vineri, 16 martie 2012

„... we have a problem!”

De Cristian Grosu | 14.3.2012

A trecut prin situaţii umilitoare.

Nu, nu este vorba de declaraţia de duminică de la ProTv a lui Traian Băsescu. E vorba de declaraţia Elenei Udrea, făcută 2 zile mai târziu. Doamna ministru (că tot ea e la Dezvoltare), a apăsat pe toate butoanele pe care le are prin presa clasică şi printre sistemele de postaci de internet şi ne-a prezentat şi “faţa feminină” a guvernării. De fapt, a aceleaşi guvernări.
Ca un veritabil bărbat, el o mângâiase pe creştet şi spusese despre ea că a adus cei mai mulţi bani europeni. Ca o veritabilă femeie, ea a crezut, a preluat idei şi sintagme şi s-a pliat pe discursul lui. Şi dăi!
Cum să îndrăznească Ungureanu să aducă vorba despre bazinele de înot, sălile de sport şi alte mărunţişuri cu care ministreasa (fostă şi actuală) de la „Dezvoltare” hrănea clientela din teritoriu a partidului?
Poşeta trântită de dna. Udrea peste ochelarii premierului închide „dubla” politicului asupra strategiei de bună credinţă: căci primul a lovit bărbatul. Preşedintele „premier” care l-a lăsat pe Ungureanu să vorbească de măsurile de dreapta de creştere a veniturilor (scăderea CAS de care vorbea Ungureanu), după care a trăsnit el cu „ba nu, creştem salariile la bugetari!”. În treacăt fie spus: „dreapta” e ceea ce înţelege doamna, care vrea să-l ia pe Gigi Becali în Mişcarea Populară, nu Ungureanu, care nu pricepe cum stă treaba cu ideologia pe Cogârlii.
[...]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu