vineri, 11 ianuarie 2013






















ce se 'ntîmplă dacă consiglieru' prezidentzial lăzăroiu vorbește fără el, dar cu virgulă,
iar o lovitură de stat, şi de data asta antena-trei-directă, în mecla justitzichii e disecată chirurgical de către o mamă bună?
d-l lăzăroiu şi d-na alina mungiu fatză cu (in)actziunea & reactziunea

pai, se 'ntîmplă cam inacceptabil de multe!
o 'nnebunit lupu' dacă o ajuns ca virgulă căcatu', fără nici o virgulă, de consiglier prezidentzial albacazapadoiu să'i lovească ghiolbanește la tzurloae pe băsiștii nerecunoscători,  pentru prea putzin băsism, iar pă madam alina mungiu pippidi s'o videm descriind, în toată splendoarea, o actziune de coup d'état la adresa justitziei, care actziune tocmai ce se află în plină desfășurare zilele astea, nenumind'o totuși ca atare, și făcînd un patetic apel la retzinere celor doo tabere care s'ar afla în confruntarea care are ca scop principal ca să'i fie pusă o cizmă, din pele groasă și tare de rinocer, pe grumaz justitzichii noastre libere ș'andepandente, cu toate că în articolul din romania liberă, pe care îl redau în integralitate ceva mai jos, dînsa descrie doar manipulatziunile uneia dintre tabere, la fel cum făcea și ilici la lobilutzia ai'laltă, cînd descria înfruntarea pe viatză și (multă) moarte între lobilutzionari și niște tavarișci teroriști pe care nu'i prea vide nime' da' care trăgeau, cică, din toate pozitziile secsuale.

iată atacu' la virgule și la vintre al albazapadoiului:

Lăzăroiu, ATAC DUR LA MRU: El și Papahagi sunt "două virgule în politică". VEZI replica lui MRU

Autor: Laura Ciobanu

Consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu îi atacă dur pe Facebook pe președintele Forței Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, și pe colegul de alianță al acestuia, Adrian Papahagi.

"Două virgule în politica românească", își începe Lăzăroiu postarea pe Facebook. "MRU promovat Ministru de Externe, şef SIE, premier. De Traian Băsescu. Papahagi urcat pe scenă de acelaşi Traian Băsescu în campania pentru referendumul de demitere din vară".

Lăzăroiu își explică atacul prin faptul că ambii "se fac că nu îl cunosc pe Traian Băsescu, omul care i-a promovat". "Pentru unul e un model ce nu trebuie urmat, pentru celălalt e un fel de paria. Totuşi mă încăpăţânez să cred că lipsa caracterului nu e o condiţie să ajungi mare în politică. Poate doar vreo virgulă pe acolo...", încheie acesta.

Papahagi: Nu vom putea câștiga în 2014 cu cineva lansat de Traian Băsescu

Papahagi a provocat iritarea lui Lăzăroiu după ce făcut, tot pe Facebook, câteva comentarii despre situația PDL. "PDL are nevoie de leadership vizionar, cu bătaie lungă: nu doar 2014, ci 2016-2019! Oameni tineri și credibili, nu personaje controversate. Altminteri, înseamnă că n-am înțeles nimic", scria Papahagi, convins că dreapta trebuie să propună cât de curând un candidat la prezidențiale. "Nu cred însă că vom putea câștiga în 2014 cu nimeni care a fost lansat și susținut de Traian Băsescu - e ingrat, dar așa este (s-a văzut în 9 decembrie). Devine esențial să pregătim nu unul, ci zece lideri tineri pentru 2016 și 2019. Iar în 2019 dreapta va trebui să-și selecționeze candidatul în mod serios, în urma unor primare, nu pe sondajele lui pește", mai spunea acesta.
Și Mihai Răzvan Ungureanu declara, pe 29 noiembrie, că Traian Băsescu nu este un model politic pentru el. "Traian Băsescu este reprezentativ pentru generaţia din care face parte şi este un foarte bun preşedinte. Nu este însă un model, oamenii politici nu trebuie să fie neapărat modele", spunea MRU



orișicît aș fi eu de nelămurit în privintza calitătzilor politice ale d-lui MRU, asupra căruia mi'am exprimat îndoiala c'ar fi posesor de oo de politruc cu acte'n regulă, nu' po' sa fiu decît siderat asupra obrazniciei gratuite a ipochimenosului care'l tot consigliază  pe diktator cum să calce mai apăsat în toate străchinile 

iată și luarea de pozitzie a lui papahagi care a stirnit furie în taraba de la palatu' pionierilor:


Văd că, după înfrângerea din 9 decembrie, marea problemă a PDL sunt intelectualii Preda și Voinescu (în paranteze fie spus, singurii care și-au asumat eșecul colectiv prin demisia de onoare din funcțiile deținute în partid). Am auzit și eu diverși colegi cu voturi puține dând vina ba pe ARD, ba pe MRU sau pe Mihai Neamțu.
M-aș întreba: unde erau toți acești guralivi în vară, la suspendare? Au intrat în Parlamentul rușinii, adesea în colegii închise de USL sau, indirect, prin voturile obținute de alții (inclusiv de mine), iar acum tot ei dau lecții și pronunță excluderi sau arderi în efigie.

Subscriu părerii multor colegi: avem nevoie rapid de un congres lămuritor. PDL e în derivă, fosta ARD e fragmentată și învrăjbită, iar PNL se pregătește deja să ocupe, singur, flancul drept (au depus deja cererea de primire în PPE).

PDL are nevoie de o doctrină clară, creștin-democrată, calată în principal pe așteptările Transilvaniei și Banatului, de unde va porni reconquista. Tradiție, credință, națiune, familie, demnitate umană, libertate economică, justiție: ăstea-s ingredientele de bază. Altminteri, rolurile se vor schimba: din partid de nișă, sau balama, PNL va deveni partid popular, iar PDL va avea soarta PNȚCD (pe care azi ar trebui să-l absorbim rapid, înainte ca Antonescu să fuzioneze cu Ciorbea).

PDL are nevoie de leadership vizionar, cu bătaie lungă: nu doar 2014, ci 2016-2019! Oameni tineri și credibili, nu personaje controversate. Altminteri, înseamnă că n-am înțeles nimic.

În fine, dreapta trebuie să propună cât de curând un candidat la prezidențiale. Nu cred însă că vom putea câștiga în 2014 cu nimeni care a fost lansat și susținut de Traian Băsescu - e ingrat, dar așa este (s-a văzut în 9 decembrie). Devine esențial să pregătim nu unul, ci zece lideri tineri pentru 2016 și 2019. Iar în 2019 dreapta va trebui să-și selecționeze candidatul în mod serios, în urma unor primare, nu pe sondajele lui pește.

Un ultim lucru: l-am subestimat pe plagiatorul Ponta. Nu e un simplu caraghios, ci un adversar redutabil, cu care ne vom lupta ani mulți de acum înainte: îmbină impecabil tinerețea cu un cinism vesel, harisma îndoielnică și puterea reală. El e problema până în 2019, nu expiratul Crin.


adevaru' celor spuse de papahagi aici îl confirm și  io mie în sută,  așa că a se slăbi cu zisa "recunoștintă" pe care o invocă consilglieru' albazapados al celui care a avut, timp de doo mandate, un singur consiglier, cu  fustă scurtă și mulată pe cur, de care nu s'a dezis cu nici un pretz, indiferent că pretzu' a fost prafu' și pulberea care s'or ales de tot pe ce'a pus el mîna, de ai putea jura că legătura dintre cei doi transcende salteaua trecînd în planu' fidelitătzilor ierarhic inversate, în sensu' că nu mai știi sigur cine'i săfu' și cine'i subordonatu' p'acolo.

(intre timp aflai ca papahagi dadu doi pași înapoi de frica fulgerelor si scuipatzilor pe care zeus din dealu' mare le'ar mai pute arunca'n directzia lui) 

****************
doamna mungiu pippidi, deși s'arată oripilată de coincidentza intre strategiile produse și impuse seară de seară la ministeru' propagandii teve și actziunile ministresei de la justitzie, îi acorda și madamei timniceriu  prezumtzia de bună credintză, ca orice mamă bună a rănitzilor usele, deși descrie cu lux d'amănunte conduita și activitătzile pe care le întreprinde aceasta și care seamănă izbitor cu cele d'astă vară în care puciștii o luaseră putzin p'ocolite, în sperantza că vor obtzine aceleași rezultate precum cele ce se vor obtzine, dacă le reușește mantzocăraia, acuma cînd or luatără pă scurtătură (trebe sa amintim, în trecere, că d-na AMP fusese una din adversarele îndârjite ale ideii că as' vară a avut loc o tentativa de puci).

nu e mai putzin înduioșător ca d-na mungiu simte nevoia sa facă o grupa de rezistentza în zona uselista împreună cu senatoru' grebla, cel care se simte putzin rușinat  daca se poate imagina asa ceva, de navala ce are loc asupra unei puteri în stat, și care navala are punct de coordonare si cartieru' general in sediu' de la baneasa al lu' felics, acolo unde e și sediul puterii executive autentice în clipa de fatza, cu un pupil ponta tremurînd ca varga în fatza pastorului și a șpagatistului.




Nu mai există o a doua ţară în Europa la ora asta la care bătălia pentru controlul justiţiei să se ducă pe faţă şi fără nici o jenă, deşi influenţă politică există în multe locuri. Ai fi zis că expirarea mandatelor celor doi procurori generali e o ocazie dată de la Dumnezeu ca să se termine odată cu îndoiala că Băsescu are mai mult acces la ei decît oponenţii lui politici. Dacă nu se termină, deşi cei doi nu mai candidează la nimic, este că ambiţia politicienilor nu lasă pe magistraţi să se descurce singuri cu succesiunea lor.
Fiecare tabără luptă pe faţă ca să controleze CSM şi numirile celor doi procurori generali. Presa fiecăreia construieşte pe faţă justificări în emisiuni care nu ar putea avea loc într-un stat de drept. Am dat drumul de două ori la Antena 3 în ultimul an cînd am trecut prin Bucureşti: prima dată în iunie, doi moderatori ţipau la un deputat PSD anonim, care rezista eroic, spunîndu-le blajin că acelaşi rezultat- îndepărtarea lui Băsescu de la putere- se poate obţine şi prin mijloace perfect legale. Marţi, abia debarcată în ţară am dat peste Alesandra Stoicescu, cîndva o favorită de a mea, care, vorbind despre lupta de la CSM îi spunea textual lui Ilie Sîrbu că dacă nici la 65 la sută nu reuşeşte USL să ia toată puterea ce mai pot face ei, ziariştii, ca să ia peste 65%? În ziarul de faţă, ediţia online, am văzut acum două zile voturile de la CSM date pe persoane şi CSM împărţit pe tabere politice, deşi chiar din text reieşea că suprapunerea nu explică bine votul. O coterie de nemernici trimişi pe toate canalele, nu doar Antena 3, deşi fără nici o competenţă în nici o materie, îl înfierau pe judecătorul Danileţ pentru vina de a fi fost transparent, în vreme ce nişte magistraţi de doi bani din Vîlcea aveau obrazul să îi ceară recuzarea pentru lipsă de transparenţă! Sorin Roşca Stănescu şi dna Pivniceru argumentau şi ei, după încheierea alegerilor de preşedinte CSM, despre cum ar trebui să fie Constituţia pe viitor, deşi deocamdată pe legea şi Constituţia asta cine s-a ales e legal să rămînă bun ales. Şi pretenţia de a elimina Ministrul din mecanismul propunerilor, care circulă dinspre Băsescu, e la fel de bizară- ce sens are să discuţi regulile după ce a început o competiţie?
Mi se pare mie, sau ne purtăm ca nişte sălbatici care nu au cei şapte ani de de stat de drept şi de presă democratică? Nu e nevoie de nici un raport MCV să ne spună cît de penibili suntem, o ţipăm noi pe toate ecranele. Cu riscul de a fi pedegogică, am să explic eu aici ce nu se face şi ce se face într-un stat de drept şi o ţară europeană. Că nu e nevoie să fii jurist, şi nici măcar, ca mine, profesor de studii ale democraţiei, orice om mediu educat şi orice copil de şcoală din occident ştie ce refuzăm noi să învăţăm. E clar că ne trebuie o corectitudine politică în chestiunea justiţiei, aşa cum ne-a trebuit una în materie de minorităţi, violenţă la TV, nu avem singuri capacitate de autocontrol. Trebuie să nu mai permitem anumite atitudini care fac comportamentele necuvenite să pară fireşti la noi. Spaţiul nostru public arată ca vestiarul unui stadion în care băieţii fac atătea bancuri deocheate pe seama singurei femei, cea de serviciu, că atunci cînd o violează unul, la toţi li se pare firesc. Complicitatea în materia sabotării statului de drept e enormă şi foarte răspîndită, deşi am observat că dl. Senator Greblă a făcut şi el cîteva apeluri la mai multă inhibiţie. Mă alătur lui şi explic, ca atare:
Nu e corect într-un stat de drept să discutăm regulile pe care se desfăşoară azi alegerile la CSM ameninţînd cu reguli viitoare, schimbări de Constituţii şi regulamente. Nu e corect să plănuieşti nici o schimbare de Constituţii sau regulamente pentru vreun avantaj conjunctural, ci doar- dacă e indispensabil- prin largă consultare şi consens după mai multe cicluri, pentru a vedea dacă problemele sînt cauzate de reguli, sau de oameni. Mie mi se pare evident că oamenii sînt de vină, şi ca atare mai bine lăsăm regulile cum sînt, că numai asta ne poate construi reputaţia şi încrederea de care avem nevoie pentru justiţie şi extern, şi intern. În contextul acesta, discuţia că nu poate fi un procuror şef CSM, deschisă chiar de dna Pivniceru, este o greşeală. Cîtă vreme e legal, nu avem ce consideraţii filozofice să facem despre statutul trecut, actual şi viitor al procurorilor. Judecători din CSM, aveţi de ales între a vă lasa manipulaţi şi deci conduşi de oamenii politici, profitînd de ranchiuna asta cu procurorii, sau a consolida independenţa voastră şi dreptul de a alege pe cine vreţi. Mîine nu va mai fi un procuror, dar azi, apărînd alegerea majorităţii apăraţi de fapt independenţa voastră. Cristi Danileţ nu e omul lui Băsescu, nici al Monicăi Macovei: numai eu ştiu de cîte ori l-am apărat de criticile ei. Declanşînd o recuzare a celui mai reprezentativ ales membru al CSM  (170 de instanţe) pentru păcatul că ne spune şi nouă ce se întîmplă acolo, Adrian Neacşu şi compania călătoresc pe un drum greşit şi deschid drumul schimbării politice în timp ce ţin discusuri contra ei. Ia, pasul înapoi, că dacă vă văd la aceeaşi căruţă cu soţia lui Costiniu nu mai e loc de întors pentru reputaţia voastră.
Nu e corect într-un stat de drept ca presa să ceară pe faţă ca puterea politică să ia 100% puterea, adică să încalece independenţa justiţiei. Nu, nu o eliberaţi de Băsescu, de Băsescu au eliberat-o mandatele care s-au încheiat, nu voi. Şi foştii procurori şefi nu au fost oamenii lui Băsescu, dacă or fi mai mult la sfîrşit decît la început este că aţi tot încercat voi să le tăiaţi atribuţiile, dacă eraţi în locul lor nu ajungeaţi şi voi aliaţii cui vă lua partea? Esenţialul e să vă puneţi ceasul după Europa, nu după Băsescu. CSM-ul, ani de zile criticat pentru lipsa sa de acţiune în reforma justiţiei, a început să fie perceput mai pozitiv în ultimul an. Ca atare, e incorect să vă amestecaţi în alegerile de acolo, să demascaţi pe cei care nu vă plac (e mai ales penibil din partea presei, şi una aflată în proprietatea cuiva care fuge de procese de la o instanţă la alta, să demaşte transparenţa şi pe cei care o practică), să demascaţi voturi secrete, şi aşa mai departe.CNA-ul în totalitatea sa ar trebui imediat să oprească orice emisiune a Antenei 3 despre alegerile din CSM, cele văzute de mine ultimele două zile erau net imixtiuni în treburile justiţiei cu încălcarea flagrantă a mai multor legi. Dar orice ar face CNA, dragă Alesandra şi şefii, de ce credeţi voi că emisiuni de intimidare la adresa justiţiei cînd şeful vostru e prin instanţe pot avea vreun efect? Credibilitatea e zero: mai bine plătiţi pe alţii să le facă şi vă vedeţi voi de subiecte mai lucrative. Daţi singuri, şi din greu, dovezi celor care susţin că USL are drept scop principal să încalece justiţia ca să îl scape pe dl. Voiculescu. Care are avocaţi buni, să se ducă în instanţă şi să nu se mai bată la televizor, că asta pe lîngă costuri judiciare creşte enorm costurile politice. Şi acele costuri politice nu le plăteşte dl Voiculescu, nici starurile lui, ci tot USL-ul, şi întrucît au fost aleşi de două treimi din votanţi, le plătim noi toţi, noi trebuie să scăpăm regimul şi ţara de acuzaţia că vor să încalece justiţia şi să legalizeze corupţia, că de asta nu intrăm în Schengen şi nu mai avem bani europeni. Şi ştiţi cum o să scăpăm regimul şi ţara de aceste acuzaţii? Nu angajînd propagandişti externi sau devenind noi aceia, că ne-am pierde toată credibilitatea, aia care v-a protejat pe voi de acuzaţiile de fraudă electorală la alegeri (vedeţi raportul OSCE), ci chiar prevenind orice comportamente care ar putea trezi asemenea bănuieli şi izolînd pe cei care vor să ne tragă la fund pe toţi pentru că au călcat ei în mlaştină. Ori ies de unii singuri, ori să se ducă la fund de unii singuri, nu văd exact de ce atîta solidaritate sinucigaşă la USL. Eu nu vreau să se ducă totul la fund, că nu mai rămîne nimic, şi fac apel la oricine e raţional să izolăm pe cei infectaţi, nu să ne amestecăm toţi cu ei, că după aceea pierderile vor fi mult mai mari.
Finalmente, dacă a mers prost concursul pentru procurorii generali propun să lăsăm orgoliile deoparte şi să îl reluăm. Dnul Greblă se plîngea că oamenii de valoare nu se înscriu aşa, şi de asta nu au fost candidaţi buni. Ok, Băsescu va respinge candidaturile actuale, şi cred că nu îi poate nimeni reproşa după ce interviurile lor s-au transmis în direct, şi concursul se reia. Luaţi, dna Pivniceru, o firmă de resurse umane să vă facă lista scurtă, şi selectaţi trei candidaţi finali, nu unul! Aşa se face. Dacă ştiţi oameni buni, firma îi va suna şi îi va încuraja să candideze. Aşa se face peste tot, hai să ieşim din provincialism. Eu am fost "vînată" de vreo două ori pentru poziţii manageriale de cînd sînt în Germania (la celelate chiar aplici singur), din acelea unde sînt puţini oameni calificaţi, firmele discută cu candidaţii potenţiali şi se roagă de ei, le fac ei dosarul, dar de la un moment încolo aceia acceptă candidatura, nu e o ruşine să accepţi, nici dacă nu vei fi candidatul ales. Explic aceste lucruri elementare pentru că îmi face impresia că majoritatea celor implicaţi în asemenea procese la noi nu au experienţă europeană, nu au trecut prin aşa ceva într-o ţară mai avansată. Trebuie să fii cu totul provincial să ajungi la interviuri penibile ca tura asta. Şi, am mai scris aici, a fost o eroare sabotarea concursului! Dnei Pivniceru trebuie să i se acorde prezumţia de bună credinţă şi lumea să se înscrie la concursuri. Alegerile au trecut, strategiile electorale lui Băsescu au fost falimentare, nu mai construiţi bătălii de imagine în extern, ci independenţa justiţiei! Dacă se înscriu unii excelenţi şi cîştigă nişte nulităţi, atunci, şi abia atunci, va exista un caz solid contra dnei ministru Pivniceru.
Pe scurt, propun serioasă autoinhibiţie şi cenzură în felul în care tratăm alegerile din justiţie şi reflectăm în presă procesul lor. Avem deja Curtea Constituţională care e aleasă politic, şi nu cred că ne place ce avem, măcar restul să aibă o şansă să evolueze. Pentru asta, să profesionalizăm concursurile, să depolitizăm intervenţiile, şi să terminăm cu chibiţeala contra statului de drept pe la TV. Dacă mai văd poze pe plajă ale unor membri CSM sau judecători pe la TV declar tot CNA-ul nul şi neavenit.

UPDATA (SI ALTADATA O SA FIE SI MAI SI MAI EMAILATA, ca sa nu'i zic emasculata)
sandara stoicescu, fosta favorita a d-nei AMP, nu se lașă,
nici varanu' de ea 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu