joi, 9 ianuarie 2014

ete, domne, în ce consta salvarea i-mobiliarilor!

deci, am intzeles, jiji o sa easa, pin' la urma, "la munca", la "academia hagi" (la fel de prestigioasa, daca nu si mai si, precum aproape toate cel'lalte academii romunesti), desi, inca se neaga de catre comandantul pen'teciarului "poarta alba ca zapada" ca acesta va efectua o munca "de biuro", asa cum se anuntzase anterior si cum se angajase "gica" hagi, nasul latifuduiarului, c'o sa'i asigure (amenajindu'i, in acest sens, un biuro pe masura, probabil ca nu dotat cu mobila "de plastic", cum avea jiji la brussssel si nu'i placea).

barosanu' si scirtzanu' "rege al folbalului romunesc", care, de bine ce'i mergea cu academia lui, a inceput sa umble cu ea'n traista, itinerant, oprindu'se cu oiste'n gardu' milostivului sotz al doamnii vrinceanu-firea-pandele, deci, si'a intro-bagat si el putzin trompa in banutzii publici, avea - n'asa? - toate argumentele sa devie mare angajator, apt pentru a oferi locuri de munca corespunzatoare, probabil ca tot la biuro, pentru inc'o serie de infractori harazitzi muncii 'telectoale (sau nu).

deocamdata, pentru a nu scandaliza opinia publeca nestelista, ceea ce, oricum, n'ar fi reprezentat mare lucru, dat fi'nd numaru' nesemnificativ al indivizilor, de orice secs si conditzie sotziala, care nu sint, inca, stelisti, jiji n'a intrat in primul lot de 10 (zece) puscariasi care au primit acordul pentru a "lucra pentru hagi".

nu stiu daca, si unde, le'a pregatit hagi biurourile si ăstora zece.


d'aia m'am gindit - si nu stiu daca sint original macar in aceasta chestiune - ca, daca tot l'a incarcerat basescu pe bombo, si nici altzi intelectuali de marca nu se simt prea bine, n'ar fi mai ok pentru pibu' natziei, daca tot exista atitea turnuri cu biurouri dezolant de goale, iar puscariile dau p'afara de pline, sa facem din cit mai multzi puscariasi 'telectoali cu munca "de biuro", ca tot nu exista locuri de munca nici macar pentru aia liberi, eliminind in felu asta penibilele subterfugii fatzarnice, gen "munca pe baza unui contract de prestari servicii", sau operele scrise, intempestiv si grafomaniacal, de catre mai totzi aia care stiu sa'si scrie singuri autographu' p'o foae, ambele misculantze menite sa reduca perioda d'executare a pedepsii.

s'or gasi amatori privatzi, care, in schimbu' asigurarii libertatzii interioare in exteriorul inchisorilor patriei a cite unui grangure intrat din greseala in puscarie, sint capabili sa garanteze dotarea minimala (mobilier, computatoare, copiatoare, dozatoare de cofe si apa plata, etc etc) a spatziilor, si, cine stie, ne'om trezi, in timp, macar cu citziva blogeri de renume, barim cit al lu' bombo sau al lu' chirila (altzii nu'mi amintesc acuma si nici n'am politze de platit), daca nu s'apuca direct de inovat in domenii tecnologice de virf, spre care oricum cei mai multzi dintre ei, cei care nu s'au nascut poetzi, au inclinatzii naturale, sau de cistigat premii nobel pentru literatura de sertar, cei care s'au nascut.

2 comentarii:

Anonim spunea...

domnț nikule, "fi-tzi" pe faza: a iesit la suprafata premierul, fara masca de scafandru. cica inainte de a o lua spre mititica, profesorul dan voiculescu organizeaza in aceasta seara o partida, live, de table intre victor ponta si mihai gadea. fiecare dintre ei vine cu zarurile de acasa. cica vor da numai "sase-sase, revine victoria nuland!" nu scapa transmisia in direct, fiindca nu se stie daca o asemenea partida a secolului va mai putea fi organizata in acest mileniu. vad ca berlusconi va candida pentru europarlamentare pe listele pc. macel, nu alta!
a lu' matale, io.

niku_elektriku spunea...

daca mi'a-tzi fi spus, dom tudorane, ca proaspata cvadragenara catindeaza pe liste forzzzza italia, mai ca m'a-tzi fi surprins, desi "dinsa" nu mai corespunde la criteriul virsta, cum nici eba nu mai corespunde ca proaspata mamica deci maritata...

Trimiteți un comentariu