luni, 23 februarie 2015

unchiul SAM (S-AM pardon!), cu, la cur, mătușa, la cap (stan), păpușa, micului (la stat) și miticului om mare (la sfat)

sa le numaram, coane fanica:

primul (de fapt al doilea) mandat al lui ilici s'a terminat c'o infringere binemeritata, in fatza lui milica, tzapul, cu o cvasitotalitate a presii impotriva lui, cu exceptziile de rigoare, pina si "dom profesor" magureanu votind, bineintzeles, schimbarea.

cu toate ca poarta in mod obisnuit palarie, de cind a renuntzat la sapca, dupa infringere, kaghebelului i'au trebuit ani de zile de lins ranile si de lins in cur ca sa'i treaca buba.

liderul regional milica, tzapul, s'a declarat invins de servicii, desi il schimbase, oportun, pe dom profesor magureanu, cu unul atit de prestant ca nici nu'mi mai amintesc cum se numea, dar indeosebi invins de triada tragicomica tuca+jac cristoiu+cetepescu=love, la care s'adaugase, destul de devreme, brigada artistica d'agitatzie de la "22", in frunte cu ea insasi motanica blandiana arpagic.

ulterior, cu toate eforturile, si cu toate ca incepuse sa'si vopseasca de unul singur barba, n'a mai reusit niciodata sa revie in prim plan, desi nu s'au gasit cine stie ce tinichele care sa se fi putut sa'i fie agatzate de coada (gainariile de afaceri cu tzigari si episodul rona hartner nefiind al'ceva decit niste inscenari sinistre ale gheneralilor care l'au invins), poate pentru ca nu'mi amintesc sa'l fi vazut purtind palarie, decit, poate, odata, in timpul unei ceremonii la o sinagoga.

al treilea mandat al babei ilici s'a terminat in flueraturi qvasi-unanime, inclusiv ale presii, dupa episodul gratzierii lui cozma, desi a avut un mandat infinit mai moderat decit primele doua, ajungind sa se pupe pe gura cu regele mihai, dupa ce'l alergase, ca pe hotzii de cai, la prima incercare de revenire in tzara.

desi nici el, nici rodica becleanu sau corina cretzu, n'a fost prins/n'au fost prinse cu mina la caraiman, a suferit umilintza suprema, in plin congres al partidului, acolo unde ar fi trebuit sa se re-inscauneze, fiind infrint de prostanacul gionel.

ce vreau sa demonstrez cu astea?

nici taica ilici, nici milica, n'au lasat senzatzia ca s'au ales cu cine stie ce plusvaloare, astfel incit, dupa terminarea mandatelor, sa'si poatza permite s'arvuneasca trusturi proprii si personale de presa, plus giurnalisti&blogeri&postaci platitzi pe saituri si retzele de socializare, fara numar, luatzi la bucata.


in conditziile astea, n'are dreptate tapalaga, ca nimeni n'a avut capu la peste suficient de mare si tare pentru fonctzia detzinuta, precum fostul nostru presedinte basescu, iar mutalaul pucisto-uselisto-fascist care uzurpa, in zilele astea, inaltele idealuri ale basismului, pe linga ca uzurpa scaunelul de la cotroceni, poate sa se declare invins inca de p'acum?
Exista compromisuri si compromisuri. Unele necesare, altele compromitatoare, dar inevitabile, iar cateva pur si simplu inacceptabile. Iohannis a ales din nou un politician dupa chipul si asemanarea sa: prea mic pentru o palarie atat de mare. Si a facut-o, din nou, pe tacute.


ii doare'n basca, desigur


11 comentarii:

edvard spunea...

elektrice, tu n-ai cum sa-tz revii, stiu, ca e boala grea asta (si vezi ca-tz fac un favor si nu mai dau pe post numele bolii, ...na, doar orientativ, incepe cu "b" si se termina cu "sism"), dar daca tot dai cu cu tapalaga-n blog, vezi de te uita si pe replicile unor omuletzi care servesc tapalaga asa, pe nemestecate :

// dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui Snitzelvienez
Conform ultimelor declaratii ale prietenei fostului presedinte, stim ca Hellvig nu este pe placul Elenei Udrea care il considera o marioneta in mina lui Coldea de la SRI, un adversar de-al ei din cauza caruia a facut o scurta vizita la arest.

Cum dusmanii lui Udrea sunt si ai fostului sef de stat, acesta, folosind portavocea Hotnews, a inceput sa ameninte cu "neconsultarea americanilor", in realitate incercind sa-si numeasca la SRI un om de incredere sub pretextul necesitatii obtinerii unui acord clar din partea SUA. //

// andrei [anonim] i-a raspuns lui Radu I.
De fapt, udrea si base nu prea il suporta pe hellvig pentru simplu fapt ca acest om nu este unul care poate fi manipulat. Insa, supararea cea mai mare a lui base este ca si-ar fi dorit sa ramana cu o parte din putere pe care sa si-o manifeste prin marioneta udrea, si ar fi vrut ca la conducerea SRI sa ajunga un "tovaras" de al lui. Bineinteles ca acum trioul udrea-base-ghita si-au mobilizat armata de postaci sa dea de pamant cu hellvig si cu iohannis, se si subintelege de ce, so... Eu nu tin nici cu unii, nici cu altii, insa am incredere in iohannis ca a facut o alegere foarte buna cu noul sef al sri, si sunt convins ca hellvig va reusi sa schimbe in bine acest serviciu in care deja s-au inflirtrat tot felul de microbi... //

good night & good luck !

edvard spunea...

[doar o mica erata, ASE citi "...care NU servesc tapalaga asa, pe nemestecate"]

niku_elektriku spunea...

bai edwarde, tu esti neam cu varujan?

pai varujan nu e turc!

dupa ce ca eu citesc, cu mare greutate, chiar si sublimele spre inexistentele (cu binecunoscuta exceptzie a emigrantului) comentare de pe prop'iu'mi blog, tu itzi imaginezi ca as putea sa le citesc pe alea din suptsoalele lui tapalaga, caruia si lui, vaz cu durere in suflet, i'a fost reactivata cheitza?

niku_elektriku spunea...

plus ca nici nu intzelegi bine romuneste (chiar si romuneasca mea aproximativa): eu il dezaprobam, la modul meu propriu si inimitabil (magistru avp, marele neintzeles, fost basist si el, actualmente inca pontist, zicea, dar eu nu's suta la suta d'acord cu asta, ca eu l'as maimutzari pe el) pe tapalaga

Anonim spunea...

Ba edvarde mananci bors cu rahat de nu te mai saturi...

Stim cati frustrati sunt ca s-a retras Cacarau de la Isaccea, da' chiar toti sa ascundem gunoiu sub pres ?
Mai bine ascultati profetiile lu' vantu, pa toti papagalii uselisti i-a luat gaia, in special postaci din clica mungiano-pippidiana, de tipul gotiu, iaru si alti ecologisti ramasi vii dupa epurarea psihotronica...

Va "pupa" nu piticul din Franta ci chiar Base, dovedind ca boala secolului 21 nu e nicidecum diabetul zaharat ci obsesiile antibasiste tip "oamenii" latrinelor voiculesciene, ca stelica tanase il depaseste cu mult pe everac...

Noi , astilalti, suntem convinsi ca victima dictaturii basesciene, Guzganianul armean isi va incununa cariera si va lua premiul nobel , ce i se cuvine cu varf si indesat... :)))

Cristian

niku_elektriku spunea...

cristiane,

sa stii ca comentariile ireverentzioase ii sint rezervate, pe acest blog, pina la noi ordine, emigrantului, asa ca stapineste'te, te rog, da?

niku_elektriku spunea...

tot tu, cristiane,

eu sint un basist, cum ma face edward, dupa cit il duce pe el capu, care crede cu tarie ca basescu e un infactor, lucru confirmat de doamna prin tot ce zice si face de citeva saptamini incoace, si confirmat de insusi domnul basescu, prin aprobarea explicita si implicita a tot ce zice si tot ce face doamna duduca de citeva saptamini incoace

Anonim spunea...

Va salut Dom.Niku si scuze pentru deviatii incorecte politic :)))

Stiti ce e trist Dom.Niku ? Bubele sunt mari de fapt si nu vedem "padurea" din cauza potarnichilor...

Il urmaresc un pic cu atentie ,de ceva vreme , pe Armand Gosu (dar si pe istoricul Cristian Troncota) si se sparie gandul ce au discutat la emisiunea de la Pro tv...

Cel mai frumos mi se pare faptul ca ati pus "Aldinele" de la Romania libera in blog roll la vedere, foarte frumoasa rubrica...
Si Mihnea Maruta scrie frumos, dar va spun sincer, oamenii de la revista "Stiinta si tehnica" sunt de toata isprava, excluzand-ul pe iliescianul Mironov, ce bate campii, restul , Domnul Cristian Roman, scriitorul Adrian Nicolae , Marc Ulieru sau domnul ce tine rubrica "Asaltul selenar" si site-ul parsec.ro sunt minunati...
Asta pe langa blogul "Craca lui Zoe" de asemenea superb...

In chestiunile politice va dau, de fapt, dreptate, dar ma dau Gica Contra ca sa-l enervez ba pe unu', ba pe altu'

Doar atat...

Cristian

edvard spunea...

Nikule (ca nu-mi permit sa-tz spun dom'nikule, ca doar ne stim de ceva vreme de cand compatimesc si io p'aici), multzam de corijarea aplicata "anonimului" cu idei-de-tot-felul aici pe proprietatea matale. Multzam de fair-play fiindca bunul simtz spune sa nu te tragi de sireturi si alte familiarisme cu cineva peste care dai pe strada pentru prima oara.
Am dedus, din reactia "umorala" a petentului, ca eram cumva "fisat" de ceva vreme, si cu toate ca nu mai "contribuisem" in ultimele luni cu vreo replica p'aci pela matale, probabil se astepta ocazia pentru un afront, ma-ntzelegi...
...PD alta parte, ai remarcat ca atunci cand am avut de facut anumite comentarii la "ciudatzismele" defilate p'acilea, am facut-o separat, "in particoler" cu matale, fara sa intru in polemici inutile, matake-macelariu gen.
Alfel, uite, poftim, ma mai uit odata, poate m-am grabit io si mi-au scapat niste "sensuri" din zicerile matale de ieri, dar tot PD alta parte, mi-e ca deja avem un cristoa-2 in persoana lui nea Dan asta al matale, dupa cum vad ca-ncepe s-o intoarca din condei. Uite ca, insa, oamenii, cetitorii recte, au sesizatara (si nu e vorba de "postaci", e vorba de niste unii care, ca si mine, se uita peste tot, including labe & antene, la pro si contra, pentru ca e minunat cand vezi ca lumea o da la-ntors ca la Ploiesti...).
...in rest, da, io cred ca miz(d)a e in continuare toata operatziunea premeditata (mai mult sau mai putzin, varia dupa alcoolemia de moment) bsesciana a ultimei decade, asa ca peluza-curva-sud flegmatica la uselismul (caruia i s-a facut demult coliva de an) pe baza de PSD, deci FSN (adica tot un bsism), ma lasa total rece.

Fractura logica cu puciul din 2012 cred eu ca va fi evidenta in cur^nd (ajunge doar sa se declasifice toate comunicatziile dela Cotroceni 2005-2014) si "organele" chiar vor admite ca "am fi scos un timp intermediar cu mult superior" daca nu se pierdeau inca 2 ani in guerrilla cu ipochimenul. Adica se vede clar acum ca tamam acum justitzia forjeaza din plin, la modul fara-mama-fata-tata, deci cu at^t mai bine daca incepea si mai devreme, fara niciun fel de alte "consemne".

Asa, ...si la intrebarea daca-s neam cu varu' jan, bre, nu-s, recte nu suntem rude, da' mi-a fost si mie cumva, sa zic nu-stiu-cum, dupa comparatzia udrista a cestiunilor, adica daca tot lasase loc de buna ziua in anii astia din urma (motiv pen'care, na, a avut parte de clementza dela coledzi) trebuia sa fi ramas tot pe nota asta si sa fi mers la batalie, cu avocatul din dotare.
Acuma, zi, daca erai matale in locul meu, cum faceai ?, ...ca dac-ajungem iar sa pretindem turnat generalizat de cenusa-n cap pe motiv de etnie, -mi face impresia ca nu-i frumos, z^u...

PS ...si scuze daca am intrat deja pe spatziul de publicitate, dar deh, daca s-au cerutara clarificarea anumitor cestiuni, na..., da' promit sa nu se mai intample, parol !

niku_elektriku spunea...

@ cristiane,

marc ulieriu sau ulieru, nu stiu cum se scrie corect, seamana izbitor cu fostul purtator de vorbe al lui magureanu, ceea ce ma indeamna sa cred ca'i fiul astuia si ca, deci, mai face si securitatea niste lucruri, cit de cit, bune :D

niku_elektriku spunea...

@ edwarde,

dar evident ca n'am avut nici un fel de intentzie sa te lovesc la etnie, ca nici eu nu mi's chiar suta la sula romun verde (pe varu jan chiar nu'l cosider atit de vinovat in dosarul ala, dar asta'i alta chestie care nu scuza atitudinea pe care "am auzit" c'ar fi avut'o).

poate am fost um pik exasperat ca tu continui sa ma lovesti, ca si emigrantu (bine, dar ala e bolnav, n'ai ce'i face), la basescalitate, desi eu, la fel cum ma consider, fara pic de modestie, mai bun decit iisus, ca ateu practicant, l'am injurat crunt pe diktator inca de pe vremea cind inca eram inrolat, perfect constient, in armata de idiotzi utili ai marelui mafiot.

"l'am sprijinit" pe ipochimen in sperantza, deloc ascunsa, ca are sa ajunga el insusi cu bratzari la minuri, daca o sa reuseasca sa declanseze, nici macar nu mai sint convins ca, pardon, cu voe, macelul.

iar citarea de catre tine a unor comentare din suptsolul articolului lui tapalaga, care, intimplator, concorda cu ceea ce cred si eu, m'a scos din pepeni pentru ca de cite ori incerc sa citesc (foarte rar si din intimplare) comentariile "cititorilor" de pe hotnews, ma declar uimit de numarul postacilor (cel putzin aparent) platiti, cu evidente agende cit se poate transparente si reimprospatate periodic si la ordin, dupa caz.

la fel si pe feisboc, acolo unde intru de nevoe, sint o gramada, de unde mirarea mea ca circuitul banetului in natura e totusi liber, in ciuda aparentelor anchete, carevasazica ca nu se stie ca pamintu si cu anchetele astea si ca s'ar putea s'o luam in mina de malineanu si de data asta, pe baza de pact de coabitare (o vazui aseara pe alinutza si nu mica'mi fu mirarea cind, tocmai ea, care cu ale ocazii rupea halci din turul si curul basescian, ii acorda toate circumstantzele atenuante din lume insului, ca nu el, ci duduca, a facut toate relele, cum nici ceausescu nu stia nimica, doar leana era capu' tutulor rautatzilor. acuma, sper sa nu se fi exprimat madam pippidi in calitate de consigliere din umbra al lui iohannis), nedenuntzat niciodata, ca numirile procurorilor s'au facut pe baza lui.

mai poftitzi, de!

Trimiteți un comentariu