duminică, 16 august 2009

ocazii ratate, ocazii 'n rate, ocazii rasuflate

fiind io mai linistit zilele astea, ajutat substantzial de boiCotidianul, c'am avut mai putzine motive sa ma nervozez la nervi, m'am mai plimbat pe bloage, mai m'am scarpinat la cap, si alte organe, am mai aruncat o postare ici colo, atunci cin' simtzu'mi parea afectat in integralitatea lui, fara prea mare incarcatura de obida, neglijind oarecum debaraua... m'am preumblat si pe blogu' lu' dorin tudoran, un personaj fascinant, de altfel, capatind mai multe dileme decit daca as citi dilema veche, plus antecesoarea, din scoartza'n scoartza, de la origini pina'n prezent.
un car de dileme, car'ar face si o musca sa se simtza molusca !
musca, musca, fratre !

totu' se'nvirte si p'acolo, desi nerecunoscut ca atare, in juru' personagiului basesc. chiar aparitzia respectivului blog, dupa o lunga tacere a lui dorin tudoran, am suspectat'o de ceva interese tzinind de campania presidentziala. tacere survenita dupa nebulosul episod al angajarii, ca consilier, pe linga hocheistul voiculescian, tot in preajma unor alegeri pentru presedinte.
e mai ciudat ca se marseaza, pina la greatza, pe ideea sinecuristilor prezidentziali, ca si cum posturile statului roman e fatal sa fie ocupate de politruci cu ceafa grosa, activisti culturali incultzi, eventual cu certificat de autenticitate semnat de ilici, si ca si cum posturile din administratzia centrala si locala ar fi coplesite de indivizi dubiosi clonatzi din genele tripletei detestabile hrp/mihaies/tismaneanu. la care tripleta se adauga, dupa circumstantze, si elemente din tru/voinescu/paleologu, ca ingrediente de coloratura "scuipatzi aici".
avind in "portofoliu" o fotografie ca cea de mai sus, d'l tudoran facea infinit mai bine daca se abtzinea atunci cind a purces la conceperea serialului d'sale despre cirmaci si dibacii sai "adoratori", oricit de mult ar nega orice cointeresare materiala, ori de alta natura, in relatzia sa cu executoru' testamentar al conturilor securitatzii. ma rog, fiecare procedeaza dupa propriile porniri interioare !
chiar daca loveste cu sete in sprijinitorii piratului, majoritatea din ei facind'o in lipsa de alternativa reala si disperare, d'l tudoran recunoaste, intr'un final, ca, probabil, si el se va numara printre votantzii singerosului diktator.
sa fie tot acest haloimas provocat doar de conflictele dintre taberele culturale, ante si postdecemvriste ? de ciuda putzinilor nostri dizidentzi culturali pe confratzii ce n'au catadicsit sa'i sprijine, si urmeze, ca in cazu' goma ?
se poa', desi am temerea ca ar fi mult prea simplu asa, si ca 'telectualii lu' basescu ar fi totalmente ignoratzi dac'ar fi mutzi ca lebedele. ca aprigii aparatori ai democratziei "liberale", si "conservatoare", de rit nou, iata, ai pluralitazii in exprimare, ai libertatzii cuvintului, s'ar simtzi minunat daca quasi-monopolul media n'ar mai fi tulburat si de voci discordante. asa am avea parte, in sfirst, de "normalitate", dupa cum se exprima florin iaru, o alta mica obsesie a mea din ultimu' timp:

By: niku_elektriku on august 14, 2009
at 9:18 am

in “fisele” mele personale florin iaru e acel ‘telectual.ro car’ a mincat bataie’n noaptea de 21dec89, la jilava, fiind la un pas de (ne)murire, si care ‘n anu’ de gratzie 2009, pe blgu’ lu’ dorin tudoran, a spus ca tinjeste dupa “normalitate”
la fel ca tatucu’ ilici…
din clipa aia, pentru mine, el murire putzin

By: Florin Iaru on august 14, 2009

Draga electricule, fără supărare…
Nici nu stii ce propoziţie sau frază comunistă (totalitară - e bine?) ai scos! Poate fără voia ta.
Iată de ce:
Comunismul se bazează pe noţiunea de revoluţie continuă, de vigilenţă neadormită, pe lupta de clasă şi distrugerea duşmanului oriunde s-ar găsi. Normalitatea este duşmanul de moarte al totalitarismului. Şi te asigur că băieţii care au ieşit în stradă ATUNCI pentru o viaţă NORMALĂ, umană, firească, pentru dreptul de a-ţi trăi propria viaţă au făcut-o. Mai gîndeşte-te…

By: Florin Iaru on august 14, 2009

P.P.S.: Şi faceţi o confuzie: ceea ce cerea Ion Iliescu era LINIŞTE, o linişte de moarte peste orice ilegalitate fesenistă. LINIŞTE cereau gospodinele. LINIŞTE au zis minerii. LINIŞTE au reclamat veciinii. Cred că e o mare deosebire între linişte şi normalitate!
Post adresat aceluiaşi @electric… Pentru că nu se mai înţelege om cu persoană, unde şi de ce postăm.

ce sa'i raspunzi lui iaru dupa replica asta ?
ca ce'nseamna normalitatea in romania de azi ?
ca sa'mburghezit prematur ?
ca linistea normalitatzii romanesti de azi este ceruta, pe'un singur glas, ca pe'o singura, si ultima, dorintza, de corurile reunite ale politrucilor, magistratzilor, mogulilor cu sotzia lor moderatorii, fonctzionarilor, fonctzionarilor-politrucilor-mogulilor-magistratzilor infractori, infractorilor, puberilor, pubelelor, profesorilor la stat, si partecolera, cu elevii/studentzi'n coada, in sfirsit, tot riu si ramu', de cinci ani ?
acestei fotografii a romanichii perfecte de azi ii spun totzi STAI, nu te misca !
si personajele disonante, cum sint basescu cu pupincuristii lui, tre' retusatzi fara mila.

upa up:
Author: Florin Iaru
Comment:
Nikule,
Tot nu înţeleg. Ce are sula cu prefectura? De ce ai răspuns acolo, şi nu aici? Trafic n-am de gînd să-ţi fac. Dacă România de azi nu-i normală, n-am dreptul să militez pentru aşa ceva? Chiar nu înţeleg. E dialogul surzilor? Ţie normalitatea îţi pute?
P.S.: Nu e nici o întrebare întrebătoare. E ca şi cum ţi-aş zice: Pămîntul se învîrte în jurul soarelui, iar tu m-ai întreba: Da' voi de ce îi omorîţi pe negri?


raspuns elektriku (doar aici):
ai dreptate iarule, dialogu' surzilor !
si'n legatura cu "traficu": n'am reusit io cu manelele lu' maical gecsan, si'o s'o fac cu tine ?
ai un ego hotarit supradimensionat !

7 comentarii:

gabhry_el spunea...

şi mie îmi pare că Iaru, şi, în genere, finii intelectuali, vor o normalitate fără Băsescu
mie Băsescu mi se pare bun şi în vremuri "normale"

gabhry_el spunea...

o mică corecţie
şi pentru vremuri "normale"

Riddick spunea...

Am impresia că Dorin Tudoran face "recalibrarea", datorită faptului că feed-back-ul de la cititorii blogului indică o atitudine critică a acestora faţă de linia zeflemistă pe care o apucase.

"Normalitatea" este aceeaşi "linişte" din 1990, adaptată la publicul de acum, ceva mai vaccinat mental.

niku_elektriku spunea...

@ riddick
d'aia am sezut s'am cujetat mult pina sa ma hotarasc daca sa'l bag in lista de ne-uitare, cu blog cu tot !
s'acu' stau cam indoit pe tema asta...

niku_elektriku spunea...

@ gabhry_el
pai marele shock il reprezinta iaru & antonesei !
tudoran o scalda bine, e "impaciuitorist" !!!da' ai'laltzi doi rupe lantzu' vere !
mai rai decit humor+prodoc la un loc...

niku_elektriku spunea...

mi'a raspuns iaru !
asa ma'ncearc'o milaaa...
nu de el, de noi !

Neinfectat De Comunism spunea...

sa nu se transforme in tonomat psd...

te astept la mine pe blog unde iliescu o baga in ma-sa pe actuala guvernare

Trimiteți un comentariu