miercuri, 18 septembrie 2013

tzara lu' Goofy

Doi profesori sarbi au publicat deliberat in revista stiintifica romaneasca Metalurgia International o lucrare de cercetare falsa in care au citat inclusiv reviste pentru copii - presa sarba

de Raluca Pantazi      HotNews.ro
Miercuri, 18 septembrie 2013, 10:17 Actualitate | Esenţial

 

Doi profesori de la Universitatea din Belgrad au trimis in mod voit la revista romaneasca Metalurgia International, spre publicare, un articol stiintific in totalitate fals, pentru a atrage atentia asupra calitatii slabe a articolelor publicate de o parte a cercetatorilor sarbi, in reviste de calitate indoielnica, pentru a-si face punctajul necesar pentru a urca in ierarhie, scrie publicatia InSerbia.info. Potrivit sursei citate, articolul - care contine inclusiv referinte la o revista pentru copii care il are pe Goofy ca personaj central - a fost publicat integral de revista Metalurgia International, care sustine ca "este recunoscuta de Thomson Reuters-ISI in randul revistelor cu factor de impact". Asta desi Thomson Reuters a scos-o in aceasta vara de pe lista publicatiilor recunoscute. Intrebat in legatura cu articolul fals, Gheorghe Lepadatu, editor in charge al revistei, a declarat pentru HotNews.ro: "Nu am auzit de asa ceva. Eu raspund de sectia economica si va trebui sa sun la redactie".
 
Profesorii Dragan Djuric si Boris Delibasic, de la Universitatea din Belgrad, au trimis in mod deliberat un articol stiintific fals in revista "Metalurgia International", informeaza InSerbia.info. Sub titlul "Evaluation of transformative hermeneutic heuristics for processing random data", articolul foloseste referinte false, printre care si revista "Mikijev Zabavnik" (in realitate, o revista pentru copii), in care personajul de desene animate Goofy "si-a publicat" rezultatele muncii sale de cercetare, noteaza publicatia citata.

In plus, autorii au trimis pentru ilustrarea articolului si fotografii care ii infatiseaza purtand o peruca sau o mustata falsa, potrivit sursei citate, care precizeaza ca articolul trateaza si rezultate ale unor cercetari "publicate in 2012 si 2013" de catre Bernoulli [decedat in 1705] si Laplace [decedat in 1827]. Autorii au introdus numeroase alte erori, atat conceptuale, cat si de scriere, insa articolul a fost publicat fara nici o modificare, noteaza InSerbia.info.

Obiectivul celor doi experti in sisteme informatice a fost de a arata cat de usor isi publica unii colegi lucrarile in astfel de reviste, doar pentru a obtine punctele de care au nevoie pentru a urca in ierarhia profesionala, sustine publicatia citata. Aceasta precizeaza ca actiunea lor a fost salutata de intreaga comunitate universitara; cu toate acestea, cei doi nu au dorit sa vorbeasca public despre acest lucru, sustinand ca au facut-o din revolta, si nu pentru a atrage atentia media. 

Articolul cu titlul "Evaluation of transformative hermeneutic heuristics for processing random data" a fost publicat si online:

Un comentariu:

Unknown spunea...

Prima data m-a dus gandul la ceva asemanator cu DEUTSCHLAND UBER ALLES…., mutatis-mutandis sarbii cu nemtii si UBBER ALLES –ul lui HITLER cu actuala globalizare care, parca are o singura certitudine : NU PERMITE CA OAMENII NORMALI ( ne-speciali ) sa se implice in societate….Partea cu sarbii, serios ( cinste celor 2…), iar partea cu globalizarea…, asa cum este….Daca ar fi o stire care sa deranjeze “sistemul”…, ar aparea imediat Vadim sa spuna ca cei 2 tocmai au fost violati….si trebuie sa le fie inteleasa supararea….Saracul ORWELL n-ar putea sa mai fie nici portar la trusturile ”specializate” in a se face ca fac….

Ceva asemanator am trait duminica in Bucuresti cand am participat la (re)lansarea cartii celebrului regizor Mircea Daneliuc, “Pisica rupta”….Speram sa pot schimba cateva cuvinte cu Liviu Antonesei ( nu ne vazusem face-to-face ) dar nu a fost sa fie, deoarece am plecat dupa cca. o ora…Atat de tare au incercat Cristian Teodorescu si I. Bogdan Lefter sa-l convinga pe Mircea Daneliuc ca poate fi considerat “optzecist”, atat de absent a fost acesta la tot acest “asalt”…, incat am lasat intalnirea cu Liviu Antonesei pentru o alta ocazie…Am retinut insa de la Cristian Teodorescu ca Mircea Daneliuc poate fi considerat prin excelenta un constructor de opera morala, iar extensiile lui post-caragialene exagerate, in opinia lui I. Bogdan Lefter, ar sugera faptul ca totusi arta trebuie sa transforme si nu doar sa imortalizeze realitatea, oricat ar fi ea de grotesca….

Bineanteles ca a fost mentionat si “prietenul” dvs. Florin Iaru la “optzecisti”…Dupa cum va spuneam, Mircea Danileluc a rezistat asaltului…

In mod cert, si cei 2 sarbi ar fi considerati “optzecisti” de “protipendada”… N-ar fi “oportun” sa se piarda supararea lor…Apoi, s-ar gasi o rubrica, doua, pe la cele cateva resturi de la Academia Catavencu, sau variante ( “Idei in dialog” pe vechi, “Dilema”…for ever…)…Diferenta dintre cei 2 sarbi si alti oricare 2 romani, ar fi ca romanilor le-ar trece…Si nu plecand de la ideea idioata ca “ asa-i romanul”…Ci ca asa-i “sistemul”, cel global, atat timp cat “ai nostril” par a fi maidanezii cei mai credinciosi ai lui…Aici cred ca ma aflu pe aceasi lungime de unda cu Liviu Antonesei, care parca s-a mai radicalizat in ultimul timp ( in sensul celor 2 sarbi…)

Dupa cum spuneam, usor de redat…, greu de transformat…

Va transmit aceste ganduri de la Constanta, “deconspirand” cumva “”Iasi-ul” si aratand cu degetul pentru a “n”-a oara “Bucurestiul”… Ref. la Cluj, mi-a placut interviul luat lui Cozmin Gusa luat de cei de la Realitatea din Cluj…Intr-adevar, cei de la Bucuresti, nu se pot indeparta de “zona maidaneza”…De la Cluj insa, aflu ca Gusa preda la una din Universitatile de acolo… Din pacate, ”Goofy – i ” cu care a lucrat Cozmin in ultimii ani, apar si la “case mai mari”, drept Einstein-i sau, “cel putin”, …Albert-i Schweitzer…Ma refer de ex. la “specializarea” in lupta antiterorista pe controalele din aeroporturile din SUA….Ar trebui sa le livram noi niste “teroristi in slapi”, pentru ca “deconspirarea “sa fie totala in stilul celor 2 sarbi….Daca apelam si la nea’ Vadim, vom descoperi ca teroristii au fost si violatori inainte de a fi prinsi… Violatii si violatele ? TOATE POSIBILELE REALITATI CARE POT DERANJA “SISTEMUL”….Sper sa nu aiba dreptate Paul Goma cand spune ca Occidentul nu putea sa-si gaseasca parteneri mai “specializati”in a-si controla propriile popoare ca “specialistii” din Est….Cu realizari confirmate, nu doar simple sperante….

Trimiteți un comentariu