miercuri, 11 septembrie 2013

alături de maidanezi, banciu și tapalagă au căzut și ei victime colaterale (nevinovate?) ale hingherilor RMGC

în calitate de (aproape) initziator (pretenii știe despre ce vorbesc) al cultului personalitătzii lu' radu banciu (fără stănescu), cel adus labe unu de sorin oancea  ca să'l contrapondereze pe mircea badea (și ăsta tot o creatzie "marca oancea"), pot să mă declar, liniștit, din nou, un guguștiuc cu tzîtze care nu se pricepe absolut deloc la oameni. 

celebrul, de acum, entertainer și'a făcut, pînă acum, un titlu de glorie că ar fi curat ca lacrima, că niminea nu'l are la mînă, la o adică, precum că ar fi luat f'un capăt de atza, o atentzie, o măslină, de la cineva, spre deosebire de majoritatea covîrșitoare a colegilor lui din fosta pressă romună capitalizdă, în spetzial spre deosebire de ăia din pressa sportivă, pe care'i cunoaște, cu apucăturile lor cu tot, din interior, motiv de persiflare suficientă și batjocură continuă, pe toate canalele, că numa' de modestie nu poate fi bănuit și acuzat banciu, fără a fi primit vreodată, după știintza mea, vreo replică.

nici episoade nebuloase, de pe vremea în care respectivul era "la munca de jos" (povestite chiar de el cu multa vreme în urmă), reporter "de teren" adică, în care a fost companionul lui "giovani" becali prin cazinourile evropii, nu s'au lăsat cu puneri la punct din partea ipochimenosului mafiot, pe care'l știm cu totzi slobod la gură, cu toate că "giovani" n'a fost crutzat în nici un fel de șarjele devastatoare ale talentatului (ce'i a lui i'a lui!) pampfletar.

iată că toată această carapace de corectitudine intransigentă și integritate asumată sfidător e pe cale să crape zgomotos, odată cu înscrierea (și a) lu' banciu în traectoria geostatzionară a sateliților și lobbistilor roșia montana gold corporeișîn, alături, îmi vine acum în minte, de caraghiozu' de ghilezan.

dacă accesele antimaghiare demne d'un vadim tudor în cea mai buna formă m'au făcut să'l scotz pă banciu din orice blogroll, deși ajunsesem într'o vreme "să'i dedic" o întreagă pagină, orientarea lui actoală d'apărător al maretzelor idealuri ale capitaliszmului pă pîine muet în cianura "canadienilor" largi la pungă mă face aproape să nu'l mai pot urmări, ca p'un bogdan dumitrescu chireac, sorin "șantaju și etaju" roșca stănescu, sau badea, gîdea și cu grecu tunde oaea și berbecu.

acuma, oricît de indeferentzi mi'ar fi hipsterii (așa se numesc?) care bat darabana p'in centru capitalii, nu pot decît sa privesc cu scîrba cum nește așa ziși opozitzioniști ai regimului crino-pontos se luptă pentru liniștea gubernării, pe care altfel o spurcă cum le vine la gură, și se declară oripilatzi de blocajele din trafic provocate de turbulentzii anti-rmgc, precum ereau și cristian tudor popescu și corina dragotescu oripilatzi de mitingistii din 1990, dacă e să ne amintim cum se pronuntzau ei în "adevaru" darie novanescian al acelor vremi, în apărarea proaspăt înscăunatului regim fesenisto-kaghebizd.

o fi antenescu prost,

poate și ticălos, cum mai cunoaștem noi niște cazuri

da', banciule, asta mă doare pe mine acuma? 



colaborarea fratzescă, dacă nu prostească, dintre banciu și

evezeaoa lu' dan andronic, continuă netulburat, dacă nu turbat,

deși banciu nu pregetă să facă continuu mișto de "calitatea" micronică

a respectivii fitzuici, situatzie care mă determină să trec și evezeaoa,

la loc de cinste, "pe lista neagră", alături de cotidianu' nistorescian

și antenele și jurnalu' felicsian 

(am uitat să trec labeunul teve, nooa atena 3 pe invers, ajuns la fel de indigest) 

chiar dacă n'a ajuns, încă, la nivelu' de decrepitudine a lu' banciu, dan tapalagă se ia și el la trîntă, prin ironie vrută "fină", cu tentativa de revigorare a mult prea lascivei și acomodantei tinerimi romune, din perspectiva unui adept al unui capitaliszm nu numai pur și dur dar chiar fără scrupule.

păi, băi tapalagă, atuncea de ce mortzii mă'sii te'ai loat atîta de marii afaceriști romuni, de la patriciu la nicolae chimicu?

există și coruptzie bună, dacă are etichetă de import?

Inca o revolutie

de Dan Tapalaga HotNews.ro
Dan TapalagaMarţi, 10 Sept 2013 Actualitate | Opinii
Nu corporatia face legislatia. Cu acest slogan si cu steagul tricolor tot mai des arborat la Protest, Romania tocmai isi proclama independenta de marile corporatii fasciste. Aceste tumori ale capitalismului, pe langa ca ne fura resursele stramosesti, mai si corup, exploateaza pana la epuizare mana de lucru ieftina romaneasca si, in general, pustiesc locul lasand in urma lor munti de gunoaie. Alternativa la exploatarea aurului sau gazelor de sist, solutia la raul facut de occident si democratie o reprezinta binecunoscutele povesti de succes romanesti: baltirea in paradisul nostru verde, contemplarea mioritica, serviciile unui stat foarte competent la pachet cu ai sai clienti cinstiti din politica sau niste baietii destepti locali.
[
81 comentarii

un articol binevenit de pe contributors punkt ro, care mă scutește pe mine să'mi mai bat de'jtele degeaba pă tastatură și să'mi stric ochii belindu'mă'n monitor:


ultra suspecta afacere rmgc mă face să mă întreb și io dacă chiar exista atîta aur acolo sau dacă "canadienii" chiar aveau de gînd să spargă muntzii ăia pentru el, că dacă erea atîta cît se zice, nu precupetzea nea ceashka orice efort ca să'l scoatză?

ca tot îi frigea buza după pretziosul metal, de ajunsese, în ultimii lui ani, să vînză din rezerva băncii natzionale ca să achite datoriile către fmi, iar "lipsa tecnologiii adecvate" nu erea un impediment, că doar nu se apuca de construit aipaduri, iar baetzii de la sie nu dormeau în cizme ca acuma.

o conspiratzie monstruoasă care incumba speculatzii bursiere oportune și cereri de despăgubiri la fel de monstruoase pretinse coruptului stat romun, cu complicitatea bine simtzită a oficialilor, nu pot fi "excluse din principiu".

afacerea bechtel le'o fi stîrnit unora pohta ce'a pohtit să scoatză bani și din peatră seacă, fără a o muta măcar din loc...

încă un personaj celebru stînd pe gînduri
dacă sa bage și el botu' la maimutzica rmgc
să mă baaaag?
să nu mă baaaaag/
da' ce, banii RMGC nu merge?


drept care, armătzile salvării rmgc nu trebe sa dispere (și, după cîte se vede, nici n'o fac), bani vor mai fi, așa ca se pot înrola noi contingente, obraz gros și cîini maidanezi care să cază ca musca'n laptele afumat de fumigene s'or mai găsi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu