luni, 29 august 2011

pin' la urma,
AMP = bine sau rau
intentzionata?

ca tot reincepu calvaru' bacaloriatzilor, si pentru ca tocmai citii la doamna nora o scurta privire asupra scolii finlandeze ce ma facu visator, o "luai la mina" pe doamna AMP dintr'un intrviu de pe tvr 

nu stiu altzii cum sint, da' io "rezonez" la spusele doamnii alina, cel putzin la alea privitoare la 'nvatzamintu' romunesc, si tare as propune'o pentru doo-trei mandate la ministeru' lu' funeriu, asa "transpartinic", c'o vaz posesoare de energie debordanta care nu s'ar mai risipi in diverse "tzatzisme" care nu'i stau bine deoloc la sivi si la caracter.

ajungem la 'ntrebarea: este amp brinza buna in burduf de ciine?

brinza buna s'o relevat p'in contributziile d-sale notabile in "ajutarea" pesedelei/pedeserelei sa mince citeva cicluri electorale piinea amara a opozitziei (lucru nu prea recunoscut de altcineva decit de d-ei), prin presiunea constanta exercitata asupra liderilor de strinsura, si fara "anvergura", ai fostelor opozitzii  pentru constituirea din bube, mucigaiuri si noroi a bine-de-tot-decedatelor "conventzia democratica" si "aliantza dreptate si adevar", care, in afara de binecuvintata pentru tzara "alternare" la putere a post/fost?-comunistilor iliescisti, au "performat" dupa cum bine se cunoaste, da' la asta, oricit de rautaciosi am fi, contributzia doamnei mungiu e inexistenta.

n'am informatzii precum c'ar fi conlucrat si la aglutinarea uslasha, da' baetzii aia oricum se iubeau pe ascuns si fara ajutoru' doamnei alina.

in ultimii doi-trei ani si'a itzit existentza si burdufu' de ciine, p'in  intermediu' atacurilor "neprincipiale" 'nspre mai toate azimuturile, victime ne-colaterale devenind in special fimeile prezidentziale, urmate, intr'un clasament aproximatiff, de catre diversi teologi "de externe", precum si de altzi 'telectuali ce si'au mai preumblat pasii p'in curtzile de la cotroceni in ultimii ani.

atacuri savirsite mult supt centura de castitate, da', in multe cazuri, nu fara oarecare indreptatzire (iata ca recunosc, si'mi pare rau c'o recunosc!), chiar daca stilu' etichetat mai sus drept tzatzesc te face sa fii retractil.

d'aia'm doresc din tot sufletu' ca doamna mungiu sa n'aiva inc'o data dreptate!

aviz portocualiilor, sau ce'or mai fi ei acu'!

4 comentarii:

Anonim spunea...

daca burduful in care ar impacheta-o Basescu ar fi, pe langa vesnica recunostinta a neamului, un post de ambasador in SUA, sunt convins ca branza s-ar face extrem de buna. n-ar mai fi acra, macra, soacra.

niku_elektriku spunea...

@sareinochi

apropo: cine'i ambasador in sua?

da' la paris?

da' la berlin?

ca la moscova nu'tzi cer sa'mi zici! :)


la pekin aflai si singur ca n'avem!

Anonim spunea...

ultimul ambasador al Romaniei la Washington (SUA, nu?) pe care-l cunoscui fu Geoana. intre timp, fu, o vreme, presedinte.

niku_elektriku spunea...

@sareinochi

vezi, carevasazica (fara virgula) ca jonel o fo' o personalitate pregnanta, ca bortzoasa nu poci sa'i zic.

cum n'o sa'i zic nici doamnei amp, admiratoarea, vreme de citeva (bune) editoriale, a lu' mista' joana...

sigur, insa, n'ar fi fost o anonima cum sint ambasadorii aia pomenitzi mai sus si de care nici soacrele lor nu cre' c'au auzit.

oricum, io o vedeam ministra (de preferat madamei andronescu) si nu ambasadoare, ceea ce cred ca este si la ora actuala, cel putzin daca ma iau dupa lauda-de-sine-ii-miroase-a-bine cu care se recomanda drept cea mai cea influenta persoana de la romunika

Trimiteți un comentariu