vineri, 10 septembrie 2010

omagiu pupinilor sinecuristi


se 'ntimpla din nou ?

intzeleg ca ziua de ieri a fost ziua curatzeniei la trusturile mogulitice, un' s'au perindat cohorte de slujbasi far' de simbrie, ca doara ei lucra, cu gura, din convingere democratzika, in apararea marelui om de cultura si arta sov (pentru ca Vantu, intamplator, este un mare intelectual) intemnitzat de satrapu' natzionale, fara mila, fara mile, in tentativa d'a ascunde popo'ului ca lui, popo'ului, ii chioraie metzele de foame din cauza salarelor si penziilor taiete.

diversiunea comunisto-securista, asta cu arestarea marelui mecena vintos, n'o sa reuseasca !

totzi noii "oameni de bine" vor iesi'n strada la o noo rebolutzie, la chemarea reincarnatzilor que ghevari, cu carticica rosie a lu' mao'n buzunari.

acuma, aparté 'ntrebind, cu ce'i mai nobila spalarea asta  in publik a cadavrului infractorului sov-ietic de catre  spuma gazetarimii rumune, in schimbu' unei grase remuneratziuni antedatate, decit o eventuala "limbutza" trasa conducaretzului statului in care traiesti, si car, intimplator, predica pe gura valorile in care crezi, fara sa ai certitudinea, sau pretentzia, freunei recompense ?

in primu' caz plata 'nainte, ca la curve, imi pare evidenta...



5 comentarii:

Anonymous spunea...

Tot nu-nteleg un lucru, ai luat salariile si pensiile "la pachet" ? Unde-ai vazut tu pensii taiate ?

niku_elektriku spunea...

pai, bre anonimule, daca repetzi de doi ani de zeci de ori ca tai salarii si penzii, si, dup'aia, nu mai apuci sa tai decit, o parte, din salarii, sentimentu' general o sa fie ca s'au taiat SI pensiile, nu'i clar ?

Anonymous spunea...

Pentru unii da, dar nu ma asteptam ca tu sa intri in aceasta categorie, si o rectificare: acum doi ani nu vorbea nimeni de taieri ba din contra era perioada in care se umflau si unele si altele.

niku_elektriku spunea...

uite ca's aproape doi ani de cin' avem parte de boc, na !

si'apoi, dincolo de frustrarea pe care o simtz ca "astia" macane far' sa faca traba, io mai si glumesc, iar daca nu se simte asta e o mare bila neagra ptr mine...

memoria publicului e scurta, breee, au si uitat c'a existat molicelu

Anonymous spunea...

Stai linistit !Se simte ca mai si glumesti, dar poate unii cititori o iau in serios. Sper ca-ti dai seama ca si comentariile mele aveau aceiasi tenta.

Trimiteți un comentariu