marți, 13 aprilie 2010

barbatzia lu' tolo

dupa analiza la foarte rece facuta de dom' prezidente basescu aseara partidului prezidentziel, putem spune, fara teama de a gresi, ca prajiturica sperantzii noastre, pe care am tot ciugulit'o noi de pe la coltzuri, in amagirea c'ar putea tzine mai mult, e pe cale sa se cam zvirjasca.
momiile pedeliste se dovedesc asa cum ne pacaleam singuri ca n'or sa fie,
asemeni tutulor celorlalte "fortze politice responsabile" carora kashkavalu' le ia mintzile !
fiecare dintre noi cunoastem zeci de situatzii in care se produc "devalijoare" de prosperitate personala de catre diversi amploaiatzi de gabarite variabile dupa nivelu' nostru de accesare a ierarhiilor.
si binentzeles ca vorbim singuri, eventual in veceu' personal, nu de frica "noii securitatzi a lu' basecu", ci de teama c'o sa ne pierdem bucacica noastra de posmag ce scapa de la masa slugilor "potentatzilor" zilei.
m'as fi asteptat ca base sa le spuna aseara un apasat "AJUNGE !", daca n'au inebunit cu totu'...
guvernu' "reformist" boc se complace intr'o letargie rau prevestitoare, asemanatoare celei din perioada ciorbea cind se povestea ca nu pot fi luate decizii din cauza multitudinii de partide ce participau la guvernare (sedintzele de cite sais'pe ore !).
nu'mi mai amintesc daca in perioada aia aveam sau nu un acord cu fmi, da' parca s'au apucat, in cele din urma, si in conditziile unei abrupte devalorizari a leului, sa disponibilizeze din minerit cu acordarea unor generoase compensatzii.
acu' sectoru' begetar plus pensiile, trebe de urgentza ajustate, am intzeles ca fara salarii compensatorii.
nu stiu pe unde o sa scoata boc (si basescu) camesa, cind acu', fara sa fi luat inca masurile respective (desi era indicat sa le ia in primele luni), exista deja o atmosfera insurectzionala indusa de pomenitele (si de catre basescu) "CANALE".
si astia ce fac ?
fara frica (chiar: lor nu le'o fi frica ?) isi continua operatziunile de zeciuire care nu mai e demult zeciuire, in situatzia in care banii de la bujet sint deja drastic diminuatzi.

astazi am intrat, dupa multa vreme, pe blog la tolontan, sa vaz daca scrie ceva despre mizeria ce'a irupt in ultimele zile din galaxia jiji-mitica.
si peste ce dau ?
neste "anchete", aparent la fel de "servite" ca alea cu ritzi-pitzi, intr'un limbaj demascator demn de orice gazeta de partai, da' care ne arata neste chestii care ne sint cunoscute din toate domeniile vietzii si muncii in rsr.
niste personaje cu numere unguresti (unde zaci vadimeeee ?) plimbate in tot felu' de fonctzii de stat (unu', se pare, recent numit de catre berceanu la cfr), si care, zice "BD"-u' lu' tolontan, arunca in pusculize diverse (zic ei: de partid) sume de ordinu' sutelor de bulioane de ioroi.
pentru "patinuare", "bazine de inot", "sali de sport".
pai nu ziceatzi voi ca n'avem patinuare, bazine si sali de sport ?
cine sa le foloseasca, bre ?
ca io am umblat mult in iarna asta abundenta in zapada si jur ca m'am crucit de absentza acuta a copchilasilor pina si de pe derdelusurile neamenajate ale patriei.

ma rog !

poate avetzi dreptate, da' dovezi avetzi ?

si daca le avetzi de ce nu "fugutza cu ele la dna" ?

n'avetzi voe de la partid (daca omu' e de la partid) ?
---------------------------------

sa zice ca sintetzi minatzi in lupta de spir'tu' ci(u)vic, da' chiar nu zicetzi ni'ca si de leprele din folbal ?

acolo nu se poa' nici o ancheta ? dupa toate denuntzurile si autodenuntzurile zbierate in ultimele zile pe toate teveurile ?

or v'o fi frica ca se supara jiji si nu va mai da "esclusivitatzi"

stiam io ca jiji'i mai tare ca boc, berceanu, blaga la un loc !

altu' "evlavios":

6 comentarii:

Anonymous spunea...

vezi ca e un Basarica care face misto de tine pe blogul lui galben kk !

niku_elektriku spunea...

si ce daK ?

GERULA spunea...

SALUT,POATE VREA SA II DAI CU PASARICA TA IN CIOCUL LUI [EI]

George spunea...

Manelistii penali ai lui antonescu is turbati (desi eu zic ca-s niste copchilasi de gorile, nepocniti de mici la coccis)mai ales ca Dom. Riddick le-a dat acu' o veste grozava,ca-i marti 13, TEO INVINGE, s-or sa miaune turbate noricele negre de oftica ! Arrivederci Minca, loteria mamii lor de mafioti cu toata sfanta coalitie pnl-psd-vadim-''MULTUMESC,DOM.PROFESOR''...

niku_elektriku spunea...

@ GERULA
cu toate ca pasricile nu ma lasa cu desavircire rece (as zica ca dimpotriva !), astea baloase si cu buza rasfrinta le ignor...

niku_elektriku spunea...

# george

asa sa hie, daca curcile plouatee pedeliste n'o sa doarma'n cizme...

Trimiteți un comentariu