luni, 10 mai 2010

(la) deruta


ridicolul care nu ucide
Membrii Guvernului nu stiu inca sub ce forma vor promova actele normative privind aplicarea masurilor de austeritate anuntate de presedintele Traian Basescu, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. "Trebuie modificate o serie de legi si de aceea se va lucra cu o armata de juristi. Trebuie gandite noile acte normative in asa fel incat sa nu poata fi atacate in justitie, la Curtea Constitutionala. Este o munca dificila si, in aceste conditii, nu cred ca vor fi finalizate in aceasta saptamana", au declarat sursele citate. In urmatoarea sedinta de Guvern ar putea fi luata o decizie privind modul in care vor fi elaborate proiectele de acte normative.

Aceste afirmatii au fost intarite de Andreea Paul Vass, consilierul premierului. "Avem nevoie de o expertiza juridica pentru a evita atacarea lor la Curtea Constitutionala. Sunt convinsa ca in urmatoarea sedinta de Guvern vor fi luate decizii privind modul in care vor fi intocmite actele normative", a declarat Vass pentru HotNews.ro.

Guvernul este fortat de imprejurari sa urgenteze intocmirea acestor acte normative avand in vedere ca abia dupa ce vor fi aplicate noile masuri, Romania va putea primi urmatoarea transa, in valoare de 900 de milioane de euro, din imprumutul de la Fondul Monetar International. Potrivit sefului delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks, "eliberarea urmatoarei transe de imprumut catre Romania depinde de implementarea completa a planului de masuri de austeritate".

Un comentariu:

Riddick spunea...

Pâi trebuie formulări-beton, să nu poată face nimic nici "halatele roşii", nici ăilalţi, de negru.

Trimiteți un comentariu