joi, 15 aprilie 2010

un cosmar: descentralizarea rumaneasca

de cite dovezi mai avem nevoie pentru a constata ca un lucru care functzioneaza excelent intr'o tzara normala la cap la noi o sa fie o veritabila catastrofa ?

  • CeSeMeu' - devenit sindicatu' magistratzilor mafiotizatzi;
  • sindicatele - ajunse, din cureaua de transmisie intre partid si popo', adevarte sisteme inexpugnábile de santaj si rapt, cu lideri devenitzi inamovibili (si aspirantzi la locurile de frunte ai topurilor celor mai bogatzi romani) ce ii tzin ostatici, pe linga proriii membri, si (in calitate de "patroni media") pe cei ce'ar trebui sa reprezinte interesele statului roman !);
  • politzia comunitara - brigazi mobile de colectare de taxe de protectzie;
  • alte asociatzii profesionale (medici, avocatzi, notari, executori judecatoresti, etc, etc, etc), care si'au rezervat si ele doar rolul de protectzie a propriiilor caste;
  • descentralizarea administrativa: o modalitate ideala de raspindire in masa, pina la nivelul celulelor de baza (comune, orasele mici), a tarelor intilnite la nivel central;
  • si, nu in cele din urma (lista nu'i exhaustiva !), autonomia universitara, cea care (in loc sa fie o binecuvintare progresista) a dus, in buna parte, la felu'n care arata astazi sotzietatea romaneasca, prin implementarea temeinica a pecere (se stie ce inseamna) si nepotism-parintzism-sotz-ismului in cadru' structurilor universitare, plus o "cointeresare" inversa a tineretului studios, cel care stie ca plateste, indiferent ca la stat ori privat, si observatzii nu primeste; dar nici nu face (observatzii), ca doar o mina spala pe alta, si ce rost ar mai avea sa asistam la existentza unui tineret rebolutzionar, da' cu sakoshika si plicu' la 'ndemina ?!!!
vaz azz studentzimea rumena contestatara doar cin' ii impung (cu ace bice si carice) organizatziile pesedizde pentru a cere esscursii in baleare si jacuzzi in salile de seminarii.
in ast' timp, bursierii statului , ale caror studii au costat sume frumusele, n'au loc in system de pilosii de pe linga casa omului.
asa ca io unu' privesc cu entuziasm retzinut eforturile intreprinse de dom' prezidente basescu in directzia reformelor, a descentralizarii, in general (general store... cu patru stele ! ).
ca ma gindesc ce'ar putea sa mai iasa si din asta, vazind si ce'a iesit din cele
de pin' acu', indiferent daca'i vorba de administratzie (centrala si locala), invatzamint, sanatate, justitzie, economie.

acu' si'n tabara prezidentziala vaz c'au inceput sa'si cam traga la gioale pe tema maretzei reforme in educatzie !

pai, si noi ce mai intzelegem din asta, ca acu's zece ani, mama - mama, ce reformist imi parea si dinosaurus marga de la cluuuuj ?

nu'i suficient, bre, sa ai "doxa", cum banuiesc c'ar avea dom' funeriu, pe care si eu il vedeam anu' trecut, cind nu aparuse inca in prim plan, cam "moale", de nu'i facea fatza unui retartrat (cuvint inexistent in limba romana, da'mi place cum suna !) ca pieleanu !

cum ar putea in conditziile astea sa'si impuna masurile unui asa de everest al impotrivirii la o chestie care nici nu stii dac'o sa functzioneze, daca tu diseminezi in teritoriul deja poluat mai multa putere, si bani, admitzind chiar c'ai putea finantza, eventual (de ce nu ?), inclusiv citadela social-democrat-spiruhareta-de-foarte-pe-stinga ?



sau ecologismu' roman in floare (nu a lu' cernea !) admirabil, sublim, dar care lipseşte cu desăvârşire...



nu insa si universitatea lu' dolphy

-------

asa ca: ce ne facem fetelor ?

3 comentarii:

George spunea...

Cum zic basarabenii lu'Vantu de la publika tv la 11m? Palitura de osanda ? NA COSTINIILOR,NA PIVNICERELOR ,NA DRAGHICI(ce nume frumos din ANI(i)'50, Plesita,sa te manance viermii, putreziti-ar oasele),COSMAR ziceati Dom.Niku, da' asta ce e: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7135551-stirea-zilei-articole-din-legea-ani-fost-declarate-neconstitutionale.htm

niku_elektriku spunea...

@ george

m'ai lasat mut !

urmeaza dna si o sa avem asa o linisteee...

uhitto spunea...

pai sa nu fim tulburati de alde socialismul libertin ce vine mincind pamintul :)

Trimiteți un comentariu