marți, 6 septembrie 2011

se 'ntimpla din nou:
sint d'acor' cu rogozanu!

desi, in multe privintze, eram de acord ca nu sintem d'acord!
Am întrebat-o vineri pe Corina Creţu ce voci tinere a promovat PSD în ultimii ani. Nu a vrut (nu a găsit) să-mi dea nici un nume. Pot repeta experimentul cu oameni din celelalte partide. Răspunsurile vor fi fie comice, fie, dacă interlocutorii sînt de bun simţ, vor fi de fapt nişte tăceri apăsătoare.
Altfel, “tinerii” sînt ultraprezenţi în retorica de zi cu zi. Nu există candidat să nu vorbească despre importanţa tinerimii. Cînd să trecem la fapte, lucrurile stau mai mult decît jenant.
PDL e clar în politicile sale. Nepotism şi băieţi de bani gata. Nu-mi poţi emite pretenţii de tineri democraţi cu capul pe umăr cu forţă de opinie cînd faci alegeri speciale ca să cîştige o “fiică independentă” de preşedinte. Dacă ne uităm puţin la tinerii (prin tineri înţelegem sub-40) trimişi de PDL în parlament sau în diverse funcţii, vedem afaceri cu statul, vedem copii cu părinţi influenţi prin provinciile de unde vin. Nu vedem absolut nici o figură interesantă, cu idei interesante, cu agendă precisă.
Să vorbim despre Mustea, şeful tinerilor pedelişti, lăsat moştenitor de EBA? Iubitor de ceasuri şi strîngător de chirii de pe proprietăţile părinţilor. Nici măcar nu mă deranjează trecutul lor. aş da orice să văd băieţi de bani gata venind şi spunînd ceva, o idee a lor, o credinţă a lor, aş vrea să-i văd punînd paşoptist în mişcare banii părinţilor. Dar singurul lucru important de transmis pe care îl au este bugetul alocat colecţiilor de ceasuri şi bijuterii (cf. declaraţiilor de avere).
Să vorbim despre nepoata premierului? Sau poate de Andrei Sava, altă tînără speranţă urmărită de ANI? Sau poate de Pirpiliu, alt băiat cu un deosebit simţ al banului public?
Să trecem la PSD unde e la fel de jale. A venit un preşedinte tînăr, ceea ce putea fi bine. Din păcate, Victor Ponta pare să vrea să respecte toate clişeele obişnuite despre tinereţe: imprudent, necopt etc. Dar nu el e problema, ci oamenii pe care îi propune. Bănicioiu e complet incoerent şi nici nu mai merită efortul de a fi făcut praf – se descurcă singur. Negoiţă e prietenul lui şi nu-mi trebuiau stenograme ca să văd cine e. Şova? E un tip deştept cu o mare problemă de etică: nu (mai) e normal să faci atîta caz de regimul Băsescu cînd tu, pe vremea lui, ai făcut un milion de euro numai din contracte cu statul. E o chestie de minim bun simţ. Poţi găsi altă tonalitate a criticii, dacă nu te poţi abţine de la ea. Oana Niculescu-Mizil?
Liberalii? Nici ei nu stau mai bine. Şeful liberalilor tineri e domnul de aici . Tineri care doar fac caz că sînt tineri. O doamnă Gorghiu care încă recită poezioare în limbaj de lemn. Plus o Adriana Săftoiu urecheată periodic de şeful partidului dacă zice ceva ieşit din linie.
 (...)
'ntr'adevar, mare jale!

parca imi devine din ce in ce mai simpatic ceaushismu' tirziu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu