sâmbătă, 7 noiembrie 2009

polonia si grecia izolate internatzional ?

desi domnu' prezidente are, in general, replici de buna calitate la intrebarile ce'i sint adresate, fie ca sint din partea unor interlocutori de buna credintza fie ca nu, am observat, la ultimele sale interventzii de la radio si tv, ca, in raspunsurile privitoare la ridicarea vizelor de catre autoritatzile americane pentru cetatzenii romani, d-l basescu se limiteaza sa descrie conditziile legislatziei americane, cu cele 10% rata maxima de respringere (parca atit era).

e un raspuns logic pentru niste oameni de buna credintza, dar cind il ai in fata pe un chireac, sau pe altzi ipochimeni ce vor sa sadeasca in mintea privitorilor ideea ca basescu ne'a izolat internatzional (desi poporu' roman isi varsa singele, etc, etc), parca as fi preferat o replica mai "hard", cu indicarea situatziilor celorlalte tzari care au acelasi regim.

pai sa luam situatzia poloniei, cu statutul ei absolut unic in estul european.
dupa ce a fost o victima a tot felul de conjucturi internatzionale pacatoase, hacuiri teritoriale, tradari din partea aliatzilor, lupta alaturi de aliatzi de la inceputul pina la sfirsitul ultimului razboi, masacre, etc, aceasta fascinanta tzara, si formidabilul ei popor, a contribuit decisiv si la prabusirea comunismului.
a fost "avangarda" reformelor in est, dupa prabusirea aceluias pagubos comunism.
are o comunitate poloneza masiva (unita si extrem de influenta) in america (avind, la un moment dat, si un om de origini poloneze la virful administratziei )

si cu toate acestea:

Romania figureaza, alaturi de Bulgaria, Cipru, Grecia si Polonia, pe lista celor 5 state membre ale Uniunii Europene ai caror cetateni vor avea in continuare nevoie de viza pentru a calatori in Statele Unite, anunta Deutsche Welle. Cetatenii tuturor celorlalte tari membre ale Uniunii vor putea calatori in SUA fara viza, in aproximativ 90 de zile.

Departamentul pentru Securitate Naţionala din Statele Unite a explicat ca cele 5 tari nu intrunesc criterii impuse pentru a beneficia de programul "Visa Waiver".

"Programul 'Visa Waiver' este foarte clar, este bazat pe criterii. Dorim sa ajungem la momentul in care romanii sa poata calatori in SUA fara vize, dar romanii mai au de lucru pentru a indeplini aceste criterii", a declarat, pentru Radio Romania, asistentul pentru Europa al secretarului de stat american pentru Afaceri europene, Philip Gordon.

ce sa mai vorbim de grecia ?

domnu' basescuuu, n'avetzi, dom'le, consilieri ?

--------------------------------------------
aflu de la tvr sassu ca rata de respingere a fost redusa la 3 %, deci sanse ar fi cam peste 50 de ani, sa traiasca !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu