luni, 29 iulie 2013

namol


Baie de mulţime la Techirghiol

de Lelia MUNTEANUPublicat la: 29.07.2013 13:42 Ultima actualizare: 29.07.2013 14:31
TRAIAN BĂSESCU: Dragi români! Nici un drum nu e desfundat, când vrei să ajungi, din Neptun în Techirghiol, la Sărbătoarea Nămolului. Vă salut pe toţi, cu un sincer ”Să vă împachetaţi bine!”
MULŢIMEA (entuziastă):  Parafină şi nămol, pe stomacul gol! Nici şaormă, nici salam! Mulţumim pentru Hayssam!
TRAIAN BĂSESCU: Pentru voi l-am adus.  Dacă ştiam că vă interesează, nu-l mai lăsam să plece!
MULŢIMEA:   Vrem dezvăluiri, chiar acum la ştiri!
TRAIAN BĂSESCU: Trebuie să aflăm cine l-a sprijinit politic!
SCHELETELE DIN DULAPUL LUI PONTA: Noi!
TRAIAN BĂSESCU: Cine sunteţi voi?
SCHELETELE DIN DULAPUL LUI PONTA: Nu se vede? Suntem scheletele din dulapul lui Ponta. Am venit la tratament.
TRAIAN BĂSESCU: Bată-vă să vă bată! Credeam că sunteţi domnişoare de onoare la nunta lu’ Bianca Drăguşanu... Poftiţi pe scenă!
SCHELETELE DIN DULAPUL LUI PONTA (urcă în şir indian pe scenă, bătând pas de marş din metatarsiene).
TRAIAN BĂSESCU (panicat): Maria! (Explică publicului): Iar mi-am pierdut soţia... De când mă antrenez în mişcarea populară, nu se mai poate ţine după mine. Hă! Hă, hă!
MULŢIMEA: Hă şi hă! Hă, hă şi hă! Ponta ia, Băsescu dă! (Scandează, în delir): Nu vrem joburi, bani de-afară! Vrem mişcare populară! Cazare şi tratament, şi concediu permanent!
TRAIAN BĂSESCU: Categoric da! Puteţi să trăiţi mai bine ca în Qatar. Cu condiţia să grăbim exploatarea gazelor de şist!
EMIL BOC: Domnule preşedinte, domnule preşedinte!
TRAIAN BĂSESCU: Cine mă strigă?
EMIL BOC: Eu, Umil Boc!
TRAIAN BĂSESCU: Unde eşti, Emile? Că nu te văd...
EMIL BOC: Important este că mă auziţi. M-am aspectat cu nămol, să nu fiu recunoscut de oamenii lui Stroe. Vă informez că am şi făcut calculele: dacă dăm drumul la gazele de şist, practic - ţinând cont de ultimul recensământ - revin pe cap de locuitor trei cămile nete, în mână, şi patru neveste brute. La care se adaugă aurul de la Roşia Montană. Ialomiţianu încă n-a încheiat socotelile - îi tot dă cu numere iraţionale.
MULŢIMEA (excitată la culme): Preşedinte popular, ca emirul din Qatar!
TRAIAN BĂSESCU Eu nu mai pot fi preşedinte, dar am nişte propuneri. Sunt două femei şi câţiva oameni care, în politica românească, mai au ceva de spus!
MULŢIMEA: Nu vrem clean, nu vrem păstrugă! Doamna Udrea să ne-o spună!
SCHELETELE DIN DULAPUL LUI PONTA (cântă; mulţimea le ţine isonul): Sculaţi, ciolane informate! Schelete din dulapuri - sus!  Până la capăt, spre dreptate! Atâtea, încă, sunt de spus!
TRAIAN BĂSESCU: Partidul Mişcarea Populară va juca totul pe o singură carte: pe jolly joker. Va întocmi proiecte şi programe...
MULŢIMEA: Vrem proiecte şi programe!..  Şi-înc-un teanc de stenograme!
Lelia Munteanu este senior editor al ziarului Gândul








duminică, 28 iulie 2013

sâmbătă, 27 iulie 2013

vineri, 26 iulie 2013

partidu' lu' urmuz
frumos partid,
păcat că'i locuit

din care se poate vedea că banciu, fatză de ale cărui prestatzii  am avut multe rezerve în ultima vreme, are în continuare talentu' nativ de a scoate formule memorabile (lasatzi'o p'aia cu kk-rău, pe care am întzeles c'a 'nceput s'o preia însuși shpagatistu' antenii trei!).

în tot băsescianismu' lui fioros,
banciu vede bine cît e de frumos partidu' mișcării:

doar că păcat că'i locuit!

***********************

cum vede același banciu
 sperantza unora ca anteniștii, deci "concurentza",
să se ducă lulii dă suflet, pă bază d'anchete dna,
sperantză dășartă și dup'opinia mea
așa că, ramîne cum am stabilit: n'ai cu cine, nene!

joi, 25 iulie 2013

unde dragoste e, nimic e

DĂ  CE NU MAI ARE NĂVOE  BĂSESCU DĂ DUȘMANI?

miercuri, 24 iulie 2013

o trecut acceleratu'?
neee, o fost doar un fîs de care pîna și bliiiiiiiin axintoiu
s'o rușinatu!

o liniște șușpectă ș'așternu, șubit, pește anumite bloguri ultra doctrinare dă foarte mișcat pă partea dreaptă, odată cu mult trîmbitzata lanșare la apă în galoși a grupușculului d'initziativă care o depus la trebonal, birjar, actilii d'înfi'ntzare a partidului atît de popolar (popolar în grădina și'n grindina palatului pionierilor majeștatzii șale), că doară nu ș'or fi ștrînș șingure șingurele șemnăturile ălea care de-pășește, pîș-pîș, șemnificativ cifra de cin'zeci de mii de capatzini de șfeclite votante, c'aparatu' nu doarme, to'arăși, carevașăzică c'or și fost ștrînșe (ștrînșe cu drag la peptu' d'otzel al mult iubitului tata și viitor bunicutzu-cutzu) la fel de ușeur și în taină precum voturile și boturile botulinice care or trimișă'o p'a noastră ebă la varză și barză dă brussel.

bine, bine, liniște, liniște, da' nici măcar un cuvintzel?

de unde atîta lipsă d'entuziasm rebolutzionar tocma' la bliiiiiin axintoiu, cel care lăsa de fiecare dată impresia că'și be și ce cafaua dă dimineatză pă veranda cotroceniului, cam la modu' cum își închipuia rușine-dinu patriciu că trebe sa fie relatzia dintre sine ș'un prim ministru demn d'acest nume, unde rolu' amfitrionului era înto'deauna jucat de el?

oare acest prim ministru al blogărelii, carele e - să ne trăească! - bliiiiin axintoiu, miroase el ceva a fîsîială?

o fi amușinat și el izu' de blegeală persistentă lăsat în urmă și în urnă de constroctzia atît de mult bibilită și bîlbîită de către maretzu' călăretz cu exces hormonal, d'altfel atît de pîrît posesor 'n'spe mii de perechi de fudulii, conservate'n spirt și'n spir't, dovadă certă că'și consolidează obiceiu' d'a'și spicui și'a'și șfichiui numa' și numa' scrumbii, și astea temeinic scopite, dacă nu direct dotate cu copite, cu remarcabila exceptzie a celor situate la sexu' mult și muls prea opus, care îndeobște poartă bărbi oxigenate, și n'apoi, pe dinapoi, la popul date, odată cu chelea lu' luli, moartea prefecturii?

 unde'i ventriloaga???

cu tuate că purtătoarea dă barbă favorită, cu favoritzi și favorizatzi, lipsește aparent din imaginea de mai su, spir'tu 'mnea'ei plutește foarte concretz, și asta nu numa p'in intermediu' vorbelor șugubețze meșteșugit rostite de 'ntîiu' dintre scopitzii de ultima hora:
Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda, a susţinut că deputatul PDL Elena Udrea nu a avut nici un rol în pregătirea PMP şi nu a avut mandat să anunţe lansarea formaţiunii.
“Probabil, doamna Udrea a avut o oglindă fermecată în care a întrebat: «Oglindă, oglinjoară, cine este cel mai frumos partid de dreapta din ţară?» şi i s-a spus că nu este PDL şi a anunţat că PMP va fi probabil cel mai importat partid de dreapta din România”, a explicat Preda.
figura ștearsă și distins încărunțită din extrema dreaptă a imaginii îl reprezintă pă un "cristi" foarte special, spre paranormal, dac'a ajuns unu' din favoritzii duduchii, atît de favorit și favorizat încît dînsa o fo'n stare sa îl ea de cingătoare, zioa în ameaza mare, și să'l propue și să'l pue, cu mînutzica ei cea finutză și deprinsă cu mult giocolo di mano, peste purcoaele de bănet din ministeru și misteru' pă care fuse fuse și se duse obligată să'l părăsească, odată cu ceilaltzi ministri, asa, d'un ambitz ș'un pam-pam-plezir, la formarea gubernului mru, cel repide căzătoriu, tot din hachitză și chichitză prezidentzială.

e relevant că pînă și celalalt "cristi", cristi preda, o declinat oferta dă 'nrolare într'un partid pă care însuși colognelu' turcesqiu, si el destul dă fără bile în ultima vreme, îl văzuse ca conducîndu'l (făcuse ș'un pariu în direcția asta), asta însemnînd că păruelile dintre 'telectoalii mișcați și mușcați de săptămâna trecută n'or fost o fabulatzie fabulospir'toasă.

(ce'mi place că frunzăverdoiu burtăverzist l'a facut "colognel", în direct, pă tucesqiu, în p'opria'i emisie, după sau înainte ca ăsta să facă mișto de șortzuletzu'i masonic! ce grozaaaav!)


pffuiii, parca'l preferam ca coabitac! emoticon

dacă atît de perfectu' n'are totuși atîta sămîntza'n coae s'o pue, di-rekt, pe fimeea cu barbă și favoritzi în fruncea noii făcături (cum nu are nici măcar virilitatea minimală a unor putin și szarkozy - care și'au eliberat, scurt, stimabile, scurt, consoatzele pentru a'și reface vietzile a-lăturea de fimeile visurilor și cojmarelor lor), asta e că speră ca populu' pe care vre să'l miște în marș fortzat s'ajungă în asa hal de disperare încit să'i poatză trece cu viderea chiar orice, adică inclusiv un partid băsescofil calofil condus de tinere mlăditze dă mare aviator, din care eu știu freo doo, că nu mă ploo..

ponta, se pare, lucrează, și'n privintza asta, pentru el și pentru fimeile lui atît de indispenzabile.

în ăst timp, doamna ramîne pe post, pe post de coloana a cincea cu tinichea, în circumcizia și circumscriptzia celorlaltzi scopitzi, buldogii pedelitzi, făcînd necesara higiena sanitară, sară de sară, reformîndu'i de la spete, pe'ndelete, că n'o grăbește niminea, rost de bizoni și tineret taurin migrator tot o mai avea.


p.s.

săracu'  papahagi!


p.s. doi, ca la noi:

e groasă rău dacă diktato-relu-relu-marinelu' o renuntzat așe d'ușeor la gloria ne-efemeră a homunculului care mai curînd preferă să devie regretat d'o mare massă decît să'i plictisească p'aproape totzi, cu exceptziile scopitulice si 'njurăturile dă rigoare, după cum să poate prea bine observa și dă p'acest blog care nu posedă capacitatea logistică și nervoasă necesară ca să le poatză băga și scoate, concomitent și în aceeași măsură, diferite chestii mai mult sau mai putzin sculate actoalilor gubernantzi, drept pentru care iată că nu mă lasă

p.s. trei,  în cul cu'n arde'i:


de ce, măcar c'ocazia asta, aş fi preferat ca coabitacii să nu se mai prefacă că se ceartă:
În concluzie, avem de-a face cu o afacere proastă, pe care şeful statului a lăsat-o să se desfăşoare pentru a se compromite primul ministru şi pe care acesta din urmă a girat-o fie fără a avea toate informaţiile, fie avându-le, dar nepăsându-i dacă privatizarea eşuează ori statul pierde. Nefiind vorba de un butic, ci de o companie strategică din care s-a hrănit şi a crescut cu acordul guvernelor chiar GFR Group, era firesc ca preşedintele şi premierul să se consulte ori măcar să facă schimb de informaţii, în loc să se pândească la cotitură ca să-şi dea în cap. Pentru primii oameni în stat, în special pentru dl Băsescu, nimic nu este însă mai important decât o lovitură politică reuşită, indiferent ce daune colaterale produc cu bâta.


p.s. patru, ca la de marionete teatru:


De ce este mărul sigla partidului Mișcarea Populară?

sigla-partidul-miscarea-populara- Ca să aibă șarpele de Băsescu cu ce s-o ademenească în partid pe Elena Udrea.
- Vor să adopte sloganul ”Mere și așa!”.
- Poate ca să sublinieze afinitatea lor față de UE ar fi fost mai logic să-și pună o varză.
- De flori de măr.
- Pentru că sunt așteptați viermii din PDL.
- Deoarece pruna se păstrează pentru când s-o înscrie oficial şi nea Traian.
- Păi, carne de unde?
- Doar-doar o mușca-o electoratul și pe asta.
- Pentru că să te înscrii în politică e păcatul originar.
- La câte milioane a dat Udrea doar pentru frunza aia care apare sus, vă dați seama cât i-a costat pe ăștia tot mărul?

p.s. cinci, vîrît în carlingi:

blasfemia nu se preda:

E aproape paradoxal: preşedinţii nu vor să iasă la pensie; se retrag, în schimb, monarhii.
p.s. șașe, să ne mai lașe:


Nume originale de partide aveeeem! Gratis!

Am observat că, în România, cum nu merge bine ceva, cum pac, mai apare un partid, o alianță, o mișcare, o chestie. E o piață bună, așadar. După un brainstorming în redacție, am venit cu o puzderie de nume de partid numai bune de pus ștampila pe ele. Luați de-aici, dragi politicieni. Minciuni să aveți, că branduri vă dăm noi. O parte gratis, în text, cealaltă doar dacă vă abonați la secțiunea KMKZ Exclusiv, cu un click pe linkul de la sfârșitul textului.
partide- PBC (Partidul Bun și Corect)
- MP (Mișcarea Perfectă)
- PDPUSLVN (Partidul Dacă vă PLace USL Votați-ne pe Noi)
- MCUB (Mișcarea Care vă Umple de Bani)
- MTANPCDMM (Mișcarea Trebuie să Ajungem și Noi la Putere Cumva Dă-o-n Mama Mă-sii)
- MPPA (Mișcarea Populară de la un Partid la Altul)
- SBCD (Steaua București Creștin și Democrat)
- MC (Mișcarea Caritas)
- PPTB (Partidul Poporului Traian Băsescu)
- PDAM (Partidul Democrat Angela Merkel)
- PHVNVSBB (Partidul Hai Vă Rugăm Noi Votați-ne că Suntem Băieți Buni)
- PEMNCB (Partidul Era și Mai Nasol cu Ceilalţi pe Bune)
- MB (Mișcarea Băsistă)
- PVADCPTSNÎ (Partidul ne Votaţi Acum vă Dăm Căldări și Pixuri mai Târziu că Suntem și Noi la Început)
- DNA (Dreapta Națională Autocefală)
- USL-S (Uniunea Social Liberală Schengen)
- MBMVMM (Mișcarea Bine Mă Hai că mai Vedem cu Morar și Macovei)
- PM51 (Partidul Măcar 51%)
- PPȘAMSĂI (Partidul Pune Ștampila Aici Mamaie Suntem Ăia ai lu Iliescu)
- PSMTMADÎ30A (Partidul Sunt Monica Tatoiu şi cu Mişcarea Asta de Drepta am Întinerit 30 de Ani)

luni, 22 iulie 2013

ESSCLUSIFF!!!
VIDEO!!!!
imagini din cadru' vizitii de lucru
în regatu' españiei
a lu' notră camarad dottor

HAIT!


a făcut atingere, stimatzi telespectatori...





vînătoare de macaci, 
printre craci,
pentr'o ciorbă de potroace,
cînd s'o coace



zimtz că ear mă podidește mirceabadismu' pă nas și pă gură, odată cu băile de nămol în multzime pe care și le permite mai mult ca perfectu', eșit la muntele și mulsele găina să mai agehtze'n unditzi ceva macaci de la partidu' premarilor care nu mai este și unde nu mai cîntă nici cocosu' roșu.

foae verde de spanac, 
a mai racolat un macac


http://lacoltulstrazii.ro/2013/07/21/miscarea-populara-pe-drumul-solutiilor-imorale/\

domnu' funeriu, domnu' "cristi" preda, fi'v'ar reformismu' de cap sa va fie!

duminică, 21 iulie 2013

vine sfîrșitu' lumii, maică!

magistru' cristoa îl interviewează pe liiceanu, iar iaru  îi comentează pă elodia și becalu la televizor


vineri, 19 iulie 2013

din seria veștilor bune de dat pe tevere - azi:
SEX NEPROTEJAT
cu ALINA MUNGIU PIPPIDI!

da, pentru mine noutatea zilii e ca am visat'o, goală, pe alina mungiu pippidi!

fără nici un pik de mișto!

era infinit de mare și albă (oare pentru că n'oi fi visat colorat?), dar, cu toate astea, nerezonabil de slabă.

pentru a o liniști pe doamna pippidi, ca și pe altzi eventuali admiratori ai 'mneaei, cu toate că nu'mi amintesc prea bine amănuntele, poci pune chezășie că actul copulator propriu-zis nu s'a produs.



joi, 18 iulie 2013

FORMIDABIL!
lui mihai viteazu
i'a fost taiat capu'!

dar eu, vorba bancului, d'abea acum am aflat, cum tot acum am aflat căăăă:




Ponta a semnat o numire prin care încalcă Tratatul Uniunii Europene

Mai țineți minte cum s-a făcut România de cacao în UE după ce Leonard Orban, candidat la postul de consilier de cont la Curtea Europeană de Audit, care este Curtea de Conturi a Europei, a fost respins pe motiv că nu are experiența necesară? Aflați că Victor Ponta a semnat, zilele trecute, numirea unui alt candidat la acel post, dar un candidat cu mult mai nepregătit decât Leonard Orban în daraveri de audit european. Este vorba de George Pufan, inginer la bază, care a ocupat postul de secretar general al Curții de Conturi a României. Cu toate că sună pompos, funcția de secretar general al CCR este un simplu post administrativ, adică Pufan era cel însărcinat cu achiziționarea de hârtie igienică, rechizite, becuri etc. la această instituție. Nu este nicidecum asimilată calității de membru al Curții de Conturi, deci Pufan nu a făcut în viața lui controale financiare și rapoarte de audit, ci doar niște banale cumpărături.
În Tratatul de Funcționare a Uniunii Europene, la articolul 286 (1) se spune negru pe alb: „Membrii Curții de Conturi Europene vor fi aleși dintre persoanele care aparțin sau au aparținut în respectivele state organismelor externe de audit sau care sunt în mod special calificate pentru această funcție. Independența lor trebuie să fie mai presus de orice dubiu“. În CV-ul trimis la Bruxelles, Pufan spune că a pregătit și participat la ședințele plenului Curții de Conturi a României. Se referă probabil la faptul că a pregătit cafelele și le-a servit în timpul ședinței sau că a intrat să mai aducă hârtie de scris. Iar asta, ca să cităm din CV-ul în engleză, înseamnă „strong knowledge of quality audit“, adică puternice cunoștințe în auditul de calitate. Dar să vorbim un pic și despre independența lui Pufan, unde lucrurile sunt și mai complicate. Președintele Curții de Conturi, Nicolae Văcăroiu, și toți cei optsprezece consilieri de conturi au primit o notă informativă, înregistrată la registratura CCR pe data de 19.04.2013, în care se spune că musiu Pufan a fost ajutat să acceadă în acest post, că și-a falsificat CV-ul ca să pară că are experiența necesară și că servește interesele celor care l-au propulsat, deci nicidecum nu va putea fi independent. În aceeași notă se vorbește despre posibile fraude comise de Pufan cât timp a fost secretarul general al Curții de Conturi a României. În speță, despre licitații trucate. Altfel spus, în acea notă oficială se dau indicii că fix la organismul care trebuie să verifice legalitatea cheltuirii banilor la instituțiile de stat s-au pus la cale furăciuni, pe care administratorul George Pufan nu le-a sesizat, dacă nu le-o fi orchestrat chiar el. Oare Nicolae Văcăroiu nu i-a spus premierului Ponta că numește la Curtea Europeană de Audit un ins fără pic de experiență, încălcând astfel Tratatul de Funcționare a Uniunii Europene? Oare Nicolae Văcăroiu nu știe cum a cheltuit George Pufan banii Curții de Conturi?
Ca să fie angajat la Curtea Europeană de Audit pe un salariu de 18.000 de euro lunar, plus facilități de alte multe mii de euro, Pufan trebuie să primească votul plenului Parlamentului European. Ca să-i convingă pe europarlamentari că e deștept foc și ca să umple două pagini cu realizările lui de magaziner-șef, Pufan a scris în CV-ul trimis în engleză la Bruxelles și că are carnet categoria B din 1989, și că are cunoștințe serioase de Microsoft Office, și că a făcut facultatea de inginerie, nu oricum, ci cursuri de zi, cinci ani(„driving license B/1989; strong knowledge of Microsoft Office tools; Technical University of Civil Engineering București, daily courses, 5 years“). Deci i-a dat pe spate pe eurodeputați, care n-au pus mâna pe volan și calculator în viața lor și au făcut facultatea la seral!
Alexandru Căutiș

de fapt, aflasem, la timpu' lor, despre cele doo evenimente iepocale disparate, adică despre respingerea catindaturii lui leonard orban, ca urmare a unui intens și ciudat "lobby" făcut de evroparlamentarii pedelisti (mînatzi în luptă de o și mai ciudată intrare în dizgratzia diktatorului a lui orban, după ce acesta'i fusese consigliere la cotroceni), și despre propunerea ulterioară a "pufanului" de către gubernarea uselista (între timp pufanul a primit și votul peste botul plenului parlamentului evropean).

acuma, după ce am dat întâmplător peste articolul mai vechi al kamikajilor, doar am făcut jonctziunea între cele doo evenimente, pe care nici presa noastră, dragutza de ea, nu s'a 'nghesuit să le lege'n mintzile noastre spălate pă creeri.

așa, deci, orban ăsta, unu' din putzinii oameni decentzi pe care i'am putut zări printre mormintele morale ale politrocilor romuni (și pe care nu știu dacă am greși prea tare dacă l'am suspecta și de ceva profesionalism în ceea ce face), a fost sacrificat, și el, pă bază de hachitze prezidentziale, pentru a'i face pîrtie unui individ infinit mai dubios promovat de ponto-kk-rei!

nu l'am mai auzit pe exigentu' "cristi" preda să se lege cu lantzuri de portzile curtzii evropene de audit, aşa cum (aproape!) a făcut cînd era propus orban, "tehnocratul nostru imparţial, care iubeşte guvernul, orice guvern"

oare ce gubern o iubi pufanul?

băi, pontooo, gubernezi și tu cevaaaa (vorba lu' turcesqiu)?

diktatorule, nu'tzi iei și tu, bre, mai repide, cetătzeniaaaaa  aia(vorba mea)?


in ceea ce privesc mișcarea,
de dimineatza




Formular strângere semnături


pdf-iconÎn urma solicitărilor dumneavoastră primite prin email, vă punem la dispoziție formularul de strângere de semnăturipentru înființarea Partidului Mișcarea Populară. Ținând cont că datele au un caracter personal, vă rugăm să descărcați, tipăriți, completați, semnați și expediați formularele în original, prin poștă, la adresa:
Str. Dr. Mihai Obedenaru nr.17, Sector 5, București
Pentru o completare corectă, respectând normele legale privind strângerea semnăturilor, vă rugăm să citiți cu atenție instrucțiunile de mai jos:

Instrucțiuni pentru completarea listei de susținere, pentru înființarea Partidului Mișcarea Populară

Pentru o completare corectă a documentului, se va ține seama de urmatoarele aspecte:
  • Lista se întocmește pe localități. Mai precis, pe aceeași listă nu se vor putea regăsi semnatari domiciliați, spre exemplu, în Râmnicu Vâlcea, respectiv Curtea de Argeș, sau Sector 3, respectiv Sector 6 (Bucureștiul este asimilat unui județ);
  • Datele înscrise în listă trebuie să corespundă întocmai datelor din BI/CI;
  • Se vor evita corecturile, ștersăturile, mâzgălelile; mai degrabă se va bara linia de tabel în care s-a înscris o dată gresită, iar cel care strange semnături semnează în dreptul ei, pe margine, urmând ca datele să fie reînscrise corect și curat pe linia următoare;
  • Pentru autenticitate, este recomandat ca semnatarul să-și completeze singur datele;
  • Persoana care strânge semnături va completa și declarația din partea de jos a tabelului, cu observarea punctului de mai sus, în ceea ce privesc datele de identificare; intrucât iși asumă propria răspundere, este recomandat să verifice ea însăși datele din actul de identitate al semnatarilor.

miercuri, 17 iulie 2013

dar noo, nu voo,
de ce nu ne zice nimini nimică?
că şi noi sîntem populu'

totuși, de ce nu ne zice nimeni nimic, nici măcar aczintoiu?

tapalagă relatează, vag, despre un măcel, ceea ce e deja destul de excesiv, că pînă s'ajungem să strigăm, în cor, "băsescu la măcelărie!", noi nici n'am apucat să trecem prin faza intermediară cu "duduka la brutărie!" 
(...) 
Predoiu a facut pasul in politica ezitand o vreme intre PDL-ul lui Vasile Blaga si Miscarea Populara a presedintelui Traian Basescu. Macelul intern din Miscarea Populara, antipatiile, orgoliile au facut ca Predoiu sa fie invitat de persoane nepotrivite. Racolarea a esuat, un motiv excelent pentru Blaga sa supraliciteze.  
In Miscarea Populara, Predoiu ar fi fost oricum o sursa de conflict intern intr-un partid care nici macar nu s-a nascut. Ultima ciocnire frontala a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, intre doua figuri politice importante apropiate de Traian Basescu. Fiecare la rolul de ideolog sef si de lider al viitoarei Miscari. Ce sa faca ambitiosul Predoiu intr-un partid nascut mort, macinat de lupte intestine?
Instinctele i-au spus corect ca mai bine preia puterea de la Vasile Blaga, avand la dispozitie un partid care dispune inca de resurse, infrastructura, experienta decat sa construiasca de la temelie ceva care se darama a doua zi. Miscarea Populara n-a reusit, inca, sa stranga semnaturile pentru a se inregistra ca partid. Daca n-o face pana in noiembrie, nu va putea participa, potrivit legii, la europarlamentarele din mai 2014.
(...)
Cristian Preda a reusit performanta de a-si ostiliza si cativa lideri din Miscara Populara, dupa ce si-a ridicat in cap PDL-ul lui Vasile Blaga. Viitorul sau in politica a devenit, in consecinta, foarte incert.

și, în definitiv, au "reușit" să strîngă semnăturile alea sau nu?


Mişcarea Populară devine partid. Marian Preda: Peste 7-10 zile depunem documentele



c'au trecut de două ori cîte "7-10 zile" de cînd s'a declarat că în 7-10 zile se depun actilii.

un partid așa de tînar, neliniștit și - mai ales - nenăscut, ajuns deja atît de mincinos?



grup statuar cu partidu' mișcării populare, înainte de lansare,
cu base'n motz, ca d'obicei


pisi-pisi:

iată că și bliiiiiiiiiiiiiiiin axintoiu ne confirma, în stilu' și cu apucăturile lui prop'ii și personale, c'a fost măcel:



dacă cu predoiu n'a mers sa'i fie predat partidu' la chee (aflăm acuma că cam totzi justitziarii - autentici sau de voe-nevoe - au intrat în dizgratzia diktatorului), oare nici cu preda să nu meargă să'i fie predat?

absolut încurajator, axintoiule!

marți, 16 iulie 2013

de dreapta

totuși, zic și io, nu'i cazu' să desperăm, dreapta asta a noastră cu coturi, corturi și cotoruri nu stă într'un unic lup singuratec și plesuv, închis în palatu' lui din deal, în așteptarea chemării meselor largi, popolare, cărora d'abea așteptă să li se dedice, iară, pe drum de seară.

pă lîngă altzi albazapadoi de pripas, măria sa, lupul, a crescut la sînu'i și p'un șogunutz repide vărsătoriu de picseli și vocseli, care mai are și avantaju' că'i și el operat la coloana infinitului, așa că'i cel mai în măsură să'i întzeleaga cel mai bine planurile și intentziie'i demiurgice.



între doo (nu îl ploo) offtopice strategice, emulutzu' are puterea să'și flageleze oștirea donatoare, pentru întărirea (u)moralului și pentru cînd va trebui să recomande, tot strategic, "ponta președinte!"



”Dreapta” 

"Termen utilizat pînă la exasperare și compromis de contexte proaste și personaje penibile și care în cel mai bun caz nu înseamnă nimic iar în cel mai rău caz e sinonim cu ridicolul bățos și înfrîngerea. Poate că o pauză de cîțiva ani în folosirea termenului ar fi binevenită."





ca orice șogun dreptac mama nievoit să'și abjure cinicu frizează clinicu și apartenentza, simte lăuntric chemarea străbunilor ultraconservativi, așa că provoacă, la derută, un deșăntzat cult  al personalitatzilor moarte'n cotetzu' de foarte dreapta cea greu de evocat într'o tzară de gogomani, unde el e cel dintîi, deși știe foarte bine că madam thatcher și comediantu' de reagan au fost niște copchii de tzîtza fatză de politrocii romuni, care au reușit, în nici doo'ș'cinci de ani, să facă praf și pulbere din moștenirea lăsată dă taika ceaska.

ei au învins comunizmu', nenică!

luni, 15 iulie 2013

ANUNTZ IMPORTANT PENTRU TZARA!



daca putetzi, ajutatzi'l pe betu' george!

tot ce po' sa sper e ca nu'i vorba de george (gheorghe) copos or de george (gheorghe) becallly.

p.s.

pai, n'are dreptate norica?

vineri, 12 iulie 2013

ein mann, ein wort,
un pri'ministru bun,
e un pri'ministru mort

stimatz to'arăși și preteni, dragă domnule "emigrant", pentru că nu cred c'atzi loat prea în serios ceea ce spuneam zilele trecute, adică că m'aș fi plictisit d'evolutziunile, la bară fixă, ale evolutzioniștilor coabi taci și sapă, am să continuu și azz tot cu iei, nu din lipsă d'alte idei, ci pen' c'au ei mult prea multe și mă copleșesc, pîn' aproape să mă copîrșesc.

cu timpu', care face totzi bani, disproportzia între felu' și număru' interventziilor de p'acest blog în care mă eau de protagoniștii-triștii  celor doo mari tălîmbe politice crește în defavoarea celeia plasate, inoportun și răutăcios, dacă nu direct ticălos, în pupozitzie, sau vicevercea, că mi's cam confuz și zăpăcit în momentele astea importantisssime pentru tzeară.

imposibil d'incredibila ș'inexplicabila sfioșenie cu care'i tratez în putzu' și putza gîndirii pe ponto kk-rei este totuși foarte explicabilă p'in faptu' că io unu' n'am așteptat nimic și niciodată de la fantoșele astea care s'auto plașează pă partea ștangă a spectrului mortzii pasiunii, cum tot așa de simplu s'explică și relativa exigentză cu care'i tranșez père lachaise p'ăl'lalte jivine, care m'or ajutat, în toată  nemernicia lor dă foarte dreapta cu coturi, să mă trezesc din betzia dă cuvinte cu care m'am mintzit pre mine însumi c'aș aștepta mult prea multe de la iei, iar iei m'au tratat cu unu' sau mai multzi ardei, în loc d'arde'i,  înfipt/înfiptzi ezackt acolo unde'l arde pă flăcău cînd se cufure în încăperea unde pîna și regele intră d'unu' singur.


blestemu' pamîntului, blestemu' iubirii care m'o făcut, după lungi tribulatzii și trinebulatzii, să patz ce'or pătzit atîtea creere'ncins de luminate, printre care și multzi nobelizatzi sau nobelizabili (no belești, nobel ramîi), adică s'ajung la aceleași rezultate și ocluzii 'ndoelnice ca anteniștii trei, folosind căi și mijloace cu totu' osebite, dacă nu opuse, m'a pus 'ntr'o sitoatzie care'i în măsură să mă 'nerveze și să mă deprime dincolo d'orice limită fiziologic acceptabelă, d'am ajuns să mă bîtzîi și să mă scutur ca totzi dreacii, zguduit de palpitatzii și zvîcnete provenind din regiunea fintzii mele, vorba cîntecului lu' bogardo.

înseamnă că "ei" au avut dreptate?

categoric nu, tziind cont de mobilurile ce ne'or mînat pe fiecare'n lupta cea dreaptă și pe care dacă nu le sesizatzi nu meritatzi să cititzi aceste micutze rînduri, dragă domnule "emigrant".

*********************

hirjonelile de copii proști ale mai sus amintitzilor coabitaci, menite în mod evident să ne abatză atentzia de la craca ruptă din pomu' care se află'n aer pe care ne legănăm în somnu' cel de moarte, m'au făcut înc'odată să conștientizez că p'unu dintre ei l'am loat mult prea în serios fatză de cît ar fi meritat (pe diktator adică), iar p'ăilaltzi (ponto-kk-reii), nu i'am loat deloc în serios (din lipsă evidentă de substantză, mi se părea și mi se mai pare), deși abea supt ei are să se desăvîrșească definitiv măreatza operă de să s'aleagă prafu' și pulberea.

contrazicerea hîtră și hîdă care a intervenit între domnu' prezidente diktator fără coae da' cu mult prea mult testosteron și domnu' prim mitoman al tzării pe tema care ar fi cel mai bun pri'ministru, m'a pus în ipostaza excesiv de inedită pentru un homo sovieticus ca mine să rememorez historia histerică din ultimii doo'j și ceva d'ani și să încerc, cu cît de multă bunăcredință și bunăvoință sînt capabel, s'analizez performantzele "administrative" ale domnului actoal diktator, ca să văz dac'ar fi mult mai bun decît catastrophalu' micu' titulesc chinezesc.

terebel ce se mai bat coabitacii ăștia!

n'am loat în considerare afacerea flota, nici celebra mult invocată butadă cu avtostrăzile de care n'am avea nevoe, că's mult prea bătătorite și bătucite de către diverșii răzvan dumitreștii chireac și de către badea gîdea și cu grecu tunde oaea și berbecu, însă m'au fugărit gîndurile spre perioada cînd dom' diktatoru' erea ministru în gubernu' cederist și a reformat căile ferate "în centre de profit", separînd chefereu' în nu știu cîte mîrtzoage mai ușeur de călărit ajunse "centre de pagubă'n ciumperci", sau perioada în care fuse fuse și se duse premare al capitalii,  în care avu initziativa nemaipomenit de laudabelă și lăudată/înjurată  a eliminării chioșcarilor lu' halaicu și lis, da' totodată "a băgat" hypermarketurile în buricu' tîrgului, lucru ce s'a lăsat, vedem acuma, cu'n dezolant bucurești mort din pun't de vedere comercial, cu kilometri întregi de săli de jocuri de noroc, sucursale ale băncilor și farmacii, fapt care te face să te'ntrebi dacă e bine să se'ntîmple ce'tzi dorești, mai ales dacă nu știi șah măcar la nivel de alehin or radu vasile, fie'le tzăr'na lejeră la amîndoi.

tot adunînd și scăzînd performantzele administrative ale mult mai bunului virtoal pri'ministru băsescu, mie mi'a dat că singurele chestii cu adevarat palpabile care "i'au ieșit" pe deplin au fost aia cu salubrizarea, cît se putea, a gării de nord și promovarea, nu promovabilitatea, duduchii!

drept pentru care, am ajuns la concluzia din titlu.



ps1

dom' prezidente iar s'o răsucit!

de data asta în legătură cu pragu' la referendum, după ce d'abea în urnă cu cîteva săptămîni zicea că vrea să profite și el de pragu' de 30%, acuma vrea 50%, după ce, hai să zicem că întîmplător, ccr, cu o parte din foștii(?) fidei, decisese că 30% e con-sti-tu-tzi-o-nal, a naibii fatalitate!

ps2

e tare ciudat că dom' prezidente, cu toate că e un certaretz incorigibil, nu s'a certat ni-cio-da-tă cu oamenii cu banii, fie că era vorba de duduka, blejnar sau dutză, mergînd pă mîna lor pînă'n pînzele albe, indiferent de "costuri".

sau, dacă s'o fi certat cu f'unu' din ei (cum îl chema p'ăla cu tzigările? nu, nu emil constantinescu!), ăla n'a sfîrșit'o deoloc bine (pampflet!).

ps3

hopa!

PONTA LE DĂ “SUGESTII” ȘI JUDECĂTORILOR: ACHITAȚI-L PE FENECHIU!

coabitaci și 'nghite!

ps4

văz multa lume entuziasmată in urma condamnării, in prima instantza, lu' fenechiu.

eu nu (prea) sint.

că fenechiu nu e parte a pactului si pacatului tripartit de imunitate coabitare.





ps5

domnule "emigrant", dumneavoastră înșivă sîntetzi un "pampflet", așa că vă rog io frumos să nu mai insistatzi.

nu vetzi mai fi citit nici măcar dacă o să dezvăluitzi că sîntetzi însuși căldărescu în persoană!

miercuri, 10 iulie 2013

noi supcesuri pă ramură

ușurintza cu care s'au adunat cele cîteva zeci de mii de voturi necesare înscrierii partidului mișcării (pmp), m'a făcut să'mi pun proglema dacă nu s'or fi reactivat, iară, votantzii (de la firu') e(r)bii, fără ca însuși prezidentu' dă pae al oengeului mișcarea popolară, nu îngîmfată, fatăăă, să fi aflat.

încă!

preda, unu' din ei, stringe,
si nu stie ce stringe.
partidu' nu se preda, da' preda se partidu'?

marți, 9 iulie 2013

lăsatzi'i dreacu' pă coabitaci,
care ne tot anvizajează,
din pozitzia craci

declar pe p'oprie răspundere limitată că mă simtz tot mai plictisit dă moarte ci(u)vică să tot m'agătz dă cracu' de coabitac nărăvaș al domnului prezidente băsescu, care d'abea ce avu, săptămîna trecută, un abces de virilitate menit să le mai injecteze ceva andrenalină în irimele lor mari și blege comsomoliștilor comopostatzi cu capsă nepusă și nespusă ai mișcării lui inimaginabil si inadmisibil de popolare, cum la fel de plictisit mă declar de perpetuu de vecinica nerecunoștință a populului romun, cunoscut îndeobște ca un blajin popul cu onorabele înclinatzii și aplecări dă foarte dreapta, care preferă, iată ș'acum, la spartu' tirgului și a bietelor lor capete de locuitor, să'și facă în continoare lucrul manual, și totodată să le facă și viitoru' progeniturilor lor, cu mîna stîngă, mîna lu' victoraș "ai grijă de copii!" ponta.

în consecintză - și ca urmare - îmi bag picerele'n ia de traba si'mi reintru, profitnd d'ocazia unui concurs de 'mprejurări, sub auspiciile unor apucături și deprinderi mai mult decît rușinoase, de pe vremea pohtii ce'am pohtit odată -  și'a scîrbii ce'am scîrbit acuma - luîndu'l la mîna p'un individ, ion spînu pre numele lui de fatză palidă - și de pată de culoare incertă - care'i un personagiu de largă respiratzie philosophico psihiatrică, ce'si permite, din pozitzia lui de pușcăriaș recidivist, cam sinistrutz de felu' lui, după vorbă, după port, după raport, sa ne ea la ștangă toată floarea cea vestita a boerilor noștri ai mintzii, tomai el, cel care ne umplea, cu spume, noptzile d'oteviști elodiomaniaci incorigibili, cu nostalgii după mult prea timpuriu decedatu' cirmaci.

el interepreta, pă vremea aia, vremea celor o mie și una de noptzi pentru netotzi, rolu' avocatului diavolului, în care diavolu' erea întrupat d'un militzist care'si căsăpise consortza cea rea de muscă, iar pentru asta spînu' nici nu trebuea să se transfigureze prea tare.


priveam fascinat, însoțit deseori de bunu' meu preten pleșu, cum dan diaconescu direkt, împreună  cu acest inubliabil ion spînu, își impărtziseră tzara în tabere pro și contra cioacă (ăsta erea numele militzistului casap).

spînu dădea dovadă d'abnegatzie deosebită și d'exces de zel și de zer supranormativ în executarea serviciului comandat de satisfacere a cl'entului, înviind'o periodic p'elodioasa victimă, plimbînd'o de'a lungu' și de'a latu' continentelor, după cum găsea inși dispuși să jure c'o văzuseră vie și nevătămată.

el mai apărea și'n emisiile zise "culturale" ale postului, care încă nu se mutase din garsoniera rău famată situată aproape de peatza romană număru' (spitalu') nouă însp'e halele foștii citadele muncitorești uremoas, emisii unde se itzea, la răstimpuri, ș'un alt zăltat, cu plete, fiecare din ei dînd vîrtos la pompa cu mîndrie la gonflabila d'a fi romun verde, făcând să roșească de rușine colectzia revistii săptămâna culturală a capitalii d'acolo din rafturile bibliotecii academiii unde'l așteaptă cumintzica pe magistru cristoiu să'i vie rîndu' la fișat, nu la pișat.
.
filosofu' c. barbu, fost coleg de oteve, 
și de balaceanca, cu ion spînu

relatările de la fatza chinuită a locurilor si locatziilor unde se încearcă reînvierea, prin respiratzie, rău mirositoare, gură la gură, nu a elodiei, ci a echipii de folbal la vax "u" craiowa, mi l'au readus în memorie și'n atentzie pe prăpăditu de spînu, pe care uitasem cît de bine'l trecusem de partea nevăzută a șfortzii, doar emanatzii vagi mai ajungîndu'mă, la intervale, din urmă'i

patronu' de oale și ulcele adrian mititelu, cel care, după un dătător de sperantză răzbel cu d'alde altzi mafiozzi din liga lu' mitica și din federatzia felatzia lu' nașu' traean mircea sandu, încearcă acuma să'si reîntremeze o echipă, la concurentză cu caratista peremisto-pesedistă olgutza vasileasca, premarele ot craiowa, l'a cooptat în structura prezumtivii noi organizări și p'acest spînu, ca purtător dă vorbe, că'i fusese colaborator si'n alte dătzi, împrejurari&ocazii, la fel de rău mirositoare.

acum apare pă ecrane și legătura dîntre mai sus evocatu' spîn și tot mai jos evocabilul nistorescu, fostu' mare gazetar cîntăreț d'americi - și pe la alte organe (pampflet!) - actual călcător pe bec și pe motocicliști neprevăzători, în a căror întîlnire astrală e posibil să fi jucat un rol și mititelul hadrian, dacă e să loăm în considerare că după decăderea mai mult decît evidentă a nistorescului intervenită după episodu' încercării de preluare ostilă a evzelii din anii glorioși ai bombonelulului celuilalt hadrian, soarta și apucăturile l'au pus în postura de colaborator extern la ziaru' mititelului, colaborare care a degenerat oportun într'o adevărată pretinie, dovadă că i'a preluat ăstuia și spînu din dotare, odată cu obtzinerea de la vîntu - contra cost - a saitului fostului ziar respectabil 'cotidianu', fie'i tzăr'na ușeoară fondatorului lui ion ratziu  (ca să poatză să se răsucească liniștit în mormînt), sait devenit ne'ntîrziat o cocină, după chipiu' și asemănarea prestatorilor, în care se bălăcesc, în toată splendoarea, suinii nistorescu și spînu, alături d'altzi dezaxatzi si zevzeci (se zice c'ar fi început să colaboreze acolo inclusiv caloriferistu'  margarinos marga), unde atmosphera'i mai irespirabilă, dacă s'ar putea imagina așa ceva, decît pe saiturile antenelor sau decît pe cel al fitzuicii jurnalu' natzional fără filtru, putînd depune eu însumi mărturie pentru asta, că blestem colorat de fieșcare dată cînd mai accesez din greșeală cît'un link care mă trimite p'acolo, nu m'ar mai.

faptu' că l'am auzit zilele trecute p'un fost angajat al gazetii lu' mititelu, actoal coleg  de'al lu' banciu la radio sport total ef em, evocînd o întîmplare în care era implicat homunculu' spîn, în calitate de făptuitor, adică în calitate de ne-om ce și'a însușit o suma de cîteva zeci de mii de evroi strînsă pentru operatzia care urma să fie făcută în străinătate unei copile nevăzătoare, nu m'a făcut decît să'mi consolidez convingerea că sacu' nistoresc și'a găsit în sfîrșit peticu'.

ps.

anexez prezenta ca dovadă că nu totzi ăia care înjură la băsesc sînt prietenii mei.

ps.2

o veste buna: si monika e suparata pe basescu!

ca basescu o dușmănește pe monika (și pe morar), știam deja (de la axintoiu)...