sâmbătă, 15 octombrie 2011

sugestie dezinteresata
pentru alba ca zapada,
de la un "ungur de bine" 

luatzi, rogu'va, notitze, despre cum se duce o adevarata politica rasculativa, chiar daca "de dreapta", fatza de un partid caruia vrei sa'i iei, eventual, locul:

Reprezentantii Partidului Popular Maghiar din Transilvania considera ca:

"Deputatul UDMR Marton Arpad - urmasul zelos al colegului sau de partid, senatorul Frunda Gyorgy, care in acest domeniu si-a obtinut un binemeritat renume, in urma activitatii depuse - ar amenda legea care reglementeaza atributiile si functionarea Agentiei Nationale pentru Integritate (ANI). Potrivit articolelor din presa, alesul partidului de guvernamant ar dori sa obtina, prin amendamentele depuse, urmatoarele: ᅡ Depunerea declaratiilor de avere sa nu fie obligatorie pentru candidatii la alegerile locale si parlamentare;ᅡ ANI sa nu aiba atributiile unei instante, cand angajatii sai verifica declaratiile de avere si de interes ale demnitarilor alesi sau numiti, dar sa nu poata nici macar sa dea amenzi contraventionale in cazul in care aceste declaratii nu sunt depuse la timp;
ᅡ Agentia sa nu mai poata declara incompatibile acele persoane ale caror avere reala e mult mai mare decat ce apare in declaratia de avere, respectiv sa nu poata nici sa initieze revocarea lor din functia dobandita prin alegeri sau numire."
"Pe langa toate acestea, fostul lider al grupului UDMR ar elimina si prevederea potrivit careia declaratiile de avere sa poata fi consultate de catre oricine, pe internet. Cum ar veni ¬ daca am inteles bine intentia confratelui nostru ¬ averea demnitarilor din legislativ si executiv, remunerati din banii publici, nu este de nasul celor care platesc impozitele in aceasta tara. (...) Oare zelosul initiator s-a gandit la mesajul pe care il are, pentru Uniunea Europeana, aceasta initiativa legislativa? Trebuie sa reamintim ca intrarea Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen este blocata, pana in ziua de azi, de mai multe tari membre UE tocmai din cauza nivelului peste masura a coruptiei generalizate", se mai arata in comunicatul partidului condus de Laszlo Tokes.
"Activitatea merituoasa a Consiliului National de Studiere a Arhivelor Securitatii (CNSAS) a fost restransa la limita inutilului in urma razboiului legislativ si mediatic al unui fost turnator. Acum se incearca slabirea unei alte institutii de stat, care are menirea de a face curatenie in viata publica. Partidul Popular Maghiar din Transilvania respinge orice astfel de initiative si someaza membrii grupului parlamentar al UDMR, ajunsi acolo datorita votului maghiarilor din Transilvania, sa il opreasca pe colegul lor care face de rusine intreaga comunitate maghiara. Asumarea raspunderii politice este principiul de baza al democratiei reprezentative. Fara ea nu putem vorbi nici de stat de drept. Nici Marton Arpad, nici alt deputat nu poate fi interesat ca Romania sa fie considerata in continuare o ¬tara fara consecinte¬ la periferia Uniunii Europene. Sa nu dezmintim valorile pentru care luptam din decembrie 1989, din cauza unor obscure interese proprii!", se incheie documentul.

5 comentarii:

Anonim spunea...

corect. mi-am notat. acum noteaza si tu :)
Teoria zice că pentru a nu avea nici un fel de probleme în malaxorul așa-zisei justiții din România, intensitatea I (măsurată în șpagă și/sau trafic de influență) care străbate o porțiune din sistemul judiciar (calea parcursă de un dosar, să zicem) trebuie să fie măcar egală cu raportul dintre tensiunea U (măsurată în câți s-ar putea să fie pe firul afacerii și cât de afectat v-a fi magistratul în cazul în care va fi dat în gât) aplicată la ambele capete ale sistemului (aici senatorul PSD Cătălin Voicu este doctor) și rezistența R (măsurată în cât de tare se va opune sistemul să fie tras la răspundere magistratul în cazul, multă vreme puțin probabil, de a fi dat în gât/demascat/deconspirat). Atunci avem echilibru din punctul de vedere al justițiabililor și al complicilor lor. (pentru detalii la lege, te-astept la mine)

jderu' spunea...

Poate că adevărata "Albă ca Zăpada" profețită de Lăzăroiu este din secuime, Domn'Niku, iar proorocul, gângav fiind, nu a fost înțeles.

niku_elektriku spunea...

@sareinochi

ma ia cu "corent" cit te citesc :))

niku_elektriku spunea...

@jderu'

proorocu' elodiu lazaroiu e din ce in ce mai greu de priceput, indiferent de limbi...

jderu' spunea...

Greu de priceput, dar ușor de înțeles.

Trimiteți un comentariu