marți, 25 august 2009

potzi s'o zici mai bine ca Doamna Tia ?

Investiţii

Scris de Tia Serbanescu 25-08-2009


Oare cât or fi investit ăştia în programul anti-Băsescu? Pare o investiţie imensă - poate cea mai mare a băieţilor deştepţi în ultimii ani. Socotind câţi bani au pierdut mogulii în canibalismul TV antiprezidenţial, rezultă că ori au şi mai mulţi de salvat ori execută un ordin imposibil de refuzat. Sau e o luptă sfântă pentru libertate.
Unii posesori de dosare penale se tem că un nou mandat Băsescu le-ar aduce sentinţe multianuale - în timp ce Vadim anunţă că dimpotrivă „Băsescu intră la puşcărie“ dacă pierde al doilea mandat. Şi cum, din păcate pentru banii lor, investitorii şi-au dat seama că au mizat prost pe dl Geoană pentru că acesta n-ar ajunge la Cotroceni pentru liniştea lor decât în absenţa dlui Băsescu, bătălia politico-mediatică pentru descurajarea candidaturii preşedintelui este extrem de aprigă. Filmul seamănă cu cel utilizat cu succes împotriva dlui Constantinescu (şi atunci PNL a fost primul care l-a abandonat!) şi are toate însemnele serviciilor. Dacă n-ar fi atât de greţoase, unele secvenţe ar putea fi capodopere de teatru absurd. De pildă, acuzaţia că preşedintele Băsescu şi fratele său furnizează armament teroriştilor. Cum? Simplu: prin macaralele dlui Mircea Băsescu care au mutat nişte containere cu explozibil (intrate legal în vamă) din depozit pe trailerele care le-au dus la Băbeni, pentru prelucrarea muniţiei. „Dacă explozibilul a fost revândut apoi în Angola, nu e grav?“ a întrebat insinuant dl Guşă. Absolut! Orice tocilar e complice la omor dacă vreun cuţit ascuţit de el ajunge ulterior la un asasin. Probabil că nici cei care au privit containerele pe şosele nu sunt străini de terorism. Pentru dl Băsescu însă, teroristul nr. 1 e fratele său care din prostie sau din lăcomie cade grămadă în orice laţ - dar principalul vinovat este preşedintele care l-a lăsat nesupravegheat. Putea să-i spună clar: Mirceo, dacă faci afaceri aiuristice, mi-eşti ca un frate; dacă te abţii, mi-eşti ca doi. Ataşaţii de presă şi de afaceri au profitat din plin de întâmplare - numai că, la fel de lacomi, au exagerat prea tare ajungând (ca Roşca Stănescu) la delir terorist. Scenariul Mircea (Băsescu) pentru Mircea (Geoană) s-a întins până la marea cea mare unde dl Geoană a primit trofeul electoral la festivalul de la Mamaia, dar nu pentru interpretare sau compoziţie - ci în calitate de nepot: ca să nu mai rămâie repetent şi anul acesta, Mamaia i-a aşezat puişorului bereta, poate ajunge şi el marinal când se face mare. Sau măcar baltă.

5 comentarii:

Theo-Phyl spunea...

Nikule mai bine nimeni nu le putea pune in cuvinte, bravo :)

Theo-Phyl spunea...

tia a ramas in mana, care este sursa curentul?

Mihnea spunea...

nu cred ca trebuie sa mai duca cineva vreo lupta sa il descurajeze pe Basescu, reuseste familia sa il traga inapoi cat pentru 10 partide din opozitie. Apropo de Curentul, eu nu-l mai citesc de mult, tocmai pentru ca e atat de evidenta aservirea lor politica..

niku_elektriku spunea...

@ Theo-Phyl
Doamna Tia e cea mai tare !
tocmai d'aia a fost exilata la o publicatzie de mica respiratzie.
bref-urile ei sint adevarate bijuterii !
nu stiu daca a scos vreo carte cu ele, cu alea din RL, si de pe unde o mai fi fost, da' mie'mi pare rau ca n'am inceput sa i le salvez decit doar de putzin timp

niku_elektriku spunea...

@ Mihnea

nu conteaza "curentul"
si eu citesc doar bref-ul tiei d'acolo.
nici basescu nu conteaza...
ci doar "realitatea" faptelor prezentate !

Trimiteți un comentariu