marți, 21 februarie 2012

un prim ministru bun 
e un prim ministru mort (politic)!

aflam fara surprindere ca se lucreaza (doi incarca, doi descarca) intens la statua actualului MRU (inclusiv prin sondaje "masluite" - caracterizate astfel nu de posturile "dujmane", ci - voala! - de postu' cu eticheta portocalie - labe unu, pre numele lui de fata), cu toate astea, sint semne de nervozitate accentuata in ceea ce'l priveste, tot pe labe unu, unde mai multzi clientzi fideli ai postului (cosmin gusa si cristoiu sint doi de care'mi aduc aminte acum) isi manifesteaza plenar, deja, neincrederea in capacitatzile noului prim ministru, adica,  dezumfindu'ne noua prematur aspiratziile spre un prezidentziabil pentru alte coordonate... culturale, sa le zicem, ca unu' pentru alte coordonate istorice am avut - si mai avem, inca - tot cu ceva vipușca si el.

habar n'am daca MRU e, sau o sa fie, un prim ministru bun, primele lui masuri parindu'mi si mie cam pompieristice (din punctu' asta de vedere dindu'le dreptate celor doi amintitzi mai sus - desi nu "rezonez" altfel mai deloc la ideile lor), desi, ionel blanculescu  (altu' cu "vipușca!) a tzinut sa ne linisteasca, in sensu' ca urmeaza adevarata "dictatura a legilor" impusa de cvadragenaru' adolescent perpetuu MRU (a zis asta tot in emisiunea lu' turcescu din seara asta, la care am dat link mai sus).

in contradictzie cu lipsa aproape totala a unei perioade de gratzie pentru actualu' prim ministru din partea postului care se presupune ca il sprijina (nu intra in discutzie posturile ostile!), m'a frapat atmosfera de menuet al bunei intzelegeri si civilitatzii dintre invitatzii din studio (era o emisiune de miercurea trecuta, parca) si cel aflat la telefon, nimeni altul decit fostul prim ministru adrian nastase, cel mai mare prim ministru din historie (basescu dixit), deja condamnat la doi ani cu executare, la prima instantza, desi in studio se afla si andreea pora cea rea si cartianu cel bilbiit!

ce'i drept, astia răii n'au intervenit deloc in discutzie, dindu'le posibilitatea celorlaltzi sa fie numa' lapte si miere (radu f. alexandru, agathon, boda, turcescu), totzi astia trimitzindu'si bezele unii altora, mai ceva ca'n raiu' sotzial democrat d'acu's 8-9-10 ani

oare ce'o 'nsemna asta?

(nu stiu daca merita sa va pierdetzi doo'j de minutzele din viatza ca sa'l reauzitzi pe bombo, da' sigur merita sa'i urmaritzi - cu ochii mari! - pe ceilaltzi)


pentru cei carora poate le era dor de vremuri ceva mai noi decit cele ale lu' bombo, profit d'ocazie ca sa postez,  in extenso, petitzia 'telectualilor care il sprijineau (ce vremuri!) pe diktatorele-suspendat  in lupta cu lifta pagina.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu