marți, 6 octombrie 2009

soviani spune drept, cine te'a muscat de pept ?


cine'l cunostea pe soviani de pe vremea cind aparea, dulce copil, pe la tele7abc, si mai apoi la b1tv, cu vorba aia iute, de zici ca vroia sa'l intreaca la debit verbal pe boc, micu' premier minune (cel  cu care vad ca au atitzia treaba, ridiculizindu'l, in ultimu' an), ar fi zis asta seara, daca ar fi dat, din gresala, peste emisiunea lu' razvan dumitrescu, ca omu' a turbat pur si simplu ! nu'l mai vazusem de ceva vreme, dinainte sa fie numit redactor sef la publicatzia de biznis a lu' vintu, pentru ca am renuntzat sa mai urmaresc, in general, emisiunile economice dupa schimbarea puterii in toamna anului trecut, vazind io evidentu' partizanat, si modu' hidos in care incercau sa prosteasca lumea'n fatza, intorcind pe dos datele prezentate chiar de ei pe vremea lu' taricelu, parca ar fi fost urmaritzi doar de oligofreni.

pina in urma cu ceva timp credeam sincer ca baietzeii astia, din presa vorbita in afacereza, sunt, totzi, bine-intentzionatzi, si chiar ma miram de ce nu sint numitzi, pe loc,  in posturile atit de evident meritate, de la ministru de finantze si prim ministru in sus.  nu credeam ca si ei sint parte la manipularea groasa in care inoata gazetarimea romaneasca.

cind auzisem, tangentzial, ca tot baetzii astia veseli venisera cu propunerea cu concediu' fara salar pentru totzi bugetivorii, mi'am zis iarasi: "uite dom'le ca nu doar stau pe margine, dau si solutzii", ca apoi, daca guvernu', fraier, le'a preluat ideea, incepura sa 'ntoarca armele, sa instige populatzia, ca, uite ce guvern prost, ca, uite, nu ia nici o masura anticriza, ca, pogea, ca boc, poloboc, stolobac, cancioc, si alte onomatopee. 

acu', cin' guvernu', numerotat de rauvoitori ca fiind boc 2, de voie, de nevoie, populist, anarhist, sau cum o fi, incearca sa adopte niste masuri, capitale, cum a fost aia a salarizarii unice, sau ca acum, cu legea  pensiilor, fara de care finantzele tzarii se vor prabusi, zgomotos, in mai putzin de un an, numitzii filfizoni vorbitori de afacereza, in frunte cu filfizonu' sef soviani, incearca sa instige practic massele de bujetari deja in curs de isterizare, cu largu' ajutor al colegilor giurnalisti, in asa fel incit sa para ca revolta e impotriva incompetentzei guvernamentale si nu impotriva masurilor de reforma atit de dureroase da' atit de necesare.

chiar am vrut sa dau titlu' la postare ceva in genu: "basescu, deja ai pierdut alegerile", cind am vazut ca noua lege a pensiilor se leaga de pensiile speciale, si'mi ziceam ca astia sint nebuni, o data majoreaza pensiile cu  citeva procente, acolo, de la 1 octombrie, si dupa aia adopta masura asta de a'si asuma raspunderea pe legea pensiilor, din care, bine'ntzeles, va ajunge la cunostintza populatziei, prin grija presii moguliere, doar ca se majoreaza virsta de pensionare, ca se modifica in rau conditziile de pensionare anticipata, ca se umbla la pensionarile pe caz de boala inchipuita, si nu ca se va umbla la pensiile grangurilor, printre care si parlamentari.

probabil ca guvernu boc o sa fie trintit, n'o sa mai fie lasat sa'si asume nici o raspundere, asa ca din toata povestea n'o sa mai ramina decit munitzie electorala la dispozitzia  lu' basescu.

sa vedem cum o va folosi, ca's cam multzi inamicii, la care se adauga acum si generalimea aia "grea" si care duce pe umeri destinu' tzarisoarii, dupa cum ne destainuia, mai deunazi, vadit inspaimintat, insusi despot voda de pipera, deputat la bruselll...

-------------------------------------------------------------

se pare ca nici macar in varianta asta, cu atit de putzine sanse de adoptare, n'o sa se atinga de pensioarele "MILITARE" !

frica pazeste pepenii, ce dracu !

-------------------------------------------------------------



FRATZILOR ! FUGIIIITZ...

7 comentarii:

Riddick spunea...

'neaţa!
Au simulat destul de bine competenţa şi imparţialitatea, dar am observat şi eu, mai ales la SOViani (ah! cele trei iniţiale!), un zel demolator contra guvernului BOC-2 şi mai ales contra măsurilor luate sau propuse de el.

niku_elektriku spunea...

salut Riddick
imi creste tensiunea doar cind ii zaresc p'astia, si nu stiu cum m'as manifesta daca as sta zi si noapte bombardat de astfel de "informatzii"...
itzi dai sama ca pina si mama bietului boc, ca am vazut'o pe undeva, este bombardata cu acelasi tip de manipulari, incit biata fimee nu mai stie ce sa creaza despre copchilu' ei, pe care'l stia om cu scaun la cap !

Riddick spunea...

M-am prins mai târziu că FUGIITZ este link (când am intrat la Mini texte). :)
Auzisem de promovarea lui Olteanu. Alegeri din nou, la colegiul lui, trebuie să plece din parlament.

niku_elektriku spunea...

vorba cuiva, pe blogu' lu' patrasconiu, itzi dai sama ce "inside trading" o sa ne'o traga patrika acum ?
aia pe bursa a fo' o copchilarie...

niku_elektriku spunea...

@ Riddick
buna treaba si cu SOViani...
nimic nu'i intimplator pe lumea asta !

schmoukiz spunea...

Da, il tin minte pe Soviani de la B1TV, facea emisiuni cu Razvan Temesan din care reiesea ca avem sa-i mai dam bani.
Cum mereu exista ceva mai rau, ganditi-va la Frenciu de la Gelsor, tot pe post de analist in aceeasi ograda.

niku_elektriku spunea...

uite ca asta cu frenciu n'o stiam...
sau n'o mai stiam !

Trimiteți un comentariu