miercuri, 23 ianuarie 2013





victoraş,
ai grijă de cópii!

OTV e mort,
trăiască OTV!


preiau cu nesimtzire (era prea fain și se potrivește prea bine ca să n'o fi făcut)  titlul unui text din kmkz.ro ca să pot descrie situatziunea (cît mă duce pe mine mintea cea de pe urmă și atît cît mă simt obligat fatză de avdientza tot mai copleșitoare pe care o am, plus emigrant BRD, care'i și 'ntrece) otevismului romunilor și otevitătzii romuniei după marele rău de înălțime al interzicerii fostei garsoniere televizificate, aia mutată proletar, cu maybach la scară, în halele și hangarele fostului UREMOAS, rău făcut pe vremea și prin intermediu' mîinii lungi a pupilului lui ady născase (doamna care mai interzisese garsoniera pe vremea cînd era doar garsonieră) și al doamnei Alina M. Pippidi EA ÎNSĂȘI, care pupil vrea să demonstreze tutulor, prin orice căi și mijloace, că e posesor a mai multor perechi de coae de brontozaur fioros și nemilos care te fute regulează, cu dînsa 'ndoită, pe un' te prinde, de'tzi merg totzi fulgii, deși'tzi mijește fasolea chicotind, cînd iliescu-apare-soarele-răsare, atît de des pe toate ecranele patriii, ca orice puber îndrăgostit de imaginea lui din oglindă.


pe cît de zglobiu e victoraș în vreme ce ne tot face și ne drege (și ce'o sa ne mai facă și'o sa ne mai dreagă, mamă, mamă!), p'atît de neserios e dan diaconescu direct, atunci cînd se ridică cu pretentzia că el e ăla care o otevizat romunia, precum ș'atunci cînd pozează hîtru în martir al cauzii politico-tabloidismului, zicîndu'ne complice: "d'acuma poci muri ferice, otevist zice, romun zice, cópiile au 'nlocuit și au 'ntrecut tot ce'am tencuit".




păi cum potzi să otevizezi, mînca'tzi'aș, o natzie  de pui de lei și pui de lele ai cărei fii (oșeni în cazu' despre care citisem io p'undeva și pe care vreau să'i amintesc aici), care ar fi de presupus că's printre mlăditzele cele mai pure și ne'ntinate ale romunismului, pleacă, în proportzie de massă, să se prostitueze p'in putredu' occident, ca să poatză face fatză, cu rozeta, competitziei locale a celor care'și înalță cea mai mîndră casoae ce se'ntoarce după soare, iar, după ce se'ntoarce, dă fugutza repide să dee manelele mai tare la boxele ultimu' răcnet amplasate strategic în vastele terase închise cu termopan?





ddd ar fi arătat într'adevăr că'i o sculă de basculă dacă 'ncerca, și'i și reușea, să "facă un pustiu de bine" patriii ăsteia leșinăte în care vietzuim, să ne moară și capra vecinului, adică dacă ni'i oteviza și'i maneliza pă hungur-bungurii conlocuitori, inclusiff p'ăia din patria lor originară și a drakului d'originală, că prea mă seacă la ficatzi cînd îi văz cum se rup în figuri giucîndu'și csárdásurile alea ale lor focoase, de la copchiii de gradinitză pînă la nonagenarii cu mustetzi pîna'n brîu (uite brîu'!), nu ca la noi unde păstrătorii filonului natzionale, ș'ăia pe cale d'extinctzie, au ajuns cioroii de la mambo siria.




în conditziile astea, nu mă mai chinui să descifrez dedesupturile mantzocăriilor care se leagă de soarta ddd-ismului, și'l las pe pretenu' meu pleșu să'i plîngă disparitzia, după ce i s'or usca lăcrămile cu care trebe să ne plîngă pe noi, ăști'laltzi.





cum îmi retziu - pe lîngă o acută  senzatzie de caty felatzie și un vag reflex de reflux gastro-esofagian - și 'ntrebarea absolut legitimă cum de n'au eșit aseara'n stradă milionu' juma' de oteviști votantzi*, care, chiar dacă nu s'or pornit s'ocupe gările, puteau barimi s'ocupe ddtv-u', cum ne'am fi așteptat cu totzii, frust'îndu'ne astfel dă vizionarea, de la gura sobii, cu punga de floricele'n bretze și cu aia pentru vomă la gură, a unei noi rebolutzii televizate, cu mult sîîîînje pă păretzi, dacă nu și'n instalatzie.




*adevăru'i că  nici în decemvrie op'zeci și noo n'au ieșit atîtzia'n stradă, c'altfel nu ne procopseam doar cu cîteva zeci de mii de rebolutzionari de saloon cu tzertificat. 

11 comentarii:

niku_elektriku spunea...

@emigrant brd,

vezi tu? munca l'a facut pe hom, da' nici lenea nu l'a dat afara din cassa, c'altfel mergeam totzi peste ghermanii aia ai lu' matale si nu mai aveai acum ocazia sa ne trimitzi, cu bolta, jeturi aurii, in pauzele de masa pe care le primesti de la aia care nu stiu de ce te'or mai fi angajat daca esti asa de tulburat ideologic incit mai curind te'as vedea aruncind molotoave anti globalizare decit stind cuminte la un biuro sau tragind la shaiba pentru un patron (daca n'oi fi tu insutzi patron, situatzie in care te somez sa ma ai in vedere pantru un post pentru care sint foarte calificat: stiu sa sparg semintze in cinci lembi straine!)


noroc ca timpu' nu conteaza la romunia (de nu crezi, cauta miile de ani lipsa din historie), asa ca nu erea nevoe nici de dan diaconescu nici de diktatoru neocons, dupa cum ii spui tu (si nu stiu de ce ma alipesti si pe mine acestei etichete; tzi'am mai zis ca, daca stinga n'ar fi fost si n'ar fi atit de ticaloasa&caraghioasa p'aici, as fi mai comunist decit cristoiu - nu ca "dreapta", neocons sau nu, ar fi mai altfel!) pentru a ne apuca de cintat si giucat manele, ceea ce am si vrut sa precizez in textu' produs mai sus, ceea ce - iata! - n'am reusit (dovada tu!)

hai, spor la treaba la frecat menta sau shaiba!

niku_elektriku spunea...

@acelasi

n'ai vrea sa ma vezi in calitate de kritik de film sau kritik de carte!

Anonim spunea...

Cum recunosti un prost? Dupa fraza "febletea ta, Presedintele Basescu" :D

niku_elektriku spunea...

@ lacheteaux,

lasa'l, ca nu'i prost deoloc!

e doar putzin "dus".

el zice ca'i dus in germania

Anonim spunea...

@ niku von elektriku

era intr-un an cand intr-o seara ma nimeriiii in bucuresti. dau o tura pe canalele de televiziune si dau taman peste domnul presedinte basescu. ma uit atent la ce face si nu-mi cred... urekilor: era intr-o emisiune a caricaturii asteia de dan diaconescu care caricatura impartea nu stiu ce automobile; parca skoda.

cand a iesit dupa "arestarea" aia ciudata, caricatura asta de dan diaconescu l-a sunat pe dl presedinte basescu, care l-a asigurat ca nu avusese nimic de-a face cu arestarea caricaturii...

pentru mine asta era deja foarte clar. mai putin clar a ramas daca in eliberarea caricaturii dl presedinte basescu a jucat ori nu vreun rol.

dom' nikule, numai bine.

al lu' matale cu incredere in statul de drept,

dt

Anonim spunea...

@ Păi eu vreau să vă văd "în calitate de kritic de carte". Vă trimit un volum? :-)
m. codrut
PS Nu mi-a ieşit zîmbetul, oricît am încercat.

ford spunea...

Foarte interesant articol!

niku_elektriku spunea...

@dom' tudorane,

norocul d-voastra ca atzi avut doar arareori ocazia, din cauza "amplasarii" domniei voastre "strategice", sa'i urmaritzi emisiile foarte puternic mirositoare ale proaspatului disparut, ca si acelea ale multora care n'au disparut, din pacate, inca, altfel atzi fi avut sansa sa'l vedetzi p'acolo inclusiv pe viitoru' presedinte, care nu stiu daca se numeste antonescu, sever voinescu, daniel funeriu sau miron cosma (s'ar putea sa fi fost si ponta, dar nu'mi amintesc pe moment daca a fost sau nu; ca sa aflam, putem s'o intrebam pe doamna amp, o mare admiratoare, de ultima ora, a prim ministrului).

onorabelu' domn ddd, care si el poate ca mai aspira inca la respectiva fonctzie, e atit de alunecos incit niciodata nu stii in ce tabara presteaza, chiar in ciuda tutulor aparentzelor.

asa si acum, desi toata lumea credea ca dan diaconescu isi tzine un canal de rezerva (ddtv) pentru cazu' ca'i va fi inchis otv-u', iata ca, la citeva zile distantza, ddtv continua sa difuzeze desene animate piratate.

sa fi reusit imberbu' ponta ce nu reuseau altzii mai fiorosi, adica sa'l bege'n sperietzi?

(acuma vaz ca a 'nceput sa emizta undeva pe web - http://www.otv.com.ro/live/ - desi in primele zile n'o facuse nici acolo; chiar il vad in momentu' asta retransmitzind o conferintza de presa de imediat dupa interzicere, unde il acuza pe basescu ca nu a protestat impotriva abuzului, cum o facuse ilici dupa ce bombo ii facuse nefacuta la inceputu' anilor 2000)

niku_elektriku spunea...

@ mariana codrut,

chiar va imaginatzi, draga si mult stimata doamna, ca am ajuns la gradu' asta de impostura incit sa'i uzurp pe irina margareta nistor, care i'a luat locu' lu' katy oproiu, sau costy rogozanu care'i manolescul al zilelor noastre?

niku_elektriku spunea...

@ ford,

multzumesc, draga marca multinatzionala!

niku_elektriku spunea...

@ mariana codrut,

vedetzi ca platforma blogger e atit de lipsita de minim simtz al humorului incit nu accepta zimbaricii!

Trimiteți un comentariu