duminică, 18 martie 2012

ghidusia salveaza romunia,
tot hungur bungurii, saracii?

dumniezo-ul popo'ului de stelisti lucra cu asiduitate pentru a'i asigura, pina de pasti, fix, dupa cum suna porunca berbecalului din fiecare an, pozitzia de motz pe fruntea ligii lu' mitica la brutarie, mai ales ca anu' asta'i an 'lectorale, si chiar nu se face ca sa ramiie si anu' ista stelistu' repetinte, iar pentru asta orice miscare, oricit de popular-natzional-conservatoare ar fi ea, nu trebuie precupetzita la taraba historiei care n'asteapta numaru' anilor ca sa ne lase sa intrezarim prin usa crapata a viitorului ca vom fi iar ce'am fost, ba, mai mult decit atit.
dupa tentativa temerara a duduchii de a'l introbaga, crestineste, intr'o chestie, oricit de maro, in care se afla demult, berbecalu' si'a luat la suptbratz nebunu' cu ochii cit se poate de larg deschisi, da' acoperitzi cu ochelari de elvis, pentru a asigura propasirea cauzii natzionale, la valiza, cu'n praz verde, pentru a gelozi un pic liftele pagine carora antricoatele de porc fragezite supt shaua batuta ca sa priceapa iapa blonda nu le mai ajunge, dupa cum bine zice la o gazeta de perete:
Probabil naționalismul lui Becali a început să deranjeze în anumite cercuri de puțin mai la vest, acolo se trag sfori ca acesta să fie „agățat“ cu ceva în justiție. Dosarul „Valiza“ este o probă evidentă în acest sens. Deocamdată, instanţa a rămas în pronunţare în acest caz iar pe 20 martie vom afla ce a decis justiția. Soluţia morală şi corectă este achitarea în condiţiile în care premierea în sport nu face decât să confirme sloganul olimpic „Citius Altius Fortis“ (mai repede, mai sus, mai puternic - n.red.). Banii erau destinaţi nu pentru non-combat ci pentru extra combat, ori poţi să dai unei echipe româneşti şi 10 milioane de euro că nu o va bătea pe Barcelona într-un joc corect. În aceste condiţii promiterea unei sume de bani pentru a-ţi apăra corect şansele şi mai ales pentru a-ţi depăşi, fie şi într-un singur joc, valoarea reală, confirmă capacitatea omului de a se mobiliza, de a-şi depăşi propria condiţie.
Dacă e să acceptăm logica procurorilor, omul nu ar mai fi ajuns pe lună, pentru că acest deziderat a fost determinat de factori externi, în primul rând de bani, în al doilea rând de mândria naţională şi nevoia de propagandă. Acelaşi lucru s-a urmărit şi de către Gigi. În primul rând combaterea presiunilor ungureşti.
personajele cu increderea egala cu marja de eroare tuna pin' se aduna, lipindu'se, din nou, intimplator si foarte accidental, de "haide steaoa!", sa traitz, tovarase gheneral! - chiar si cu orice pretz, ca pretzu' totdeauna'i corect la cei ce se jura ca nu fura chiar si atunci cind i'am prins cu alea iacta est in gura, asa ca nu mai conteaza doinitu' de jele al mafometanilor jenibili din presa ca mijloacele foarte fixe ale statului nu'i asigura baciului albanez suficiente uzufructe, ca stadionu' arena jiji natzionale nu indeplineste, cu toate pertractarile, conditziunile cerute de fifa si uefa pentru executzii in massa, sa stitzi!

2 comentarii:

edvard spunea...

dom'niku, dom'le am tresarit [apropoS,'mi pare nedrept anonimatul autorului genialei ziceri /...o tresarire de orgoliu/] cand am citit la matale ca o /gazeta/de-perete a scris azi ca, las'asa, e bine, valiza merge mai departe..., zic, aoleu, gazeta? aia? ...da'm'am linistit vazand moftangiul care semna acolo, ...na, ce sa mai spui, probabil l-a tras corentul, am zis, dar mi-am luat permisiunea care pentru ca, ma-ntelegi, sa-l intrebi si io, jos, la concluziuni: ce gandesti musiu, oare asa, n'ar face bine, onor, ministerul educatiunei nationale daca ar premia elevii deja din prima zi de curs? are fi o motivatiune pentru loaze? ar fi sau ar nu fi?

niku_elektriku spunea...

@edvarde,

ma bucur (nicolae... bucur!) ca tzi'am dat ocazia sa vizitezi gazeta de perete cu pricina, ba sa te si "afirmi" cu un comentar la subect, nu de alta, da', poate nu aflasesi (ca si mine,de altfel - m'a informat lilick despre asta) ca fratzii roncea - mincatorii de lifte - dupa ce, se zice, au fost datzi afara, au lasat, totusi, inlocuitori, cu nechezol, de frunte, cum e si nicolae bucur asta (capitanu' bucur?), care, desi pare ca poarta un pseudonim destul de comun p'in romanele cu shpioni de mai antzartz, e stelist de frunte, d'al nostru, din popo'.

Trimiteți un comentariu