miercuri, 16 decembrie 2009

ce rost ar avea sa existe si la "gindu" oameni ?(!)

Trădare, prietenie şi un pic de sânge
de Florin NEGRUŢIU | 16 DECEMBRIE 2009

• Ce muzicalitate are simfonia trădării în politică! Parlamentarii Chivu, Chirvăsuţă, Ţurea şi cu Tiţa au plecat din PSD, s-au făcut independenţi pentru Traian Băsescu şi au înclinat balanţa majoritate-minoritate. Evident, au trădat pentru a-şi respecta "promisiunile faţă de cetăţeni". Cât sacrificiu! Aplauze!

• Mircea Geoană i-a dat un rendez-vous lui Crin Antonescu, marţi seara, pe la şase, pentru a se evita - spune domnia sa, făcând abuz de spectaculosul său umor involuntar - situaţia unui Guvern "cu o minusculă majoritate în Parlament". Sunt curios cum i-a explicat dl. Geoană d-lui Antonescu de ce e mai proastă o minusculă majoritate decât o majusculă minoritate. Căci doar asta mai poate negocia dl. Geoană, din poziţia în care se află: intrarea în opoziţie şi a d-lui Antonescu.

• Duminică, la Interviurile Gândul, dl. Geoană mi-a mărturisit că cel mai mult se bucură, după perioada asta grea, de prietenia lui Crin Antonescu. Se pare că acesta este şi cel mai mare aliat al său în lupta din PSD. De ce mai merge liderul PNL la negocieri cu pierzătorul alegerilor? Ce mai are de împărţit cu el? Poate merge doar din prietenie, pentru că dl. Geoană trebuie să dea un semnal în partid că încă este pe teren, că nu sângerează undeva departe, aşteptând ca altcineva să vină să-i ia locul.

• Mircea Geoană pare victimă sigură în faţa celor care-i vor urgent capul în partid, mai ales că a pierdut alegerile pe barba lui. Sunt atâtea motive să fie schimbat, încât pare doar o problemă de timp până să se întâmple. Cu toate acestea, dl. Geoană are însă două avantaje tactice. Primul se numeşte simplu: porcul. E decembrie, se taie suficienţi porci încât să stingă setea de sânge a tuturor, ne apropiem de Crăciun, cântăm colinde, suntem mai buni, trimitem SMS-uri cu "Fie ca..." Al doilea avantaj e şi mai simplu: în PSD sunt prea mulţi combinagii, prea puţini lideri. Fiecare dintre cei invocaţi ca posibili succesori (Cristian Diaconescu, Sorin Oprescu, Adrian Năstase) are propriile vulnerabilităţi. Domnii Diaconescu şi Oprescu vin după nişte eşecuri electorale răsunătoare (primul la Primărie, când s-a clasat de abia pe locul al treilea, al doilea la Preşedinţie, unde a săltat până la genunchiul broaştei), iar dl. Năstase are atâtea în spate că nici nu i le mai pomenesc.

• Remarc două atitudini publice diametral opuse faţă de Crin Antonescu, amândouă la fel de naive. Sunt unii care spun: "Cum îşi permite domnu' Antonescu să nu facă Guvern cu Băsescu?! L-a orbit orgoliul taman acu', când ţara are nevoie urgentă de un Guvern, să treacă criza asta, dom'ne, că ăstea sunt problemele reale ale României". Sunt, pe de altă parte, unii care jubilează: "Bine-i face lui Băsescu! Să-şi facă Guvern cu cine-o şti, cu Ridzi, cu Udrea, să se descurce! Aşa, Crin, fii consecvent, dă-i cu tifla Tiranului!" Ambele tabere pornesc de la ideea că în politică primează ficaţii, că sentimentul are întâietate în faţa interesului practic, concret. Îndrăznesc să spun că, dacă dl. Antonescu îl refuză pe dl. Băsescu, asta nu are legătură cu orgoliul sau cu consecvenţa, ci cu un calcul personal că va avea mai multe şanse la prezidenţialele viitoare, dacă nu se va uza la putere. E un fapt că dl. Antonescu este singurul care a ieşit întărit din cursa prezidenţială, chiar dacă a ieşit pe locul trei: Sorin Oprescu şi Mircea Geoană au pierdut jalnic, iar Traian Băsescu a câştigat în genunchi. Dl. Antonescu n-are, de aceea, niciun interes să-şi lege de picior ghiuleaua guvernării, într-un an în care criza va lovi atât de năprasnic încât "oricine va fi mai bun decât ăştia".

------------------------------------------------------
vad ca si negrutziu asta e'n freza dupa crinu (il urmeaza in admiratzie pe ctp, al carui pupil este).
de fapt liberoii se pregatesc de opozitzie din cauza narcisistului personaj ?
cinci ani de opozitzie pen' ca asta sta si'si miroase subtziorile extaziat, ca mircea badea ?
pai in cinci ani poa' sa treaca si sfirsitu' lumii fara ca noi sa'l observam !

Un comentariu:

Anonymous spunea...

"De ce mai merge liderul PNL la negocieri cu pierzătorul alegerilor? Ce mai are de împărţit cu el? Poate merge doar din prietenie, pentru că dl. Geoană trebuie să dea un semnal în partid că încă este pe teren, că nu sângerează undeva departe, aşteptând ca altcineva să vină să-i ia locul."

Nicule,nu crezi ca liberalul l-a tarat in aceasta negociere de 2bani pe geoana, doar asa ca sa-si arate muschii ,azi,la negocierile cu ceilalti?
Mi s-a parut de kk si un discurs si altul,parca era asemanator limbii de lemn apolitrucilor dinainte.
Sper ca pdii sa nu se roage de otrepele astea liberale si sper ca bela si panbuccian (chiar nu stiu cum se scrie)sa nu tradeze.

monica

Trimiteți un comentariu