luni, 15 septembrie 2014

monica macovei fatza cu re actziunea

tocmai pe cind monica macovei facuse o declaratzie (desi, mai bine, vorba romuneasca, isi baga un batz in fund) privind intentzia dumneaei de a scoate orele de religie din scoli, declaratzie care pe mine unul m'a facut sa ridic imediat o sprinceana, a atentzie sporita, atit de sporita ca nu se stie bine daca nu s'ar fi putut transforma, in cele din urma, intr'o eventuala reconsiderare a intentziei de vot, in favoarea distinsei candidate, iata c'avui parte imediat de ecourile unei adevarate furtuni in paharutzu cu apa al citorva dintre sprijinitorii domniei sale, provenitzi, in mare majoritate, din paturica 'telectuala asa zis de dreapta costeliv conservativa, dusmani neimpacatzi ai progresismului, cel despre care am aflat de la ideologi cit se poate de seriosi ca reprezinta un lucru rau, care pe deasupra, dar si pe dedesupt, mai si ingrasa.

intzeleg, progresismu' fu tare alungat de pe partea dreapta, dar asta fara ca domnul presedinte, idolul dreptacilor&fimeilor, mai mult sau mai putzin cu barba, mai mult sau mai putzin "de fier", s'o fi aflat, dupa cite se poate bine observa din printscreenul de mai jos...




dar, ce te faci ca stingacii pupa poala popii cu si mai mare avint, luindu'se la 'ntrecere cu dreptacii, care sa se traga cit mai putzin din maimutza, riscind, evident, sa ramiie asa?

nefiind eu dus de prea multe ori la beserica, marturisesc ca nu rezonez foarte tare la cuplaju' asta fortzat si accelerat dintre stat si respectiva institutzie si ma deranjeaza sa vad ca ateismului deshantzat de pe vremea comunismului ii ia locul o habotnicie la fel de deshantzata, imbratzisata, cum spusei, cu nesatz, de mai toate tarabile politice, lasindu'i astfel pe liber cujetatorii asumatzi, in rindul carora am deosebita onoare sa ma e_numar, in parohia unor ciudatzi, cum este remus cernea sau cum este inca ne-regretatul taika ilici (si el liber cugetator, dar pocait, ca, pin' la urma, a sfirsit prin a'si face cruci cu viteza cozmica, in patru sau mai multe coltzuri).

cui sa'i mai pese ca darwin se rasuceste'n mormint, precum titirezu', vazindu'ne cum, in loc sa ne tragem din ele, ne grabim d'abea d'acuma 'ncolo s'ajungem asa ceva, maimutze adica, dar niste maimutze putzin involuate, handicapate daca le iei aifonu'?
Autoritatile chineze au creat o banda speciala pentru utilizatorii de smartphone-uri,
care nu isi pot lua ochii de la telefon

satul d'atitzia popi si vrajitori, astia m'au adus in halu' in care am inceput sa'i vinez aparitziile unuia din ultimii mochicani ai scepticismului necreatzionist, "popularizatorul/vulgarizatorul de stiinta", "cristy" roman (cu "i" din "a"), un "emul" de'al iliescistului mironov, dar care'mi evoca copilaria si tineretzea, cu doctorul andrei bacalu realizator de astfel de emisiuni la tvr-ul ceausist, inainte de reducerea programelor la doua ore pe zi si inainte ca bacalu sa emigreze in israil.


ca o ironie trista a soartii, si ca o victorie a obscurantismului si politrucilor, cristi roman a rezistat citziva ani pe canalul de televizie al lui bondrea, cel cu fabrica de diplome spiru haret si romunia lui de miine, asta pina ce a aparut la orizont maretzul plan lazaroian de «îmblînzire a viitorului», cu H2O, care s'a dovedit, in cele din urma, cum era de asteptat, apa de ploae.

acum s'a refugiat, cine stie pentru cit timp, la un radio pe net, lynx radio, cu o "audientza"  de citeva zeci de ascultatori pe saptamina, printre care si eu, ca nu ma deranjeaza deloc lipsa de dictzie a domnului cristy.


revenind la monica, poate sa reziste ea, cind i'au sarit la gitzi, crestineste, totzi tolomacii si ciumpalacii?

ca vad ca vor s'o scoatza si libianca acuma.


stiu, e rezistenta monika, dac'a reusit ea sa reziste, pina azi, 15.09.2014, vis-a-vis de hotelu' duduchii de la polizu...



focu' la ei!



Fraţilor, mi s-a făcut o imputare şi sunt mândru de aceasta!... O primesc! Mă onorez a zice că o merit!... (foarte volubil.) Mi s-a făcut imputarea că sunt foarte, că sunt prea, că sunt ultra-progresist... că sunt liber-schimbist... că voi progresul cu orice preţ. (scurt şi foarte retezat.) Da, da, da, de trei ori da! (aruncă roată priviri scânteietoare în adunare. Aplauze prelungite.)

3 comentarii:

Emigrant spunea...

Carnat elektrik, ba io cred ca doamna ta Mandela o sa rezixta ma. Ca sigur are stomacu tare la cat kakat a mancacat la viata ei da porcuror plus cat piseat spirtual a mai ighintit si da la guru si clientu Grig.
Tu tina-te ztrans da pricinpiile tale clare da dreapta liber cacugetatuare care dasigur sa deiosebeste fundudamental da pricinpiile da ztanga cacugetatuare, deci pa prinzipu iliescu cah ca e libercacugetator da ztanga, mony mndela insa e da haur curat ca argeantu stracurat penca e libercacugetuare da dreabta, deci cu totu si cu totu alt cacat, rexpectiv politik korekt aprobat si stanpilat da toti lecuricii.
In rest, ce sa zic, te rog sa lasi zpranciana jos, treboe naparat sa ta deplansezi la vot cacaci votu tau caconteaza enorm, plus ca sa duce si tuate fecalale astea antelectoale si repepere mueorale dan blogrolu tau si no sa ramuei tu mai prejos ca ei, care tu preztezi pa gratis dupa putirintza la neoronu tau sincer da papagal da dreapta cu casa la bloc.
Apropo carnat, esti proprietar?
Da?
Comunistule care ejti tu comunizt. Asa a zis Domnu Prasedinte Basescu Mondialu, ca ejti comunist, porkule.
Deci ia, hai, fuga marsh la vot si pune biletu in fanta smokinita alui Mony ca alfel sa pierde proectu politik care o sa-ti da tie labte, lana, oo, mue.
Ca si pana acuma.
Mahlzeit si ai siktir stralucitorule!

niku_elektriku spunea...

domnu' cristian din brasov,

nu intzelegetzi, domnule, ca domnul crisy roman, ca romun nu'i poci a zice, ma linisteste, fiind o mica (scuzatzi) contrapondere la aiureala promiscua care'mi hartzuieste tot mai putzinii neuroni?

sa va mai spun ca lui radu banciu, cel tot mai plicticos, dupa ce l'a lasat far'o piine pe stanescu, a inceput sa'i ee locul, tot mai des, radio cultural, unde nu am mai ascultat cascaval, cam de multa vreme, dar ascult cu mare placere tot felu de emisiuni "relicva", de pe vremuri, ca "planeta radio", cu oameni care reusesc sa iasa la penzie de la radioul public fara sa se schimbe prea tare, odata cu vremurile, nici in bine, dar nici in iremediabil de rau.

e ca puntul ala fix pe care il cerea un mare invatzat pentru a misca pamintul.

mie imi trebuie punctul fix pentru a misca, cit de cit, pamintul, de supt unghii...

Anonim spunea...

Pai tocmai de bucurie v-am scris Dom' Niku ; ca io daca ratezi vro emisiune a superbului domn Cristian Roman ma cam supar... Are si Cronica Scepticului si emisiunea stiintifica propriu zisa... La Cronica Scepticului emisiunea e de un umor mortal, il prezinta pe "maestrul" ezoteric Oreste de te "indragostesti" pe loc de mnealui ; si mai e un general cu mustata, care vine cu niste antenutze ce schimba paradigma acestei lumi cu ele... Si nu e Florin Tudose....
Si nu uitati dom' Niku, la o raceala invartiti linguritza de zahar in ceai in sens antiorar nu orar de fix 40 de ori ;)

M-am suparat doar ca se leaga de dragutza de Alina Badic , de labe 1, ce face sambetele, la ora cand pe vremuri se tranmitea "fotbal minut cu minut" emisiuni cu doftori celebri, acu cand vraciul Mecinicopschi a "cazut" de pe ecrane...

Trimiteți un comentariu