marți, 26 iunie 2012

TRAIAN BĂSESCU S'A ÎMPUȘCAT! 
cu deferentză miloasă (mîloasă?)
despre penibilitătzi elicoidale 
 și fără consideratzie
despre penibili 


cu aceeași voioșie ca aia a actualului președinte-director-gheneral-interimar de la tevere, a cărui persoană văz că'ncepe să mă obsedeze, mă uitz cu ochii mari si umezi la desfășurarea absolut surrealistică d'evenimente menite să ne ocupe tot timpu' (nu e a lu' badea, sa fie clar!), pe an ce trece, realitatea accesînd zglobiu, din succesuri'n succese, cît'un ghivent, mai jos, tot mai jos, pă șurubu' historiei plină de maro.



îl citez, din nou, d'amoru' artii, "cu mici modificări"si 'nflorituri (semnalizate cu paranteze), ca sa 'l fil(m)ăm sa ne amuzăm, degeaba, p'același radu calin cristea:
Ca unul ce trăiesc de când mă ştiu în cultul (de unde nu e, nici D-zeu nu cere - iar eu nu sint D-zeu!), recunosc că figura politică a lui Ponta a căpătat pentru mine o alură mult mai agreabilă aflând despre concursurile la care lua parte alături de (Bombonel), (Bunicutza) şi alţi automobilişti cu respectabilă cotă. Să câştigi titluri (doctoriale), să concurezi în Campionatul Mondial de (Ștăngi, nu stîngi!)  şi să-ţi treci în palmares, de exemplu, o participare (dez)onorabilă într-un raliu de dificultatea (Consiliului European din 28-29 iunie a.c.) înseamnă altceva decât un hobby căruia să-i dedici timpul liber, în rând cu filatelia, numismatica, brodatul la gherghef etc.
(...)
 Scriu acest comentariu voios salutând, în fine, apariţia în fruntea Executivului a unui politician tânăr, sănătos la minte şi la trup, în formă şi plin de haz. „Mă retrag din (sc)amatorism) ca să fiu prim-ministru" - declara Ponta cu un umor autoparodic de care ne-au privat cu tenacitate patefonul Boc şi balerinul mecanic MRU. În alt context, apreciind corecta exprimare în limba română a unor străini, Ponta a adăugat, glumind pe seama ruşinoaselor întâmplări de la „Educaţie": „Să ştiţi că funcţia de (Prim) Minister e încă liberă!" (libera d'orce rusine) Într-o lume politică plesnind de tensiuni, umori şi discursuri scrâşnite, remarc cu plăcere stilul dezinvolt, aplicat, sportiv al noului Premier ca pe un semn că (nu) se poate discuta normal, franc, fără încruntări preţioase despre cele mai incomode teme ale guvernării, (precum si despre propriile lui plagiate si pătlăgeliate)

cîtă dreptate avea RCC!

mai ales c'a ajuns atit de interimar incit pare c'o sa fie 'nlocuit mintenaș de omu' fara însușiri claudiu saftoa, fostu' sotz al fostei sale sotzii...

dom'le, si fusese o bidinea atit de reușităăăă

****************** 


d'l prim ministru, și nu numai el, "ne face" cu zimbetu' pă buze, nonșalant, aplicat, dovedindu-și, cu vîrf și 'ndesat, forma sportiffă, în timp ce și noi "ne ridem" de ne pișăm pă noi sînge

Vreau sa-mi exprim sentimentele mele de amaraciune pentru ca atunci cand ne intalnim pentru o reuniunea guvernamentala, alocam 75% din timpul nostru pentru a discuta cum sa ne protejam de atacurile politice.

it's the economy, stupid????


cînd s'o coace!


cum "s'a copt" și diktatoru' crin, care s'a cam plictisit să stee pă margine și să boxeze, tocmai el, boxitu', cu umbra lu' basescu la putna:
 "Dacă Băsescu nu semnează decretul de numire al lui Puiu Haşotti, pleacă"
se joacă, asa plictisit cum e, cu un șoricel "șef de haită":
"Traian Băsescu se comportă ca şeful unei haite şi de aceea îi este frică. De aceea va semna investirea lui Puiu Haşotti, pentrut că îi este frică"
și șoricelu' a semnat!


astea's "timpuri noi", nu voi!


"meserie", nenică!


să mai 'ncerci să faci comparatzii între muhaiștii mafoamiotzi pedeliști și actualii us(t)e(nsi)liști?


i'atzi fi văzut domniilii voastre pă patapievici și mihaieși venind, precum floarea pesedimii la mortu' politic născase, la catafalcu' cu spirtoase de la cireșica al lu' băsescu, că i'ar fi tremurat ăstuia mîna cînd a vrut sa se 'mpuste, c'una mică, pînă i'a alunecat lama de ras, rînindu'se mortal cu două vome și trei rîgîituri?


s'ar fi recitat poezii cu păunescu călare pe poneiutzi roz c'ocazia aia?


ce trepidatzii și trepanatzii telurice de magnitudini greu de imaginat ar fi cuprins teritoriu' cartierului băneasa, și împrejurimile, de la sulina pîn' la carei, dacă gogoșelu' a-comic băsescu ar fi declarat ritos (cum îi cere mareshalu' antenist lui, acum) că ultima fimee de servici de la ultimu' wice public, din ultima gară ce'i gata să cază de pe harta, TREBUIE SA PLECE! - dacă nu face și nu drege asta, și asta, și asta (a mai încercat el sa zică de cîte unu' - parcă d'un direttore de domeniu' energetic - da' cin' drak l'a ascultat?!), dacă știm foarte bine ce tragedii  cu haine rupte de pe diverși vectori d'opinie s'au produs atunci cîn' diktatoru' chior n'a avut de lucru decît să zică, la o deșchidere deshidratata d'an șcholer, cum a ajuns el președinte, deși nu prea i'a plăcut șchoala, d'au zis totzi că "ce model mai e și ăsta?" pentru tineretu' erbivore, care d'abea acuma află (cine știe cunoaște) dă  la tînăru' prim ministru, authentic model dă reușită (cam plagiată și ea, reușita asta, după tiparu' mentorului lui mai roz bombon), fără scrupule și rușine, da' vesel, cu zîmbetu' pă buze, nonșalant, aplicat, sportiff.



nu potzi pentru ca să uitzi de tremolou' d'indignare pe care l'a cunoscut populimea cu fiecare hă-hă-hă-ială sau lacremă perdută pe fond de ten sau pe fond bahic, mult osebită  de sobra veselie lăcrămoasă  cu care sîntem injectatzi d'o săptămîna 'ncoace, gura nu'i mai tace, pe found de incident diplo(plăpu)matic bombonian, romunia doarme pentru tine!


dă șurubu, ia șurubu, neamule!

hasta la vista, siempre!



dîgîdîm, dîgîdîm, vruuum, vruuum, vrummmmm, păzea, că vine buldogu' călare pă rosinanta dășălată a pede(fesene)lelei, d'a reușit să'l sparie pîna și pă bliiiiin axinte, ca să le facă cărare noilor repumblicani initziatici nemtzeano-ungureni, a căror ascensiune nu mai poa' să  fie oprită, d'aia probabel c'am io senzatzii de catifelare asupra victoriei lor iminente precum  aveam odată în legătură cu victoria sotzialismului la orașe și sate, aia care cu cit te apropiai mai mult de ea cu atît îtzi părea mai de neatins.





Un comentariu:

atreides spunea...

Imi permit sa ma autoplagiez de pe fb:
Exista o vorba celebra, cam triviala e drept, folosita de Nae Ionescu pentru a descrie relatia lui cu Codreanu: ''Eu ma screm si lui ii vine''. De ce mi-am amintit azi de vorba asta? Pentru ca ieri a zis Macovei ceva de doctorul Bradisteasnu si azi Kovesi l-a chemat la parchet.

Trimiteți un comentariu