vineri, 24 august 2012

deși se bucura, ca niște copii (prosti?)
c'au ajuns multzi si cultzi,
catzavencii nu se sfiesc, nici ei,
s'arunce cu rahat în ventilator

din ce în ce mai multă "lume bună" începe să debordeze de bucuria d'a fi părticică a întregului reprezentat de măretzul fluviu al natziei de oeri ai mintzi(i) care'și adună apele pentru a putea rupe și ultimu' zăgaz diktatoreal care'i mai stă în calea spre p'opăsirea materială și spir'tuală, după cum încercam să'i zic eri și lu' dom' tudoran:
nici nu stitzi cit de tare mă bucur (bucur2 – după numele unui teribil radioreceptor semi-stereophonic produs de uzinele de masini grele – si moravuri si mai grele – “tehnoton” de la iassy), că s’a produs, in sfirsit, jonctziunea intre aspiratziile lumpen-proletarimii minate pe la spete de contzii si vicontzii locali din vechiu’ regat al romuniii si cele ale finii ‘telectualitatzii din regiunile celei de’a treia evrope, jonctziune ratată, “la musteatză”, de ‘telectualii pupino-dorsalisti, pe vremea cind preferatul lor era pe cai mari si la fel de multzi pe citzi incalecă acuma dom’ foartză cu talentu’i bine cunoscut.
ca reactzie invidioasă la mindria d'a se simtzi, în sfârșit, si el, romun, romun deplin, una cu populu', a domnului inimitabil poet foartză, care a dorit să'l pue la punct, c'o nervozitate atit de explicabilă, p'un coleg de breaslă, pupino-băsist, printre altele:
şi mie-mi pare rău, dar n-am ce face: fac parte dintre cei 7.400.000 de votanţi, din care 5.000.000 cei care au votat cu Geoană în 2009, consecvenţi în voinţa lor, iar 2.400.000 atraşi de un miraj nostalgic, evident, din care vreo 1.400.000 votînd de mai multe ori, deci penali. Pentru ca amintita cifră de 7.400.000 să fie “vreo”, ceea ce-nseamnă “câţiva”, ar trebui ca ţara noastră să numere, cel puţin, 90-100 de milioane.

și pentru că această unitate, în cuget și simtziri, să nu fie risipită, cu tot aparentu' insucces de etapă, trebuie căutatzi, si'n gaură de șarpe, dujmanii popolului, cum fac, d'o pildă, foștii băetzi veseli, actualii catzavencii, care, pentru asta, au trecut să'i ancheteze pe martorii lu' basescu  pleșu, deși, parcă era vorba ca ei ar trebui sa fie cei anchetatzi, ca'n orice diktatură serioasă:


ANCHETA » Discipolii lui Pleşu, scutul intelectual al lui Băsescu 

22 august 2012
Caţavencii

Andrei Pleşu nu are nevoie de nici o prezentare printre cei care şi-au păstrat obişnuinţa lecturii. Ba le este cunoscut şi celor care citesc mai puţin sau deloc, dar apelează la serviciile oferite de televiziuni, care din când în când mai pomenesc şi numele câte unui om care scrie. Chiar dacă nu toţi cei care îi cunosc numele i-au citit cărţile celebre, un lucru e cert: Andrei Pleşu este un intelectual român contemporan, deţinător vremelnic al unor funcţii publice, care a influenţat viaţa publică a României din ultimii 22 de ani mult mai mult decât s-ar crede la o vedere superficială.

(...)
Printre bursierii Noi Europe s-au aflat, din 1994 şi până azi: Horia-Roman Patapievici (1994), Andrei Cornea (1994-1995 şi 2001-2002), Teodor Baconschi (1995-1996), Mihai Răzvan Ungureanu (1995-1996), Mircea Cărtărescu (1996-1997), Cristian Preda (1996-1997), Sorin Ioniţă (1999-2000), Cătălin Avramescu (2004-2005), George Mihail Neamţu (2005-2006 şi 2006-2007) şi Adrian Papahagi (2006-2007). Ce au aceşti oameni în comun, pe lângă studiile avansate desfăşurate la NEC? Sunt, de câţiva ani de zile, cei mai vocali intelectuali care-l susţin pe Traian Băsescu. Ba chiar, de la începutul lui 2012, cei zece anterior amintiţi sunt intelectualii care au făcut scut din trupurile lor în jurul preşedintelui ales în 2009. Mai au în comun funcţiile publice pe care le-au avut sub preşedinţia acestuia, funcţii pe care unii neştiutori le-ar putea numi sinecuri. Or asta nu este decât rea-voinţă, căci nu e vorba de sinecuri, ci de o răsplată binemeritată de către nişte oameni dispuşi să-şi slujească ţara în vremuri grele, vremuri în care puţini sunt cei care-şi găsesc un loc de muncă bine plătit şi lipsit de griji, cum au fost cele ale lui Cătălin Avramescu, Mihail Neamţu sau Cristian Preda, ca să nu dăm decât trei exemple.
Şi, prin intermediul NEC, mai există un lucru pe care aceşti luminători ai naţiei îl au în comun: sursa burselor. Nefinanţat de către statul român decât sporadic (deşi Andrei Pleşu spune că nu este finanţat deloc din fonduri publice, uitând fondurile POS-DRU şi puţinii bani de la Ministerul Educaţiei pentru bursele Odobleja), Colegiul Noua Europă, înfiinţat şi condus de către Andrei Pleşu, este ţinta predilectă a finanţărilor venite din spaţiul germanic al Europei. Printre finanţatorii de tradiţie ai NEC se află: Secretariatul de Stat pentru Educaţie şi Cercetare din Elveţia, Ministerul Federal al Educaţiei şi Cercetării din Germania, Ministerul Federal al Educaţiei, Ştiinţei şi Culturii din Austria, Fundaţia Volkswagen din Germania, Fundaţia Culturală Landys & Gyr din Zug, Elveţia, Asociaţia pentru Promovarea Ştiinţei şi Umanismului German din Essen, Germania (o organizaţie printre ai cărei finanţatori se află mai mulţi industriaşi germani, printre care şi Daimler AG) etc. Cum toţi cei zece intelectuali-capcană din jurul lui Băsescu sunt mari germanofili, am putea spune că NEC, Andrei Pleşu şi darnicii nemţi i-au învăţat, pe lângă multe lucruri bune, şi o tâmpenie: cum că Traian Băsescu reprezintă interesele naţiunii. Pe ale celei române, în nici un caz.

după cum bine se vede din cele de mai sus, timpu' trece nemilos, vadim îmbătrânește, de iulian neacșu n'am mai auzit de multă vreme, mare mirare sa nu fi dat coltzu' intre timp, nici coja nu cre' că se simtzeste mai bine, asa ca făclia trebe dusă mai departe, și merită anchetat temeinic dacă nu care cumva acest bandit de pleșu chiar nu s'a alergat, gol, golutz, cu liiceanu, și altzi pederaști, p'in grădinile de la pelesh, și asta nu numa' la începutu' anilor '990, după cum dezvăluia trinebunelu', din surse dincolo de orice retzetă compensată.

și dacă tot băgai capu' pe la catzavencii, în drum spre mardale, intrai olecutză și pe la alogenu' de PAH, care nici el n'a aflat c'a ajuns la gubernare, la fel ca Domnul Prim Ministru Victor Ponta, asta după ce apucă și el să se mire putzin cit de "mult" a ajuns:
Dacă tot nu contăm, lasă-ne-n pace!
21 august 2012
Patrick André de Hillerin
Suntem mai puțini decât știam, dar mai mulți decât speram. Sunt mult mai puțini în țară și pe listele elctorale, dar am fost la vot mult mai mulți decât am fi sperat vreodată și am votat împotriva lui Traian Băsescu mult mai mulți decât ne lăsau să sperăm sondajele.
Și ce dacă? Menghine solide, făcute manual în garaj din diverse tipuri de dosare (de securitate, penale sau cine mai știe ce alt soi) au strâns de genitale 6 oameni până aceștia au urlat “INVALID!”. Noi nu contăm, realitatea nu este importantă, legile, ca de obicei, sunt făcute pentru a fi interpretate, nu respectate.
Te întorci, despot amețit, la Cotroceni. Bravo ție, îl faci pe Andrei Pleșu să fie din ce în ce mai mândru că-ți e contemporan! Te întorci la distracțiile tale favorite, la ațipitul în fotoliu în timp ce Maior îți susură-n urechi înregistrările zilei iar consilierii îți susură-n pahar nectar scoțian, învechit în butoaie de stejar. E treaba ta cum te destinzi, până la urmă.
Dar știi ceva? Nu te mai baza pe noi. Lăzăroiu, Neamțu, Baconschi sau Papahagi îți vor spune că, oricum, noi suntem mahalaua ineptă și asistată, care trăiește pe banii ălora care muncesc. Nu că ei n-ar fi niște asistați, plătiți de către stat, dar, de data asta, crede-i. Nu te mai baza pe noi. Fă creștere economică, dacă poți, cu cei șase șantajabili de la CCR. Roagă-i pe morții de pe listele electorale permanente să plătească datoria externă a țării. Plătește sinecurile apropiaților tăi doar din miliardul de euro care vine în țară de le cei peste 3 milioane de români din diaspora. Construiește infrastructură cu milionul ăla de oameni care au boicotat referendumul. Reformează statul cu cei 500.000 de cetățeni care au actele expirate de ani de zile. Fă-o, pentru că, așa cum spune Pleșu, tu poți, fiind supraomul din garaj. Dar, îți repet: nu te mai baza pe noi! Lasă-ne în pace! Distrează-te cu interceptările celor pe care-i poți șantaja, înconjoară-te de cei care, pentru un salariu de la stat, sunt dispuși să-ți lingă condurul și să te răcorească intrafesier.
Și nu te mai baza nici pe instituțiile pe care le-ai discreditat în 8 ani de mandat. Nimeni nu va mai tremura în fața unor procurori pe care i-ai trimis după voturi în loc să-i lași să-ți golească partidul de infractori. Și nimeni, de asemeni, nu va da ochii și buzunarele peste cap în fața unor inspectori ANAF pe care i-ai pus să-ți umple visteria personală, nu pe cea a statului. Obișnuiește-te cu ideea că nu pot ei amenda cât putem noi rezista în grevă fiscală printre munți de facturi. Căci dacă părerea noastră nu contează, poate nici banii noștri nu sunt îndeajuns de buni pentru tine.

îmi place la nebunie cum execută, întocmai și la timp, pînă și catzavencii, ordinele domnului colonel(r) dogaru, pedepsind, în felu' ăsta, anafu și anafura prop'iei gubernari

****************************

noroc că măcar mardale nu mănîncă maro







altu' dă cu 
CĂCAT pe CLANTZA:

Marţi, 21 august, preşedintele interimar al României, Crin Antonescu, declara la Antena 3: „Nu are nici o obligaţie România să fie rezervaţia în care se poate întâmpla orice, pentru că aşa le convine unora, care nu trăiesc în România, care nu plătesc impozite în România şi care nu suferă abuzurile pe care le suferă românii, începând cu batjocorirea acestui vot. Să îl ia în Germania doamna Merkel, Germania este o ţară mare, prosperă, să îi dea o bucăţică de pământ acolo lui Băsescu şi PDL-ului, să se joace acolo de-a Băsescu. În România, nu". Declaraţia lui Antonescu este aproape identică cu o declaraţie similară dată de preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, în 2005: „Dacă europenii sunt oneşti - spunea Ahmadinejad - atunci ţările europene, precum Germania sau Austria, ar trebui să le ofere sioniştilor nişte provincii din ţările lor astfel încât să îşi facă statul lor sionist în Europa".

2 comentarii:

niku_elektriku spunea...

@ emigrante,

de data asta am apucat "sa te citesc", desi nu te citesc prea bine...

potzi sa mai incerci un pik?

stiu ca potzi!

Anonim spunea...

Here are a few organizational tools available to help take-on the clutter.
This enables you to see where all the items are instantly.
Many of these new products are designed for people who want
to save money by buying in bulk. If another problem area
is your spice cupboard, you will feel much better about your
kitchen space.

Look at my web-site click the next internet page (brandalleysales.co.uk)

Trimiteți un comentariu