joi, 30 ianuarie 2014

niste puli in gura de la domnul presedinte, cu coabili-bilitare

Traian Basescu: Imi asum eroarea de a nu fi inteles art. 140 din Codul de procedura penala. Daca premierul nu il corecteaza, devine emblema coruptiei

de Red. Stiri HotNews.ro
Presedintele Traian Basescu a declarat joi ca isi asuma eroarea de a nu fi inteles, atunci cand a promulgat Codul de procedura penala, ca articolul 140 permite folosirea tehnicilor de interceptare a potentialilor infractori doar dupa ce astia sunt anuntati, dar ii cere premierului Victor Ponta sa corecteze aceasta eroare. In caz contrar, a acuzat seful statului, Victor Ponta devine "emblema coruptiei" in Romania.

Elena Udrea s-a inscris in Miscarea Populara: Astazi ma despart de un partid dar raman intr-o echipa

de I.R.     HotNews.ro
Joi, 30 ianuarie 2014, 18:58 Actualitate | Politic


 Elena Udrea s-a inscris joi in Partidul Miscarea Populara, dupa ce in cursul zilei si-a anuntat demisia din Partidul Democrat Liberal. PMP a fost validat oficial ca partid politic la tribunal in urma cu o zi. 

Se actualizeaza


Comunicat de presă

30 ianuarie 2014, Bruxelles
Transnistria pe agenda Parlamentului European
Eurodeputații Grupului PPE Elena Băsescu și Cristian Preda au inițiat o rezoluție despre dreptul la educație în regiunea separatistă transnistreană a Republicii Moldova. Inițiativa a fost acceptată de celelalte grupuri politice din forul european și va fi discutată, apoi votată pe 6 februarie, în ședința plenară de la Strasbourg.
Textul propus de cei doi eurodeputați români din PPE condamnă ferm acțiunile de intimidare și încălcările repetate ale dreptului fundamental la educație în limba maternă, de către pretinsele autorități de la Tiraspol. De asemenea, Cristian Preda și Elena Băsescu solicită o mai mare implicare a Uniunii Europene în negocierile organizate în formatul 5+2, pentru găsirea unei soluții la conflictul transnistrean, o soluție care să țină cont de frontierele recunoscute internațional ale Republicii Moldova.
Demersul celor doi europarlamentari români condamnă și celelalte intenții separatiste de pe teritoriul Republicii Moldova, care nu fac decât să o destabilizeze, într-un moment crucial pentru viitorul său european.
“Noi, ca parte a aceluiași popor, nu putem închide ochii la aceste provocări și trebuie să susținem cu toate forțele parcursul european al Republicii Moldova”, a declarat Elena Băsescu. Una dintre propunerile susținute de deputată este ca Uniunea Europeană să devină membră cu drepturi depline în negocierile în formatul 5+2. „Nu este normal ca Uniunea sau România să nu fie implicate direct în rezolvarea unui conflict înghețat de la granițele lor, asta deși țara noastră a fost cea mai activă în găsirea unei soluții la problema transnistreană “.
La rândul său, Cristian Preda a calificat drept inacceptabile acțiunile Federației Ruse prin care încearcă să îndepărteze țări precum Ucraina sau Moldova de pe traiectoria lor europeană. „Moldova, elev-model al Parteneriatului Estic, trebuie susținută prin toate mijloacele de către Uniunea Europeană. Am în vedere, în mod special, semnarea și aplicarea provizorie a Acordului de Asociere până la sfârșitul primăverii, dar și liberalizarea regimului de vize”. Deputatul european a arătat, de asemenea, că Acordul de Asociere cu Moldova se va aplica pe întreg teritoriul acesteia, inclusiv în regiuni precum Transnistria sau Găgăuzia, reprezentând o șansă semnificativă de modernizare și dezvoltare economică pentru ele.
2


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu