luni, 19 octombrie 2009

alina mungiu loveste din nou

gasesc, fara surprindere, o chintesentza de gindire contorsionata in noul comunicat al "coaliztiei pentru o guvernare curata" . 

comunicat pe care l'am cautat, fara succes pe siturile romaniacurata, grupul pentru dialog social  si 22.

asa ca sint obligat sa comentez o varianta prescurtata, cred eu, aparuta in Rl.

Coalitia pentru o Guvernare Curata (CGC) cere liderilor politici sa previna orice forma "de act politic radical, cum ar fi dizolvarea Parlamentului", atragand atentia si asupra unor candidati care incearca "sa forteze limitele constitutionale din incapacitatea de a obtine o majoritate la urne"
prima lovitura, palitura de osinda, e impotriva catindatului basescu, intimplator presedinte actual, ce este suspicionat ca vrea sa  faca acte politice radicale,  cum ar fi: dizolvarea parlamentului,  desi e bine stiut ca acest lucru e imposibil de facut, oricit de radical ar fi catindatu' basesc, decit dupa alegeri, cind, evident,  de cistiga ori de pierde, n'o sa mai fie catindat.

a doua palitura, pe parcursu' aceleiasi fraze, face o trimitere, sibilinica, tot la basescu, cel care daca nu e 'n stare sa cistige, cu partidutzu' lui 50+1 % din voturi, se apuca sa fortzeze "limitele constitutzionale" si sa nesocoteasca vointza domnilor mircea mircia gieoana si crin crinutzu antonescu.




Coalitia pentru o Guvernare Curata ii solicita, printr-un comunicat de presa, presedintelui Traian Basescu, precum si sefilor partidelor politice, candidatilor la presedintie, Curtii Constitutionale sa intervina pentru a preveni "orice forma de act politic radical, cum ar fi dizolvarea Parlamentului". "Ne manifestam mai ales ingrijorarea fata de intentia declarata a presedintelui in exercitiu de a dizolva Parlamentul, declaratie retrasa doar dupa ce fusese aparata public de unii din consilierii sai", sustine CGC.
asta e  o repetitzie ce apartzine probabil redactorului stirii, dar, tot mai ramane, la sfirsit, spaima spaimoasa a, probabil, alinei mungiu pippidi, fatza de dictatoru' lukashen... pardon, basescu, ce nu mai poate fi tzinut in friu nici macar de consilierii proprii, ce ii apara (ce prostie !) pozitziile.

de fapt, dupa cite imi amintesc, dimpotriva, a iesit consilierul sau deaconu si l'a corectat, ca sa nu zic contrazis. ca nu poate sa dizolve parlamentul nici dupa data de 7 decembrie, decit dupa preluarea noului mandat.




CGC cere totodata impiedicarea oricaror forme "de viciere a vointei electoratului prin modificari organizatorice, legale sau de alte natura fata de votul in sine". "Chemam Autoritatea Electorala Permanenta, partidele politice ca si toate organizatiile electorale de profil pentru alcatuirea unui comitet de supraveghere a acestor alegeri. Descurajam orice intentie de modificare a cadrului organizatoric si legal fata de cel al alegerilor precedente, prin modificari legislative sau adaugari de noi statii de votare", mai precizeaza comunicatul.


e foarte neclar despre ce modificari legislative este vorba, draga alinutzi,  deoarece actualul executiv nu mai poate adopta ordonantze de urgentza, iar chemarile astea patetice, la spartu' tirgului, de organizare de comitete si comitzii, insinueaza o atmosfera prerevolutzionara, asemanatoare cu cea pe care o doresc promovata contra-catindatzii lu' basescu.

edificatoare, in acest sens, e si preluarea marotei pesediste cu sectziile de votare suplimentare, alea din strainatate probabil, impotriva sporirii numarului carora s'au luptat penelistii si pesedistii in legislatura trecuta. dim notive binecunoscute, draga alinutza !


Coalitia mai acuza faptul ca "exista candidati care si-au declarat pe fata intentia de a interveni in justitie, sau altii care isi propun sa forteze limitele constitutionale din incapacitatea de a obtine pentru partidele lor o majoritate pe care nu reusesc sa o obtina la urne". "Chemam pe toti candidatii sa faca declaratii neechivoce fata de aceste aspecte si incurajam votantii sa nu voteze pe cei care isi propun pe fata sa controleze organisme precum Procuratura sau Curtea Constitutionala", solicita CGC.



paragraf absolut aberant in care nu ramine neatins decit, eventual, nety meir, din puscarie, stiut fiind ca prinesc scatoalce si catindatzii un crin si trei trandafiri, prin pasajul cu privire la dorita interventzie pe la justitzie, cit si roza vintului basesciana, prin impotrivirea lui la coalitzia caconie, si incercare de racolare de parlamentari "radicali liberi"



De asemenea, Coalitia cere masuri impotriva oricaror forme "de a mai politiza statul, deja excesiv politizat, si de a frauda vointa electoratului prin <> sau persuadare de oameni politici alesi sub o anumita culoare politica sa isi transfere sprijinul la un alt candidat sau partid". "Practica migratiei politice este imorala si ilegala, o forma de coruptie politica, iar incurajarea migratiei nu rezolva nicio problema, dimpotriva, creeaza altele noi", mai sustine Coalitia.





dom' basescuuu, ia nu mai persuadatzi, dom'le, ca dracu' te ia, n'auzi ?

da'i peste minutza si lu' simirad, si la altzi persuadatzi, si lasatzi'ne pe noi sa persuadam cu antenele, realitatzile, si chilele noastre de zahar




Comunicatul este semnat de Freedom House, G rupul pentru Dialog Social, Societatea Timisoara, Societatea Academica din Romania si Academia de Advocacy, reunite in Coalitia pentru o Guvernare Curata.



semnat alina mungiu pippidi ?

si altcineva ?














4 comentarii:

murfi spunea...

:)
o fi ramas cu impresia ca daca se dizolva s-a dus dracu de tot;
poate s-ar mai linisti daca i-ar explica cineva ca nu-i bai mare, numa se fac alegeri si dup-aia parlamaentul se coaguleaza la loc

niku_elektriku spunea...

fiecare cu temerile lui,jucate sau nu, da' nu poci intzelege de ce nu e asumat comunicatu' de totzi presupusii semnatari.

GERULA spunea...

BEY,io is confuz, ieee Alinuta Pippidi sau Alinuta Lippidi,aia de a scris evanghelistii si ii punea pe bietii sfinti sa practice felatia ? :)
Misto scris.

GERULA spunea...

furat ,dat mai departe
http://sites.google.com/site/cronicigeruliene/homunculus-somosovieticus-cozmin-iliescovici-gusa-despre-vizita-lui-joebiden/alina-mungiu-lipidi-ciutacu-de-la-antena-3/alina-mungiu-lippidi-loveste-din-nou

Trimiteți un comentariu