vineri, 25 octombrie 2013

ceai soporific de sunătoare

Ultimele stiri | Editie online
25.10.2013

Joe Biden l-a SUNAT pe Traian Basescu la doua zile dupa intilnirea cu Victor Ponta. Vicepresedintele american i-a MULTUMIT pentru modul in care Romania se implica in proiectele politice si militare




Preşedintele Traian Băsescu şi vicepreşedintele SUA, Joseph Biden, au avut, joi, o conversaţie telefonică, la cererea oficialului american. Convorbirea a avut loc la doua zile de la întâlnirea dintre Joe Biden şi premierul Victor Ponta.Temele principale ale discutiei au fost legate de scutul antiracheta de la Deveselu, criza din Siria, summitul de la Vilnius, precum si investitiile americane in tara noastra, Biden subliniind "potentialul mare de crestere economica al Romaniei in urmatorii ani daca aceasta va continua sa dezvolte un mediu de afaceri predictibil si transparent". Din subiectele de discutie a lipsit statul de drept, o tema prezenta, potrivit comunicatului difuzat de Casa Alba, in intalnirea avuta marti de premierul roman cu vicepresedintele SUA.
Printre subiectele abordate s-au numărat  relaţiile bilaterale, baza de la Deveselu, criza din Siria, UE, prespectivele economice ale României şi investiţiile americane, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei.
”Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, şi vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii (SUA), domnul Joseph Biden, au avut în cursul serii de joi, 24 octombrie a.c., o convorbire telefonică. Aceasta s-a desfăşurat la cererea vicepreşedintelui SUA, domnul Joseph Biden.
Domnul vicepreşedinte Joseph Biden şi-a exprimat recunoştinţa faţă de preşedintele României, domnul Traian Băsescu, pentru modul în care ţara noastră se implică în proiectele politice şi militare care privesc securitatea internaţională, precum şi pentru participarea trupelor româneşti în misiunile militare din Afganistan. Totodată, domnia sa a salutat, de asemenea, în numele Statelor Unite ale Americii, începerea lucrărilor la situl pentru amplasarea sistemului antirachetă de la Baza din Deveselu, o componentă a securităţii şi a structurii de apărare a NATO.
Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a reiterat interesul deosebit pentru Parteneriatul strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii, subliniind că relaţiile bilaterale dintre ţările noastre reprezintă, în acest moment, una dintre cele mai puternice garanţii pentru securitatea României, precum şi pentru stabilitatea regională în Europa de Sud-Est.
Domnul preşedinte Traian Băsescu şi domnul vicepreşedinte Joseph Biden au făcut o evaluare a crizei din Siria şi au analizat capabilităţile disponibile vizând implementarea cât mai rapidă a deciziilor politice privind eliminarea arsenalului chimic sirian.
Domnul preşedinte Traian Băsescu şi domnul vicepreşedinte Jopseph Biden au făcut o analiză a şanselor de succes în procesul de apropriere de Uniunea Europeană (UE) ale Ucrainei, Georgiei şi Republicii Moldova la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius (Republica Lituania) din perioada 28 - 29 noiembrie a.c., domnul preşedinte Traian Băsescu considerând că cele trei state au şanse reale în procesul de asociere la UE şi că România le va susţine fără rezerve.
Domnul presedinte Traian Basescu a vorbit si despre importanta deosebita a investitiilor americane in tara noastra, cu un accent special pe domeniile care ar genera dezvoltarea economica, asa cum sunt cercetarea in domeniul tehnologiilor de varf, industria IT, industria auto, agricultura, industria alimentara si industria echipamentelor petroliere.

Vicepresedintele Statelor Unite ale Americii, domnul Joseph Biden, a subliniat potentialul mare de crestere economica al Romaniei in urmatorii ani daca aceasta va continua sa dezvolte un mediu de afaceri predictibil si transparent."
Convorbirea Biden-Basescu are loc la doua zile dupa ce premierul Victor Ponta a fost primit la Casa Alba de catre vicepresedintele SUA. In cadrul intrevederii, Joe Biden i-a reamintit premierului roman despre importanta statului de drept in tara noastra.
"Succesul Romaniei ca partener democratic, cu un stat de drept puternic, este vital pentru intretinerea unui mediu de afaceri sanatossi reprezinta un interes comun, potrivit unui comunicat de presa difuzat de Casa Alba.
Mesajul vicepresedintelui american survine pe fondul scandalului declansat in Romania cu privire la inlocuirea unor sefi de la DNA, scandal ce a generat de asemenea si o reactie publica din partea Ambasadei SUA la Bucuresti.
La rindul sau, Ponta i-a dat asigurari ca justitia va fi scoasa din batalia politica.
"Mi-a spus că pentru companiile americane o justiție independența și eficientă e foarte importantă, sunt total de acord și l-am asigurat că Justiția va fi din ce în ce mai mult scoasă din bătăliile politice interne.  L-am asigurat, ca fost procuror și că om care înțeleg cum funcționează justiția în America și în Europa, că Justiția nu va mai intră în bătăliile politice. Nu vom mai avea discuții că "ăștia sunt procurorii mei și trebuie să va bag pe toți în închisoare".
Luni, 28 octombrie, la Baza Militara Deveselu va avea loc ceremonia oficiala de marcare a inceperii lucrarilor principale de constructie la Facilitatea antiracheta din cadrul Bazei, la care vor participa oficialitati romane, americane si din partea NATO.
Victor Ponta a dat asugurari in timpul discutiei de la Casa Alba ca va sprijini exploatarea gazelor de sist.
Cuvinte cheie: pontatelefonbasescubidenintilnire










2 comentarii:

acuvio spunea...

Echilbrul american şi disperarea anunţării unui apel telefonic de la Cotroceni :)

niku_elektriku spunea...

asta inseamna, draga acuvio, ca nu doar mie imi provoaca acute stari de voma consumu' ceaiului astuia de sunatoare?


eu, daca as avea sef, nu m'as lauda ca m'a sunat, zau asa!

Trimiteți un comentariu