vineri, 8 februarie 2013





UPDATĂ
(in sperantza c'altădată, ș'altădată, o s'o facem și mai, și mai, lată)
la
ușor cu steagu' pe scary
movie

dupa cum va spuneam eri c'ar fi spus RFI, draga domnule virtual presedinte, actual p.m., fost procuror - adica jurist? - ponta, adevaru' (nu ziaru!) prezinta numeroase aspecte, pe linga ca ese to'deauna la suprafatza umflata a lucrurilor, chiar s'atunci cind apare publicat in foaea, la fel de virtuala, a crucisatorului presii cu ciucurei:


Un judecător român a decis că steagul secuiesc ESTE LEGAL. Care este motivarea instanţei

de Biro AttilaPublicat la: 07.02.2013 20:50 Ultima actualizare

sursa foto Mediafax Vargyasi Levente
Scandalul diplomatic dintre premierul Victor Ponta, ministrul Titus Corlăţean şi secretarul de stat maghiar Nemeth Zsolt, respectiv ambasadorul Oscar Fuzes a pornit de la steagul secuiesc scos de la o ceremonie oficială. O decizie a Tribunalului Covasna arată că steagul secuiesc poate fi folosit oficial în judeţ alături de drapelul naţional. În motivarea deciziei, judecătorul român a constat că legea permite autorităţilor să îşi aleagă un steag şi să îl folosească la ceremoniile oficiale. Atât tabăra maghiară, cât şi oficialii români ignoră aspectul legal al disputei şi s-au hazardat în declaraţii incendiare şi acuzatoare.
Disputa româno-maghiară exacerbată acum în declaraţii populiste a început de la un simplu steag. Pe 3 februarie a fost învestit în funcţie noul prefect de Covasna, ceremonie la care steagul secuiesc, stindardul oficial al judeţului, a fost scos din sală. După acestă acţiune, secretarul de stat Nemeth Zsolt a făcut o serie de afirmaţii pro-autonomiste.
În realitate, disputa pe steagul Ţinutului Secuiesc a fost deja tranşată în instanţă. Pe 7 iunie, Prefectura Covasna - reprezentată la acea vreme de prefectul Codrin Munteanu - a atacat în instanţă hotărârea Consiliul Judeţean Covasna, reprezentat de Tamas Sandor, prin care a fost aprobat steagul Ţinutului Secuiesc.

drept cacare crucisator devine dubitativ, desi eu il credeam doar constipat, intrebindu'si cititorii fidei:

Aşa-zisul „război al steagurilor”, declanşat de un măgar extremist din guvernul de la Budapesta, va rămâne la nivel de palme verbale, din care atât politicianul maghiar, cât şi cel român vor căuta să adune ceva osânză politică naţionalistă 
Dar dacă ar apărea o problemă cu adevărat serioasă în legătură cu autonomia teritorială etnică, fluturată cu încăpăţânare de activiştii secui, am mai putea avea aceeaşi încredere că steagul european şi ”Old Glory” american ar interveni corect, imparţial, cu fermitate, dar şi cu înţelepciune, pentru rezolvarea ei? 
Subsemnatul, după tot ce s-a întâmplat astă-vară în jurul referendumului şi după ce am citit raportul MCV, capitolul presă şi Justiţie, nu pot să nu am îndoieli.

 Mi le spulberaţi dumneavoastră, stimaţi cititori?

bine'ntzeles ca cititorii car' s'essprima d'obicei in josu' sfortzarilor gindirii cetepiste (pe care el, crucisatoru', ii cam detesta), si'a caror parere n'am fost curios s'o aflu' nici de data asta, nu'i vor acorda magarului de la budapesta, esstremist, fireste, nici o sansa, cum nu le vor acorda, banuiesc, nici MCV-istilor de toate culoarele, raportori or nu, brusselezi sau de pe malu' al'lalt al girlii, lucru ce convine de minune incruntatului cetepist de pe la miezu' șoptzii, care cetepist sigur ca nu reprezinta capu' la pajura kaghebista pe care il evoca - intr'o celebra emisiune decedata preamatur - un fost poiet huhurezit, cum la fel de bine ii convine si domnului p.m. ponta, si el politician romun, nu?

trecetzi bataioane romune crapatzi'i
oare ce masuri si greutatzi o fi luat/ridicat ministru dusa
(care tot fatza de ministru chilotzar are)
de'l asteaptau cu ciocurile cascate
dd, solomon si insusi el ciuvica?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu