vineri, 11 septembrie 2009

s'asa'i rau, s'asa nu'i bine (unu)

inainte sa paraseasca blogosfera scirbit, la fel cum parasea politica, din pacate pentru putzin timp, presedintele constantinescu, dorin tudoran ii trimetea lu' basescu (!) o scrisoare deschisa in legatura cu greva foamei pe care o tzine teodor maries presedintele unei asociatzii a revolutzionarilor. in respectiva misiva tudoran ii solicita acestuia, presedintelui, adica, interventzia. intimplator, basescu luase deja masura convocarii unei intilniri intre reprezentantzii protestatarilor si procuratura. acolo s'a convenit ca fostul procuror ce se ocupase, timp de multzi ani, de dosarele revolutziei, pre numele lui dan voinea, si general pe deasupra, sa fie reinsarcinat cu cercetarea dosarelor, desi tocmai ce'i fusese aprobata cererea de trecere in pensie; procuror ce se bucura de increderea acestei asociatzii.

deci :
basescu a procedat bine !


dar, ce te faci ca acelasi dan voinea se ocupase si de dosarele mineriadelor ?
si asociatzia victimelor mineriadelor a dat un comunicat in care cere ca basescu sa fie urmarit penal pentru ca s'a pronuntzat pentru reincadrarea generalului.

deci :
basescu a procedat rau !


cele doo asociatzii sint intr'un vechi conflict: una il sprijina pe dan voinea, cealalta il contesta.
cum ar fi trebuit sa se comporte traian basescu ?
sa nu se implice ?
ce'ar fi strigat "canalele", nici asa nu sint sigur ca n'au facut'o, ca lasa un om sa moara.
criminalu' !
ca s'a implicat e la fel de criminal !
sper ca popo'u' sa afle !
ca basescu e vinovat orice ar face...

.....................................................................
.....................................................................
SI:
UN PAS MIC PENTRU SERGIU TOADER, UN PAS MARE PENTRU OMENI(R)E


Realitatea TV a facut o lista cu persoanele interzise pe post: Gigi Becali, CV Tudor, Marius Marinescu sau Lavinia Sandru
de A.N. HotNews.ro
Vineri, 11 septembrie 2009, 12:06

Jurnalistul Catalin Tolontan scrie, pe blogul sau, ca "printr-un mail intern, Sergiu Toader a comunicat colegilor sai de la Realitatea TV ca un numar de personaje publice sint interzise complet pe post. Printre altii, pe lista se regasesc Gigi Becali, CV Tudor, Aurelian Pavelescu, Marius Marinescu sau Lavinia Sandru". Tolontan afirma ca este vorba "despre o premiera media in Romania".

Potrivit informatiilor publicate de Catalin Tolontan, Toader le-a comunicat colegilor de la Realitatea TV ca un numar de personaje publice sunt “interzise complet pe post”, adaugand: “Fara sincroane, fara invitatii in emisiune, fara transmisii live”.

Printre cei interzisi se numara Gigi Becali, CV Tudor, Aurelian Pavelescu, Marius Marinescu sau Lavinia Sandru. Tolontan il citeaza pe Toader care afirma ca aceasta "categorie a parelologilor ramane deschisa" si ca "in cazul in care conduita personajelor devine urbana interdictia poate fi ridicata".

Tolontan afirma ca asistam "la o premiera media in Romania" si spune ca "au incercat si altii. Dar cu un singur personaj sub embargou, pe termen limitat, si fara sa o transforme in norma interna, scrisa si asumata".

Pe de alta parte, bloggerul afirma ca Toader "a recomandat o lista alba de oameni care merita sa fie prezenti mai des pe ecranul RTV si printre care sint nominalizati: Dan Puric, Mircea Diaconu, profesori de politologie si sociologie, regizorii Porumboiu, Mungiu, academicianul Solomon Marcus si “intelectuali tineri”.

"Exista si categoria supraexpusilor, genul Gusa, Banicioiu, Chireac, pentru care cere sa nu fie prezenti non-stop pe ecran", scrie Tolontan.

Tolontan crede ca "initiativa RTV va placea probabil publicului si va deschide o discutie ampla si delicata. Adversarii ideii vor aminti ca inca de acum 40 de ani pe zidurile universitatilor occidentale scria “Este interzis sa interzici”. Ceilalti vor spune ca e unanim acceptat ca nu folosesti metode democratice cu dusmanii democratiei pentru ca, tolerindu-si adversarii, democratia isi pierde in final capacitatea de a livra chiar toleranta".

Ziaristul mai afirma: "L-am intrebat pe Sergiu Toader daca Realitatea TV e mai exigenta decit Constitutia Statelor Unite, care permite arderea steagului national in public. N-a confirmat lista nominal, dar a raspuns: “O televiziune e datoare sa-si apere propriul sistem de valori, de organizare si publicul”, a raspuns acesta. “Plus ca trebuie sa facem asta in Balcani, unde plastic people au invadat TV-ul. Realitatea vrea sa fie altceva”, a adaugat el.
http://www.tolo.ro/2009/09/11/lista-alba-pisica-neagra-la-rtv/


sa ma anuntze si pe mine cineva cind o sa se poata respira pe acest post !

7 comentarii:

turnofftheglory spunea...

Mda la asta cu Sergiu Toader, aud ca Guse a fost pus pe liber, mai vedem.

GERULA spunea...

Geoană s-a operat de Gusă ?
Tibi Lovin este un băiat informat şi afirmă că este foarte posibil ca prostănacul national să îi fi dat papucii lui Cosmin Gusă iar unul dintre vizitatori afirmă că Geoană ar fi semnat contract de consultanţă cu Dan Andronic , artizanul catastrofei PNL.
SURSA ( nu spune mai mult, deocamdata ) dar regula e regula.
http://www.reportervirtual.ro/2009/09/geoana-fara-gusa.html

jderu' spunea...

off-topic:
Domnu' niku, multumescu-vã pentru înregistrãile cu cronicarii banciu si stanescu!

niku_elektriku spunea...

@jderu'
hopaaaa !
credeam ca sint singuru' care'l savureaza pe banciu !
ne'a trecut glontzu' pe la urechi: ciobanu jiji ii facuse si lu' banciu propunerea ce pin' la urma a fost acceptata de panduru ! si sint curios citzi dintre noi ar fi refuzat propunerea pe foametea asta...

niku_elektriku spunea...

@ GERULA

@ turnofftheglory

multzumescu'va de vizita !
gusa a devenit asa de irelevant incit e de mirare ca cineva mai mizeaza pe el, inclusiv magureanu...

iar andronicus e chiar foarte tare daca reuseste sa mai stoarca bani dupa atitea succese (nu succesuri)

jderu' spunea...

Savurãm,domnu' niku, savurãm cã-i spumos ca sampania frantuzeascã!

niku_elektriku spunea...

faina comparatzie !

Trimiteți un comentariu