 'napoi tot ca racu' datu.
cu penele (nu pnl) de bibilica pedeliote tot 'nainte sp'e o gubernare biblica, penele-pece-pesede.
cel putzin p'in lungimea ei, adica...

duminică, 16 ianuarie 2011

crucea si 'mniezaii, partea a doua

sigur, diktachioru' l'a decorat pe botoshel pentru asta:
Ţiriac
de Liviu Avram
13 ian 2011 

Î n ziua de 24 iunie 2004, agenţia Amos News, apropiată de PSD-aripa Iliescu, publica următoarea informaţie despre Ion Ţiriac, care conducea atunci Comitetul Olimpic Român: „Preşedintele COR a fost văzut la Palatul Cotroceni imediat după ce s-a întors de la Londra. Surse din cadrul partidului de guvernământ au precizat că Ion Iliescu i-a propus lui Ion Ţiriac să devină candidatul PSD la Preşedinţia României. Aceleaşi surse au precizat că preşedintele COR s-a eschivat de la un răspuns ferm, argumentând că este foarte ocupat cu afacerile". Aiurea...

Zece luni mai târziu, în martie 2005, informaţia era pe jumătate confirmată - Ţiriac chiar a fost în ziua aceea la Cotroceni - şi pe jumătate infirmată: motivul vizitei nu era o eventuală candidatură a sa la Preşedinţie, ci un apel la Ion Iliescu de a veghea la ce i se întâmplă fiului său. Cu o zi în urmă, Ion Alexandru Ţiriac fusese reţinut pe Aeroportul Otopeni sub acuzaţia de trafic, deţinere şi consum de droguri. În aceeaşi zi de 24 iunie 2004, Ion Iliescu l-a sunat pe procurorul general Ilie Botoş să-i atragă atenţia asupra acestui dosar.

Ce a urmat arată că Ilie Botoş s-a conformat. Procurorii de caz au fost retraşi din dosar şi înlocuiţi cu alţii. Dosarul a fost spart în bucăţi - aşa-numita disjungere -, iar probele cele mai interesante au fost pe rând îndepărtate din dosarul principal, spre a fi agăţate de coada plevuştei. Un prim rechizitoriu a fost infirmat, fiind înlocuit cu un altul, ce conţinea acuzaţii mai puţin grave. Juniorul a fost trimis în judecată în octombrie 2004 fără acuzaţia cea mai gravă - trafic de droguri, ci doar pentru deţinere şi consum. Dosarul, serios subţiat la Parchetul General, a continuat să se subţieze şi mai tare în faza de judecată. Procurorul Gheorghe Muscalu, care a preluat dosarul de la cei care îl deschiseseră iniţial, a divulgat la televizor, în direct, identitatea unuia dintre martorii protejaţi. În faţa instanţei, pe rând, o sumedenie de martori au început să-şi schimbe declaraţiile, susţinând exact contrariul celor spuse în faza de urmărire penală. Procesul a durat cinci ani şi s-a soldat cu o achitare definitivă.

Acum mai bine de cinci ani, Ţiriac senior a promis că, după ce procesul se va fi terminat, îşi va folosi toţi avocaţii din lume pentru a afla „de jos în sus, nu de sus în jos" ce s-a întâmplat de fapt în această poveste. Nu pare să se fi ţinut de cuvânt. În schimb, Ţiriac junior a acţionat în instanţă statul român şi cere despăgubiri de 1,3 milioane de euro pentru cele nouă ore cât a fost reţinut şi pentru cele cinci luni cât a avut interdicţie de a părăsi ţara. Într-un comunicat remis ieri presei, el susţine că demersul său este „un semnal de alarmă tras asupra neajunsurilor Ministerului Public din România". Gestul lui Ţiriac junior, deşi aparent legitim, este de-o aroganţă fără seamăn.

Dacă privim istoria acestui dosar, putem observa că tocmai neajunsurile din Ministerul Public, aşa cum se manifestau ele la nivelul anului 2004, au fost cele care au dus într-un final la soluţia de achitare. Cu alte cuvinte, achitarea a fost decisă în ziua de 24 iunie 2004, când bătrânul Ţiriac a bătut la poarta Cotrocenilor, iar Ion Iliescu a cerut legătura la procurorul general.