miercuri, 20 iunie 2012

o formulare memorabila
a lui rogozanu!

imi statea pa limba si n'o puteam  zice eu insumi:


O notiță de la un ziarist oarecare către marele viitor președinte Crin Antonescu.
 
Deja a început cu invective directe la adresa “presei băsiste”. Îl anunţ încă o dată că Antena 3 pe care o iubeşte atît de mult nu a promovat altceva decît tot pamflet, atac la persoană, un soi de Săptămîna ceauşistă reluată la nesfîrşit. Şi Antena 3, şi B1 au un limbaj clar orientat şi violent pentru că luptă pentru oameni politici care-i angajează direct. În ambele trusturi sînt tipi care-şi fac treaba şi tipi care sînt simpli mercenari. Îi justifică asta atacul lui Antonescu de ieri, în timp ce-şi plîngea pe umeri cu Diaconu? Nu. Dacă Antonescu vrea să înţeleagă ceva din presă, să pună mîna şi să-şi spună cinstit de cîte ori a răspuns unei invitaţii simple de interviu în care să nu fie lins în fund aşa cum face Gîdea. Dacă lui i se pare normal ca o fiinţă umană să fie atît de idolotrizată de altă fiinţă umană, înseamnă că ne mai aşteaptă încă un preşedinte complet aiurea. 
asta'i comparatzia cea mai nimerita, pentru ca'mi amintesc sentimentu' de vinovatzie pe care'l simtzeam atunci cind mai bagam privirea, inainte de rebolutzion, p'in saptamina securitatzii pe scurt, sau, dupa rebolutzion, atunci cind mai aruncam ochiu' p'in proaspat aparuta antena unu, care difuza p'atunci numa' filme (difuzate fara licentza, biensiur), contribuind, o vreme, chiar la difuzarea programelor ei xerografiate, alaturi de programele televiziunilor bulgaresti si rusesti care se prindeau cu "antena colectiva" (obicei "in voga" - si tolerat de securici - in  ultimii ani ai rejimului de nostalgica amintire!).

parca simtzeam la ce'or sa ajunga!

nu sint d'acor' c'o echivalare a3 = labe unu, pentru ca e o diferentza vizibila de "angajare", dintre cei care presteaza labe unu doar turcesqiu dind semne vizibile de "condicutza" (mai ales in promovarea mitului mru!), la distantze astronomice d'un badea/gidea/ciutacu/tudor/grecu (ma rog, cine'l suporta pa felics nu stiu de ce nu i'ar suporta - chiar "admira! - p'ăștia !)

labeunu coexista pasnic (pina la contrele dintre banciu si turcesqiu) indivizi diferitzi, de la canutza om  sucitu' cristoa (pe care nu'l vaz schimbindu'si contra "peshin" ce are'n gusha!), la fostii antenisti "detashatzi" p'alte metereze, cum e badin (care a fost, daca'mi aduc bine aminte, la originea scandalului cu poneiutzu' roz de pe a3, si care nu si'a schimbat parerile, am vazut,  intre timp).

cu banciu e alta poveste (nu stiu care!)!

pina si dujmanii labeunu ar trebui sa se roage pentru ca "sponsorii" din spate sa nu'si termine "orientarea" (si banii!), asa cum si eu  ma rugam de sanatate antenelor!

c'altfel n'o sa mai avem d'ales decit intre "un soi de săptămîna ceauşistă reluată la nesfîrşit" generalizat si lerui ler c'un levier otve!

nici nu stitzi ce pierdetzi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu