luni, 15 iunie 2009

tot ce'i romanesc nu piere































mergi pe strada, in parc, in metrou, pe centuri, nu numai pe alea politice si constatzi cu satisfactzie ca se'nvirte shaiba la romania.
dupa doo'j de ani de reforme, privatizari, cuponiade, mebouri, ne'am umplut de firme de paza si protectzie, de mentenantza, de bricolat lucruri facute de altzii mai fraieri.



cosuri de gunoi


bancutze


stilpi de iluminat


si nu m'ar mira ca si sacosile astea imense, pline cu piatra cubica, sa fie din import !


ca sa ne manifestam si noi, in sfirsit, virtuozitatea...


si pentru ca toate astea trebuiau sa poarte un nume, un singur nume...

ps:

nu ma'ndoiesc ca, peste ani - peste un mandat sau doo, parcu' ior o sa fie cel mai frumos parc din lume, daca artefactele montate primele nu vor deceda de batrinetze intre timp, da' ma'ntreb si io ca prostu' (!): baietzii astia dasteptzi care ne fac viatza mai frumoasa, cu fiecare zi ce trece, n'ar fi facut mai bine sa dea niste contracte, chiar cu dedicatzie, unor altzi baietzi dasteptzi, da' autohtoni, sa produca, dom'le, aici, la noi, in romania, bancuze, cosuletze, stilpisori, pietrica cubica, faiantzuca, termopanele, si'alte diminutivele, ca patria poate le'ar fi fost mai recunoscatoare.
asa, cu mobilier stradal tip ikea, tot putrezii capitalisti burtosi vestici se'mbogatzeste !

ps2:

nu stiu ce fraier poa' sa fie negoitza asta, sau ce secrete teribile ascunde, ca a pierdut un formidabil capital de imagine, stind ascuns si crosetind in tacere, chiar si atunci cind a fost primu' premare care chiar a facut ceva 'n sectoru' lui...
acu' si'a perdut avantaju'; s'au prins intre timp si ai'laltzi; a venit piedone cu figurinele lui cu beculetze, vanghelis cu celularele de gipscarton, chiliman cu romprestu', si tot asa; si astia stiu sa dea si din gura !

3 comentarii:

Riddick spunea...

Balotii aia cu piatra cubica nu sunt de import, sunt de productie interna. Cica strainii cumpara cu vagonu' de pe la noi, sa puna pe alei pe la resedinte, castele, etc. Negoita auzisem ca era purtator de cuvant la PDL, dar nu apare pe nicaieri, tace ca broasca-n papuris...

niku_elektriku spunea...

itzi dau credit ca e asa, desi, nu m'ar mira sa importam in curind aer imbuteliat

Riddick spunea...

Aferim, nikule...livrabil la automate stradale, ca la Tokio, cand era poluare (bagai fisa, si inhalai oxigen la masca).

Trimiteți un comentariu