vineri, 6 noiembrie 2009

Sym zice, si bine zice...

productziune Sym preluare de la Thophyle via gabhry_el

„D. Șelaru face parte din categoria celor care aud intens și simt monstruous, ca să mă exprim un pic metaforic.

Postul de mai sus confirmă. Pe românește, ce contează pentru D. Șelaru și cei precum domnia sa este ceea ce SPUN politicienii. Nu ceea ce FAC ei.

Băsescu numește, constituțional, un premier tehnocrat. Tot tehnocrat vor și ceilalți. Pentru o lună, pentru două, poate 3 ani. Nu contează. Vor însă tehnocratul *lor*. Îl somează pe președinte cu asta. E neconstituțional, ignoră separarea puterilor în statul nostru.

Dar nu contează, C. Antonescu ZICE că el are bun simț și respectă Constituția, așa trebuie să fie.

PDL îl sprijină pe Croitoru, profesionist necontestat, pentru BNR. PNL și PSD pe B. Olteanu, un politruc remarcat prin cinism, lipsit de realizări profesionale.

Dar nu contează, C. Antonescu ZICE că PDL e rău, așa trebuie să fie.

PDL susține o lege prin care excepțiile de neconstituționalitate nu mai pot fi folosite pentru a întârzia la infinit procesele marilor corupți. PNL și PSD votează împotrivă, legea pică.

Dar nu contează, C. Antonescu ZICE că PDL e un grup de interese, așa trebuie să fie.

PDL susține depolitizarea televiziunii publice. Legea pică la votul contra a PNL și PSD. PDL, demonstrativ, n-a avut reprezentant în consiliul de administrație al TVR timp de 2 ani. PNL și PSD au impus un politruc, membru de partid PSD, la șefia televiziunii publice.

Dar nu contează, C. Antonescu ZICE că PDL e agresiv, așa trebuie să fie.

Varujan Vosganian, ministru de finanțe, explică cu carioca cum legarea punctului de pensie la salariul mediu e perfect sustenabil, cu o creștere economică de 10% în 2010. Apoi o legiferează, făcând mișto de obiecțiile președintelui, a cărui comisie prezidențială zice că demografic suntem la pământ și că avem un raport de populație activă/pensionari dezastruos, și în scădere accentuată.

Dar nu contează, C. Antonescu ZICE că el și ai lui scot țara din criză. Așa trebuie să fie!

În 2008, pe creștere economică de 8%, rating-ul de țară scade, agențiile internaționale nu sunt convinse de politicile PNL, care lasă în urmă un deficit dezastruous de 5.5%, pe fondul creșterii cheltuielilor bugetare și al lipsei investițiilor în infrastructură. În 2009, pe scădere de 8%, incompetentul guvern Boc nu duce nici la o diminuare a rating-ului și își satisface obligațiile asumate fată de FMI și CE.

Dar cum știm că Boc e incompetent iar Tăriceanu și Vosganian super-competenți? Simplu, așa ZICE C. Antonescu. Deci trebuie să fie adevărat.

În perioada 2007-2008 guvernul Tăriceanu nu face nici măcar o refomă. Nici o lege reformistă nu e inițiată și nu trece, nimic. Într-un singur an, incompetentul guvern Boc trece și codurile, și legea educației, și a salarizării unice, pregătește legea pensiilor. Perfectibile, fără indoială.

Noroc cu PNL și d-nul Antonescu că au blocat tot la Curtea Constituțională, respectiv cu moțiunea de cenzură!

Căci atunci când respectabilul domn Antonescu, cel plin de bun simț, nu ZICE, el FACE: blochează reformele, își pune politrucii șefi peste instituțiile publice care nu trebuie politizate, dă din gură la televizor că Băsescu e dictator securist.

Mare noroc avem, ca cel mai mare chiulangiu din Parlament să ne salveze de dictatură, proslăvind virtuțile parlamentarismului!

Așa că vedeți dvs., D. Șelaru este un om sensibil, care stă și ascultă la ce ZICE C. Antonescu (și alții de aceeași calitate). Dumnealui nu are timp pentru chestii complicate, de ex. să se gândească la ce se întâmplă în realitate. Asta-i pentru noi, proștii care credem în biciul lui Băsescu.”

2 comentarii:

nora damian spunea...

Niku, salut! Perfect adevărat! Nu fiindca spun eu, ci fiindca sunt chestiuni reale si evidente. Pentru cine vrea sa vada.

niku_elektriku spunea...

sarut mina nora,
sa nu raminem cu dreptatea "asta".
cred ca meritam o lectzie, asa, ca natzie, pentru ca prea ne fofilam de atita timp prin istorie (si geografie !)

Trimiteți un comentariu