luni, 26 iulie 2010

un ungureanu roman

Ion Ungureanu: N-auziţi huruitul tancurilor?!!


În clipa când la Curtea Constituţională a fost pronunţat verdictul privind Decretul Preşedintelui interimar Mihai Ghimpu, s-a auzit distinct huruitul tancurilor, care mai ocupau o dată multpătimita noastră Basarabie. Membrii Curţii i-au îmbrăţişat frăţeşte pe „tanchişti”, au telegrafiat la Moscova: „Всё в порядке!”, şi-au frecat cu satisfacţie palmele şi... au plecat împreună la picnic!

Prin acest act Curtea Constituţională de la Chişinău s-a descalificat definitiv (sau s-a calificat – depinde în faţa cui!). Mascarada cu mantiile de justiţiari, împrumutate din Occident, s-a terminat! De sub mantie au apărut, sclipind ca nişte pumnale, epoleţii de pe tunicile enkavediştilor. În mod automat prin negarea zilei de 28 iunie ca zi de ocupaţie ea redevine zi de „eliberare”. Exact ca în Constituţia stalinistă a Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti. Deci, încă o dată se încalcă Declaraţia de independenţă, care stă la baza constituirii Republicii Moldova ca stat independent, independent de URSS. Şi asta o face Curtea Constituţională. Cine-şi neagă propria independenţă redevine sclav, iar ocupantul – stăpân.

Preşedintele interimar Mihai Ghimpu n-a făcut altceva decât să ne amintească (şi nouă, şi Rusiei) de Declaraţia de suveranitate şi cea de independenţă. N-a spus nimic nou! De unde, atunci, această reacţie neproporţional de virulentă şi din partea unor partide de la noi, şi din partea Rusiei? Pentru că, între timp – în Republica Moldova, sub conducerea comuniştilor, a avut loc o resovietizare intensă, care ne-a aruncat cu decenii înapoi, şi pentru că Rusia de astăzi, care a revenit la imnul lui Stalin, machiindu-i puţin textul, s-a întors la vechile apucături şi năravuri imperiale de a se crede stăpână pe teritorii ce nu-i aparţin. O asemenea Rusie nu crede decât în tancuri şi tunuri, iată de ce după 1940, au fost scoase toate crucifixurile, toate răstignirile din Basarabia, şi în locul lor – cocoţate tancuri – lor să ne închinăm ca nişte păgâni.

Am văzut cine a coborât şi coboară până azi de pe aceste tancuri. Structurile create de comunişti şi, mai ales, cadrele plasate acolo, ies în scenă în toată „splendoarea” lor enkavedistă. Doar proştii irecuperabili nu văd lucrul acesta şi îşi mai fac iluzii. Dragi concetăţeni, votându-i pe comunişti, de data asta nesiliţi de nimeni, aţi crezut că-i o glumă?!

Ce popor nenorocit, care cu propria mână îşi pune juvăţul la gât – cu preoţi şi preotese, fluturând drapele roşii cu secera şi ciocanul – scene apocaliptice. Nimic nu ne poate trezi din „somnul cel de moarte”. Imnul „Deşteaptă-te, române!” a fost izgonit – a biruit întunericul. Se zice că somnul raţiunii naşte monştri. Noi astăzi vedem realmente cum arată aceşti monştri. Uitaţi-vă numai la Curtea Constituţională şi admiraţi-i în toată splendoarea lor de rinoceri. Ştim că n-o să citiţi rândurile astea, pentru că în afară de directivele unui partid nu citiţi nimic. Fiind materialişti, nu credeţi în pedeapsa şi mânia lui Dumnezeu. Dar Dumnezeu le vede pe toate.

Atunci când aţi votat abolirea Decretului lui Ghimpu, i-aţi mai răstignit o dată pe mucenicii Basarabiei. Dar voi n-auziţi decât plăcutul zgomot al şenilelor de tancuri „eliberatoare”, nu şi strigătele disperate ale celor deportaţi, ale copiilor despărţiţi de părinţi, n-auziţi focurile de armă trase în ceafa celor puşi la zid. Mai faceţi un Katyn, ştiţi bine a trage în ceafă. Până şi nemţii n-au mai suportat această execuţie canibală cu toată otrava ideologiei fasciste şi au trecut la camerele de gazare, să nu-şi vadă jertfele cum mor. Voi cu ideologia comunistă v-aţi dovedit a fi mai rezistenţi, pe voi nu vă mişcă nimic, în voi nu se trezeşte nici un sentiment uman. O Curte Constituţională care nu ţine cont de legile morale e antiumană. Ea e făcută după calapodul monstruosului aparat represiv sovietic.

De azi înainte, ne spune plină de sine Curtea Constituţională, 28 iunie nu e zi de doliu – e zi de chef şi huzureală, cu fanfare şi pileală, cu drapele roşii, cu sloganuri în cinstea „eliberatorilor”, care, după cum afirma un ziar rusofon de la noi sună cam aşa: „На небе Бог, а на земле – Россия!”. Nici mai mult, nici mai puţin. „Deutschland, Deutschland – über alles!” păleşte pe lângă această afirmaţie halucinantă.

28 iunie, de azi înainte, e zi de guleai pentru neocanibali (ca o pedeapsă le-a venit ideea s-o marcheze imediat după vot cu mesele întinse la Condriţa). În mod simbolic le-ar fi putut fi servite osemintele celor împuşcaţi fără judecată, torturaţi, mutilaţi. Poftă bună!

Desigur, avem şi partea noastră de vină. Noi i-am adus, votându-i pe comunişti.

Dragi compatrioţi! Acum un an am dat semne de trezire, de deşteptare. Să fie într-un ceas bun! Iată de ce atunci când vă veţi duce la urnele de vot, nu-i mai votaţi pe comunişti dacă nu vreţi să auziţi din nou huruitul tancurilor, atât de drag celor de la Curtea Constituţională. Astfel bezna se va lăsa din nou deasupra Basarabiei, adusă de aceşti păcătoşi.

Ar fi creştineşte să spunem: „Iartă-i, Doamne, că nu ştiu ce fac”. Ăştia ştiu ce fac, deci pot ei avea iertare?!!

preluat prin intermediul hotnews.md
========================================
interesanta similitudinea acestor curtzi ale minunilor constitutzionale de pe cele doo maluri ale prutului (cum atit de "poietic" se zice acum) !

Un comentariu:

BARICADA spunea...

Ai spus totul. Ce-ar mai fi de spus. Rămâne doar aia care moare ultima... Coana Speranţa...

Trimiteți un comentariu