luni, 7 octombrie 2013

lupta dintre mai binele
șforzzzatului domn ponta
cu foarte binele
justitziarului domn
fost sau actoal antenescu
și cu exceptzional de binele 'nvinge
al iisusului din murfatlar

haidi, breee, păstratzi'vă calmu' și calmantele de cal mare, că marmelada letală care ne este servită zilnic de către politrucii romuni, împreună cu mămăliga care nu explodează, are daru' să ne zgudue mai tare creerii decît toate cutremurele vrîncene și alea gălătzene de la origini pînă'n prezentu' mic ș'albastru.

pe mine unu', cursa nebună și nebunatecă în care s'or înscriseră ăștia pentru cine va fi alergat cu furci și topoare de către multzimile înfometate dincolo de doo mii pai'șpe, mă spărie mai tare decît faptu' c'aș putea fi unu' din beneficiarii truselor sau trusourilor, cu vată'n nas, ale dottore-ului oprescu.



c'ăl'lalt dottore, ăla de la palasu' și parastasu' victorea, se păstrează drept iresponsabil vesel numa'n imaginatzia micutză și cabotină a magistrului jak cristoa, el fi'nd, de fapt o figură de'o tristetze iremediabilă, dacă nu direkt tragică, urmîndu'și neabătut destinu' hărăzit de zei și de 'mniezăi, plus pecetluit de'o coabitare umoristică ce ne'a născut o mărgică, care are drept destinatzie viitoru' de aur al tzărișoarii, cu oiștea'n gard.

e neesentzial că d'abea acuma pontosu' pri' ministru a 'ncălecat p'o șea și și'a pus căpăstru și pe denea, putem pentru că să zicem, fără nici o teama că am putea greși, că mișcarea erea mai mult decît previzibilă încă din clipa semnării pactului și păcatului tripartit asupra justitzichii, c'avea nevoe și imberbu' trist d'un onstroment cu care să'și regleze și să'și reguleze relatziile de supt ordonare din coaltzia tristelor figuri de ceara mă'sii de treabă și din p'opiu'i partid, fără a afecta prin asta în nici un fel șuvitzele mai mult sau mai putzin blonde ale co-semnatarilor, cu toată garagatza dă operetă afișată pentru uzu' și abuzu' populicilor.


că s'a trezit (oare chiar s'o fi trezit?) și mareșalu' fost sau actoal antenescu c'a căzut și de data asta de fazan, cu victime colaterale nenumărate și neremunerate corespunzător, după bujet, coane fănică, aprope exclusiff din partidu' bretelienilor cu papion, este deja tardivus captivus, după cum d'altfel l'am atentzionat personal, nu accelerat, pe madam crin a, încă din vremile imemoriale ale fostelor alegeri cu cîntec de jeleu din doo mii noo c'ar fi fost oportun ca tocma' el să încerce să'i șutească mîrtzoaga deșelată a anticoruptziii diktatorelui, c'avea fătzău, și antecedente, mult mai corespunzător/oare? decît acesta s'o încalice, da' nu m'o ascultat.

a preferat s'asculte cîntecu' de sirena lu' roaită al varanului, pe care - să nu uităm nicicînd să iubim trandafirii! - în seara anuntzării rezultatelor primului tur de scurt-in din doo mii noo, îl acuzase - împreună cu confratzii de mogulie, de toate relele pămîntului, mai ceva decît diktatorele însuși, lucru' care i'a trecut extrem de repede spre fulgerător, noaptea aceea de pomină dovedindu'se a nu fi fost un sfeșnic mult prea bun pentru viitorul fost președinte, c'atuncea probabil că s'o fi petrecut și momentu' propunerii indecente de nerefuzat din partea detzinătorului antenelor, care i'o fi zis,:făcîndu'i complice cu ochiu fără lentilă "io te fac prezidente cu mîna mea de hocheist, și cu aparatu' de pișare din dotare, să moară la moară mama!", pecetluindu'i soarta de vecinic pierzant.



acuma, așteptînd înfrigurat însp'e cine va înclina balantza ghilotinii puterii domnu' diktatoru', îmi declar în fatza marii adunături nazzionale, excedat fi'nd de banalu' fapt că's fericitu' posesor al unei bogate recolte dă matreatză de productziune handmade proprie, incapacitatea fiziologica dă a'mi mai turna, pe deasupra, și'nc'o cantitate de cenusă'n cap, astfel încît să'l mai potz priza, ca'n alte vremi lulii de suflet duse, pe actoalu' conlocatar al duduchii de la cotroceni drept iisusu' ce are să 'nvieze ș'are să ne mîntuească, eară, cum o mai făcut'o d'atîtea ori, d'atîtea ori, așa cum par a crede multzi dintre pretenarii mei dreptaci, hai taci!

eu iau drept "de bună" ne buna vorbă aruncată undeva într'un comentar de bliiiiin axintoiu, care zicea, glumetz - cum altfel? - că dac'ar fi în locu' lu' băse (de parcă nici n'ar fi!) le'ar propune monichii și alinii mungiu pippidi, dacă fac totuși partid anti-cianuros, să le pue pă elena mare și pă elena mică pe locurile trei-patru pe lista de la evroparlamentare, din care nu se întzelegea prea bine dacă elena mare e elena duduka sau eba însăși.

sînt absolumente convins că ăsta'i marele și singuru' tzel în veatza care i'a mai rămas jupinului, acela de a'și vide urmașii (nu aia politici, c'a avut grije să n'aive) aranjatzi cu încă f'un coledgi, ceva, undeva, care fameglia lor de la pa'ș'opt, și dăi și luptă, neicușorule, puicușorule, mă 'ntzelegi? 

pentru asta, n'ar pregeta să devie cel mai mare fan inclusiv al buldogului, dacă i'ar garanta o alegere lipsită d'emotzii ebii, cu toate că madam ridtzi-pitzi lipsește motivat momental, că duduka să descurcă & încurcă și singură, că'i majoră, vaccinată, tabloidizată și imunizată.

o fi avut iisus copii?
dar nepotzi?

"DE VORBĂ CU BUNICUL" Traian Băsescu Preşedinţie

Elena Băsescu a postat, pe pagina sa de Facebook, o fotografie în care președintele Traian Băsescu îşi ţine nepoata în braţe şi drept comentariu a...



ca să nu mai zică lumea că diktatoru' nu apleacă urechile
la doleantzele popolului, iată ca deseară are sa fie prezent,
din ou, "la marutză", să le ee mau' atentatorilor
la honoarea lui de famiglist 
kamikadjii e de vină!



operazziunea ceatză si fum continoă,
cînd p'un picior, cînd pe celălalt, maruntzel



PS înmărmurit, domnule înmărmureanu-bazalt:

S'A MODIFICAT SCHIMBAREA????

mărutză o rămas de cărutză și dictatoru' o preferat să s'adreseze iară nazziunii în războiu' d'o sulă de ani cu classa politică, din care el însuși nu face parte, să n'am parte!

nu stiu (!) de ce, da'l preferam să fie bunic în seara asta...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu