joi, 6 noiembrie 2014

capu plecat, sabia o lae

șăfu (inca) tace, ceea ce nu fac tzuckalarii lui si ai duduchii:





cum nu tace nici monicutza, saraca, direct sau prin intermediari, cum e si fostul meu pretin (vorba vine) politeanu


In decembrie 2012 nu am votat candidatii ARD pentru ca nu ma simteam reprezentat de ei. Am decis atunci sa nu mai votez "raul cel mai mic" niciodata, pentru ca e o logica care perpetuează raul in politica romaneasca. Aceeasi decizie au luat-o si alti prieteni.
La acest moment nu ma simt reprezentat de Johannis. O parte din conditiile din scrisoarea trimisă de Monica Macovei ma reprezinta si sunt fundamentale pentru decizia de a ma duce la vot. Daca Johannis le acceptă, ma duc la vot. Daca nu, nu ma duc. E simplu. E piata libera: dau un vot daca mi se promite/garantează ce vreau.


Anca Arun Pe buza prapastiei, electorat cu bazin mic, bagam- bomboana pe coliva- PRINCIPII/ impunem. Trimitem scrisori. Unde? Pe fbk.
E bezna mintii
3 ore · 4

Vasile Tomoiaga adică dacă le accepta Ponta,il votezi pe el?Asta ne omoară:prostia si divizarea.Adevărul e c ar fi păcat ca un popor ca al nostru sa fie condus de Johannis.Ponta e președintele ideal pentru noi.Si sînt sigur ca deja a acceptat condițiile lui Macovei.Doar cum l a acceptat pe Vadim,poate sa i accepte si condițiile lui Macovei.Așa oameni,așa conducător avem nevoie.
3 ore · 4

Roxana Gosman Tocmai i-ai dat presedentia lui Ponta, spre satisfactia doamnei Macovei. Si-a lui Udrea, bineinteles.
11 ore · Editat · 9

Simona Tivadar Dl Dragnea va fi fericit. Stati acasă.
11 ore · 14

Ciprian Apetrei Victor Ponta likes this Victor Ponta îi place acest lucru: () (Tradus de Bing)
12 ore · 5

Mircea Dragomir lasa ca ti le garanteaza ponta
13 ore · 2

Mihnea Anastasiu Mersi. Tu lucrezi la Bruxelles. Ce-ti pasa? Iti permiti luxul de a fi principial si intransigent. Daca nu il veti sprijini pe Johannis veti alimenta si mai tare impresia ca Macovei, Udrea si Basescu au ajutat la blatul prin care Ponta a fost propulsat la Cotroceni.


9 ore · Bucharest · editat · 
 · 
Macoviștii susțin că multe dintre punctele din scrisoarea lui Macovei se regăsesc și în programul lui Iohannis (mai puțin enormitatea cu referendumul pe imunitate, despre care o să vorbesc separat). Păi și, dacă erau în programul lui Iohannis, nu era clar că le susține? De ce mai era nevoie să semneze scrisoarea altcuiva în care apar puncte cu care el e de acord fiindcă fac parte din programul lui?
E simplu. Fiindcă pe Macovei o interesează să-și facă campanie pentru partidul său. O interesează să se poziționeze politic și să aibă vizibilitate și expunere în campania electorală pentru turul 2. Macovei parazitează campania și turul 2 pentru profit electoral pe persoana sa fizică și politică. A luat programul lui Iohannis (sau o parte din el), l-a rescris cu alte formulări (ceva mai ultimative și nervoase, în stil specific) și i-l dă lui Iohannis să-l semneze. Și nu oricum, ci o face ultimativ. ”Nu semnezi, nu te votez, nu susții statul de drept!”
Rezultatul? Iohannis semnează și adoptă ”Programul lui Macovei” și participă în turul 2 cu ”Programul lui Macovei”. E un ritual de vasalizare. Vasalul Iohannis pupă papucul suzeranei Macovei, îi acceptă ultimatumul, întîietatea, precedența politică și morală, se închină și duce mai departe spiritul lui Macovei. Dealtfel, un jurnalist s-a dat de gol în emisiunea de ieri (nu mai țin minte cine, cred totuși că Alexandru Căutiș): Iohannis trebuie să ducă mai departe spiritul lui Macovei etc.
O fi relevant pentru Macovei, partidul său și cîteva mii, zeci de mii sau chiar sute de mii de votanți. Dar alegerile sînt despre a-l învinge pe Ponta, nu despre partidul lui Macovei. Aceasta e miza turului 2: victoria împotriva lui Ponta și PSD-ului. Iohannis trebuie să adune cît mai mulți votanți, nu să se nișeze și concentreze pe cîteva sute de mii. Are nevoie de 5,3 milioane pe puțin. Nu de 300 de mii. Nici de 450 de mii. Nici de 2 milioane.
Macovei i-a întins o capcană lui Iohannis. Îl pune să semneze un program care oricum, în părțile esențiale, era și al lui. Îi vinde propria umbrelă. Și îi parazitează campania. Cu riscul de a-l trage în jos electoral. Dar ce contează asta, cînd totul e despre poziționarea lui Macovei, despre mitul Macovei, despre partidul lui Macovei?
Dacă Macovei a luat 4,5% cu programul lui Macovei, cît o lua Iohannis dacă candidează cu programul lui Macovei (așa cum va apărea public)?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu