miercuri, 8 ianuarie 2014

despre dexteritatea deosebit de pregnanta, ca sa nu zic bortzoasa, a politrucului romun de a'si da foc la valiza, care valiza nici macar nu e a lui, si nici nu stim sigur ce ar putea contzine

pentru ca eu n'am organ pentru a'i analiza zvircolirile si autodafeurile ritualice de valize pe care le tot practica personagiu care mie imi părea (pina nu demult - si nici acum nu mi'a trecut de tot) mai insipid si insignifiant decit toata selectzionata reunita a aproximativ tinerilor babarezi, pe care, se pare, soarta (ca 'mniezaii si cristosii banui c'au alta ocupatzie dacit s'aiva grija de picioru nostru de plai in fund) ni i'a desemnat sa ne'o inghesue la intrare, fara vazelina, dar care, aud de pe la cite unu-altu, devine tot mai mult primu' sinistru al tzearii, am sa'i las p'altzii - mai cu organ - sa'si exprime ce'au intzeles din propozitzie, ca eu am ramas la parerea veche ca ăști doi gargaragii si scandalagii, care, aparent, se 'njura si se porcăe peste capetele noastre patrate, nu fac al'ceva decit sa'si ridice mingi la filee unu altuea, spre extazu' galeriilor.


În total dezacord cu Ponta, Ion Iliescu e primul pesedist care spune că NU CREDE că Băsescu l-a băgat la închisoare pe Năstase






Victor Ponta, nu fi trist, Iliescu e băsist!

de Florin NEGRUŢIUPublicat la: 08.01.2014 14:19 Ultima actualizare: 08.01.2014 14:29
Din păcate, ultima urmă de creier la PSD s-a descoperit tot la Ion Iliescu. Noua generaţie de lupi tineri, începând cu şeful haitei, Victor Ponta, şi terminând cu ultimul Ştefănescu, a dovedit că e tare-n clanţă, dar slabă-n minte.
Ce a câştigat Victor Ponta afirmând că Băsescu l-a băgat la puşcărie pe Năstase? Absolut nimic. Le-a făcut pe plac unor televiziuni care-şi urmăresc interesul şi propriile politici de marketing. Cam puţin: ar fi fost invitat la TV şi dacă nu zicea nimic.
Ce a pierdut? Doar o bună ocazie să tacă. Ce altceva mai putea să piardă acest om care-şi sabotează zilnic credibilitatea? Victor Ponta nu pricepe nici măcar acum, după aproape doi ani, că nu mai este la talk-show, că este şeful Guvernului României iar declaraţiile sale n-au cum să mai fie doar pentru uz intern. Că antibăsismul lui manifest merge la TV, dar nu ţine de foame. Că de fiecare dată când spune „Eu vă fac bine, Băsescu vă face rău” nu face altceva decât să atingă noi culmi ale ridicolului. Că de fiecare dată când mitraliază cuvinte nemiloase despre fascism, nazism, condamnări politice, Iulia Timoşenko, declaraţiile sale ajung în toată lumea civilizată, care se întreabă, pe drept cuvânt, ce naiba se întâmplă din nou în România.
Dincolo de mâhnirea firească pe care Victor Ponta a trăit-o atunci când mentorul său a suferit a doua condamnare la închisoare, din declaraţia premierului răzbate o presiune imensă. Mulţi dintre cei care au plâns cu lacrimi de crocodil în aceste zile, împingându-l pe Ponta în faţă, să ia poziţie faţă de justiţia lui Băsescu, s-au gândit la propria soartă şi la propria puşcărie. Însuşi Adrian Năstase i-a reproşat, în scrisoarea I de la Rahova, „inacţiunea” în lupta cu mecanismele din Justiţie ale lui Traian Băsescu. Când clanul îi repetă obsesiv că e prea moale cu Băsescu, Victor Ponta are astfel de pusee nervoase. Dovedeşte, astfel, că este un politician imatur, manevrabil, care nu-şi poate stăpâni sentimentele şi nu-şi poate ţine gura. Că tratează Guvernul ca pe un teren de joacă şi instituţiile ca pe un castel de cuburi pe care-l dărâmi dacă te enervezi.
Spre deosebire, Ion Iliescu a ştiut ce şi cât să spună, chiar dacă o fi avut exact aceeaşi părere cu Ponta. Şi-a exprimat speranţa că se va încheia „acest coşmar” pentru Adrian Năstase, că este „nedrept” să fie considerat simbolul corupţiei din România, că încarcerarea este „agasantă”, dar a subliniat că „nu este o legătură sau o conexiune directă între factorii politici şi justiţie”. O declaraţie pragmatică, inteligentă şi eficientă politic, prin care Iliescu a transmis abil că îl susţine pe Năstase, dar că nu se demolează România pentru acesta. O declaraţie pe care ar fi trebuit să o dea premierul României, dacă aveam unul.


În aceste condiţii de stres maxim, personalitatea omului îşi spune cuvântul. Victor Ponta a declarat 2014 anul de luptă contra lui Traian Băsescu. Premierul Victor Ponta ar fi anunţat că 2014 este anul reducerilor de taxe, al construcţiei de autostrăzi sau al creşterii nivelului de trai. Candidatul Victor Ponta a lansat, în schimb, anul antiBăsescu. Pentru că nu suportă să fie criticat de nimeni în public şi vede duşmani la tot pasul, Victor Ponta, noul prim-arogant al ţării, îi execută din vârful buzelor pe toţi cei care nu-s de acord cu el: „Băsişti!” Ce este, în aceste condiţii, Ion Iliescu?

ce pot sa mai zic si io, daca pina si taica ilici kaghebici a sesizat pericolu reprezentat de (la fel de) aparenta prostie bubuitoare a tinarului titulici, care risca sa mîie turma botatoare tot in tzarcu proaspatului nostru agricultor fruntas?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu