sâmbătă, 21 septembrie 2013

-ultima solutzie, înc'o prostitutzie

zilele ăstea, printre multe alte chestii care mi'au tulburat zimtzurile pe cale d'exfoliere, mi s'a străfulgerat, scurt, p'în fatză, precum părerea unei lămi dă cutzît gata să mi se penetreze, adînc, între omoplatzi, ideea că, tziind ei cont de starea de jele și plîns în care ne tăvălim, noi, actoalii și foștii asa ziși dreptaci, în absentza unui aspirant acreditat la postu' de tătuk nazzionale pe care să ne plasăm apăsat stampila, acolo, în cabina unde de regulă intră o singură persoană cu altă intentzie decît de a'si satisface necesitătzile fiziologice, c'ocazia proximii 'ntreceri între berbecii castratzi ai alegerilor prezidetziele, domnii primii doi domni în stat s'or fi gîndit să ne scurteze suferintzele și să fumezeze împreună pipa păcii, în vederea unei viitoare colaborări fructuoase și reciporc avantajoase, spre p'opășirea natziii și popo'ului, să trăească!

mai întîi, cu mai multe luni în urma, domnu' președinte al senatului, răspunzînd unei întrebări puse d'o fătucă de secs incert, a spus ca el, drept dovada a spir'tului democracic de care este profund impregnat, ar fi în stare, dac'ar fi ales în 'nalta dignitate de președinte al maidanezilor din dealu' cotroceniului, l'ar putea investi în calitate de p.rim m.inistru pe d-l base, dacă acesta ar fi propus la reșpektiva fonctzie de un partid sau o coalitzie care sa fi cîștigat alegerile.

cum varianta părea absolut neserioasa, nu retziu ca d-l antenescu sa fi avut parte de f'o  replica, oricît de tăioasă ar fi fost ea, din partea "administratziei prezidentziale" or din cea a d-lui base personal.

multe luni mai tîrziu, după ce d-l prezidente însuși si'a dat zeama ca sperantza d-sale în mișcarea pe care a chiuretat'o se cam fleșcăise, l'am surprins pe d-l prezidente într'o atitudine cu totu' insolita, atunci cînd i se păruse d-lui prezidente ca aceeași (sau o alta) fătucă jurnalizdă îi răstălmăcise o anume declaratzie d-lui antenescu în legătură cu sitouatzia din syria.

ca o consecintza fireasca, în timpu' recentelor "tulburări" intervenite în rîndurile usele, pe motiv de roșia montana și roșia în mecla, d-l antenescu si'a reiterat, în treacăt, propunerea dezinteresata avîndu'l pe d-l basescu drept andrisant.

măi băetzi, n'atzi vrea voi să cîntatzi 
și pe la alte masse?

toate aceste mici semne, care în alte împrejurări ar putea părea nesemnificative, arata ca amîndoo partzile, atît d-l antenescu, cît și d-l basescu, ar loa în considerare, la o adică, o 'muie-re a asfaltului relatziilor dintre acești doi primi uameni în stat, asta mai ales în conditziile în care amîndoi își fak socoteala ca pe măsură ce lucrurile trenează au tot mai putzine șanse sa'si atingă, fiecare în parte, tzintele.

dacă își imaginează cineva c'oricare din domnii mai sus pomenitzi ar arunca la adresa celuilalt, nu neaparat vreo vorba buna, ci măcar una care sa nu fie în context negativ, fără ca sa aiva în vedere f'un eventoal "cîștig" cu cîrlig, înseamnă ca, naivitate, numele tău e romunia și popo'u' romun, în calitate de receptori ai unei asa mari gugumănii în figură.

timpu' nu mai are răbdare, chiar dacă, aparent, în uselime s'a pus batista pe cimbalom, lucru de care este absolut conștient si d-l președinte al senatului, căruia îi scad tot mai mult șansele de a fi, nu președinte al tzearii, da' măcar catindat al prop'iului partid (ca din partea uselimii, putem uita...), cum și actoalu' d-l prezidente al romuniii vede cum eșuează, cu fiecare zi care trece, în tentativa domniei sale de a mai pune o pietricica în calea uitării, carevasăzică ca nu se prea mai poate sa mai reprezinte ceva semnificativ în mediul în care arata tot timpu' ca se simte ca pestele în apa, și de care, iată, nu s'ar mai despartzi.

ce le'ar aduce amîndurora o eventuala conjunctzie astrala în care si'ar uni fortzele, trecînd peste vagoanele de vorbe grele și cîcat aruncate de unu' în cîrca celuilalt?

pai, d-lui antenescu, odată cu revenirea la  forma de antonescu a numelui, i'ar putea reapărea bujorii în obrăjori, în calitate de catindat al dreptzii reunite, ca se cam ofilise în ultimele aparitzii publice, totodata i'ar putea creste în mod corespunzător actziunile la bursa alegerilor care vin, cu aceeași cantitate de energie consumata și mizerie acumulata, ca ce tzi'e sa pupi în bot toată securimea și burtaverzimea de pe asa zisa parte stînga sau p'aia, cu nimic mai cusera, de pe asa zisa de dreapta?

d'lui prezidente basescu, deasemenea, i'ar putea conveni de minune garantarea unui post de p.rim m.inistru, în care, chiar dacă p'unii din noi ne cam sparie gîndu' la perspectiva asta, multa lume l'ar vedea ca i'ar veni ca o mănușă, în mult mai mare măsură decît ala de prezidente în care, iată, nepotrivindu'i'se, face zece ani în cap ocupîndu'l, si pe care post de p.rim m.inistru nu i l'ar putea garanta nici unu' din artefactzii domniei sale, care s'au dovedit ca nu i'au confirmat așteptările, fie prin lipsa de energie afișată (pemepeu si mru), fie prin histerie (neamtzu) comica supranormativa.

doamna duduka e un capitol aparte (ce'i al ei, e pus deoparte!), dînsa depășind, cu mult, toate așteptările - și limitele - de aceea, doar în aceasta neverosimila și nu știu cit de probabila varianta ar mai putea juca un rol în politica - și finantzele! - tzarii

neajunsurile unei atare colaborări ar putea fi surmontate printr'o adevarata coabitare negociata dinainte, în care d-lui antonescu, fost căcărau, i'ar fi rezervat un rol de principe care domnește da' nu guberneaza, și nici nu se bagă peste gubernare, ca oricum i'ar da basescu p.rim m.inistru peste mina, iar d-lui basescu și mai și, din motive binecunoscute și oarecum înspăimîntătoare.

un mic avantaj ar aparea si pentru "comunitate", ca, prin spargerea uselimii, s'ar trece de urgentza și la spargerea găștilor și aducerea la matca a pesedeilor infiltratzi p'in toate partidele, pentru "refacerea majoritatzii, și "coagularea dreptzii" intr'un singur partid, natzional-liberal-democrat-nemincat, visu' ce'a visat si basescu, odata.

dacă nu se grabesc, s'ar putea sa fie prea tirziu pentru cit de multe broaste riioase trebuie ingurgitate.


p.s.

locu' domnului antonescu în ecoatzie poate fi loat, foarte bine, de domnu' ponta, tot un drak

ps.2

pentru aflarea stării reale a dreptzii trebuie citit (atentzie! dacă nu marcatzi banu', doar pina la 1 octomvrie!) un text memorabil al lu' axintoiu (si comentariile aferente, din care cele ale elenei nicutz, membra fondatoare pempe, sint si mai memorabile!):

Blogary Foaie de luptă împotriva miturilor stîngii 

PMP va trebui sa distruga PDL singur, fara ajutorul lui Basescu 

Posted by Bleen 

UPDATE 16:59 

Elena Udrea poate încerca candidatura la prezidențiale doar din partea PDL sau PMP. Din partea PDL poate candida doar dacă îl dă jos pe Blaga (urmînd apoi o fuziune cu PMP). Dacă nu reușește să-l treacă pe linie moartă pe Blaga, poate candida din partea PMP. Asta ar presupune că rupe PDL-ul și pleacă la PMP. Șansele Elenei Udrea să cîștige prezidențialele sînt zero, adică un pic mai mari decît ale lui MRU sau Predoiu. Ale lui Boc tot zero sînt, adică un pic mai mari decît ale Elenei Udrea. 

UPDATE 04:42 

(tot nu-mi pot schimba programul) Despre relația PMP-electoratul lui Băsescu vom vorbi în zilele sau săptămînile ce vin, atunci cînd ne vom întreba cîți dintre fanii lui Hagi din vremea cînd juca sînt astăzi suporterii Viitorului Constanța (echipa al cărei proprietar e Hagi). 

Sursele Hotnews din USL confirmă ce scriam ieri: PSD și PNL se despart sigur, însă niciunul nu vrea să fie cel vinovat de ruptură. 

PDL și Băsescu 

La momentul ”adio PDL” pedeliștii s-au speriat. Ce se va întîmpla fără Băsescu? Se va rupe PDL? Se va accentua trendul descendent în sondaje? Ei bine, Vasile Blaga și-a dovedit forța în fața pedeliștilor. Dacă Băsescu nu se ridică deasupra acestei bătălii se poate spune că Blaga l-a învins și umilit pe Traian Băsescu. Lui Băsescu nu-i mai rămîne rămas decît să se retragă cu nepoții după ce termină mandatul prezidențial. Singura șansă a lui Băsescu ar fi fost ca PMP să ia mai mult decît PDL la europarlamentare și să reușească scoaterea PDL de pe scena politică. PMP-iștii nu numai că nu au reușit asta, dar au și dat de cîteva ori de coadă le PDL. Pedeliștii au văzut că plecarea lui Băsescu nu a afectat absolut deloc PDL (care a rămas tot acolo în sondaje) și că încercarea lui Băsescu de a-și face un nou partid a eșuat lamentabil. Blaga e mai puternic ca niciodată în PDL. Mesajele filopedeliste, unioniste și fuzioniste date de liderii PMP au scos complet din joc acest partid chiar înainte de a se înființa. Ar mai putea salvat printr-o minune. Însă nu există oameni pentru minunea respectivă.

 PMP, pe ruinele PDL 

Toată lumea ar trebui să înțeleagă un lucru: Traian Băsescu nu candidează la prezidențialele din 2014. Dacă ar fi candidat, poate că era rost de o minune pe final, ca în 2004 sau 2009. Însă Băsescu nu mai candidează. Oricît de inteligent, inspirat politic, activ, agresiv, chiar genial ar fi, nu poate candida la prezidențiale și influența sa e limitată. Știu că mulți oameni se gîndesc în felul următor: ”Trebuie să vină Băsescu cu ceva! Ca de obicei, o scoate el la capăt. Nu ne pierdem speranța, sîntem convinși c-o scoate la capăt Băsescu pînă la urmă.” Nu, n-o scoate. Fiindcă nu candidează. Ca să o scoată la capăt trebuie să un partid și, mai ales, un candidat prezidențial. Nu are, în condițiile în care pînă la prezidențiale mai e puțin mai mult de un an. PMP nu se poate naște decît pe ruinele PDL. Fără un PDL la sub 10% PMP nu există, fără un PDL fumegînd, PMP nu se poate naște. PMP nu e complementar PDL-ului, nu îl completează. PMP este substitutul PDL-ului. În toamna lui 2013 PMP ar fi trebuit să arate, în sondaje și în percepția publicului, că se ridică în timp ce PDL-ul se prăbușește. Nu conta neapărat scorul, important era trendul. PMP nu crește, ba chiar scade în sondaje, iar PDL a rămas la fel, ba chiar arată o oarecare creștere (în marja de eroare totuși) față de decembrie 2012. Liderii PDL care au spus că Băsescu există datorită lor, că ei l-au făcut președinte și că fără ei și fără PDL Băsescu sînt confirmați. Rupt de PDL, Băsescu își pune toată influența și charisma în joc și…. Și nimic. Blaga e bine mersi, PDL e la 15-18%, la fel ca în martie, PMP se zbate în marja de eroare. Dacă lucrurile rămîn așa e un final trist pentru Băsescu. 

Băsescu se va delimita de PMP 

Ce va face Băsescu într-o asemenea situație? Va încerca să se delimiteze de PMP și își va lua în serios rolul de arbitru între Ponta și Antonescu, între PSD și PNL. Nu merită un final de carieră politică în ridicol și irelevant. La Constantinescu ce s-a întîmplat după mandatul prezidențial era în perfect acord cu cariera anterioară a politicianului și cu datele personale ale omului. Nu e cazul lui Băsescu. Va trebui să facă eforturi serioase să-și încheie cariera politică în înfrîngere și penibil. Sînt convins că nu le va face. După bătălia navală de la Salamis, Xerxes a întrebat-o pe Artemisia (Eva Green): ”Să conduc eu armata împotriva grecilor sau să trimit un general?” Artemisia i-a răspuns așa: ”Trimite un general! Dacă pierde, ce treabă ai tu? E o amărîtă victorie a grecilor în fața unui amărît de general. Tu ți-ai îndeplinit obiectivul, ai ars Atena. Dacă învinge, cu atît mai bine, el e doar un supusul tău și tu vei fi onorat ca învingător.” Credeți că Traian Băsescu își va riscaimaginea întregii sale cariere prezidențiale și politice, locul în istorie chiar, pentru un partid? Credeți că va risca să-și încheie o carieră politică de 22 de ani, o carieră prezidențială de zece ani, în înfrîngere și ridicol, pentru ca un partid să aibă cîteva procente în plus? Să face ce cu ele? E valabil și pentru candidații prezidențiali. Băsescu nu-și va risca imaginea de final cu care va ieși din scenă pentru nimeni. PMP este obligat să scoată PDL de pe scena politică și să ia alegătorii lui Băsescu, dar fără ajutorul lui Băsescu. Nu știu de ce PMP-iștii au înțeles că nu ei trebuie să cîștige alegătorii lui Băsescu, ci Băsescu trebuie să-i cîștige pentru ei. Băsescu să facă comunicarea, Băsescu să umble prin țară, Băsescu să facă campanie, Băsescu să dea strategia și tonul și direcția. Nu se va întîmpla asta. Deja a făcut prea mult. Președinția nu se moștenește Miza lui Băsescu e ultimul an de președinție a lui Băsescu și moștenirea pe care o va lăsa ca președinte. Miza lui Băsescu nu e nici PMP, nici PDL, nici viitorul președinte. Nicăieri în lume, în republicile democratice, în care sînt alegeri libere, președinții nu-și lasă urmași pe tron. Președinția nu se moștenește. Va trebui cîștigată. Udrea, MRU și Boc nu sînt oamenii potriviți pentru așa ceva. Să fim serioși. Concluzii În concluzie, la cafeaua de azi putem spune așa (la cafeaua de dimineață, că eu beau 4-5 pe zi): Boc, Udrea și MRU nu au șanse la prezidențiale Băsescu nu va ajuta PMP-ul PMP pentru a avea o minimă șansă politică trebuie să distrugă PDL Blaga este la un milimetru de victoria finală și totală în PDL (de fapt, victoria finală și totală e a lui – p-asta cu milimetru am băgat-o pentru ăștia care cred în minuni) 

Începînd cu 1 octombrie această rubrică va fi accesibilă doar membrilor Comunității Blogary (membrii Asociației Blogary, sponsori, donatori, autori, comentatori vechi).

Citește mai mult la www.blogary.ro/cafeaua-de-dimineata/pmp-va-trebui-sa-distruga-pdl-singur-fara-ajutorul-lui-basescu/ © Blogary

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu