luni, 1 iulie 2013

greu la "deal" cu boii mici

acuma, ca tot ce ne trecu glontzu' cu gheze al nabuco pe la urechile blege, tot aud ca se zice ca virgula consumu' energetic pe cap de produs fabricat la romunia ar fi de nu stiu cite ori mai mare decit cel consumat p'acelasi produs fabricat in alta parte, chestie cu care io as putea fi d'acord, daca am lua ca punct de referintza singuru' produs care se mai fabrica de catrei romunia, adica hirtia, ca produs birocratic, miscarea hirtiilor cunoscind un succes rasunator in post-rebolutzia romuna, iar consumu' de energie per coala de hirtie acoperita cu hieroglife ininteligibile a sporit in mod corespunzator, bine'ntzeles, ca doar pe vremea lu' ceasca, pe linga ca ereau mai putzini birocratzi, acestia nici nu ereau "deservitzi" de diverse utilaje de produs confortu' pentru "omu gras", vorba lu' dom' prezidente.

c'altfel, industria romuna, cea care e admirabilă, e sublimă, putem zice, dar care lipseşte cu desăvirşire, ea mai consuma doar prin intermediul aparatelor de sudura  care pun la pamint si ce a mai ramas in picere.

despre consumu' industriei trans-natzionale de pe teritoriu' piciorului, cu platfus, de plai romunesc, m'as cam indoi c'astia au venit la romunia cu tecnica si tecnologia care sa consume cu mult mai mult decit prin alte partzi, nu de alta, da' pretzurile energiei de la noi ajung sa se apropie vertiginos de cel de pe alte meleaguri cu mai mult noroc in veatza legata cu atza, chiar si'n lipsa asa zisei "liberalizari", care d'abea d'acum incolo, cica, urmeaza sa se produca, vai mama noastra!

cite dintre "transnatzionale" vor mai zabovi paciulea dupa zisa "liberalizare"?

intrebare de baraj, cum e si aia de'mi 'ncoltzi in tartacutza dupa ce citii un articol de pe contributors.ro, adica ce'o sa fie daca americoii cazura, intr'adevar, la pace cu rusnacii, sa ne suga de maduva inclusiv p'in intermediul mult pomenitelor gaze de sist?
"Ceea ce ştim acum cu siguranţă este că trebuie să ne trezim grabnic din visul de după aderarea la NATO şi Uniunea Europeană şi să realizăm că nici securitatea, nici bunăstarea nu vor veni de la sine, că nimeni nu face cadouri în politica internaţională ci doar deal-uri şi că putem avansa numai prin efort inteligent şi creativ, nu prin lozinci şi sloganuri."
daca "liberalizarea" impusa de ue nu face decit sa alinieze pretzu' ghezelor de prodictzie autohtona la pretzu' ghezelor importate, prin intermediari binevoitori, din rusia (si care pretz e printre cele mai mari din evropa, dacă nu din lume), ce i'ar impiedica pe americoi sa ne vinza ghezele alea de sist, al caror pretz de productzie am intzeles ca e la jumatatea pretzului de productzie al ghezelor "clasice", la acelasi pretz baban, "liberalizat", de coniventza, dupa un mic "deal" d'asta, cu maika noastra rossia?

ce mai la "deal" la vale, iar o s'o loăm, cu aceleași succese, în mîna!


3 comentarii:

Scrie opinia ta spunea...

Greu a fost pan'ai ajuns la "intrebarea de baraj".

Insa sa nu disperam, nici americanii nu mai sunt ce'au fost, de rusi nu mai vorbim, noroc mare ca Basescu ESTE!

Totul trebuie interpretat ca o miscare geniala a lui Basescu care a reusit sa se pozitioneze ca cel mai american, practic SINGURUL care lupta impotriva Rusiei. Ce bine ca ESTE! L'a parasit si UE(asta de mult timp daca ne uitam la Germania ce dealuri misto face cu rusii), l'au parasit si americanii(money talks), insa Basescu a facut aceasta miscare, repet GENIALA!!!, pentru a decreta Independenta Energetica a Romaniei. Chiar e misto ce multi prosti pun botu' la prosteala asta:)

Practic s'a legat de un proiect esuat (Nabucco) pentru a intari, inca o data cum s'ar spune, nevoia gazelor de sist, de companii americane care sa exploateze cu succes pentru Independenta Energetica a Romaniei:)

Finalul pe care'l prevad e mai ceva decat perversa de la Targu Ocna. Basescu a gandit'o cu 10 miscari inainte. Americanii exploateaza gazele de sist din Romania, vand gazele puturoase rusilor (la un pret mai mic decat importam noi de la ei, normal) insa tocmai ca sa'i polueze pe rusi si astfel sa le dam lovitura mortala.

Magistral!


Ura si la gara!

niku_elektriku spunea...

@ Scrie opinia ta,


dom'le, sintem o natzie de tot rahatu' care'si merita cu virf si indesat soarta!

Unknown spunea...

Ai mare dreptate Niku, pana si cei inteligenti sunt praf. Stam toti ca niste oite si asteptam lupul cel rau, poate ne-o salva!

Clipul asta ne descrie destul de bine: http://www.youtube.com/watch?v=srtz7JyoLuI
___________________
Vali de la ultimile stiri din Romania

Trimiteți un comentariu