joi, 23 septembrie 2010

cifre

nu stiu, si nu vreau sa aflu, cum o fo receptata pe canale pasarica scapata de base, asara la nasu, cum ca, dak s'ar vide cu cinci bulioane de hoameni in strada, 'nseamna ca tre' sa'si ee jucariile si sa plece 'mpreuna cu boci cu tat. nu s'o putut abtzine si'o livrat dusmanilor cifre de car' sa se agatze ca disperatzii, cum o facut si 'nainte de alegeri cin' zicea ca n'o sa mai catindeze in eventualitatea ca somaju' depaseste zece la suta.
acuma mi'l si imaginez pe cetepeu fixind cu ochi sticlosi, si scrijnin' din dinte, obiectivu' aparatului de luat vederea, si zicin' sacadat si apasat:
"domnul presedinte basescu a ajuns in ultima faza, precum dictatorul ceausescu in omienoosuteoptzecisinoo, cu singura si nesemnificativa diferentza ca ceausescu a fugit cu helicopterul cind in strada nu erau nici macar un milion de oameni in toata tzara".
si n'ar ave dreptate cetepeaua ?
ba bine ca nu !
si nu'i o idee ce'o livreaza gratuit el insusi "pretenarilor" ?
apoi, faptu' ca n'are un premiere demn d'un astfel de nume il tradeaza tot mai des, si'l face s'alunece in raportareala statistica de plenara cu activu' de partid, unde devine absolut ilizibil, exemplu tot aseara in finalu emisiunii, la momenu' cin' radu moraru dorea sa'i puna punct (nu de pensie de 45 % !), iar presidentu n'a vrut sa termine decit dupa recitarea pe nerasuflate, dupa ce si'a proptit ochelarii lu' ciorbea pe nas, a unor maretze programe ce ar trebui sa aiva finantzare evropeana, si pe care mai mult ca sigur le vom vedea 'nfaptuite la fel ca pe socialismu' multilateral dezvoltat.
cumpara'tzi, bre, un prim ministru !
c'altfel iese rumegush de cea mai 'nalta calitate !
in rest, moderatoru' "radu moraru nasu" il face sa'nfloreasca, ca maru', ca paru'n nas, motiv de previzibila competitzie de atribuire de epitete nu dintre cele mai nobele dinsp'e tabara politico-mediatica a penelepecepesedeperemeilor, de parca ponta, crin, voiculescu, si, nu'n cele din urma, vadim, ar primi numa' spitzuri'n gura in desele lor aparitzii pe "canale" de la personaju' colectiv reprezentat de coru' antic al prelipcenilor/gizilor/razvan dumitrestilor.
smetiile scurte incasate de ponta si de crin au reprezentat desertu' ce nu si'l putea refuza, da' la foamea din gitzi indusa in mintea popolului, inca din'nainte de a fi venit cu adevarat, o sa limiteze la insignifiant gradu' de receptare pozitiva.
chiar dac' are deplina dreptate in lipsa de anvergura a alora !

cum ar avea dreptate si dac'ar cere cit mai repede demisia lu' boc, evocata si ea, daca nu vrea sa minince prajiturica plina cu salmonela pin' la ultima'nghitzitura.
=============================

=============================
la un moment dat a devenit esopic, la 'ntrebarea cine'i sint urmasii, dind neste exemple de te doare capu' !
citziva primari, nenominalizatzi (culmea !), de la pedele si pesede, precum si falanga "sectantzilor", vorba lu' riddick !
monica macovei si falca !
cristian preda si solomon !
sever voinescu (ei da !) si gutau...

daca vor fi acceptatzi de partid, bine'ntzeles !

si la vara cald

2 comentarii:

Riddick spunea...

Secta este pe faraş.

Iar ăia care zic ca scot bizonu' la hărmălaie stradală au halucinaţii.

niku_elektriku spunea...

@riddick

bizonului, car' vrea 'napoi la comunism, nu'i trebe prea multa minte sa'si mai ia odata mamaliga'n propriile'i minuri

Trimiteți un comentariu