sâmbătă, 17 aprilie 2010

un ris homeric dinspre gashka lu' ilici


nu stiam ca mimoza senzitiva de claudiu iordache, cel pentru care s'a creat, drept sinecura, nu un singur post (ca pentru altzi ipochimeni) ci un intreg institut, asta pen' ca baetu' ramasese fara coledji, si nu avea cu ce'si intretzine "frantzuzoaica" (de altfel, se pare,  o activa activ-ista lilikie, pe linga ca e si mezzosoprana ...), are blog !
cel care fusese, sanchi, la un moment dat "presedintele fesene", adica "un tablou" cu un "rebolutzionar autentic", tovarasi  ! "de la timisoara, din balcon",  nu stiu cit de naiv (mie asa imi parea atunci), pus drept paravan de iliciu si ai lui,  in spatele caruia sa poa' sa'si desfasoare ei linistitzi manoperele, ajunsese la un moment dat "muritor de foame" cum se autocaracteriza.

si cum "humanismu' sotzialist ilicist" nu isi abandoneaza copchiii, mai ales dak au fost baetzi cumintzi, si nu s'au apucat sa'l conteste, trebile s'au rezolvat pe ultima portziune a ultimului, speram (pe lumea asta), mandat, mai ales ca'i "rezolvau" si altzi "clientzi".

si alte scopuri...

cum ar fi acela de a'i asigura o "figura luminoasa" in fatza posteritatzii !

d'aia'i si asa nervos "tataia" cin' vede contestarile astea... nelegiuite, gen teodor maries, gen cartianu, gen "nashu", gen basescu (de ce nu ?), taman cin' credea "c'a pus'o" cu historia.

in zvirjit, nu asta'i motivu' postarii mele actuale, ci urmatoru' pasaj dintr'o "scrisoare deschisa" adresata de claudiutzu lu' tismaneanu de pe blogu' mai sus linkuit (precizez cu tarie ca n'am citit scrisoarea in integralitatea ei ! pasaju' mi'a sarit, pur si simplu in ochi de era sa'mi sara ochelarii de pe nas...):

În sfârşit, dacă vă prieşte dialogul, vă invit la o televiziune naţională la o oră de vârf! O întâlnire la care eu voi aduce o bibliotecă. Dumneavoastră, în schimb?


cum niciodata nu l'am perceput pe iordash ca pe posesoru' macar a vreunei urme de humor si autoironie, iau citatu' ca atare si ma tavalesc pe jos de ris...
==========================================
==========================================
cind am parcurs sectziunile cu "consilile" mai mult sau mai putzin stiintzifice ale creatziei ilisciste am remarcat cu neplacere prezentza unor diverse personalitatzi si persoane (cioroianu, romeo raicu "shefu lu' TEO", ca prejidente d'organizatzie pedele de secto', actoru' dorel visan, etece, etece, etece) care'i cautzioneaza iordacheului sinecura.
or lua si ei ceva banutzi d'o ciorba ?

3 comentarii:

George spunea...

Nici o diferentza,Dom.Niku,intre ''scrisoarea deschisa'' si asta:http://www.scribd.com/doc/14094680/Scripturile-Satanei (ca tot au aceleasi culori,cu DIFERENTA ca Stendhal a fost mare,AC.MILAN-cu tripleta olandeza-rossoneri erau,iar Liviu Tudan asa canta pe vremuri: http://www.youtube.com/watch?v=6V3bveKQwuQ ) Cioroianu,pe langa:''YES,MADAM,YES MADAM'' cu Condoleezza Rice,a dat interviul asta
http://www.adevarul.ro/interviurile_2_plus_1/Adrian_Cioroianu-Polonia_va_juca_un_rol_din_ce_in_ce_mai_important_0_242376220.html in care,in context e de retinut:'' Este un tip de diferend comparabil cu cel româno-rus privind tezaurul?
Se poate face o paralelă. Dar, până la urmă, noi spunem tezaur, dar e vorba doar de nişte obiecte.''Asa e,TEZAURUL ROMANESC?NISTE TINICHELE DE PUI DE CLOSCA...PLUS NISTE HARTII NEINSEMNATE...!??! Iar Dorel Visan e de mult gelos pe izbanzile tinerilor regizori Mungiu, Porumboiu,Alexandru Solomon etc(astia nu-s de nasul lu S.Nicolaescu si Mircea Danieliuc cu aberatiile lor ultime) .Lasati ca-i aduce academicianu' Rhhhasvan Thhhheodorescu biblioteci intregi cu Miron Cosma...

George spunea...

Iarasi vesti triste intr-o sambata,Dom.Niku: http://rapidisti.gsp.ro/stiri/704/legende--sandu-neagu-eroul-de-la-guadalajara.htm http://zing.ro/imagini/stirisportive/eroul%20de%20la%20guadalajara%20sandu%20neagu%20exil-94923.jpg Dumnezeu sa-l odihneasca pe NEA SANDU....

niku_elektriku spunea...

@ george

si acu' am cartea lu' ioan chirila, "editze princeps" despre mexico '70, in care faza de la meciu' cu cehoslovacia in care marcheaza sandu neagu golu' egalizator e descrisa magistral.

si rapidismu' meu dateaza cam tot d'atunci, de fapt putzin mai de devreme, cin' un vecin ma duse, eram in spielhosen, la o finala de cupa cu dinamo (in care parca a marcat si neagu, nu mai imi amintesc), cu o evolutzie a scorului ceva de genu 1-0, 1-1 (la 90'), 1-3 la final, cu goluri parca dumitrache.

nu stiu ca sa spun la ocazii de astea asa ca tac !

Trimiteți un comentariu