marți, 11 septembrie 2012

chitroasa doamna AMP
pune stăpînire și pe DEX,
ca ea e la putere acu'

citesc și mă crucesc:
Ultima resursa a dreptei: plagiatul
10 Septembrie 2012 - Alina Mungiu Pippidi
Colegii, voluntarii si cititorii nostru stiu ca nu am vrut sa facem din ARC partid. Am spus din start ca vom ajuta pe membrii ARC care ar vrea eventual sa contruiasca ceva nou si independent. Nu a fost cazul, ca la noi locul e ocupat de atitea facaturi, ca nu mai e loc de constructie spontana. Dar ce ma scirbeste e totusi confuzia identitara promovata de oameni care altfel numai cu plagiatul lui Ponta sint in gura. Doua, trei exemple.
Alianta pentru o Romanie Dreapta- ARD. Numai lipsa de imaginatie sau un nume suspect de asemanator cu Alianta pentru o Romanie curata (ARC) ? Am gasit eu un nume asa bun ca era musai sa il luati tot pe asta, cu un cuvint schimbat ? Nu tot o incercare de a mai fura din credibilitatea societatii civile, atita cita e ? Dovada ca la aproape primul articol despre marea facatura politica a unora care isi spun de dreapta (aiurea), uite ce scrie un editorialist al Romaniei libere : „de ce avut nevoie MRU de această soluţie improvizată prost a înghiţirii unui partid de buzunar când ar fi putut deveni membru PDL sau ar fi putut candida pur şi din partea ARC, fără titulatura de preşedinte de partid? « (vezi aici ). Sint convinsa ca dl Campeanu nu o face inadins, l-a luat gura pe dinainte, nu-i asa, e o mare asemanare intre ARC si ARD, deocamdata ARC e mai cunoscut, de aici confuzia, dar nu e problema, vine campania si cheltuim o caruta de bani publici pentru partide ca sa auda lumea si de ARD. Daca o sa si voteze, asta e altă socoteală.
Liste negre si criterii de integritate. De cind le-am scris pe cele din 2004, reiinoite si revizitate la fiecare campanie, au devenit aproape un bun public. Dar numai aproape, nu de tot. Ceea nu da dreptul la vreo doi fosti angajati de ai mei, care cit au lucrat la noi au preferat sa faca consultanta si sa se plinga ca anticoruptia mea le strica lor afacerile, sa pretinda azi ca ei fac liste negre, de la ei din baie, desigur, si sa circule prin oras criteriile de integritate scrise de mine, fara vreo jena. Nu as sti daca nu mi-ar scrie lumea. Bai, voua chiar nu va e rusine? Sint publicate criteriile astea de integritate in toata presa romana si straina, si-au facut unii si doctorate din studierea coalitiilor pentru un Parlament Curat, Universitati Curate, si asa mai departe, desigur in strainatate, la universitati in top, nu la ale noastre, care ramin obiect de studiu. Schimbati si voi macar un cuvint, ca toti sinteti mari iubitori de stat de drept, dar desigur nu de drepturi de proprietate intelectuala. Luati exemplu de la ARD, alianta voastra de suflet. In loc de liste negre ziceti-le liste sumbre. In loc de criterii de integritate ziceti-le criterii de dreptate, ca rimeaza cu mica voastra alianta care va tine cu ce cade de la masa a vreo trei consilii judetene, ca sinteti foarte ieftini.
Dar oricit de ieftini ati fi si ati sta de prost in sondaje, nu o sa va scoateti doar prin plagiat. Asta nu a ajutat niciodata pe nimeni. E dovada de mare nesimtire, nu e vorba, dar si de mare disperare.
după toate cele zise, AMP îmi apare nu numa' chitroasă ci chiar hidoasă, după ce ajunge să vorbească precum bombonel ("oameni care altfel numai cu plagiatul lui Ponta sint in gura"), că, pina acum, eu aproape c'o credeam atunci cînd relativiza vinovatziile lu' ponta și acolitzii doar pentru că'i dornică d'o aplicare universal valabelă a criteriilor "domniei sale" la toate taberele si tarăbile politice și universitare.

cînd colo - ce sa vezi? - domnia sa este doar foarte geloasă, deoarece, după eforturi seculare care au  durat aproape doo  luni, neremunerate, de la bufet, pe care le'o fi făcut pentru a'i contrabalansa, pe lingă  înaltele portzi și organele lor de presă  asociate, pe propovăduitorii variantei "loviturii de stat", pe acei doi-trei  ("doi fosti angajati de ai mei") foști colaboratori ("sinteti foarte ieftini"), a avut neplacuta surpriză să constate că  n'a mai avut "trecerea" și supcesu' d'altă  dată, atunci  cînd devenise "sursa" semi-exclusivă   de informare "credibilă" a exteriorului, calitate cu care epata mai de fiecareși dată cind scria f'un editorial, care'i aducea multe si nemeritate, pe vremea aceea, antipatii.

cine or fi acei "doi" care o enervează în asa hal pe doamna  pippidi?
sorin ionitză
laura stefan?
cristian ghinea?
or mai fi si altzii? 

păi, cam din ăștia s'ar putea alege, singura problemă e, pentru doamna pippidi, că  niciunul din aceștia n'au fost surprinși, cel putzin pînă acum, în exercitziu' penibil de luare supt aripă a unor inși dubioși, plagiatori și dătători de lovituri de stat doveditzi, precum face domnia sa, de la o vreme, "de cind se află  la putere", iar mîndria d'a fi "sus"( oricit... ati sta de prost in sondaje) îi ia și dumneaei mintzile, călare pe "cei 7,400,000" de coautori, pe care atîtzia'i încalecă zilele astea.

aștept ziua în care și domnia sa o să meargă cu autodenuntzu' la parchet,  precum și momentu' în care o să înceapă să dee pă  goarnă "amănunte picante" din biografia pretenei si colegei de suferintză monica macovei.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu