duminică, 27 mai 2012

zi'i rogozanu,
chiar si cînd se scarpină
cu mîna stîngă la urechea dreapta

redau mai jos un rogozanu aproape la fel de blind cu noul premier precum doamna AMP, luindu'si dorintzele drept realitate atunci cind inca il vede pe ponta tot ca p'un che guevara care o sa'i puie pe capitalistii cu finantza lor mondiala cu botu' pe labe (labe unu!):

"Cu Victor Ponta s-au strîns deja destule: rămîne principala problemă a noii legi electorale. Pe asta nu i-o iert. Mai sînt apoi chestiuni generale unde e nevoie de fermitate: tratatul fiscal, FMI, liberalizarea preţului gazelor. Acolo trebuie presiune şi critică. Văd că i-a dat jos pe șefii anticomunismului. Dar ideea nu e asta – trebuie desființate cu totul acele instituții fără sens. Cercetarea comunismului trebuie să fie CERCETARE, nu procuratură cu dosare și cu înfierare. Să intre în mediul academic și cu asta basta. O paranteză: mersul la summit multora li se pare o rîcă oarecare între premier şi preşedinte. Dar acolo se bat în subtext şi ceva Hollande cu ceva Merkel. E cu atît mai important să avem şi noi o schimbare de ton în tratarea fiitorului pact fiscal, odată cu o bună parte din Europă. Poziţia lui Traian Băsescu este poziţia centrului şi nordului bogat – o fi bine? Asta ar fi dezbaterea. Dar sînt lucruri pentru care Ponta e beştelit aiurea. Principalele reproşuri venite dinspre PDL şi reţeaua mediatică puternică pe care şi-au creat-o cu grijă în ultimii 5 ani sînt legate de numirile “ezitante” şi apoi demiterile sau retragerile de numiri. Jocul este însă mult mai complicat. Cu fiecare numire şi demitere Victor Ponta capătă putere în propriul partid. Nu e puţin lucru. Numirile se fac cam aşa. Vine un baronel, un businessman cu influenţă, un vătaf de provicie şi-şi propune om pentru funcţie. Și-i iese. De cele mai multe ori propune tot felul de “distruşi” (cum spun adolescenţii). La ce-i poate duce mintea pe clasicii baroni? La numiri cum au fost deja cele de la Ministerul educaţiei sau la Grăjdan care a retras ISC-ul din procesul cu Năstase. (acum, vorba lui Teodorescu, rămîne de văzut dacă se va reveni asupra deciziei). Faptul că Ponta și retrage numirea, funcția sau demite nu face decît să-i consolideze poziţia. Îi urez cît mai multe demiteri justificate şi de acum încolo. Care să vină, evident, dublate de idei ceva mai bune cu personalul."

vaz c'a adoptat si el, de la nastase, formula "centrului imaculat"...

sa nu stie ca, indiferent de gastile cocotzte la putere, politica romuniii e condamnata sa fie, in linii mari, la fel?
ca, pentru a fi lasatzi sa faca si sa dreaga pe plan intern, si "astia" vor face "ciocu' mic" pe plan esstern, cu tainurile aferente, cit or mai avea d'unde sa le dee si p'astea?

**********************
ce sincer e ponta: "Am intalnit multi hoti in viata mea, dar niciunul mai mare ca Flutur." (citziva din hotzii astia multzi precis ca'l inconjoara si acum!)!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu