miercuri, 24 septembrie 2014

dublu mixt

mare pacatos mai e si domnu' loitnant polcovnic turcesqiu, si asta nu pentru c'ar fi or ca n'ar fi (e. dar nu ce zice el ca e), ci pentru c'a luat numele domnului in desert (si nu in deshert), in numele domnului diktatoru', al carui paj far' de haz a ajuns.

ce echipa, domnule, ce echipa!

si cum premediteaza ei marea lovitura a secolului, de te'apuca somnu' nazziunuii naste monstri...



p.s.

acum o vaz, in premiera, p'un canal, pe monikutza vrind sa'i faca cado lu' iohannis o oglinjoara, in chip de (moro)car alegoric





pentru mine, asta e marele shok al anului, alaturi de inca unul, pe care l'am avut tot in seara asta:


3 comentarii:

niku_elektriku spunea...

@ plictisite,

link n'am de un sa'tzi dau, ca n'a dat nici bliiiin axinte, fost, dupa cum se vede, axintoiu.

am fost nevoit sa'mi fac un fel de cont, sa'i zic asa, "incognito", fara "prietini" si fara "like"-uri (am mai avut un cont "pe bune", pe care l'am sters cu scirba cind mi s'a propus sa fiu pretin cu plesu. de ce nu cu obama sau binladen?), ca sa mai pot sa'i "parcurg" p'unii d'astia, "interesantzii", care s'au refugiat majoritatea "pe retzeaua de socializare", baga'si'ar in cur retzeaua sa si'o bage!

in ce'l priveste pe gubernatoru mihaiu, desi'l antipatizam pe vremea cind era mare taricenist, inca imi mai place, cind nu se tzine de cioace (am intzeles c'ar avea iar emisie undeva la radio. la tvr mai are?).


sa nu'mi spunetzi ca suspectul e ITM!!!! (n'am citit inca articolul!)

Anonim spunea...

si plesu si-a tras facebook? :) imi aminteste de cioran si de capra lui metafizica. :))) dupa o virsta barbatii incep sa faca chestii traznite.

perceptia mea e ca la Excelenta Sa ITM se referea, ca doar consul fu, de veghe noaptea statea (asta am aflat-o chiar de pe blogul lui cu ani in urma, dar nu mai tin minte anul) si chiar m-am intrebat de ce o fi avind nevoie catavencii de planton nocturn in redactie, ca doar nu era cotidian, agentie de stiri sau centrala nucleara. statea uneori noaptea pe blog si discuta de la sediu, glumeț cum ii e felul, cu america ramasa in urma cu 7 ore fata de el.

fiindca veni vorba si ii vazui linku' in dreapta paginii, sus de tot, am zis sa arunc o privire, sa am si opinia lui despre acoperiti. canci! din părți! brigitte bardot si alte povesti cu si pentru prosti. o fi sub demnitatea lui de consul sa se scoboare la nivelul asta...

sau o fi el ACELA din povestea lu' mihaiu!?

odata, dupa un concert al rasuflatului ala tare popular printre intelectualii de bukale, pe nume leonard cohen, viitorul consul a povestit pe blog, excitat nevoie mare, ce misto a fost concertul. dar ce a fost inca si mai misto a fost ca chiar in fata lui - ar fi putut sa-l atinga cu mina - era valentin ceausescu care, spre uimirea plina de admiratie a lui itm, cunostea versurile si a cintat tot timpul alaturi de idolul lor cu palarie de pe scena.

anticomunistu' lu' peste. mentalitate subalterna de sluga... se vedea de pe luna bootlicker-ul innascut.

am zis sa-l iau la misto si mi-am facut o adresa de email vceausescu@skyrocket.com, sau cam asa ceva, (pe care el, doar el, urma sa o vada) si i-am scris laconic si princiar ceva de genul: "Mi-a placut Lindenfeld. Felicitari.". Am semnat Vali C. (ca sa nu priceapa lumea, sanchi balamaua) si am dat click pe send. (Lindenfeld era un roman de-al lui cu care se tot lauda in perioada respectiva.)

yep, ai ghicit! a doua zi imi scrie pe adresa vceausescu@skyrocket.com.

sigur, avea indoieli, chiar cu asta a inceput, ca "probabil e o gluma si daca e o gluma e una reusita", dar... chiar sint valentin ceausescu?

voia sa intre in vorba cu valentin daca s-ar fi putut...

l-am lasat in boii lui (cred ca si astazi se mai framinta daca a corespondat sau nu cu insusi v.c.), desi primul gind a fost sa-l frec o vreme si cind o sa ma invite la o cafea/interviu sa stabilesc o intilnire intr-un loc in care sa-l astepte niste amici de-ai mei care sa-l ia la misto si sa-i faca poze.

p.s.
excelenta sa, am aflat, facea cu onor parte din c.a. al tvr-libera cind cu minerii lui iliescu pe 13-15 iunie. si, ca urmare a violului national la care si institutia la care era mare sef participase din plin, a facut doo lucruri mari cit oole lui si late cit fruntea unui luptator de k1:
1. a tacut solemn in sedintele c.a. atunci cind nu il intreba nimeni nimic pe tema asta
2. a ales sa nu demisioneze si, drept razbunare, sa le ia banii in continuare

plictisitu

niku_elektriku spunea...

@ plictisite,

foarte interesante rememorarile!

am vaga senzatzie ca ITM (in al carui blogroll de pe noul site am rezistat heroic ceva vreme; azi ma uitai si vazui ca ma scoase, fara alta essplicatzie - de ce m'o fi bagat? de ce m'o fi scos? - "decit" ca ma stia de basist feroc), e si el un epicureic sadea, care ( zic eu, citind blogu') nici nu cre ca s'a mai repatriat, dupa experientza consulara.

eu n'am fost printre aia care condamna cu minie "sinecurismul", ca idee, daca persoanele "implicate" depasesc macar un anumit nivel dincolo de care sa'tzi fie tzie, ca fiintza, rusine ca existi. m'am saturat "sa fim reprezentatzi" de lilieni zamfiroici si corine cretze.

dac'o fi ITM (caruia nu i'am citit cartea. "astept sa vad filmul", care chiar exista!) acoperit, sau nu, asta n'am de un' sa stiu, dar, dac'a fost, stiu ca s'a infiltrat bine, pentru ca inseamna ca i'o fi penetrat si pe divertisi (sau si aia or fi fost "cu voe de la politzie"), ceea ce'mi ineaca niste corabiutze, pe ici, pe colo.

acuma, daca'i iei pe fiecare'n parte, cam totzi catzavencii vor sa lase senzatzia ca sint posesorii exclusivi ai unor surse "de prima mina" de prin servicii, asa ca n'as mai baga mina'n foc pentru niminea.

ca tot vorbii de catzavenci, in legatura cu unul din ei, demascat ca informaretz al fostei se curitatzi, de cornel ivanciuc e vorba, nu mica'mi fi sulpriza cind il vazui, in urma cu niste luni, ridicindu'i niste osanale duduchii pe care insasi zgriptzuroaica de pe centura politicii, livinia shandru, ar fi fost geloasa.

sa fi ramas incadrat ivanciucu?
ps1

cu valy ceaushelu am avut si eu o singura data in viatza ocazia sa ma frec, la propriu, pentru c'am stat impreuna la o coada, la un supermarchet frantzuzesc deschis dupa rebolutzionu care i'a ucis tatal (nu mai tziu minte dac'a fost adoptiv sau nu).

mie mi'a lasat senzatzia unui puiu calinescu care'l imita pe columbo, asa se agita el acolo, la modul interesant, pentru ca nu'l baga nime'n seama, nu pentru ca nu l'ar fi recunoscut.

ps2

nu stiu daca boerul plesu are cont "in retzeaua de...", dar sigur mi s'a sugerat, in genul in care doar retzeaua stie s'o faca, sa fiu prieten cu el. mai mult ca probabil c'o fi un cont fals, cum au majoritatea celor care au notorietate publeca, facut de fanei (cum e contul lui patapie la care am un link pe coloana din dreapta): https://lh3.googleusercontent.com/-IVvNoWhtmoY/UQFNawLWWYI/AAAAAAAAJd8/izZZ_GTCt20/s128/plesu.JPG

Trimiteți un comentariu