marți, 28 iulie 2015

omu e cu cărticica


Noutăţi

omu e cu carticica (progresistului)
nu stiu daca dan c. mihailescu mai are emisiunea aia la pro tv (omul care aduce cartea), dar am aflat, "fortuit", ca, pardon, "costy" rogozanu are o emisiune de culturnicizare, pe realitatea teve, pe care avui sansa nesperata sa ma trezesc (dar nu sa ma si destept), in dimineatza asta.
pentru ca'mi tziu la capatii, pe linga alte multe si folositoare lucruri, care cu dop, care fara dop, vreo doua trei asa-zise smartphoane, pe post de ceas desteptator degeaba, miscarile necontrolate, specifice perioadii de timp in care se petrece actziunea, ale membrelor superioare ale persoanii mele s'au intersectat in mod categoric nefericit cu una din multiplele iconitze de pe unul din displayurile mai sus amintitelor aparate, zise, in mod cit se poate de mincinos, istetze, astfel incit iconitza reshpektive s'a activat, fara ca sa ma 'ntrebe inainte, supt forma unui "costy" rogozanu, care se certa, cu cine naiba altcineva decit cu plesu-liicheanu-patapievich, intr'un fel de "best of rogozanu", difuzat la shese dimineatza pe postu' lu gusha (las la o parte ca, la fel de destept, am suportat si citeva minutzele de indoctrinare syrizista de toata frumushatza, domnule liviu antonesei, fara alte pierderi materiale vizibile).
legenda la poza cu rogo: "credetzi in Che Guevara, domnule ponta?"

4 comentarii:

Anonim spunea...

Domnule Niku', vad ca aveti un dinte ascutit (sau o proteza generoasa si simpatica ala Fernandel dupa "poza") contra grupului firav de "anarhisti" RCC, Rogozanu, Antonesei, etc.poate si Gotiu pe care va marturisesc eu ii simpatizez. Haideti fara patima sa rememoram spusele lui Cioran din Silogismele amaraciunii:
"Putea-vor fi meridionalizate popoarele grave? De raspunsul la aceasta intrebare atirna viitorul Europei. Daca germanii se apuca sa munceasca iar asa cum munceau pina nu demult, Apusul e pierdut, asa cum pierdut este si daca rusii nu-si redobindesc traditionalul chef de lene. Ar trebui cultivat - si la unii, si la ceilalti - gustul pentru farniente, placerea apatica a siestei, ar trebui sa fie ademeniti cu desfatarile molesirii si ale nestatorniciei.
...Asta doar daca nu ne-am resemnat cumva cu solutiile pe care Prusia sau Siberia le-ar impune diletantismului nostru".
PS. A meritat efortul sa tastez la tableta fiecare cuvintel pentru ca mi se pare de actualitate si vine in apararea argumentelor aparatorilor minunatei Grecii. Toata admiratia pentru poporul grec, nu pentru sleata de parveniti care au dus tara de ripa cintind in struna marilor corporatii,banci si interese meschine a unor tari ipocrite cu interese militare(vezi Germania si SUA) care dupa ce au vindut armament la greu Greciei nici usturoi nu au mincat nici gura nu le miroase.Poate coana cancelar a Germaniei era nitel ufuscata ca nu a mai putut sa ii fraiereasca pe greci sa "achizitioneze" un alt submarin la pret umflat, nu redus la jumatate cum au facut altii " mai norocosi", daca cursa inarmarilor este un noroc.
Tot respectul pentru poporul grec care refuza sa ramina pres al unor interese obscure care tin de bani, influente si armament.
Romanii ar trebui sa invete din povestea Greciei, pentru ca este tirita tot pe acelasi parcurs de ruinare, prima palma usturatoare o vor primi cind vor trebui sa plateasca despagubiri de 4 miliarde dolari pentru afacerea Rosia Montana speculatorilor mondiali din spatele rmgc. Vorba aceea, ca tot este de actualitate in aceste zile -si batjocorita si batuta si cu banii luati. Macar Grecia nu accepta tratamentul de colonie si bine face.
O vara mai "racoroasa"!
D(M)

niku_elektriku spunea...

@ doamna D(M),

cum adica "nu accepta"?

eu vad ca accepta foarte bine (ce altceva ar putea face?).

pai, daca accepta, ce'atita chichirez gilceava?

ps:

doamna, desi probabil sint mult mai sarac ("saracule!", asta'i vorba care'mi place cel mai tare in ziua de azi, mai ales spusa de gura noii elite cu care ne'a procopsit tranzitzia) decit cvasi-majoritatea celor citatzi de domnia voastra, nu ma atrage "stinga" nici de frica, macar pentru modul in care pun proglema majoritatea stingistilor nostri, dar nu numai ei.

chiar nu ma incinta deoloc sa fiu contimporan c'o noua rebolutzie mondiala, mai ales ca cei susceptibili de a o provoca nu au nici macar anvergura unor lenin sau guevara.

si eu sint un lenes netratabil, n'as refuza neste pere malaetze, din principiu, dar, ale naibii, nu prea gasesc drumul...

ps doi:

cioran, mama ce protocronic!

(nici) p'asta n'o stiam!


vacantza placuta si d-voastra!

Emigrant spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Interesanta analiza despre falimentul dirijat al Greciei din Cotidianul a lui Calin Marcheivici - prima lectie de pe Wall Street "gaseste-ti fraierul" si despre modul de operare al bancherilor si speculatorilor care tot rostogolesc sume enorme fara acoperire, mai bine ar pune mina pe o furca si ar intoarce niste fin ca ar fi toata lumea mai cistigata. Si pe baietii astia destepti si toata infrastructura artificiala pe care o tin in spate, firme de avocatura, "investitii", asigurari, toata tinerimea agera care lucreaza in ramura, care face investitii imobiliare in cartiere rezidentiale, care isi cresc copii (daca se incumeta sa-i faca din lipsa de timp si egoism) cu bone, toata snobimea neoliberala pe care o perie deontologii de pe la rev.22,Rom.libera sau contributors care nu mai prididesc sa laude beneficiile liberalismului din pozitii de bugetari pina la pensie. Poate sint eu mai simpluta si mai putin sofisticata, dar decit viata stearpa pe care o pretinde coana Europa Greciei cu austeritate si munca pe brinci in detrimentul neglijarii familiei, mai bine stilul natural si traditional al grecilor. Unde familia este prioritatea, copii sint o binecuvintare, mincarea este sfinta, este liantul care aduna toata familia in jurul mesei cu chef de viata. Toata aceasta austeritate de tip nordic ofileste ce este mai frumos si mai autentic in om, valori care se pastreaza inca din fericire la tarile din jurul Mediteranei.
D (M)

Trimiteți un comentariu