vineri, 1 martie 2013







strungu' și strungăreatza șugubeatză
a d-lui băsescu
fatză cu
insolentza insolventzii d-lui ponta


daca saptamina trecuta ne'am tzinut totzi de burta ca sa nu ne cufurim pe noi de ris din cauza glumii bune a lu ponta, aia pe care a facut'o cind le'a spus frantzujilor c'o sa'i repatrieze pe tzigoineri si'o sa'i angajeze'n fabricile care nu mai exista, saptamina asta ne'a dat basescu motive de ris, altele decit urieșescu' motiv care ne'o produs o anume urticare pe fond nervoas, adica, anuntzu' ca nu s'ar mai retrage, ca s'aiva spor la 'mpinsu' dudukii de la spate, pe la spate:
Constat că, dacă avem un strung la fel de performant în UE şi în SUA, strungul din SUA lucrează şi sâmbăta, iar strungul din UE se opreşte vineri la prânz. Strungul din SUA are 30 de zile de sărbători pe an, cel din Europa are 100 şi ceva de zile nelucrătoare, iar atunci nu ne putem compara, din punct de vedere al productivităţii, chiar dacă lucrăm cu aceleaşi echipamente. Europa devine tot mai necompetitivă, chiar dacă tehnologic nu are un decalaj foarte mare faţă de SUA. Uitaţi-vă la ce se întâmplă şi mai departe. Cât va mai reuşi Europa să stea în competiţie cu China, pentru că şi China reduce decalajul tehnologic, dar are o populaţie de 1,2 miliarde? Cât va mai reuşi Europa să stea în competiţie cu India, care vine puternic din urmă? Trebuie să vorbim de o competiţie ţară cu ţară. Cât va reuşi să rămână Germania în competiţie cu India, China, SUA, cât va reuşi România să rămână în competiţie cu India, China, SUA?
sosit in tabara neoconservatorismului celui mai salbatec - "de tip american", nu'i asa? - cam la spartu' tirgului, cind e pe cale sa s'aleaga prafu' de el, cu tot cu capitalism, in lipsa tocmai de strunguri, oberlichturi, fofeze si raboteze, care or migratara toate spre tzari care fac capitalismu cel mai crincen mintzindu'si prop'iile popoale ca construiesc comunismu'n zbor, nea caisa basescu ne caineaza c'o sa belim belengheru' daca nu 'ndoim strungurile pe care nu le mai avem doo's'patru de ore din doo's'patru, sapte zile din sapte, ca sa'i intrecem p'americoi la productivitatea cu care tiparesc bacnotele cu dolari, singura industrie care o mai ramas localizata in iuesei.

pai, domnu' basescu, cre' c'o sa loam cu totzii, cit de curind, modelu' de zuper neoconservatorism de ultra dreapta pe care il suporta neoconsii de la ziaru' da dreapta "romunia libera", ca si aia de la alte ziare si reviste la fel de "de dreapta", care au crescut productivitatea din ultimele luni cu multe sute la suta, care sute sint egale la numar cu numaru lunilor de cind nu si'au mai loat jurnalistii da dreapta salarele de la patronu', tot de dreapta (cu epolete), adamescu, ala care o fugit si cu banii de la clubu' de folbal din galatzi pe care'l "cumparase" mai lunile trecute.

de productivitate sporita sufera inclusiv productzia natzionala a fabricii de fum de baliga de vaca ce se da drept baliga de cal, sau vicevercea, fum bagat in saci confectzionatzi din pe-weceul produs d'echipa de handbol feminist oltchim rimnicu vilcea, aflata ea insasi pe stop din motiv de ciclu semenstrual, in asteptarea unui cosor al lu moceanu salvador, cum le'o salvat cosoru' pe fetele de la apaca, astazi babe fara dintzi vor s'ajunga presedintzi si ele, nu ca petrica cel roman si cel mereu tinar si in prim planu' productziei de vopsea de par din nass la hectar, ajuns ditai purtatoru' de tava la curtea regelui mareshal antenescu crin, care crin, daca nu s'o rasturna carutza cu fraeri numita romunia, si daca nu i'o sufla pesedeaua caimacu' onoarii d'a'si servi el  patria din cea mai 'nalta dignitate, s'ar pute sa'i pue o vorba buna razgindeanului base (care are sufitzient timp la dispozitzie sa constate pe pro'pia'i pele nerecunostintza populului) pe linga romunu verde de johannisberg ca sa'l primeasca si pe el in partidu bratienilor intorsi in morminte si bretelelor asortate la pijamaua cu dungulitze galben albastre, ca sa fak'o jonctziune de mazar end fakar reunion intre "peter, esti cel mai bun" si emitzatorul acestui adagiu, ca tavi sint destule, broaste sa fie.

adevaru'i ca scriu toate aceste cuvente care ma doare nu in calitate de basist mofluz si dezamagit de mizeria sprijinului cucului diktatoreal in pupaza dudukii, ci den cauza de frika anemalica, ca vaz cum zboara capatzinile de basisti mai mult sau mai putzin pufosi prin preajma, ca nu'i vorba doar de capatzinile si buzunarele alora de la "romunia libera" pomenitzi mai sus, acuma zboara cocorii si de la hadevaru', fost al lu' patriku, actual al lu burci, care da la buci, unde, dupa tzestele lu' marutza si cartianu, o zburat si capatzina lu' sabin orcan, 'indiciu ca nici banii duduchii n'or sa tzie la infinit, sa moara mircea badea de icter mecanec.

drept urmare, sint nevoit si io sa'l reevaluez pe tinar si fericele mitoman zimbitor de la palasu victoria capitalismului la orase si sate, din simplu motiv ca vreau sa i'o iau 'nainte diktatorului, si nici platforma blogger a goagal nu mai e asa de sigura, daca e sa ma eau dupa interzicerea blogului altui basist, giurnalistu' d'investigatzie dan badea, si nici nu vreau sa ma bage'n insolventza sau disonantza cognitiva capitaliszta matzional sotzialistii de la puterea abbsoluta corupe absolut, minus duduka.

servesc petria (blogeru' uselist) si ghiocelu'!


LOVE ANTENA3!

*************

pentru ca tot ii 1 martie, ofer un martzisor, ajuns abea asta seara, dupa un periplu de doo mandate presidentziale prin cotloanele si tenebrele postii romune falimentare care n'o devenit , inca, blasfemic, maghiar or szekely posta, stimatelor tovarase telespectatoare ale televiziilor care nu urmeaza sa fie bagate in insolventza in urmatoarea perioada de timp, precum tevereu' lu elwis, dupa cum prevesteste unu din magistrii pipernici ai insolventzii pontaice.



IMAGINI D'ARHIVA
de pe vremea cind base n'avea bani nici de frizer,
ca sa'i tunza suvitza,
nici bani s'o depue pa duduka (yesss!) in fonctzia doboara gradu',
da' nu omoara organu'


2 comentarii:

reparatie frigider spunea...

mai crede cineva ce spun politicienii nostri?

Carucioare copii spunea...

Niciodata nu am crezut ce au spus, asta pentru ca intotdeauna au promis multe si nu au facut chair nimic bun pentru noi!!!

Trimiteți un comentariu