miercuri, 3 septembrie 2014

un moise mult prea guran

aflam cu (sau fara, la alegere) surprindere, ca mindria industriei siderurgice sotzialiszte, mai apoi a aceleiasi industrii, dar capitaliszte, dupa o privatizare de mare rasunet si si mai mare subces, adica combinatul siderurgic de la galatz, fost sidex, actoal mital stil (sau cam asa ceva), a ajuns, dupa indelungi eforturi si sacrificii, de ambele partzi ale terenului, c'asa'i in tenis, s'aiva, in acest an, dupa mai multz ani cu cam aceleasi rezultate, pierderi de in jur d'un bulion de evroi (sau dolari?) per zi, la fel ca inainte de privatizarea la care domnul p.m. nastase si domnul p.m. toni blair si'au adus o inestimabila contributzie.

asta desi se incuibarise deja in folclorul urban si in cel al canalistilor ioconomici ca domnul mital stilică ar fi reusit, fara mari investitzii, ba dimpotriva, s'obtzina profit cam de aceeasi magnitudine pe cit erau pierderile, inca din primul an de dupa privatizare, doar prin eliminare capuselor politruce de pe corpul sanatos al combinatului.

nu vreau sa intru in analiza cauzelor care ne fac s'asteptam, minut cu minut, cu limba scoasa, momentul anuntzului fatal al inchiderii combinatului, si, prin acesta, al declansarii cursii fara obstacole a declararii zonii ca una sinistrat de sinistra, mai mult decit era pina acum, cu toata trecerea de la penele la unepere a premarelui, care este, al galatziului, fie'i uitat numele (eu l'am uitat demult), fost presedinte al clubului de folbal ajuns in insolventza abea dupa cistigarea campionatului nazzionale si dupa incasarea unor bulioane bune de evroi (disparutzi ca patrupedul in ceatza), in urma participarii, cu acelasi subces ca al combinatului (cred ca au luat in jur de zero puncte), la competitzia evropeana a celor mai bune cluburi.

dar nu asta vreau io se reliefez acum.

acest eveniment nu mi'ar fi ajuns la cunostintza daca nu s'ar fi intimplat sa vad, absolut din intimplare, acea parte a emisiunii lui moise guran de pe tvr in care era tratat subiectul, in acelasi stil impecabil si deosebit de profesionist (care contrasteaza in mod puternic cu restul programelor televiziei care ii difuzeaza productziile; intre timp, de citeva zile, emisia lui este flancata, om cu om, pe tot terenul, de emisiile vorbite ale unor tristi adusi special in scopuri cit se poate de evidente) pe care l'am remarcat si in restul ocaziilor (care nu trec de mai mult de doua trei ori in ultimele șese luni) in care am ajuns, la fel de intimplator, "pe" emisiunea lui.

dar, evenimentele (si campagnia 'lectorala) se precipita...

Unul dintre membrii CNA, Monica Gubernat, si-a exprimat, in sedinta de marti a Consiliului, nemultumirea fata faptul ca emisiunea realizata de Moise Guran la Televiziunea publica, Biziday, ar face publicitate mascata. Potrivit Paginademedia.ro, Monica Gubernat a intrebat-o pe reprezentanta TVR, la discutia despre grila de programe a acestei televiziuni: "Am văzut că aveți o emisiune, Biziday. Știți că există un site, Biziday, pe care se vinde, evident, publicitate? Știți că având o emisiune Biziday faceți publicitate mascată? Luați și dumneavoastră procent din publicitate? Cum apărați interesele, TVR-ul?". 
la care...

Moise Guran, într-un comunicat pe Paginademedia.ro: 
“Spatiul este impartit 50/50 de TVR si Biziday, acesta fiind singurul mod in care TVR plateste Biziday pentru productia emisiuni. Nu exista sume platite de TVR catre Biziday. Daca vorbim despre Clubul celor care muncesc in Romania, branduit de asemenea de Biziday in asociere cu firme importante (din punct de vedere al numarului de angajati), nici pentru productia respectiva TVR nu plateste nimic dar primeste de la Biziday un procent de 20% din incasari. Imi pare rau ca reprezentantul TVR nu a facut aceste mentiuni, desi cunostea foarte bine contractul. Ce-i drept nici doamna Gubernat nu a spus foarte clar ce intelege prin publicitate mascata. Daca s-a referit la faptul ca in emisiunea Biziday pronuntam nume de firme, atunci pot sa ii spun ca o emisiune de acest fel nu se poate face altfel”
desi e una din putzinele emisiuni din tot spectrul (si la propriu si la figurat) televizoristic romunesc care merita neaparat urmarita, iata ca nici eu n'o fac, lucru pe care s'ar putea sa'l regret nu peste multa vreme, multzamita, printre altele, doamnii care m'a facut sa incerc sa aflu cine este si ce vrea ea de la lume si veatza legata cu atza:


o doamna aflata, deci, in plina constructzie si reconstructzie interioara, care nu face decit sa'mi scoata in evidentza persoana si emisiunea respectivului, nefiresti in mediul dat, si sa'mi pun intrebarea, pe care mi'am mai pus'o d'altfel, cum de olteanul moise, pe care eu personal nu l'am surprins dind cu bidineoa la vreun politruc (la d-l p.m. ponta si la gubernarea 'mnealui cu atit mai putzin), a rezistat eroic pina acum.

televiziunii romune si lui stelica delemn stanase, ca si ieconomiei sotzialiste a d-lui ponta, sincere condoleantze!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu