miercuri, 27 iunie 2012

întîlnire cu'n extraterestru

eri patzii una, nu chiar ca'n prozutzele fantastice ale lu' eliade, ca nu mi'am descoperit capacitatzi extrasenzoriale ca oreste sau gheneralu' streinu, da' totusi!

nu ma pricep la teoria probabilitatzilor si nici cum se calculeaza sansa d'a intilni un locuitor al planetii imediat - imediat insemnind citeva secunde! - ce te'ai gindit, fugitiv, la el.

se ia totalitatea locuitorilor planetii sau doar persoanele de existentza carora ai aflat pa parcursu' vietzii?

deci, car'vasazica, ma plimbam agale pe bulivaru' principal al capitalii noastre populare, ingrozindu'ma, ca de fiecare data, de halu'n care arata (mai hidos si mai putzin cosmoplit, daca se poate imagina asa ceva, decit in ultimii ani ai comunismului), cind, apropiindu'ma de santieru' teatrului natzional, mi'au revenit in memorie spectacolele lui andrei serban de pe vremea in care fusese numit de andrei plesu director al teatrului natzional (trilogia&co), care au fost ultimele pe care le'am vazut in cladirea aia, pentru ca, legat de asta, sa'mi fuga gindu' inclusiv la cit de nedreapta e viatza asta de cacat care ne lipseste de micile "bucurii culturale", printre care si aia de a vedea film regizat de serban (citisem  mai demult ca andrei serban participase la un concurs de scenarii al cnc, unde nu mai stiu din ce motive nu primise finantzarea necesara).

ei bine, nu fac mai mult d'o suta de pasi si dau nas in nas cu EL!


mi'a parut de prost gust sa scot telephonu' ca sa'i fac o poza, asa ca l'am insotzit reverentzios la citziva pasi in spate, pina la pasaju' de la metro, unde drumurile ni s'au despartzit, io luind'o pe trotalu' de la spitalu' coltzea iar el pe cel de linga muzeu' de historie.

acolo nu m'am mai putut abtzine, marind pasu' ca sa'i pot tzine calea de la distantza cu citeva poze neclare.

ca sa nu  intru  la idei m'as mai linisti daca cineva mi'ar zice, ca, de fapt, inimitabilu' globetrotter artistic era, la ora aia, undeva la new york, paris sau viena, sau, macar, ca se afla in bucale cu treaba...

5 comentarii:

niku_elektriku spunea...

@ emigrante,

banuiam io ceva!

de monika nimik?

Anonim spunea...

monica e o javra

niku_elektriku spunea...

@ anonime,

te'a intrebat cineva ceva?

edvard spunea...

Saritz nikule !
Ocupatz garile !
A fost mai devreme un mesaj important pentru dela tzara, a vorbit Tereu' [pe care-l vom denumi in continuare, antevorbitoru'], a spus ca-nceput r^sboiu', a citit tzidula si a fugit, cre'ca spre sirena lu'Vasile Roaita, uite...

...stimatz comeseni, acum vorbeste-n direct sh^fu' dela Palatul Cotroceni, aaa..., deci antevorbitoru' citise prefatza, nuu?

nikule, Tereu' asta ori e afazic, ori...
...si c^nd toata puterea statului era pe m^na pede, atuncea, ce Doamne-iarta-ma o fi fost?

Da, stiu, ori esti uselist, ori esti javra anti-b^, am intzeles, da'daca totusi nu esti nici una, nici alta, atunci Tereu' asta nu te ia cumva de prost si gibon care are televizor acasa, mmmm, matale ce zici bibicule?

niku_elektriku spunea...

@ edvarde,

lasa'l pe tereu, ca si pa diktatoreu' rasuflat in persoana.

daca ceea ce vezi ca se 'ntimpla acu', intr'un timp atit de scurt (imi amintesc de 2001 cind primele masuri pe care vroia sa le ee bombonelu erau ca sa interzica magazinele sh si manelele - ceea ce nici nu era rau - da' nici astea nu le'a reusit!) e 'ntrucitva comparabil cu ce faceau prostii aia de pedeloi, care erau pornitzi doar sa fure, ca rivnisera prea mult la pesedisti si penelisti, apoi avem senzori cu grade diferite de masura, adica fara prea multa masura (nu stiu bine daca la tine sau la mine)...

Trimiteți un comentariu